Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ حدود دو دهه از آغاز تنش آبی در خاورمیانه می‌گذرد و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست به صورتی که تا قبل از بارندگی‌های اخیر ۹۵ درصد مساحت کشور دچار خشکسالی بود و تبعات متعددی از قبیل گرد و غبار و آلودگی‌های زیست محیطی ،  کاهش تولید کشاورزی، منازعات داخلی و منطقه‌ای و... را کم و بیش شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا اینکه با بارندگی مقطعی و پرحجم در دوسال اخیر به صورت موقت از این فشارهای ناشی از کم آبی کاسته شده است.  

ایران به قرار گرفتن در  اقلیم خشک و نیمه‌خشک، سوء مدیریت وتخصیص منابع و مصرف ناصحیح  با اَبرچالش آب روبه‌روست و این ابرچالش از مسیرهای متعدد امکان تبدیل شدن به نزاع‌های داخلی و بحران امنیت ملی را دارد. علاوه بر شرایط اقلیمی، تنوع قومی،مذهبی و فقر ناشی از توسعه نامتوازن  و دوری از مرکز، بویژه در استان‌های شرقی، غربی و جنوب‌غربی کشور از جمله عواملی است که تأخیر در پذیرفتن بحران آب، تبعات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت. در این بین مدیریت صحیح و تاثیرگذار در شناسایی عوامل ایجاد این ابرچالش و تلاش در مسیر رفع آنها نقش اساسی را دارد.  

حوادث غیزانیه ومشکلات آب و فاضلاب در مناطق مختلف کشور حاصل برنامه ریزی نامناسب و غیرحرفه‌ای در اجرای پروژه‌های آب وبرق کشور و عدم توجه به اولویت‌ها از سوی نهاد متولی آن یعنی وزارت نیرو است.

وزارت نیرو از سال گذشته با اجرای پویش الف – ب سعی بر بهره برداری از پروژه‌های کوچک و بزرگ در قالب این طرح دارد اما نکته و نقد جدی که بر این پویش وارد است، عدم برنامه ریزی صحیح زمانی و الویت‌های ویژه در این پویش است به صورتی که وزیر نیرو با حضور و افتتاح پروژه هایی مانند آبرسانی به شهرک امیرکبیر اراک که شهرکی خوش نشین و عمده مالکان آن به صورت اقماری و درایام تعطیلات از شهر اراک به این شهرک تازه تاسیس می‌آیند در اردیبهشت ۹۹ آن را بر غیزانیه  و شهرستان‌های اهواز الویت می‌دهد.

این نوع افتتاح‌ها نشان از برنامه ریزی نامناسب برای تخصیص بودجه  و مدیریت و پیگیری پروژه‌ها با الویت مناطق کمتر توسعه یافته و دور از مرکز دارد.

این شیوه عملکرد وزارت نیرو و معاونت آبفای آن که متولی آن است کار را به جایی رسانده که پس از بازخوردهای شدید مردم در فضای مجازی، رهبری و رییس جمهور نیز به موضوع مشکل آب غیزانیه ورود کردند و در تماسی تلفنی رییس جمهور با وزیرنیرو در این خصوص تاکید ویژه داشت.

 هر چند که شاید وزارت نیرو این توجیه را بیاورد که زمان بندی در این پویش بر اساس پروژه‌های آماده افتتاح است  اما این نیز توجیه قابل قبولی نیست و این وزارت خانه می‌بایست با برنامه زیری دقیق ضمن توجه به کانون‌های این ابرچالش ایران، پروژه‌های این مناطق را در الویت زمانی و ‌بودجه‌ای قرار دهد.

اما به نظر می‌رسد دقت سیاست‌گذار در تعیین الویت‌ها و توجه به مناطق محروم در جلوگیری از اتفاقات پیش‌بینی ‌پذیری مانند غیزانیه موثر بوده و از بروز سناریوهای امنیتی پیش گیری می‌کند مانند آن‌چه در آبان ۹۸ و خرداد ۹۹ در خوزستان اتفاق افتاد.

پربیننده ترین آتش سوزی گسترده در دولت آباد کرمانشاه +فیلم انفجار مخزن سوخت در منطقه صنعتی شهرک دولت آباد کرمانشاه +فیلم سرمایه گذاری ۳.۴میلیارد دلاری سه دولت در صنعت برق عراق/ شش گیگاوات برق به خاطر داعش از دست رفت صنعت گاز طبیعی مایع ۱۰۰هزار شغل به کانادا می‌آورد توزیع قیر رایگان باعث بهم‌ریختگی بازار می‌شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مریم علیزاده خشکسالی وزارت نیرو آب شرب آبفا آب رسانی غیزانیه پویش الف ب قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت وزارت نیرو پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور السنوار در مناطق درگیری در غزه و دیدار با نیرو‌های مقاومت

یک منبع در جنبش حماس از حضور میدانی یحیی السنوار در غزه و دیدارش با نیروهای مقاومت خبر داد؛ رسانه‌های رژیم صهیونیستی این اتفاق را به منزله شکست این رژیم و کابینه جنگ آن دانستند.

به گزارش ایسنا، یکی از رهبران مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) افشا کرد «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در غزه به تازگی از مناطق درگیری میان نیروهای مقاومت و ارتش اشغالگر بازدید کرده و با تعدادی از نیروهای این جنبش روی زمین و نه در تونل‌ها دیدار کرد.

این منبع در گفت‌وگو با شبکه ماهواره‌ای «العربی الجدید» اظهار کرد: در رایزنی‌هایی که به تازگی میان سران جنبش در داخل انجام شد، السنوار، رئیس حماس در خارج را از شرایط مقاومت در نوار غزه آگاه کرده و بر اساس آمار و گزارش‌های میدانی دقیق بر موضعگیری قدرتمند مقاومت و صلابت و اقتدار آن در مواجهه با نیروهای رژیم اشغالگر تاکید کرد.

روز دوشنبه روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا به نقل از چند مسوول رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره قدرتی که حماس پس از گذشت ۲۰۰ روز از جنگ و نسل‌کشی در نوار غزه از آن برخوردار است، نوشت.

برخی مسئولان سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گفتند حماس و دیگر تشکل‌های مسلح فلسطین هنوز توانایی‌های متعددی روی زمین و زیر آن داشته و هنوز توان بسیاری برای مقاومت و ادامه دادن به جنگ دارند.

این منابع افزودند: «حدود چهار تا ۵۰۰۰ نیرو در شمال غزه با وجود محاصره شدید در تمامی مناطق آن مقاومت کردند، در حالی باور داشتیم این دلیل برای ضعف و تسلیم شدن کافی است».

السنوار در میدان حاضر است

منبع آگاه حماس در ادامه و درباره مطالبی که رسانه‌های رژیم صهیونیستی در مورد السنوار منتشر می‌کنند، گفت: اینکه گفته می‌شود السنوار در تونل‌ها منزوی و پنهان شده، تنها ادعایی از سوی نتانیاهو و دستگاه‌هایش با هدف سرپوش گذاشتن بر شکست او در تحقق اهداف اعلام شده برای حمله به غزه در برابر افکار عمومی اسرائیل و هم‌پیمانان آن است و السنوار به عنوان رهبر جنبش، در حال انجام کار خود در میدان نبرد است.

پس از تایید صحت خبر حضور السنوار در خیابان‌های غزه و دیدارش با نیروهای مقاومت و بازدید او از مناطق درگیری، این اظهارات ساکنان اراضی اشغالی را به خروش آورده و سونامی را در افکار عمومی آن ایجاد کرد.

روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از برخی منابع اطلاعاتی صهیونیست صحت خبر خروج السنوار از تونل‌ها به غزه را تایید کرد.

ستاد خانواده‌های اسرای صهیونیست هم اعلام کرد تصویر السنوار در خیابان‌های غزه در حالی که اسرا در تونل‌ها می‌میرند، در حقیقت تصویر شکست اسرائیل و کابینه جنگ است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی بزرگراه آزادگان در یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار
  • حضور السنوار در مناطق درگیری در غزه و دیدار با نیرو‌های مقاومت
  • مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد