Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@17:06:06 GMT

ویروس کرونای جدید ۷۰ سال پیش وجود داشته است

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۹۳۳۲۱

ویروس کرونای جدید ۷۰ سال پیش وجود داشته است

دیلی میل نوشت: تحقیقی جدید نشان می‌دهد ویروس کرونای جدید که عامل شیوع پاندمیک کووید۱۹ در سراسر جهان است، احتمالا نخستین بار در سال ۱۹۴۸ میلادی در خفاش‌ها تکامل یافته است.

این یافته بخشی از یک پروژه تحقیقاتی درباره ریشه‌های ویروس SARS-CoV-۲ است که عامل ایجاد بیماری کووید۱۹ به شمار می‌رود.

گروهی از محققان بین المللی به رهبری پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در این تحقیق پاتوژن عامل شیوع کووید۱۹ را با نزدیکترین ویروس‌های هم خانواده خود در خفاش‌ها مقایسه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این درحالی است که پژوهش‌های پیشین نشان داده بود خفاش‌های نعل اسبی مخزنی از ویروس‌های کرونا دارند و احتمالا منبع ویروس SARS-CoV-۲ هستند.

محققان با ردیابی سیر تکامل ویروس در گذر زمان متوجه شدند سه بخش از اطلاعات ژنتیک آن از زمان ترکیب مجدد (رکمبیناسیون) بدون هیچ تغییری باقی مانده است. تحلیل این بخش‌ها نشان داد ویروس SARS-CoV-۲ و نزدیکترین همخانواده‌های آن در خفاش‌ها به نام RaTG ۱۳ تباری مشترک دارند.

اکنون این سوال باقی بود که ویروس مرگبار SARS-CoV-۲ چه زمان از بقیه ویروس‌های کرونا جدا شد. از آنجا که محققان روی ۳ بخش از دی ان‌ای تحقیقاتی انجام دادند، به ۳ تاریخ مختلف درباره زمان ایجاد ویروس‌های زیر مجموعه دست یافته اند.

این تاریخ‌ها ۱۹۴۸، ۱۹۶۹ و ۱۹۸۲ میلادی هستند که نشان می‌دهند سلسله‌ای که به شیوع SARS-CoV-۲ منجر شده از چند دهه قبل در خفاش وجود داشته، اما رصد نشده است. همچنین این پژوهش نشان داد ویروس مذکور ۹۶ درصد به RaTG ۱۳ شباهت دارد که در سال ۲۰۱۳ میلادی در یک خفاش رصد شد و در حقیقت از یک شاخه ویروسی در سال ۱۹۶۹ میلادی جدا شده است.

محققان هشدار می‌دهند از آنجا که این ویروس از ۴۰ تا ۷۰ سال قبل وجود داشته، احتمالا در بدن خفاش‌ها ویروس‌های کرونای دیگری وجود دارد که قابلیت ابتلا به انسان را نیز دارند.

این پژوهش در نشریه «نیچر میکروبیولوژی» منتشر شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا پاندمیک کرونا پارسی خبر خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۳۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند

سلامت سیاره ما به طور پیچیده‌ای با سلامت گونه‌های مختلفی که عملکردهای اکولوژیکی ضروری را انجام می‌دهند گره خورده است.

به گزارش فرادید، در این میان، گونه‌های خاص به دلیل نقش حیاتی‌شان در حفظ تعادل اکوسیستم‌ها اهمیت دارند. در این مطلب، به هفت گونه مهم اشاره می‌کنیم که حفاظت از آن‌ها برای پایداری سیاره ما حیاتی است. 

سیانوباکتری‌ها 

سیانوباکتری‌ها موجودات میکروسکوپی هستند که با تثبیت نیتروژن اتمسفر به اشکال قابل‌استفاده برای گیاهان، نقش مهمی در چرخه نیتروژن دارند. این فرآیند برای رشد گیاهان و سلامت اکوسیستم‌ها بسیار مهم است. سیانوباکتری‌ها به تشکیل خاک‌های حاصلخیز کمک می‌کنند و بخش جدایی‌ناپذیری از چرخه نیتروژن هستند و همین ویژگی، آن‌ها را برای بهره‌وری کشاورزی و سلامت محیط ضروری می‌کند. 

کرم‌های خاکی

کرم‌های خاکی قهرمانان گمنام خاک حاصلخیز هستند. نقب زدن آن‌ها و هضم مواد آلی سبب افزایش ساختار و حاصلخیزی خاک می‌شود که برای رشد گیاه و جذب کربن ضروری است. این کار به مبارزه با تغییرات آب و هوایی با ذخیره کربن در خاک کمک می‌کند. وجود کرم‌های خاکی نشانه‌ای از سلامت زمین است و حفظ آن‌ها برای حفظ سلامت خاک و پایداری کشاورزی بسیار مهم است. 

زنبورها

زنبورها گرده‌افشان‌های حیاتی و مسئول تولیدمثل بسیاری از گیاهان و تولید بخش قابل‌توجهی از غذای ما هستند. کاهش آن‌ها به دلیل آفت‌کش‌ها و از بین رفتن زیستگاه موضوعی نگران‌کننده است. حفاظت از زنبورها فقط درباره حفظ عسل نیست، بلکه درباره حفظ تنوع محصولات و جهان طبیعی است. حفاظت از آن‌ها برای امنیت غذایی و تنوع زیستی ضروری است. 

فیتوپلانکتون‌ها

فیتوپلانکتون‌ها گیاهان میکروسکوپی هستند که تقریباً دوسوم اکسیژن سیاره را تولید می‌کنند، بنابراین به اندازه درختان برای بقای ما حیاتی هستند. سلامت جمعیت فیتوپلانکتون‌ها به طور مستقیم بر زندگی دریایی و وجود خود ما اثر می‌گذارد. حفاظت از این تامین‌کنندگان کوچک اکسیژن برای حفظ تعادل حیات روی زمین حیاتی است. 

قارچ‌ها

قارچ‌ها تجزیه‌کننده‌های طبیعت هستند، مواد آلی مرده را تجزیه می‌کنند و مواد مغذی را به خاک بازمی‌گردانند. این فرآیند برای رشد گیاهان و سلامت کلی اکوسیستم‌ها حیاتی است. قارچ‌ها در تولید دارو و مواد غذایی نیز نقش دارند و حفظ آن‌ها برای سلامت محیط زیست و انسان ضروری است. 

مِن‌هادِن

شاید منهادن‌ها چندان شناخته‌شده نباشند، اما این ماهیان کوچک یکی از گونه‌های اصلی در اکوسیستم‌های دریایی هستند. آن‌ها به عنوان منبع غذایی اولیه برای ماهی‌ها، پرندگان و پستانداران بزرگتر عمل می‌کنند. من‌هادن با فیلتر کردن جلبک‌ها به تمیز نگه داشتن آب نیز کمک می‌کند. حفاظت از آن‌ها برای تنوع زیستی دریایی و سلامت اقیانوس‌های ما حیاتی است. 

خفاش‌ها

خفاش‌ها برای کنترل جمعیت حشرات و گرده‌افشانی گیاهان حیاتی هستند. آن‌ها مقادیر زیادی از آفات را مصرف می‌کنند و نیاز به آفت‌کش‌های شیمیایی را کاهش می‌دهند. خفاش‌ها در پراکندگی بذرها و اطمینان از بازسازی جنگل‌ها نیز نقش دارند. حفاظت از خفاش‌ها به معنای حفاظت از محصولات و جنگل‌های ما در برابر هجوم آفات و حمایت از فرآیندهای طبیعی گرده‌افشانی و پراکندگی بذر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • بارسلونا ۴-۲ والنسیا/ لواندوفسکی بلای جان خفاش‌ها شد+ فیلم
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • ۱۱ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟