Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت گفت: ما به طور جدی مخالف شکستن حرمت و عزت دانشجویان علوم پزشکی هستیم. انتخاب پوشش موضوعی فرهنگی است و در آن باید رویکرد اصلاحی داشته باشیم.

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نخستین جلسه کارگروه دانشجویی برای بررسی دستورالعمل نحوه برخورد با مصادیق پوشش و رفتار حرفه‌ای در محل وزارت بهداشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جلسه حسن زائری‌لطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نگاه ما به این دستورالعمل حرفه‌ای و آکادمیک است، عنوان کرد: نگاه این دستورالعمل به هیچ وجه حراستی نیست و ما به جد مخالف شکستن حرمت و عزت دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور هستیم. هدف ما این است که از موارد خاص هنجارشکن که میزان آن در دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار پایین است جلوگیری کنیم و بتوانیم در بالین و مراکز آموزشی به وحدت‌رویه در انتخاب نوع پوشش برسیم.

وی ادامه داد: نگاه به مسئله پوشش باید اصلاحی باشد و نه انضباطی، چرا که انتخاب پوشش متناسب برای حضور در دانشگاه یا مراکز درمانی مبتنی بر اصولی است که در تمام دانشگاه‌ها و مراکز درمانی سراسر دنیا اجرا می‌شود. اساساً انتخاب پوشش متناسب با شأن محلی که در آن حضور داریم انتخاب می‌شود و شایسته نیست که دانشجویان علوم پزشکی بدون در نظر گرفتن شأن بیمارستان و دانشگاه با هر پوششی در انظار ظاهر شوند.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به همکاری و تعامل معاونت آموزشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی بیان کرد: خوشبختانه بین مدیران ارشد معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی و آموزشی وزارت بهداشت تعامل خوبی وجود دارد که می‌توانیم با رویکرد‌های آموزشی و فرهنگی راه‌کار متناسبی برای پوشش حرفه‌ای بیابیم. ضمن اینکه برآیند نظر کارشناسان، صاحبنظران و دانشجویان در تصمیم‌گیری‌های این حوزه بسیار راهگشا و مؤثر است.

زائری‌لطف پرداختن به دستورالعمل پوشش مناسب را موضوعی با ابعاد گسترده دانست که ریشه در مسائل مختلفی دارد و گفت: در حال حاضر با ایجاد «پویش سهم من» تلاش کردیم تا به کمک‌های جامعه دانشگاهی انسجام بیشتری ببخشیم و در ضمن از ظرفیت مؤسسات حمایتی کشور بهره ببریم.

وی گفت: این پویش با هدف حمایت از دانشجویان نیازمند در سطح تمام دانشگاه‌های کشور به راه افتاد تا شأن، شخصیت و جایگاه دانشجویان با توجه به محرمانه بودن اطلاعاتشان حفظ شود. در مواردی مشاهده شده که سند کمک‌های مالی به برخی از دانشجویان در فضای مجازی منتشر می‌شود که متناسب با حرمت دانشجویان ما نیست. این پویش به کمک‌ها شکل منسجمی می‌بخشد و مانع بروز چنین اتفاقاتی می‌شود.

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت درباره ضرورت شکل‌گیری و دلایل نیاز به ایجاد این پویش عنوان کرد: فکر اولیه اجرای این پویش توسط خود دانشجویان و کانون‌های دانشجویی مطرح شد. کانون‌های هلال احمر، سلامت و خیریه در تعامل و همفکری باهم به این نتیجه رسیدند که شیوه کمک به دانشجویان نیازمند باید نظام‌مند شود و در این راستا پیشنهاد ایجاد «پویش سهم من» را ارائه دادند.

وی افزود: البته پیش از این فعالیت‌های خیریه و حمایتی در سطح تشکل‌های اسلامی، انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی اتفاق می‌افتاد، اما به انسجام بخشی بیشتری نیاز داشت.

در ادامه این نشست فریبا قربانیان دبیر دبیرخانه حجاب و عفاف و ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: آیین‌نامه پوشش و رفتار حرفه‌ای در سال ۹۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد ابلاغ شد؛ اما، چون این آیین‌نامه بحث بالین را پوشش نمی‌داد مسؤولان وقت با اقتباس از آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی نحوه پوشش و رفتار حرفه‌ای را در بالین و دانشگاه تعیین کردند که در سال ۹۲ به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد.

وی درباره شیوه حرکت این آیین‌نامه افزود: آیین‌نامه پوشش و رفتار حرفه‌ای در معاونت آموزشی کلید خورد و این معاونت با پیش‌بینی پوشش و رفتار حرفه‌ای توسط اساتید هیئت علمی، کارنامه‌ای در این بخش به صورت توصیفی صادر می‌کرد. به دانشجویی که در کارنامه خود مرتبه ضعیف را اخذ کرده بود، مشاوره داده می‌شد و بعد از دوباه رتبه ضعیف آوردن، فرد به کمیته انضباطی معرفی می‌شد.

قربانیان با اشاره به نگاه قانونی و مبتنی بر دیدگاه اسلامی نظام اظهار داشت: این آیین‌نامه به دلیل نبود زیرساخت آموزشی و از آنجایی که اعضای هیئت علمی آموزش لازم در این حوزه را کسب نکرده بودند، اجرایی نشد و هر دانشگاهی به طور سلیقه‌ای در این حوزه تصمیم‌گیری می‌کرد.

وی گفت: با حضور سیماسادات لاری در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت این شیوه‌نامه موردتوجه و آسیب‌شناسی قرار گرفت تا بتوانیم به صورت مدون در زمینه پوشش و رفتار حرفه‌ای در مراکز درمانی و آموزشی رفتار کنیم. در این فرآیند نگاه دانشجویان مورد توجه ما است تا ضمن پرهیز از برخورد‌های سلبی از رفتار‌های سلیقه‌ای دوری کنیم.

نخستین جلسه کارگروه دانشجویی برای بررسی دستورالعمل نحوه برخورد با مصادیق پوشش و رفتار حرفه‌ای در محل وزارت بهداشت با حضور ۱۱ نفر از اعضای کارگروه دانشجویی بازنگری آیین‌نامه پوشش و رفتار حرفه‌ای برگزار شد.

این دانشجویان از دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، گلستان، ارتش، یزد، بندرعباس، اردبیل، کرمانشاه، اراک و ایران در جلسه حضور داشتند.

ایجاد زیرساخت‌های مناسب و فضای فیزیکی در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی، شناسایی افرادی که پوشش حرفه‌ای را رعایت نمی‌کنند، انجام فعالیت‌های متناسب، آموزش نحوه پوشش مناسب و رفتار حرفه‌ای، افزایش ارتباط دانشگاه با خانواده، چاره‌اندیشی برای مقابله با مشکلات معیشتی دانشجویان، پایش برای دسته‌بندی مصادیق پوشش و حجاب مناسب، افکارسنجی مداوم درباره پوشش و حجاب، اجرای گام به گام آیین‌نامه و نظارت بر حسن اجرای آن بخشی از پیشنهادات دانشجویان بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشجویان علوم پزشکی معاونت فرهنگی وزارت بهداشت مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی فرهنگی و دانشجویی آیین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۴۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وحید سلطانی، با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیاءتاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکه‌های تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوه‌ای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و ... انجام می‌شد امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیده‌تر از قبل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقه‌جات، دفینه یا اموال زیر خاکی می‌گویند نیز وارد حیطه‌های کلاهبرداری یا به کارگیری شیوه‌های متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روان‌شناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی ـ فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانسته‌اند با توسل به شیوه‌های متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمه‌گذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.

سلطانی با بیان اینکه قانون‌گذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم ـ تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرم انگاری و مجازات رفتار‌های مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمت‌کش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی ـ فرهنگی کشف شده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استان‌های درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و ... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.

این جرم شناس با تاکید بر اینکه عمده اشیاء تاریخی که به فروش می‌رسد جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متأسفانه سقوط برخی از ارزش‌ها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوه‌ها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.

وی ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوه‌های کلاهبرداران که در بستر‌های فضای مجازی نیز متأسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدار‌ها و آموزش‌های مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.

سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شده‌اند، از طرح شکایت واهمه دارد. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها اطلاع دهند شود تا یگان حفاظت پیگیری‌های لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه