Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:14:59 GMT

بیان واقعیت‌ها برای مردم امیدآفرین است

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۹۷۸۵۷

بیان واقعیت‌ها برای مردم امیدآفرین است

نماینده ولی فقیه در استان سیستان‌وبلوچستان گفت: بیان واقعیت‌ها در همین شرایط سختی‌ها و مشکلات، برای مردم امیدآفرین است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان در دیدار اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات استان ضمن تبریک دهه اول ذی‌الحجه و اعیاد قربان و غدیر، روزها و شب‌های پیش رو را به استناد آیات و روایات مختلف مهم و مورد اتفاق همه مذاهب و فرق اسلامی توصیف کرد و اظهار داشت: اهمیت عید غدیر را از اقدام پیامبر اکرم(ص) در جمع کردن همه مردم آن هم در گرمای طاقت‌فرسا و هم‌چنین توقف چند روزه در محل این واقعه مهم، می‌توان دریافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امام جمعه زاهدان ضمن تشکر از حضور هیئت مدیره خانه مطبوعات استان در این نشست، افزود: تاکنون تقاضایی برای تشکیل جلسه نبوده اما پس از این آماده تشکیل جلسات کاری نه صرفا تشریفاتی به منظور بررسی مشکلات و موانع موجود تا حد امکان، هستیم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان‌وبلوچستان با استناد به گزارش اعضای جلسه در مورد حضور افراد با مذاهب مختلف و گرایش‌های متنوع در خانه مطبوعات استان، تصریح کرد: اگر سیستان‌وبلوچستان به عنوان پایتخت وحدت اسلامی شناخته شده، خانه مطبوعات نمونه‌ای بارز از آن بوده که عملکردشان شایسته تقدیر و قابل افتخار است.
رئیس شورای راهبردی استان با تاکید بر نقش مطبوعات در پیشرفت همه‌جانبه هر جامعه، خاطرنشان کرد: مباحث فرهنگی زیربنای رشد و توسعه همه‌جانبه کشور است و توسعه فرهنگی در توسعه سایر بخش‌ها از جمله اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و علمی مؤثر است و مطبوعات با توجه به دامنه تاثیرگذاری بالا نقش بسیار پررنگی در این زمینه دارند.
عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی با اشاره به وجود مشکلات و سختی‌ها در همه کارها خواستار حضور جدی مطبوعات در عرصه‌های مختلف شد و خطاب به اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات بیان کرد: باید با روحیه‌ای بسیجی، حرکتی جهادی داشته باشید و مشکلات و سختی‌ها شما را ناامید نکند و مانعی برای ادامه راه نباشد.
آیت‌الله مصطفی محامی وظیفه عمده مطبوعات را بیان واقعیت‌های جامعه دانست و عنوان کرد: بیان واقعیت‌های مثبت و منفی جامعه با رعایت عدالت و اعتدال از مهمترین وظایف اهالی رسانه و مطبوعات است.
رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر استان، بیان درددل‌ها، مشکلات و مطالبات مردم  را ضروری عنوان کرد و گفت: گسترش فرهنگ مطالبه‌گری صحیح در بین مردم از مهمترین وظایف اهالی رسانه و مطبوعات است و مردم نیز باید نسبت به سرنوشت خود احساس مسئولیت و دغدغه داشته باشند و این مصداق امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان‌وبلوچستان با اشاره به نقش دوگانه‌ مطبوعات و لزوم برخورداری از نگاه دوجانبه، ادامه داد: مطبوعات با انعکاس درددل‌ها، در قبال مردم و با تبیین خدمات ارائه شده، در قبال مسئولان این نقش را ایفا می‌کنند و بیان واقعیت‌ها می‌تواند در همین شرایط سختی‌ها و مشکلات، برای مردم امید آفرین باشد.
نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان با تاکید بر رعایت انصاف در نقد، به سه لازمه این مهم اشاره کرد و متذکر شد: نیت اصلاح و حل مشکلات و اجتناب از تسویه‎حساب‎های شخصی؛ ارزیابی درست و جامع و هم‌چنین ارائه راهکار در کنار بیان نقاط ضعف و قوت از لوازم نقد منصفانه است.
رئیس شورای راهبردی استان با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ نقدپذیری در میان مسئولان، اعلام کرد: آمادگی این را داریم که انتقادهای مطبوعات از خود ما شروع شود و شنونده نقطه نظرات در این باره باشیم و هم‌چنین برای مقالات و دیدگاه‌های برتر هدیه‌ای قائل شویم.
امام جمعه زاهدان خواستار افزایش تلاش‌ها در زمینه تولید محتوای مورد نیاز استان در مطبوعات شد و تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم لازم است هم به مهارت‌افزایی نیروهای رسانه‌ای و هم به رشد محتوایی آنها از طریق ارائه راهکارهای کارشناسی و علمی، توجه شود.
آیت‌الله مصطفی محامی افزود: با گسترش فضای مجازی به رسانه‌های مکتوب توجه کمتری می‌شود و باید در تدوین آیین‌نامه‌های جدید این مسأله را در نظر گرفت.
وی خواستار تهیه فهرستی از مشکلات و موانع پیش روی خبرنگاران شد و ادامه داد: برای حل مشکلات، فهرستی بر اساس اولویت‌ها تنظیم شود تا بتوانیم به تدریج با پیگیری‌های لازم مشکلات را به حداقل برسانیم.
لازم به ذکر است در ابتدای دیدار، حسین مسگرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات به طرح مسائل و مشکلات پیش روی خبرنگاران و اهالی رسانه و مطبوعات پرداختند.

انتهای پیام/3139

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه سیستان زاهدان مطبوعات هیئت مدیره خانه مطبوعات سیستان وبلوچستان واقعیت ها سختی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۹۷۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بهار ۱۳۵۹ پس از چندین مرحله توقیف مطبوعات - که در تابستان پیش از آن (۱۳۵۸) توسط دادستانی انقلاب اتفاق افتاد و برخی روزنامه‌ها و مجلات از جمله «آیندگان» و «تهران مصور» توقیف شدند - هنوز اجل توقیف بر سر بسیاری مجلات و روزنامه‌های دیگر می‌گشت و آن‌ها را با تحدید و تهدید مواجه می‌ساخت. در رادیو تلویزیون علیه برخی جراید داد سخن سر داده می‌شد، در بعضی استان‌ها ماموران محلی از توزیع نشریات قانونی جلوگیری می‌کردند و گاه گروه‌های تندرو با چوب و چماغ به جان دکه‌ی توزیع‌کننده‌ی بیچاره می‌افتادند. موضوع تا جایی بیخ پیدا کرد که سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات طی نامه‌ای سرگشاده به ابوالحسن بنی‌صدر رئیس‌جمهور وقت به این قضیه به‌شدت اعتراض کرد. این نامه که روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۵۹ در صفحه‌ی دوم روزنامه‌ی اطلاعات منتشر شد به این شرح بود:

کار به جایی رسیده است که رادیو تلویزیون بر خلاف قانون اساسی جو جامعه را علیه روزنامه‌ها بسیج می‌کند. ماموران محلی در استان‌ها از توزیع نشریاتی که با امتیاز قانونی منتشر می‌شوند جلوگیری می‌کنند و اعتراض فروشندگان جراید از تهدید و زورگویی گروه‌های چماق‌به‌دست بلند است و هیچ نهاد قانونی حامی آنان نیست.

آقای رئیس‌جمهوری

سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات بدین‌وسیله نگرانی عمیق خود را از شدت گرفتن موج هجوم به مطبوعات ابراز می‌دارد به‌ویژه آن‌که بخش وسیعی از حملات و تهدیدها علیه روزنامه‌نگاران به وسیله‌ی نهادهای دولتی و حکومتی که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت آن‌ها با شماست اعمال می‌گردد.

آقای رئیس‌جمهوری

روزنامه‌نگاران ایران هنوز سخنان شما را در تمام طول مدت پس از انقلاب و پیش از عهده‌دار شدن وظایف ریاست‌جمهوری درباره‌ی ضرورت تامین آزادی کامل عقیده و بیان رعایت کامل آزادی مطبوعات فراموش نکرده‌اند و بسیار حیرت‌آور است که زیر نظارت مستقیم شما در مدت کوتاهی که از انتخاب‌تان به ریاست‌جمهوری نگذشته موج اختناق و تهدید و ارعاب روزنامه‌نگاران از سوی رادیو تلویزیون که به هر صورت سخن‌گوی هیات حاکمه محسوب می‌شود، و نیز برخی مسئولان اجرایی بالا گرفته است. کار به جایی رسیده است که رادیو تلویزیون بر خلاف قانون اساسی جو جامعه را علیه روزنامه‌ها بسیج می‌کند. ماموران محلی در استان‌ها از توزیع نشریاتی که با امتیاز قانونی منتشر می‌شوند جلوگیری می‌کنند و اعتراض فروشندگان جراید از تهدید و زورگویی گروه‌های چماق‌به‌دست بلند است و هیچ نهاد قانونی حامی آنان نیست.

آقای رئیس‌جمهوری

تصور نمی‌کنید که شما در این نکته با ما هم‌عقیده نباشید که یکی از بزرگ‌ترین آرمان‌های مردم ما تامین آزادی بیان و قلم بوده است و نیز مطمئن هستیم که شما هر روز در جریان یورش‌های منظم و غیرمنظم گروه‌های مسئول و یا غیرمسئول به عرصه‌ی مطبوعات، فروشندگان جراید و اجتماعات گروه‌های سیاسی هستید و اعلامیه‌ی اخیر شما درباره‌ی ضرورت رسیدن به یک وحدت اصولی نشان می‌دهد که توسعه‌ی هرج و مرج و بی‌قانونی را برای آینده‌ی کشور به شدت خطرناک می‌دانید.

اعتقاد ما این است که بدون تامین آزادی کامل بیان و قلم و حفظ حرمت همه‌ی صاحبان اندیشه و افکار که تنها راه رسیدن به تفاهم فکری و آشنایی با نقاط اختلاف بین گروه‌هاست رسیدن به چنین وحدتی دور از منطق می‌نماید و تصریح می‌کنیم نفاق و چنددستگی در مسائل اصلی زمانی شدت پیدا می‌کند و به برخوردها منجر می‌شود که یکی از دو طرف نتواند عقاید و آرمان‌های خود را آزادانه و از طریق مطبوعات بی‌طرف ابراز دارد.

آقای رئیس‌جمهوری

سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات به حکم رسالتی که در حفظ و گسترش آزادی قلم و بیان بر دوش خود احساس می‌کند توجه آن‌جناب را به خطر بزرگی جلب می‌کند که انحصاری شدن مطبوعات متوجه آینده‌ی کشور و در نتیجه حاکمیت ملی و وحدت کشورمان خواهد کرد و مصرانه از شما می‌خواهد پیش از آن‌که دیر شود برای درهم کوبیدن این موج انحصارطلبی اقدام کنید.

آقای رئیس‌جمهوری

نسل آینده‌ی این کشور غفلت ما را در جلوگیری از تحدید آزادی‌های اساسی مردم نخواهد بخشید و به موجب قانون شما را مسئول حوادثی که ادامه‌ی این انحصارطلبی‌ها پدید خواهد آورد، خواهد شناخت.

انتظار ما از شما این است که فورا به هجوم‌ها و تهدیدهایی که از مدت‌ها پیش علیه مطبوعات اعمال می‌شود پایان دهید و بدین ترتیب راه را برای وحدتی که همواره بدان تاکید می‌کنید هموار سازید.

گفتنی است خطاب نامه‌ی سندیکا به ابوالحسن بنی‌صدر بود که روزنامه‌ی خودش «انقلاب اسلامی» یک سال بعد در ۱۸ خرداد ۱۳۶۰ توسط اسدالله لاجوردی دادستان انقلاب توقیف شد!

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903392

دیگر خبرها

  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی واقعیت دارد؟
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود