Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، وبینار «سرمایه گذاری‌های چین در پاکستان و ایران؛ چشم‌انداز همکاری‌های سه جانبه» به ابتکار اندیشکده مطالعات اسلام‌آباد (IPI) با حضور کارشناسان بین المللی از جمهوری اسلامی ایران، چین و به ریاست سناتور «مشاهد حسین سید» رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنای پاکستان برگزار شد.

گزیده‌هایی نیز از یادداشت «سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برای اندیشکده مطالعات اسلام‌آباد با عنوان همکاری‌های بلندمدت تهران-پکن در این وبینار قرائت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر ایران نوشت: سند جامع همکاری راهبردی ایران و چین که هنوز نهایی نشده است، چارچوبی برای همکاری بلندمدت و استراتژیک در همه زمینه‌ها از جمله سیاسی و اقتصادی با رویکرد عادلانه و برابر است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای توسعه همکاری‌های فعلی خود با چین با سایر کشورهای دوست در منطقه تحت مکانیسم منطقه‌ای اعلام می‌کند.

نگاه رو به جلوی پاکستان به سند جامع راهبردی تهران-پکن

رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای پاکستان به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این وبینار گفت: مشارکت راهبردی چین با جمهوری اسلامی ایران به امنیت مرزهای غربی پاکستان کمک و موجب تقویت سایر طرح‌های اقتصادی منطقه‌ای از جمله کریدور مشترک اقتصادی پاکستان-چین (موسوم به طرح سی پک) خواهد شد.

سناتور «مشاهد حسین سید» تاکید کرد: تحول جدید در همکاری‌های ایران و چین آثار مثبت بلندمدتی خواهد داشت به طوری که پکن می‌تواند به پل ارتباطی میان تهران و اسلام‌آباد جهت تقویت همکاری‌های مشترک تبدیل شود.

وی با استقبال از برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین، اظهار داشت: این روزهای ایالات متحده و انگلیس سخن از جنگ سرد به میان می‌آورند، بحثی که برای پاکستان بسیار نگران کننده است.

این کارشناس برجسته حوزه بین الملل و امور استراتژیک جنوب آسیا افزود: آمریکایی‌ها حدود ۶ تریلیون دلار صرف لشکرکشی و جنگ در افغانستان، سوریه، عراق و سایر کشورها کردند اما آنان باید بدانند که استفاده از تهاجم و رویکرد زورمندانه هرگز کمکی به حل مسائل نمی‌کند.

وی افزود: خروج دولت ترامپ از برجام، وضعیت ناپایداری را برای این توافق ایجاد کرده و از طرف دیگر لابی صهیونیست در آمریکا درصدد ایجاد مشکلات برای جمهوری اسلامی ایران هستند.

این مقام پارلمانی پاکستان افزود: اسلام‌آباد مُصرانه نگاه رو به جلو برای استفاده از مزایای همکاری‌های بلندمدت راهبردی تهران-پکن دارد زیرا هر دو کشور ایران و پاکستان از منافع مشترک راهبردی در منطقه برخوردارند.

وی تاکید کرد: هیچ مناقشه و اختلافی میان تهران-اسلام‌آباد وجود ندارد، مرزهای دو کشور همواره صلحآمیز و بی‌خطر است هرچند برخی از بازیگران غیردولتی درصدد بی‌ثبات کردن مرزهای ایران و پاکستان هستند اما هر دو کشور همسایه مصمم به اتخاذ مبارزه قدرتمند علیه دشمنان صلح و امنیت در منطقه هستند.

سناتور مشاهد حسین سید هشدار داد: برخی از بازیگران در منطقه مخالف طرح‌های ارتباطاتی در منطقه مانند ابتکار کمربند و جاده، طرح اقتصادی سی پک، صلح و ثبات پایدار در افغانستان هستند اما ایران، پاکستان و چین رویکرد مشابه و روشنی علیه هژمونیسم، فرقه گرایی، تروریسم، افراط گرایی و رد جنگ سرد جدید در منطقه هستند.

وی با ابراز همبستگی با دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و چین درباره مبارزه بی‌امان با ویروس همه گیر کووید-۱۹، افزود: دنیای جدیدی درحال ظهور است و ما باید اولویت‌های خود را مجدداً تنظیم کنیم و در این راستا نیاز به تحکیم همکاری‌های مشترک در بخش‌های امنیت انسانی، بهداشت، آموزش، توسعه محور مردم، مبارزه با چالش‌های اقلیمی و تمرکز بر بهبود معیشت ملت‌ها می‌باشد.

سازوکار سه جانبه ایران-چین-پاکستان برای مبارزه با یکجانبه‌گرایی آمریکا در منطقه

کارشناسان بین المللی نیز طی سخنرانی در وبینار اندیشکده مطالعات اسلام‌آباد (IPI)، پیشبرد توافق همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین را به سود منطقه دانستند که معادلات کشورها و ملت‌های را به سمت توسعه و رفاه تغییر می‌دهد.

«فواد ایزدی» کارشناس ارشد مسائل سیاسی از ایران، تحول مربوط به همکاری راهبردی تهران و پکن را فرصتی ارزشمند برای تشکیل جبهه همکاری سه جانبه میان ایران، چین و پاکستان دانست.

استادیار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران افزود: هر سه کشور ایران، چین و پاکستان دارای اهداف، منافع و همزمان نگرانی‌های مشترک هستند و با این دیدگاه می‌توان خط ارتباط و همکاری از ایران تا غرب چین از طریق پاکستان را احیا کرد.

وی تاکید کرد: از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، چین و پاکستان می‌توانند شرکای بهتری برای این کشور باشند. سند جامع راهبردی یک توافق منطقه میان تهران و پکن به شمار می‌رود، چین از این طریق می‌تواند برای چندین دهه نیازهای انرژی خود را از مسیر امن و به صرفه تامی کند، پاکستان می‌تواند هزینه ترانزیت آن را به دست آورد و جمهوری اسلامی ایران نیز مسیر متناوبی را برای مقابله با سیاست فشار حداکثر آمریکا را بدست می‌آورد.

فواد ایزدی اظهار داشت: سیاست‌های آمریکا برای پاکستان نیز مشکل ساز شده است و نشان دهنده نگرانی‌های مشترک تهران و اسلام‌آباد درخصوص سیاست خارجی ایالات متحده است و در مجموع آمریکایی‌ها در مسیر کارشکنی و ایجاد مشکلات برای مخالفان خود هستند.

وی افزود: ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی سیاست خارجی مستقلی را دنبال کرده است. کشورهای هم پیمان و دوست در منطقه مانند ایران، پاکستان و چین از توانمندی بالایی برای تشکیل ائتلاف قوی آسیایی همتراز ناتو برخوردارند.

این کارشناس برجسته ایرانی گفت: روسیه نیز به عنوان بازیگر مهم منطقه و از قدرت‌های جهانی نیز باید در چارچوپ همکاری‌های مشترک، ایران، چین و پاکستان گنجانده شود.

«جین لیانگ شیانگ» کارشناس چینی و عضو ارشد مرکز مطالعات بین المللی شانگهای در امور غرب آسیا و آفریقا گفت: توافق راهبردی تهران و پکن می‌تواند مسیر همکاری‌های قوی در حوزه‌های انرژی، احداث خط لوله برای انتقال نفت و گاز ایران به چین را همواره کند و با این روش بازاری سودآور برای هر سه کشور ایران، چین و پاکستان ایجاد خواهد شد.

وی با تاکید بر ابتکار تشکیل مکانیسم سه جانبه تهران-پکن و اسلام‌آباد برای ارتقای چشم‌انداز همکاری‌های مشترک، افزود: مناسبات سه کشور از جمله اعتمادسازی مشترک هرگز بدون چالش نخواهد ماند و باید نسبت به خرابکاری احتمالی توسط طرف ثالث هوشیار بود.

مدیراجرایی اندیشکده مطالعات اسلام‌آباد نیز طی سخنرانی در این نشست، گفت: پس از عملیاتی شدن سند راهبردی ایران و چین، معادلات منطقه‌ای تغییر کرده و برای همه ذینفعان مفید ثابت می‌شود هرچند ممکن است برخی از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دست به مخدوش کردن فضای همکاری‌های منطقه‌ای بزنند.

«سید سجاد بخاری» تاکید کرد: دولت پاکستان برای بهره مندی از فرصت جدید آمادگی خوبی داشته باشد. درنظر گرفتن رویکرد کشورهای حوزه خلیج فارس نیز مهم است، برخی از این کشورها با نگرانی تحولات فعلی را دنبال می‌کنند هرچند آنان نقش سازنده‌ای برای صلح منطقه‌ای ایفا نمی‌کنند و نباید نگرانی درخصوص همکاری‌های راهبردی تهران و پکن داشته باشند چرا که چین قراردادهای راهبردی مشابهی با بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس امضا کرده است.

وی تاکید کرد: برنامه همکاری راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین راهی برای مقابله با سیاست‌های یکجانبه گرایانه آمریکا است، در عین حال مقاومت در برابر فشار واشنگتن شاید برای اسلام آباد کار دشواری باشد اما موضوع جدیدی نیست.

این اندیشمند پاکستانی خطاب به دولت اسلام‌آباد گفت که پاکستان باید از فرصت همکاری تهران و پکن در مسیر پیشبرد طرح‌های انرژی در منطقه به ویژه تکمیل خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان استفاده کند.  

برچسب‌ها پاکستان تحریم ایالات متحده آمریکا اسلام آباد سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پروندهٔ خبری برنامه جامع همکاری ایران و چین، حدس‌ها و ابطال‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان تحریم ایالات متحده آمریکا اسلام آباد سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پاکستان تحریم ایالات متحده آمریکا اسلام آباد سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین جمهوری اسلامی ایران ۲۵ ساله ایران و چین همکاری های مشترک همکاری راهبردی راهبردی تهران چین و پاکستان تهران و پکن تهران پکن سه جانبه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۰۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

به گزارش خبرآنلاین اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

به نقل از ایسنا این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901360

دیگر خبرها

  • مشارکت احتمالی کره جنوبی در پیمان آکوس؛ محور گفت‌وگوهای دو جانبه سئول و کانبرا
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • رئیسی: دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • رشد اقتصادی نیازمند برقراری رفاه و صلح
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است