Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه ساله، ده‌ها کنشگر محیط زیست و دوستدار طبیعت، تاوان تلاش‌های خود را با جان می‌پردازند. تشکل‌های مردم‌نهاد می‌گویند که در سال گذشته در سراسر دنیا، ۲۱۲ نفر قربانی منافع کارتل‌ها، دولت‌ها و باندهای تبهکار شده‌اند.

 

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، در سال گذشته، حداقل ۲۱۲ حامی طبیعت و محیط زیست، بر سر حراست از آب‌ها، زمین، محافظت از بومیان، مراقبت از مناطق بکر و جلوگیری از دست‌اندازی شرکت‌ها، جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیلانی است که سازمان‌های غیردولتی و مردمی می‌دهند با این تاکید که مسئله تنها به نقاط دوردست محدود نیست، بلکه شامل کشورهای اروپایی هم می‌شود.

 

تشکل مردمی Global Witness می‌گوید این بالاترین رقم ثبت شده از قربانیان زیست‌محیطی در سال‌های اخیر است.  در گزارش این سازمان آمده است: «بسیاری از بدترین نمونه‌های نقض حقوق بشر، به بهره‌برداری از منابع طبیعی و فساد در سیاست و تجارت مربوط می‌شوند… حامیان محیط زیست هزینه ایستادگی در برابر چنین روندی را می‌‌دهند.»

 

قتل برای نفت و گاز

 

گلوبال ویتنس در بررسی تحقیقی خود اعلام می‌کند که کارتل‌ها، کارگزاران دولت‌ها، باندهای تبهکار و سودجو و زمین‌داران بزرگ در خشونت‌های مرگبار علیه کنشگران محیط زیست دست دارند. راشل کاکس، یکی از مدیران این تشکل می‌گوید: «کشت و زرع، نفت، گاز و معدن، با جنگل‌زدایی و انتشار گازهای گلخانه‌ای، تغییرات اقلیمی را موجب می‌شوند و مالکان یا ایادی این صنایع، اعتراض و پیگیری حامیان محیط زیست را با خشونت‌های مرگبار پاسخ می‌دهند.»

 

در گزارش این سازمان، آمریکای لاتین، قتلگاه دوم سوم کنشگران و حامیان طبیعت معرفی می‌شود. در صدر کشورهای این قاره، کلمبیا با ۶۴ فقره قتل، فیلیپین با ۴۳ و برزیل با ۲۴ مورد قتل قرار دارند.

 

در اتحادیه اروپا، دو تلاشگر حفظ محیط زیست در رومانی جان باخته‌اند. گلوبال ویتنس می‌گوید به طور متوسط، در هر هفته چهار قتل بر سر حراست از طبیعت رخ می‌دهد: «این در حالی است که بسیاری از خشونت‌ها و موارد منتهی به مرگ کنشگران نادیده می‌مانند یا جایی ثبت نمی‌شوند.»

 

 

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که بیشترین قتل‌های زیست محیطی در سال گذشته، مربوط به معدن (۵۰)، کشاورزی (۳۴) و جنگل‌داری (۲۴) بوده است. حدود ۴۰ درصد قربانیان بومی و نزدیک ۱۰ درصد آنها زن بوده‌اند.

برچسب هاگلوبال ویتنس (Global Witness)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو سال گذشته محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است

به گزارش خبرآنلاین البرز؛امیدرضا تونی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت گفت: در فروردین ماه امسال، شش نفر از عاملین آلودگی محیط زیست شامل اشخاص حقیقی و حقوقی با تشکیل پرونده به محاکم قضایی معرفی و چهار فقره دادنامه و رأی محکومیت در این خصوص صادر شده است.

تونی افزود: آلودگی‌های نفتی، عدم مدیریت پسماندهای بیمارستانی و شهری و تخلیه فاضلاب‌خام در محیط از جمله تخلفات زیست محیطی بوده که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و تا حصول نتیجه، توسط کارشناس اداره محیط زیست کرج پیگیری خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج ادامه داد: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این مسئول اظهار کرد: محیط زیست سالم و طبیعی هر روز هم در حال تحدید و هم در حال تهدید است. رشد جمعیت در کنار توسعه فعالیت‌های صنعتی به خطر بزرگی برای آینده محیط زیست در جهان بدل شده و اگر امروز کاری برای محیط زیست نشود، دیگر چیزی از آن برای آیندگان باقی نمی‌ماند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901300

دیگر خبرها

  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر رسید