Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@02:53:16 GMT

10 گونه‌ جانوری همدان در معرض خطر انقراض است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۰۱۷۰۶

10 گونه‌ جانوری همدان در معرض خطر انقراض است

خبرگزاری آریا - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: 10 گونه‌ جانوری این استان به علت شکار غیرمجاز، تخریب زیستگاه‌ها و زنده‌گیری در معرض خطر انقراض قرار دارند.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان همدان، مجید شعبانلو در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: گونه‌های در معرض انقراض همدان شامل کرکس مصری، ترلان، عقاب تالابی، عقاب شاهی، دلیجه کوچک، پرنده شکاری ترم تای، لیل، شاهین، بحری و بالابان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از انقراض این قبیل گونه‌ها نیازمند تدوین برنامه های مراقبتی خاصی هستیم افزود: گونه میش‌مرغ که پیشتر در دشت‌های اسدآباد مشاهده شده بود منقرض شد هر چند گزارش‌هایی مبنی بر حضور دوباره این گونه در دشت اسدآباد گزارش شده اما برای محیط زیست این موضوع محرز نشده است.رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: با توجه به مشاهده جوجه‌آوری گونه در معرض انقراض «بالابان» در محیط زیست این استان، برنامه حفاظت و حراست از این گونه در حال تدوین است تا بتوان آن را احیا کرد.شعبانلو افزود: با توجه به اینکه بیشتر گونه‌های در معرض انقراض در مناطق تحت مدیریت محیط زیست این استان هستند محیط‌بانان به صورت شبانه‌روزی نسبت به حراست از این گونه‌ها اقدام می‌کنند.وی بیان کرد: همچنین در فصل پاییز که زمان مهاجرت پرندگان است بازدیدها و رصد و پایش مناطق به منظور جلوگیری از شکار گونه‌های مهاجر در معرض انقراض نظیر بالابان، عقاب شاهی و بحری افزایش می‌یابد.رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان خاطر نشان کرد: سال‌های گذشته برخی شکارچیان متخلف جنوب کشور با قرار دادن دام و تله هایی درصدد صید گونه‌های شکاری در این استان با هدف فروش در کشورهای حاشیه خلیج فارس بودند که شناسایی و دستگیر شدند.شعبانلو ادامه داد: در مناطق شکار ممنوع نیز در صورت دریافت گزارش‌های مردمی و علاقه مندان به محیط زیست در زمینه شکار غیرمجاز، محیط‌بانان وارد عمل می‌شوند و با شکارچیان متخلف برخورد قانونی می‌کنند.وی گفت: همچنین نسبت به تیمار پرندگانی که از شکارچیان متخلف کشف یا هنگام پرواز دچار آسیب شدند توسط دامپزشک اقدام شده و در مناطق مورد نظر رها می‌شوند.تاکنون 315 گونه مهره‌دار جانوری در استان همدان شناسایی شدند که 26 درصد گونه‌های موجود در کشور را شامل می‌شود. این گونه ها شامل 193 گونه پرنده، 45 گونه خزنده، 39 گونه انواع ماهی‌ها، 34 گونه پستاندار و چهارگونه دوزیست است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست معرض انقراض گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد

محمدرضا بسملی رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار گفت: با آغاز فصل گرما و عدم بارش مناسب در منطقه حفاظت شده پروند، آبرسانی به این منطقه در سال جدید از سر گرفته شده است.

او افزود: بازدید از آبشخور‌ها و منابع آبی حیات وحش مناطق حفاظت شده سبزوار و آبرسانی به آب انبار‌ها به صورت منظم انجام می‌گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار ادامه داد: بیش از ۱۰۰ هزار لیتر ظرفیت آب انبار‌ها و تانکر‌های پلی اتیلنی ذخیره آب منطقه حفاظت شده پروند است که در فصل گرما به طور مرتب با یک دستگاه خودرو ایسوزو ۶ هزار لیتری مستقر در اداره محیط زیست سبزوار آبرسانی می‌شود.

بسملی بیان کرد: همچنین یک منبع ذخیره آب ۲۰۰ هزار لیتری در این منطقه حفاظت شده در حال ساخت است که در صورت تامین اعتبار و تکمیل آن، با جمع آوری آب باران، ظرفیت آن بیش از ۲ برابر کل آب انبار‌های منطقه بوده و دیگر نیازی به آبرسانی با تانکر به این منطقه نخواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور