Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - دکتر علیرضا شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی و جامعه شناس :یکی از دلایلی که در این روزها مردم کمتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، دلایل فرهنگی است. کووید 19 بیشتر از اینکه به‌طور مستقیم و در کوتاه‌مدت روی فرهنگ مردم تأثیر داشته باشد، به نظر می‌رسد نشان‌دهنده فرهنگ جوامع است.

مثلاً کشورهایی مثل ژاپن و کره‌جنوبی با این ویروس کنار آمده‌اند و دستورها را اجرا می‌کنند که نشان می‌دهد از قبل در این کشورها در این زمینه کار فرهنگی انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کشور ما این اتفاق نیفتاده است و نحوه برخورد با ویروس کرونا در کشور ما نشان‌دهنده فرهنگ عمومی‌ و مجموعه سرمایه‌گذاری‌ها و داشته‌ها و نداشته‌های ما در حوزه فرهنگ طی چند دهه گذشته است. 
 یکی دیگر از دلایل به مسائل اقتصادی جامعه ایران امروز برمی‌گردد. ما امروز اقتصاد بسیار ضعیفی داریم و جزء چند کشور پرتورم و پررکود در جهان هستیم. در چنین شرایطی بخش بزرگی از مردم برای تأمین نیازهای اولیه یعنی خورد و خوراک و بهداشت و پوشاک و مسکن دچار مشکلند. آنها حتی اگر آگاهی داشته باشند، از نظر اقتصادی توان این را ندارند که بسیاری از پروتکل‌ها را رعایت کنند.

وقتی به مردم گفته می‌شود پروتکل‌ها را رعایت کنید، باید مقدمات آن هم فراهم شود. مثل در دسترس و ارزان بودن انواع ماسک و دستکش و مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده. در حالی که طی یکی دو ماه اخیر قیمت این کالاها افزایش داشته است و بسیاری از افراد از نظر اقتصادی امکان خریداری و استفاده از این کالاها را ندارند. 
 دلیل دیگر این امر، اجتماعی است.‌گویی مردم ما نسبت به مسائل و مشکلات محیطی بی‌تفاوت شده‌اند. در اسفند و فروردین که تازه کووید 19 به ایران آمده بود، مردم به این مسئله حساس شده بودند، اما کم‌کم برایشان عادی شد. 
جدا از این برخی از مردم خود را قهرمان می‌دانند. معتقدند این ویروس روی آنها اثر ندارد. یا روی بچه‌ها، جوان‌ها و کسانی که بیماری زمینه‌ای ندارد، اثر ندارد. این نگاه‌های غلط، اما قوی باعث شده بخش بزرگی از جامعه این ویروس را جدی نگیرند. 

دلیل دیگر که از اصلی‌ترین دلایل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی است، کاهش سرمایه اجتماعی است. یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی ‌است. به دلایل مختلف جامعه‌شناختی اعتماد عمومی ‌طی 15 سال اخیر به شدت سیر نزولی پیدا کرده است. این اعتماد هم بین مردم با مردم است و هم بین مردم و مسئولان. اما این اعتماد بین مردم با مسئولان بسیار کمرنگ شده و همین مسئله باعث شده تا طرح‌های مدیران و مسئولان با استقبال مردم مواجه نشود. به همین دلیل هشدارها درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی را هم جدی نمی‌گیرند. 

کد خبر 535645 برچسب‌ها كرونا در ايران ماسک - سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران ماسک سلامت پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۲۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، محمدمهدی اسماعیلی با تبریک روز معلم، روز کارگر و روز خلیج فارس گفت: تغییر نام جزیره ابوموسی به بوموسی در دستور کار دولت قرار دارد؛ یاد شهدایی که در خلیج فارس به شهادت رسیدند از جمله شهید مهدوی را نیز گرامی می‌داریم.

وی همچنین با گرامی‌داشت یاد شهدایی که در جنگ با پرتغال به شهادت رسیدند، افزود: روز ملی خلیج فارس روز فتح بندرعباس و مناطق در اختیار پرتغال و روز شکست غربی‌ها از ملت ایران است که دولت شیعی صفوی توانست در این مبارزه پیروز شود.

وزیر فرهنگ پس از ارائه گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کسانی که از میانسالی عبور کرده‌اند ارزش اقدامات مربوط به سلامت را می‌دانند؛ در همین راستا به تبیین گسترده در مورد ضرورت این کار نیاز داریم، انشاالله این رویکرد به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی کشور که تاثیر مستقیم بر سبک زندگی دارد، تلقی شود.

وی در ادامه پس از شنیدن گزارش رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان گفت: روند اینگونه است که اولویت‌های ملی را اعلام می‌کنیم که اولویت‌های استانی و شهرستانی هم در آن قرار دارد؛ اما مسأله واحدی نیستند؛ سال گذشته پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها و سبک‌زندگی را انجام دادیم، به ازای هر شهرستان می‌توانیم خروجی کتاب مستقلی را ارائه کنیم امسال هم مشابه سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی اعلام کردیم و وضعیت توصیفی ملی آنها بیان می‌شود.

اسماعیلی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برش استانی خود را خواهند داشت؛ شهرستان‌ها نیز همینطور، ممکن است در شهرستانی مسأله طلاق پررنگ باشد در شهرستانی دیگر مسأله مواد مخدر که باید همه این مسائل مدنظر قرار گیرد.

وزیر فرهنگ درباره عملیات وعده صادق گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم از این عملیات احساس غرور کردند که عدد بسیار بالایی محسوب می‌شود و همه پاسخ جمهوری اسلامی را مبتنی بر اصول جهانی در حوزه تعاملات دیپلماتیک دانستند، پشتیبانی از اقدام نظامی در این سطح برای ما مغتنم است.

اسماعیلی ادامه داد: در سفر اخیر به پاکستان و سریلانکا هیچ اجتماعی نبود مگر اینکه مردم مسلمان این کشور‌ها با شور و شعف از این اقدام جمهوری اسلامی تشکر کنند.

با توجه به صورت گرفتن عملیات وعده صادق علیه رژیم صهیونسیتی، در مورد ثبت این روز در تقویم نیز بحث و بررسی صورت گرفت.

در این جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت و محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارائه کردند.

در ادامه جلسه آیت الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

بررسی مناسبت‌های تقویم ۱۴۰۴هجری شمسی نیز از دیگر دستورکار‌های این جلسه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند