Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ،  دکتر فریدون رحمانی در برنامه زنده شب‌های بام ایران صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری  افزود: هفته‌های سختی را پشت سر گذاشتیم، بحث موج دوم که در کشور به وقوع پیوست به غفلت از رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازمی‌گردد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه تصور مردم این بود کرونا در حال از بین رفتن است، ادامه داد: براساس داده‌های علمی و تجربیات گذشته، این ذهنیت ایجاد شده بود که با گرم شدن هوا مثل ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا این ویروس هم فروکش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: موارد ابتلا و بستری به شدت کاهش پیدا کرد و روزهایی بود که حتی یک مورد ابتلا جدید هم نداشتیم لذا این باور ایجاد شد که کرونا از بین رفته است، درست در همین زمان بود که ماجرای پیک دوم بیماری شروع شد.
رحمانی با بیان اینکه ماهیت ویروس کرونا به این شکل است که فرد مبتلا تا مدت‌ها بدون علامت است و می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل کند، عنوان کرد: مدت زمان سرایت بیماری از یک فرد مبتلا بدون علامت از ۳ روز تا ۲۱ روز طول می‌کشد اما میانگین بعد از یک هفته علائم بیماری، خود را نمایش می‌دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به کرونا یا هیچ علامتی ندارند یا علائم آن‌ها یک تب و لرز گذرا و ساده است که بعد از این موضوع حال آن‌ها بهبود پیدا می‌کند و بیماران این بحث را به عنوان یک سرماخوردگی تصور می‌کنند.
وی اضافه کرد: باید به افرادی که فکر می‌کند به هر دلیلی سرما خورده‌اند، تاکید کرد این بیماری جزئی آن‌ها ممکن است کرونا باشد، الان فصل سرماخوردگی نیست لذا اگر فردی احساس کرد سرماخورده است باید بنا را بر این بگذارد که احتمال ابتلا به کرونا در وی زیاد است و باید حتما رعایت نکات بهداشتی و اصل قرنطینه را داشته باشد.
رحمانی با تاکید بر اینکه افرادی که احساس می‌کنند سرما خورده‌اند در قدم اول نباید ترس به خود راه دهند، یادآور شد: نیاز نیست این افراد به پزشک‌های مختلف مراجعه کنند یا اطلاعات نادرست را از مراجع مختلف کسب کنند، این افراد باید تنها رعایت نکات بهداشتی را داشته باشند، ماسک بزنند و حتی المکان از خانه بیرون نیایند تا علائم آن‌ها برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در استان چهارمحال و بختیاری تاکنون حدود ۲.۶ درصد بوده است، اینکه تاکید می‌شود مردم از بیماری دچار وحشت و ترس نشوند نباید باعث شود مردم این بیماری را جدی نگرفته و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی را نداشته باشند.
وی اظهار داشت: این امید را به مردم می‌دهیم که نگران این بیماری نباشند، اکثریت مطلق بیماران بدون عارضه‌ای بهبود پیدا می‌کنند، تنها درصدی از افراد که بیماری زمینه‌ای دارند ممکن است دچار مشکل شوند.
رحمانی افزود: هنوز علت اینکه چرا برخی از افرد جوان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می‌دهند مشخص نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه افرادی که دچار سرماخوردگی می‌شوند باید کاملا استراحت کنند و از انجام فعالیت‌های سنگین اجتناب کنند، این موضوع تاثیر بسیار خوبی بر سلامت فرد دارد، اظهار داشت: نکته دیگر مصرف مایعات است، خوردن مایعات فراوان و کمک به سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب می‌تواند درمان مناسب باشد.
وی تاکید کرد: اثر مصرف مایعات و تغذیه صحیح در کنترل و پیشگیری از کرونا از مصرف داروهایی با قیمت‌های بالا بیشتر است.
رحمانی بیان کرد: مخاط‌ ها در گلو و... اگر مرطوب باشند شانس اینکه رشد ویروس کاهش یابد را کم می‌کند، قرقره آب نمک پیشنهاد مناسبی است اما آبی که قرقره می‌شود باید در محل مناسب تخلیه شود تا باعث آلودگی برای دیگران نشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه طی حدود ۱۵۶ روز که درگیر بیماری کرونا هستیم و نزدیک به ۱۴۰ روز که آزمایشگاه کرونا راه‌اندازی شده است حدود ۱۸هزار و ۳۳۳ مورد نمونه‌گیری انجام شد، ادامه داد: این نمونه‌گیری PCR یا نمونه‌گیری ملکولی است، که کار بسیار تخصصی است.
وی با بیان اینکه قبل از شیوع بیماری کرونا تنها یکی از آزمایشگاه‌های استان قادر بود ماهی ۲۰ تا ۳۰ مورد آزمایش PCR انجام دهد، عنوان کرد: الان انجام این دست آزمایش‌ها تبدیل به ماهی ۲۰۰ مورد شده است.
رحمانی خاطرنشان کرد: به سختی بسیاری از مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی را تهیه می‌کنیم و محدودیت‌های زیادی در این خصوص وجود دارد، در این هفته کمتر از ۳۲ ساعت نتوانستیم نمونه سرپایی بگیریم به دلیل اینکه یکی از شرکت‌ها نتوانست مواد اولیه را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد قرار دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اضافه کرد: در حال حاضر از بیماران بستری و بیماران سرپایی به تشخیص پزشک نمونه‌گیری شده این نمونه‌گیری‌ها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمونه در روز است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از افرادی که علائم جدی نداشته باشند، بستری نشده باشند و جزو گروه‌های پرخطر هم نباشند طبق پروتکل‌های کشوری نمونه‌گیری نمی‌شود، بیان کرد: اما ممکن است طی هفته‌های آینده تصمیمات دیگری گرفته شود.
رحمانی تاکید کرد: نگرانی فعلی ما اعیاد پیش رو است، از مردم می‌خواهیم در این اعیاد رعایت بسیاری داشته باشند تا بیمار نشوند و در مراسم‌های جشن یا عروسی شرکت نکنند.

46

کد خبر 1416078

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نمونه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد

 محمدکاظم مومنی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر ۷ سال که دارای بیمه هستند را به صورت رایگان انجام دهند.

وی ادامه داد: خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر ۷ سال که به صورت سرپایی در بیمارستان‌ها انجام شود رایگان نیست.

وی افزود: رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گامی بلند جهت حمایت از آینده سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

 مومنی گفت: کودک تا ۷ سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری‌ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز شود و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • ‌مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام ‌صادق(ع) + فیلم
  • برگزاری مراسمات عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در گیلان
  • برگزاری مراسمات عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در گیلان