Web Analytics Made Easy - Statcounter

درگذشت بدرالزمان قریب، و اعلام نام موسسه فراگیر در کنار اخباری طرح‌های فصلی کتاب سال 99 از مهم‌ترین اخبار این هفته حوزه ادبیات و کتاب بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در این گزارش مروری بر مهم‌ترین اخبار هفته گذشته در حوزه ادبیات و کتاب داریم. درگذشت بدرالزمان قریب، و اعلام نام موسسه فراگیر در کنار اخباری طرح‌های فصلی کتاب سال 99 از مهم‌ترین اخبار این هفته از مردادماه سال 1399 حوزه ادبیات و کتاب بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کلیک بر روی تیتر هر بخش می‌توانید مشروح خبر را بخوانید.

«خانه کتاب و ادبیات ایران» نام موسسه فراگیر معاونت امور فرهنگی

پس از گذشت ماه‌ها از شروع اقدامات جدی از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد در راستای ساماندهی موسسات تابعه معاونت فرهنگی و با عنایت به تشکیل موسسه فراگیر، اعضای هیئت امنای این موسسه روز شنبه ۴مردادماه در جلسه غیرحضوری نام این موسسه را انتخاب کردند.

طبق اعلام روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد در این جلسه غیرحضوری پس از بحث و بررسی و در نظر گرفتن شرح وظایف و ماموریت‌های موسسه جدید، نام «خانه کتاب و ادبیات ایران» برای این موسسه انتخاب شد.

آغاز پرونده ادبیات کودک و نوجوان با عنوان «کتاب کودک در بوته نقد»

دنیای کودکان و نوجوانان دنیای پر رمز و راز، رنگارنگ و پر از خیال‌هاست؛ دنیایی که با کتاب‌های مناسب می‌تواند در مسیر درست رشد کند. نوشتن و خلق اثر برای کودکان و نوجوانان به سختی کشف دنیای آن‌هاست؛ با این حال آثار بسیاری در حوزه کودک و نوجوان تولید می‌شود. خبرگزاری آنا در پرونده «کتاب کودک در بوته نقد» در گفتگو با نویسندگان، شاعران و صاحب‌نظران این حوزه به بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان می‌پردازد.

در همین راستا می‌توانید مصاحبه با ابراهیم حسن بیگی، نویسنده آثار کودک و نوجوان را (اینجــا)، گفتگو با یوسف قوجق دیگر نویسنده این حوزه را (اینجا) و مصاحبه مفصل با فرهاد حسن‌زاده، نویسنده مطرح کودک و نوجوان (اینجــا) بخوانید.

تمدید فراخوان ملی لشگر فرشتگان تا پایام مردادماه

روز یکشنبه پنجم مردادماه اعلام شد که مهلت ارسال اثر به فراخوان ملی لشگر فرشتگان تا پایان مردادماه تمدید شده است. این ‌فراخوان برای ایجاد امکان ثبت و گردآوری خاطرات جالب و قابل‌توجه زنان در مواجهه با بیماری کرونا توسط انتشارات تلاوت آرامش و موسسه فرهنگی هنری خیبر با مشارکت مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر شد.

درگذشت رحمت‌الله حسن‌پور شاعر مازندرانی

روز دوشنبه ششم مردادماه با خبر درگذشت رحمت‌الله حسن‌پور، از شاعران شناخته شده مازندرانی، در ۶۵ سالگی بر اثر بیماری کرونا همراه بود.

زنده‌یاد حسن‌پور متولد زیرآب سوادکوه بود و در شعرهایش «تنهای سوادکوهی» تخلص می‌کرد. وی بازنشسته اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه بود. مشاور مدیر کل اداره تبلیغات استان مازندران بخشی از کارنامه وی است.

درگذشت بدرالزمان قریب

روز سه‌شنبه هفتم مردادماه نیز با خبری از درگذشت اهالی ادبیات همراه بود. بدرالزمان قریب، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و استاد دانشگاه در سن ۹۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.

غلامعلی حدادعادل؛ رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محسن جوادی؛ معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و ایوب دهقانکار؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از جمله مسئولانی بودند که درگذشت این پژوهشگر برحسته را تسلیت گفتند.

تسویه حساب «خانه کتاب و ادبیات» با کتاب‌فروشی‌های بهارانه 99

روابط عمومی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران روز سه‌شنبه هفتم مردادماه اعلام کرد با کتاب‌فروشی‌های شهر تهران که در طرح بهارانه کتاب ۹۹ حضور داشتند، تسویه‌حساب کرده است.

با پایان طرح فصلی «بهارانه کتاب۹۹»، ۳۰۴ هزار و ۲۵۵ نسخه کتاب به مبلغ ۱۱۷میلیارد و ۴۸۸میلیون و ۷۱۰هزار و ۵۷۴ریال توسط ۱۰۸ هزار و ۲۵۸ نفر خریداری شد. این‌طرح با شعار «بهار کتاب همزمان با بهار دل‌ها» از ۲۰ اردیبهشت همزمان با ولادت امام حسن مجتبی(ع) آغاز و تا ۳۰ اردیبهشت در سراسر کشور اجرا شد.

انتشار فراخوان ثبت‌نام در طرح تابستانه کتاب ۹۹

روز هشتم مردادماه و پس از یک روز از اعلام خبر تسویه حساب با کتابفروشی‌های شهر تهران در طرح بهارانه کتاب فراخوان ثبت‌نام کتاب‌فروشی‌ها در طرح تابستانه کتاب ۹۹ توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

طرح تابستانه کتاب 99 در راستای تحقق بخشی از برنامه‌های معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از ناشران و کتاب‌فروشان کشور برگزار می‌شود. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، این‌طرح از روز شنبه ١٨ مرداد مصادف با عید سعیدغدیرخم آغاز می‌شود و تا روز پنج‌شنبه ٣٠ مرداد ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: ادبیات کودک و نوجوان طرح فصلی کتاب خانه کتاب و ادبیات ایران درگذشت بدرالزمان قریب معاونت امور فرهنگی حوزه ادبیات و کتاب کودک و نوجوان فرهنگ و ارشاد موسسه فراگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۰۷۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • محمد علی علومی شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • عکس‌| برخورد گرم علی دایی با اهالی اکباتان؛ ذوق‌زدگی یک کودک از دیدار با شهریار
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است