Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه بوخوم آلمان در آزمایشی نقش حلال‌های آب در واکنش‌های اکسایشی را بررسی کردند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، نانوکالیست‌های ساخته شده از طلا که روی اکسید فلزات پراکنده می‌شوند، نوید اکسیداسیون ترکیبات الکلی به مواد شیمیایی ارزشمند را می‌دهند. آن‌ها فعالیت‌های کاتالیست بالایی به ویژه در محلول‌‌های آبی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه تحقیقاتی دانشگاه ورو بوخوم آلمان نقش مولکول‌های آب در تفکیک اکسیژن و واکنش‌های اکسایشی را توضیح می‌دهند.
بیشتر فرآیند‌های اکسایشی صنعتی که از عواملی مانند پراکسید‌های کلر و آلی استفاده می‌کنند معمولا محصولاتی با ضایعات زیاد یا سمی تولید می‌کنند. درمقابل استفاده از مولکول اکسیژن و تقسیم آن به اتم‌های اکسیژن مورد نیاز برای تولید محصولات خاص، یک راه حل سبزتر و جالب‌تر خواهد بود.
یک رویکرد امیدوارکننده سیستم اکسید طلا/فلز (Au/TiO۲) است که در آن اکسید فلزی تیتانیوم (TiO۲) نانوذرات طلا را تثبیت می‌کنند. این نانوکاتالیست‌ها می‌توانند اکسیداسیون مولکول هیدروژن، مونوکسیدکربن و الکل‌ها را کاتالیز کنند. یک قدم مهم ابتدایی برای همه واکنش‌ها تفکیک مولکول اکسیژن است که انرژی فعالسازی بالایی دارد.
محققان در سال ۲۰۱۸ اظهار داشتند که مولکول‌های آب بطور فعال در واکنش اکسیداسیون شرکت می‌کنند. در آزمایشی جدید همین گروه تحقیقاتی بیان کردند که حلالیت، فعالیت مولکول اکسیژن در نانوکاتالیز‌های اکسید فلز/طلا را آسان می‌کند. درواقع مولکول‌های آب به کاهش انرژی فعالسازی برای تفکیک مولکول اکسیژن کمک می‌کنند.
طبق محاسبات این حلال در مقایسه با فاز گازی ۲۵درصد هزینه انرژی را کاهش می‌دهد. محققان بوخوم از شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای برای مقایسه شرایط فاز مایع و فاز گازی استفاده کردند که شامل کاتالیز و ۸۰ مولکول آبی بود. محققان بیان کردند؛ کار‌های محاسباتی قبلی ساده‎‌سازی یا تقریب‌های قابل توجهی داشتند که پیچیدگی واقعی آب سخت به عنوان حلال را درنظر نمیگرفته است.
دانشمندان شرایط آزمایشی با دما و فشار بالا شبیه‌سازی کردند تا نمایه انرژی آزاد مولکول اکسیژن را در فاز مایع و گاز بدست آورند. درنهایت آن‌ها اثبات کردند که مولکول‌های آب باعث افزایش بارالکتریکی موضعی به سمت اکسیژن در محیط نانوکاتالیست می‌شود. این به نوبه خود باعث صرفه جویی در هزینه‌های تفکیک مولکول اکسیژن می‌شود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مولکول آب مولکول اکسیژن نانوکاتالیست فناوری نانو مولکول اکسیژن مولکول های آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در ۱۰ استان کشور آغاز شده است.

طرح مطالعاتی دستگاه «پاکدم» یا «قلیان اکسیژن» در حال حاضر به صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود دو سال است که در ۱۰ استان کشور در حال اجراست. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به عنوان تجهیزات پزشکی ثبت و در سازمان غذا و دارو استاندارد‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است. در این وسیله از ترکیب گاز‌های اکسیژن و N ۲ O با رعایت حدود تعیین شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.

به دلیل نگرانی وزارت بهداشت از افزایش مصرف قلیان که نسبت به سال۹۵ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است، گسترش بی‌رویه مراکز عرضه قلیان بعد از همه گیری بیماری کرونا و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز عرضه قلیان که مستلزم همکاری تنگاتنگ ارگان‌های برون بخشی است، اجازه داده شد که طرح بررسی دستگاه پاکدم در ۱۰ استان کشور شامل تهران، آذربایجان شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شود و در ادامه با درخواست دانشگاه‌های دیگر، هماهنگی برای توسعه مرحله آزمایشی طرح در استان‌های خراسان شمالی، اصفهان و زنجان انجام شد.

این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود؛ در صورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به صورت سراسری اجرا خواهد شد. وزارت کشور نیز به استان‌های مجری طرح، این موضوع را ابلاغ کرده و نمونه برداری‌ها از استان‌های تحت پوشش این طرح در حال انجام است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی