Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@02:30:47 GMT

رانا بخریم یا ۲۰۶ صندوقدار؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۱۲۸۴۸

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مقایسه‌های خودرویی پر مخاطب بازار، رانا و ۲۰۶ است. این ۲ خودرو به دلیل شباهت ظاهری متقاضیان یکسانی دارند، اما بسیاری از افراد برای انتخاب یکی از این ۲ خودرو دو دل هستند. در این گزارش قصد داریم مشخصات فنی هر ۲ خودرو را بیان کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری برای خرید داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رانا خودرویی برگرفته از پژو ۲۰۶ صندوقدار ساخته شده است. این خودرو بعد از سمند و تیبا، سومین خودرو ملی به شمار می‌رود و متقاضیان خاص خود را هم دارد. ساختار بدنه رانا همانند پژو ۲۰۶ صندوقدار از نوع سه محفظه ساخته شده است.

بدنه این خودرو ملی از ورق‌های فولادی فرم داده شده ساخته شده که با توجه به عملکرد آن دارای ضخامت ۰٫۷ تا ۲٫۵ میلی‌متر است.

اصولا در ساخت این خودرو از ورق‌های فولادی با استحکام بالایی استفاده شده و بیشترین کاربرد آن برای اجزایی بوده که مقدار تنش آن‌ها بسیار زیاد است. بیشترین کاربرد فولاد در تکیه گاه‌های سازه‌ای جلو یا رام موتور است که این امر باعث استحکام بیشتر و هم کاهش وزن حدود ۵۰ درصد برای دستیابی به ورق‌های معمول می‌شود که برای مقاومت در برابر تنش‌های مشابه و شدید می‌بایست ضخامتی دو برابر آنچه گفته شده داشته باشند.

گفتنی است که این خودرو ملی ابتدا قرار بود به عنوان جایگزین پیکان، تحت عنوان پروژه «نیو پیکان» طراحی شود، اما بعد از عرضه پژو ۲۰۶ صندوقدار این خودرو برای مدتی مسکوت ماند و در نهایت در سال ۱۳۹۱ رانا جایگزین تیپ‌های ارزان‌تر پژو ۲۰۶ اس‌دی شد.

مشخصات فنی رانا: موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه حجم موتور 1600 سی سی تنفس موتور تنفس طبیعی انتقال نیرو دیفرانسیل جلو حداکثر قدرت 108 اسب بخار در 5600 دور در دقیقه حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه جعبه دنده 5 دنده دستی شتاب 0 تا 100 12 ثانیه حداکثر سرعت 189 کیلومتر در ساعت وزن 1109 کیلوگرم اندازه (میلیمتر) 4292 طول - 1655 عرض - 1456 ارتفاع فاصله بین دو محور 2441 میلیمتر مصرف سوخت و استاندارد: مصرف سوخت ترکیبی 6.6 لیتر در هر صد کیلومتر حجم باک 50 لیتر استاندارد آلایندگی یورو 4 تجهیزات و امکانات: ترمز و پایداری ترمز ضد قفل ABS و EBD, ترمز جلو ديسكي, ترمز عقب ديسكي کیسه هوا کیسه هوای سرنشینان جلو سیستم صوتی سيستم صوتي CD خوان - بلندگوهاي جلو دیگر تجهیزات فرمان هیدرولیک - سیستم تهویه مطبوع با تنظیم دستی - چراغ مه شكن جلو و عقب - چراغ خطر سوم - تنظيم زاويه نور چراغ هاي جلو از داخل اتاق - تنظيم آيينه هاي جانبي برقي - آينه آرايش روي آفتابگير - شيشه بالابر درهاي جلو برقي و عقب دستي - ايموبيلايزر - سيستم عيب يابي هوشمند (مولتي پلكس) - قفل مركزي با ريموت كنترل - رينگ فولادي 14 اينچ - صندلي راننده با قابليت تنظيم ارتفاع - بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل اتاق - گیربکس 5 دنده دستی

خودرو بعدی ۲۰۶ است که مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ۲۰۶ در ۲ نوع صندوقدار و هاچبک به بازار عرضه می‌شود و جزو خودرو‌های پرفروش به شمار می‌رود. ۲۰۶ صندوقدار خودرویی دلنشین و خانوادگی است که افراد زیادی علاقه به داشتن آن دارند.

از خصوصیات این خودرو می‌توان به حجم موتور بالای آن اشاره کرد؛ علاوه بر این مصرف سوخت مناسب، قدرت و شتاب بالا از دیگر ویژگی های این خودرو فوق العاده است. در جدول زیر می توانید مشخصات این خودرو جذاب را ببینید.

مشخصات فنی ۲۰۶ صندوقدار:  موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه حجم موتور 1587 سی سی تنفس موتور تنفس طبیعی انتقال نیرو دیفرانسیل جلو حداکثر قدرت 110 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه حداکثر گشتاور 142 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه جعبه دنده 5 دنده دستی شتاب 0 تا 100 11.4 ثانیه حداکثر سرعت 193 کیلومتر در ساعت وزن 1086 کیلوگرم اندازه (میلیمتر) 4187 طول - 1655 عرض - 1456 ارتفاع

فاصله بین دو محور

2441 میلیمتر مصرف سوخت و استانداردها: مصرف سوخت داخل شهر 6.6  لیتر در هر صد کیلومتر مصرف سوخت خارج از شهر 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر مصرف سوخت ترکیبی 6.6 لیتر در هر صد کیلومتر حجم باک 50 لیتر استاندارد آلایندگی یورو 4 میزان تولید CO2 - گرم در هر کیلومتر استاندارد امنیت   تجهیزات و امکانات: ترمز و پایداری ABS - EBD - EBA - ترمز جلو دیسکی خنک شونده - ترمز عقب دیسکی توپر کیسه هوا کیسه هوای راننده و سرنشین جلو سیستم صوتی بلندگوی درهای جلو و عقب - تیوتر جلو - پخش CD با کنترل پشت فرمان دیگر تجهیزات چراغ مه شکن جلو و عقب - قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو - آیینه‌های جانبی برقی - دارای حسگر دماسنج و قاب رنگی - قفل مرکزی با سوییچ کنترل از راه دور رادیویی - سیستم ضد سرقت (ایموبیلایزر) - کمربندهای ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع - سیستم تهویه اتوماتیک (HVAC)- صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع - پشت سری جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه - شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب - صندلی عقب 2 تکه با قابلیت تاشوندگی - پشت سری صندلی عقب با قابلیت تنظیم ارتفاع - دماسنج روی داشبورد - چراغ همراهی تا درب منزل در محیط های تاریک - سیستم تنظیم سرعت برف پاک‌کن با سرعت خودرو

منبع: الف

کلیدواژه: ۲۰۶ صندوقدار دور در دقیقه پژو ۲۰۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند

هم زمان با نمایشگاه خودرو پکن، ۲ خودرو جدید کرمان موتور که امسال به بازار می‌آید نیز مشخص شد.

به گزارش عصر ایران، کمپانی جی‌ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می‌شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودرو‌های سواری و کار و تجاری فعالیت کرده و بیشتر محصولاتش نیز هم اکنون در بازار ایران حضور دارند. برای نمونه می‌توان به جک S ۵ اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوور‌ها را به خود اختصاص دهد. به بیانی دیگر می‌توان گفت که معروفیت برند جی‌ای سی در ایران با فروش بی نظیر S ۵ رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.

جی‌ای سی در سال‌های اخیر علاوه بر تولید خودرو‌های متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت‌های چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. حضور جی‌ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می‌تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.

در سال‌های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو‌ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل‌های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی‌ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودرو‌های تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.

این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگو‌های نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.

با ورود به غرفه جی‌ای سی در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۲۴، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کرد. نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه‌ای جی‌ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی‌های خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.

کانسپت DE Fine

به طور کلی جی‌ای سی ۴ پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن‌ها پلتفرم DI که مختص خودرو‌های کوچک و متوسط مانند EV۳ است، تجاری سازی و به مرحله تولید رسیده است.

نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش‌های نهایی طراحی شان را سپری می‌کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودرو‌های آفرودی و MPV‌ها کاربرد خواهند داشت.

جی‌ای سی با چه خودرو‌هایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟

از مهم‌ترین خودرو‌های این برند که احتمالاً به زودی در خیابان‌های ایران تردد خواهند کرد می‌توان EV۳ را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودرو‌های هاچ بک و درون شهری، می‌تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خصوصا بانوان قرار گیرد. جک EV۳ دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت ۷۰ کیلووات است. این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری‌های استوانه‌ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

خودروی هاچ بک جک ۳ EV

دیگر محصولی که در غرفه جی‌ای سی معرفی شد، X۸ بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده‌ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو هم از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیوتن متر اعلام می‌شود و در نهایت از طریق گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه به چرخ‌های جلو منتقل خواهد شد.

محصول X۸

JS۶ هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS۶ قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.

شرکت جک علاوه بر خودرو‌های سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ‌های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاورد‌های خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T۹ (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.

T۹ (هانتر)، نسخه تمام برقی

در بخش دیگری از غرفه، ون RF۸ که یک MPV محسوب می‌شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت. آرایش صندلی‌ها در این MPV به صورت ۲+۲+۳ بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می‌توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوور‌ها و SUV‌های خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود