Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@19:21:35 GMT

جوانی که یک تنه مقابل چین ایستاد!

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۱۵۱۰۹

جوانی که یک تنه مقابل چین ایستاد!

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، لام آزمایشگاهی که با نام لام میکروسکوپ (Microscope Slide) نیز شناخته می‌شود، قطعه شیشه‌ای نازکی است که نمونه‌ها را به منظور مطالعه و بررسی در زیر میکروسکوپ بر روی آن قرار می‌دهند.

از آنجایی که حرکت دادن لام آزمایشگاهی در زیر میکروسکوپ و قراردادن آن در بهترین موقعیت برای مشاهده، راحت‌تر از حرکت دادن خود نمونه است، استفاده از لام آزمایشگاهی به محققان در بررسی سریع نمونه‌های متعدد در زیر میکروسکوپ کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

وضعیت شیوع بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری قرمز است راه اندازی دو هسته پژوهشی اختصاصی کرونا در دانشگاه شهرکرد چهارمحال و بختیاری مجهز به امکانات پلاسمادرمانی

استفاده از لام همچنین امکان برچسب گذاری نمونه ها، جا به جایی و ذخیره سازی آن‌ها را میسر می‌نماید.

بهاءلو رئیس آزمایشگاه مرکزی شهرکرد  اظهار داشت: لام آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین وسایل آزمایشگاه به شمار می‌رود به گونه‌ای که برای تشخیص بیماری‌ها و شناسایی میکروب‌ها و ویروس‌ها از این وسیله استفاده می‌شود.

او افزود: هر آزمایشگاه به طور متوسط روزانه به دو بسته لام نیاز دارد.

توجه یکی از فارغ التحصیلان رشته ژنتیک در شهرکرد که در آزمایشگاه دانشگاه سوپروایزر بود به این لام‌های آزمایشگاهی جلب و کنجکاو شد تا بداند که این قطعه‌های شیشه‌ای پر مصرف از کجا و چگونه تهیه می‌شوند.

کبیری پس از بررسی و تحقیقاتی که این دانشجو داشت به این نتیجه رسید که تمامی لام‌های موجود در بازار تولید کشور چین است و تمامی نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

او  گفت:  از همان موقع بود که به فکر تولید لام‌های آزمایشگاهی افتادم.

کبیری افزود: در وهله اول نیاز به مجوزهای لازم کار، دستگاه برش و شیشه به عنوان ماده اولیه داشتم که با حمایت‌های پارک علم و فناوری و سازمان صنعت، معدن و تجارت موفق به کسب مجوز‌های لازم صنعتی و بهداشتی شدم.

او ادامه داد: برای شروع کار نیاز به یک دستگاه برش داشتیم، دستگاهی که در صورت خرید آن از کشور‌های خارجی باید ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان هزینه می کردیم، ولی با کمک اعضای شرکتمان توانستیم پس از پنج ماه دستگاه برش را با ۲۷۰ میلیون تومان هزینه طراحی کنیم و بسازیم.

کبیری گفت: نیاز بعدی ما برای تولید شیشه‌های نازک یک میلیمتری بود که یکی از کارخانه‌های تولید جام در تهران موافق کرد که به منظور حمایت از ما شیشه‌های مورد نیاز تولید لام‌های آزمایشگاهی را تولید کند.

فعالیت کارگاه تولید لام آزمایشگاهی در شهرکرد

او افزود: هم اکنون دو دستگاه برش در کارگاه تولیدی فعال است و میزان تولید با کمک همین دو دستگاه، سالانه حدود ۱۰۰ تن است.

کبیری اضافه کرد: ما در سال توان تولید ۱۲۰ تن لام آزمایشگاهی را داریم و خوشبختانه تا کنون هر مصرف کننده‌ای که از محصولات ما استفاده کرده راضی بوده است.

کبیری گفت: هم اکنون شش نفر در این کارگاه تولیدی در حال فعالیت هستند که در آینده نزدیک با اضافه شدن دو دستگاه برش دیگر هم انواع مختلفی از لام آزمایشگاهی تولید می‌شود و هم اشتغال این کارگاه تولیدی به ۱۲ نفر خواهد رسید.

با افزایش حقوق گمرکی از واردات لام جلوگیری می شود

مهرداد قاسمی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری  اظهار داشت: با توجه به اینکه لام آزمایشگاهی مورد نیاز کشور اکنون در این کارگاه تولید می‌شود، پیشنهادی به وزارت خانه ارسال کرده ایم مبنی بر اینکه با افزایش حقوق گمرکی از ورود این محصول جلوگیری شود و یا کاهش پیدا کند.

او افزود: بعد از آن که بازار داخل به کمک  این تولید کننده آمد، با قطع واردات از تولید محصول ایرانی حمایت می‎شود.

قاسمی اضافه کرد: در جهت افزایش تولید هم تسهیلات مورد نیاز به این واحد صنعتی پرداخت می‌شود.

خروج سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار ارز برای واردات لام آزمایشگاهی

عباس پور کارشناس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری  اظهار داشت: سالانه حدود ۱۰۰ تن لام آزمایشگاهی از خارج از کشور وارد ایران می‌شود که باعث خروج یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار ارز از کشور می‌شود.

او افزود: با فعالیت این واحد صنعتی علاوه بر رفع نیاز کشور، توان صادرات ۲۰ تن لام آزمایشگاهی در سال را داریم.

یک لام میکروسکوپ مرغوب باید سطحی کاملا صاف و شفاف و بدون خش داشته باشد.

سطح لام‌های آزمایشگاهی باید عاری از هرگونه گرد و خاک بوده و کاملا تمیز باشد و در بسته بندی‌ها باید تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از ایجاد رطوبت و اکسیداسیون تعبیه شده باشد.

کبیری تولید کننده لام آزمایشگاهی گفت: لام‌های چینی به دلیل اینکه با کشتی صادر می‌شوند، پس از رسیدن به مقصد و به دلیل رسیدن رطوبت به لام ها، کیفیت اولیه را ندارند.

شیشه‌های شفاف لام ایرانی اکنون پشت شیشه‌های مات لام خارجی منتظر ورود به بازار کشور هستند.

حالا باید دید مسئولان متولی این حوزه آیا با بستن دروازه‌های واردات لام خارجی اجازه جهش تولید به لام ایرانی را می‌دهند یا خیر؟

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت صنعت جهش تولید چهارمحال و بختیاری کارگاه تولید دستگاه برش لام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • فوتسال ایران بر بام آسیا ایستاد
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی