Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه 11 مرداد 99)‌ در گفتگو زنده با صداو سیما اظهار داشت: ما باید روزهای فعلی مشکلات بازار مسکن را به دلیل عرضه کم خانه پیش بینی می‌کردیم.

وی افزود: عمده علت افزایش قیمت مسکن به تولید نکردن خانه باز می‌گردد که نتوانستیم متناسب با نیازهای کشور خانه‌سازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: باید حداقل 900 هزار واحد مسکونی در کشور می‌ساختیم تا بتوانیم نیازها را پاسخ دهیم اما این کار را نکردیم.

رضایی کوچی خاطرنشان کرد: وضعت اقتصادی کشور و بازارهای موازی ارز و طلا باعث التهاب در بازار مسکن و افزایش قیمت‌های آن نیست بلکه عدم تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن دلیل اصلی این وضعیت است.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی گفت:‌وقتی نیاز کشور به تعداد خانه در هر سال 900 هزار واحد است و فقط 300 هزار واحد ساخته می‌شود مشخص است که قیمت‌ها افزایش چشمگیری پیدا خواهند کرد.

رضایی کوچی گفت: دولت از چند سال گذشته بحث مسکن اجتماعی و مسکن ملی را مطرح کرد اما عملا این کار منجر به تولید قابل توجه مسکن نشد؛ چراکه فقط بحث شعار و حرف مطرح بود.

وی با بیان این که تولید مسکن در کشور شرایط خوبی را ندارد تصریح کرد: بارها وزیر فعلی و قبلی راه و شهرسازی را به مجلس دعوت کردیم و به آنها گوشزد کردیم که کشور نیازمند تولید مسکن است اما شاید این فهم در تعدادی از مسؤولان شکل نگرفته است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس درباره اظهارات وزیر سابق راه و شهرسازی مبنی بر افتخارش در عدم ساخت حتی یک واحد مسکن مهر اظهار داشت: این حرف اشتباه است؛ چراکه کشور نیاز به تولید مسکن دارد و حداقل باید 900 هزار واحد خانه تولید می‌کردیم.

رضایی کوچی گفت: وقتی مجلس دید که دولت کار و حرکت قابل توجهی برای ساخت مسکن نمی‌کند، به سمت ارائه طرح دو فوریتی برای الزام قوه مجریه به منظور سیاست‌گذاری در حوزه مسکن اقدام کرد.

وی در همین راستا توضیح داد: ‌این طرح از ابتدای شکل گیری مجلس یازدهم در کمیسیون عمران به آن پرداخته شد و فردا (یکشنبه 12 مرداد) قرار است در صحن علنی مجلس بررسی شود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس در باره تأمین مسکن نمایندگان مجلس با وجود اعطای ودیعه مسکن از سوی هیأت رئیسه گفت: قیمت‌های مسکن آنقدر افزایش پیدا کرده است که حتی با ودیعه مسکنی که مجلس داده نتوانسته‌ایم جای مناسبی پیدا کنیم، زیرا خیلی از همکارانم در زمینه تهیه مسکن دچار مشکل شده است.

وی گفت: با ودیعه اعطایی مجلس می‌توانستیم خانه 50 متری تهیه کنیم ولی چون نمایندگان شهرستانی میهمان داشته و خیلی از موکلین آنان به منزل نماینده مراجعه می‌کنند عملا امکان زندگی نماینده و خانواده‌اش و میهمانان سخت است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: رئیس کمیسیون عمران مجلس ساختمان مسکن نماینده رئیس کمیسیون عمران مجلس رضایی کوچی هزار واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۸۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال مستأجران بهتر می شود؟!

تین نیوز

قانون گذار با پیگیری طرح اجاره بهای املاک مسکونی اهدافی همچون ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک گذاری اطلاعات زمین و املاک، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری را در دستور کار دارد که کارشناسان معتقدند می تواند اثر کاهشی بر بازار اجاره داشته باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی  که در شش فصل و ۱۵ ماده تنظیم شده پس از رفت و برگشت هایی که بین مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت هم اکنون مراحل نهایی خود را سپری می کند. به تازگی نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان ایرادات مواد ۸، ۱۱، بند «و» و تبصره ۲ ماده ۱۳ را رفع و این طرح را تصویب کردند. نمایندگان مجلس و برخی کارشناسان بر این باورند که این برنامه با طرح مکمل «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» می تواند به بهبود نسبی وضعیت بازار مسکن و اجاره منجر شود.

با توجه به نوسانات بازار اجاره و محدود بودن توان مستاجران، از ۲۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس با هدف ساماندهی وضعیت بازار اجاره طرح دوفوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را در دستور کار قرار دادند.

به دلیل اثرپذیری بازار اجاره از متغیرهایی همچون قیمت مسکن، تعداد واحدهای موجود در بازار اجاره، نرخ تورم عمومی، بازارهای موازی، نرخ سود بانکی، میزان نقدینگی در گردش و ظرفیت طرف تقاضا، نمایندگان طرحی را به صورت جامع در دستور کار قرار دادند تا به نوعی اثر شوک های درونی و بیرونی را بر بازار اجاره کاهش دهند.

از جمله مهم ترین مفاد طرح اجاره بهای املاک مسکونی می توان به ساماندهی مشاوران املاک، اشتراک گذاری اطلاعات زمین و املاک و اطلاعات هویتی، کشف قیمت عادلانه اجاره املاک، تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش عرضه مسکن استیجاری اشاره کرد. برخی از این برنامه ها همچون پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن که هم اکنون به سقف ۲۰۰ میلیون تومان رسیده یا دریافت کد رهگیری رایگان در سامانه خودنویس هم اکنون در حال اجرا است.

بازار اجاره در سال های اخیر نوساناتی را سپری کرده است. پایان سال گذشته نرخ رشد اجاره بها در تهران ۴۴.۵ درصد و در کل کشور ۵۱.۶ درصد اعلام شد. این میزان افزایش در شرایطی رقم خورد که قیمت مسکن در تهران ۲۴.۸ درصد افزایش یافته بود. با این اوصاف نرخ افزایش اجاره بها حدود دو برابر رشد قیمت مسکن و ۷ تا ۸ درصد بیش از نرخ تورم عمومی بوده است. این در حالی است که مطابق دستورالعمل دولت در چهار سال گذشته مالکان نمی بایست در تهران بیش از ۲۵ درصد و در دیگر شهرها بیش از ۲۰ درصد اجاره بها را افزایش دهند.

بررسی ادواری بازار مسکن نشان می دهد در زمان توقف یا کاهش نرخ ها در بخش فروش، بازار اجاره با فاصله ی زمانی خوود را با قیمت مسکن همتراز می کند.

برخی کارشناسان معتقدند وزن اثرات بیرونی بر بازار اجاره به قدری است که قوانینی همچون اجاره بهای املاک مسکونی تاثیر چندانی در جلوگیری از تلاطمات این بازار نخواهد داشت. در سوی مقابل عده ای معتقدند مواردی همچون مداخله دولت برای تعیین سقف متعادل افزایش اجاره بها، ایجاد مشوق برای ثبت قرارداد در سامانه املاک و اسکان و محرومیت از خدمات دولتی در صورت استنکاف از این موضوع می تواند در کنترل بازار اجاره موثر باشد.

یکی دیگر از ویژگی های این طرح، تعیین عوارض برای خانه های خالی و زمین های رها شده است. با اجرای این برنامه ها می توان به افزایش عرضه و کنترل قیمت ها در بازار اجاره امیدوار بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • تعدادی از واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند تحویل می‌شود
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد