Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@22:12:02 GMT

عبور برق از مواد عادی برای اولین بار

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۱۳۹۴

عبور برق از مواد عادی برای اولین بار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، محققان برای نخستین بار توانسته اند با استفاده از الکتریسیته خاصیت مغناطیسیم را در موادی که به طور معمول این ویژگی را ندارند، تغییر دهند.

این دستاورد گامی مهم در توسعه تجهیزات الکترونیکی از  مواد عادی است که در غیر این صورت کارآمد نیستند.

به عبارت ساده خاصیت فرومغناطیسی  هنگامی در مواد ایجاد می شود که بخش اعظم الکترون ها در اتم هایشان در یک جهت حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مواد غیر مغناطیسی، الکترون ها معمولا زوج تشکیل می دهند و جهت حرکت اتم های مخالف میدان مغناطیسی را از بین می برد.

به طور طبیعی تعداد اندکی از مواد فرومغناطیسی هستند. این خاصیت به طور معمول در آهن، کبالت و نیکل و همچنین آلیاژ های آنها وجود دارد. به همین دلیل مهندسان مواد اندکی برای توسعه دستگاه های الکترونیکی در اختیار دارند.

اما اکنون محققان دانشگاه مینه سوتا توانسته اند مغناطیسیم را در ماده ای به نام پیریت(سولفید آهن) به وجود بیاورند که در حال معمول این خاصیت را ندارد. 

محققان در این پژوهش از روشی به نام «electrolyte gating» استفاده کردند. آنها نخست پیریت را در تماس با یک الکترولیت قرار دادند.

در مرحله بعد  الکتریسیته به میزان یک ولت به این ترکیب وارد کردند. این امر  مولکول هایی که در مناطق  تماس الکترولیت و پیریت قرار داشتند را به طور مثبت شارژ کرد و به این ترتیب یک نیروی مغناطیسی قابل اندازه گیری به وجود آمد. به محض آنکه ولتاژ قطع شد، خاصیت مغناطیسی ماده نیز از بین برد.

 این روش در تولید محصولات الکترونیکی بسیار کارآمد است. این تحقیق در ژورنال «ساینس ادونسز» منتشر شده است.

کد خبر 4987928 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی نوآوری تجهیزات الکترونیکی ویروس کرونا تحقیقات علمی واکسن کرونا شرکت دانش بنیان فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری گوگل ماهواره اینترنت فناوری فضایی هوش مصنوعی توییتر ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزئی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • (ویدئو) لحظه عبور یک گردباد شدید از بزرگراه
  • فیلم/ خوابیدن یک سگ روی ریل هنگام عبور قطار
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • ببینید | حرکت جنون‌آمیز پسر جوان؛ پرش از روی ۲ خودرو در حال عبور
  • رولکس ؛ نسخه «چه کسی اهمیت می دهد» (+عکس)
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه