Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:50:56 GMT

تزریق پلاسما نسبت به داروهای کرونا عوارض کمتری دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۲۰۵۶

تزریق پلاسما نسبت به داروهای کرونا عوارض کمتری دارد

ایسنا/همدان مدیرکل انتقال خون استان همدان اعلام کرد: تزریق پلاسما نسبت به داروهایی که برای بیماران مبتلا به کروناویروس استفاده می شود، عوارض کمتری دارد.

دکتر افشین محمدی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: در مرکز انتقال خون استان همدان ۱۱۵ واحد پلاسما تهیه شده که تاکنون ۸۵ واحد آن براساس درخواست مراکز درمانی، پس از مرحله انجمادسازی و انجام آزمایشات در اختیار آنان قرار داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه تزریق پلاسما می تواند در بهبود بیماران مبتلا به کرونا مؤثر باشد، توضیح داد: این روش از زمان شیوع ویروس سارس در کشور چین مورد استفاده قرار گرفت و در کشور ما نیز از هنگام شیوع کرونا در این زمینه فعالیت هایی انجام شده و خوشبختانه اطلاعات خوبی استخراج و نتیجه گیری شد که اگر پلاسما به موقع به بیماران تزریق شود، آنها در قیاس با افرادی که پلاسما دریافت نمی کنند، سریع تر بهبودی می یابند و عوارض دریافت پلاسما بسیار کمتر از مصرف داروهای دیگر است.

محمدی در رابطه با زمان مناسب تزریق پلاسما اظهار کرد: پلاسما باید در همان روز نخست که بیمار بستری و تنگی نفس اش آغاز شده، تزریق شود تا بتواند مفید باشد و برای بیمارانی تزریق صورت گیرد که در مرحله شدت بیماری نباشند چراکه اگر مریض به مرحله لوله گذاری و ICU رسید انتظاری نیست که آنتی بادی بتواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند.

وی با بیان اینکه متقاضیان اهدای پلاسما باید مدارک و مستندات خود را دال بر اینکه به کروناویروس مبتلا شده بودند، به مرکز انتقال خون ارائه دهند، تشریح کرد: پلاسما از بیمارانی دریافت می شود که حداقل یک ماه از بهبودی آنها گذشته باشد یعنی یا از زمان ترخیص آنها از بیمارستان یک ماه بگذرد یا اگر فرد در خانه قرنطینه بود از زمان قطع علائم آن یک ماه گذشته باشد، در این زمان فرد می تواند پلاسما اهداء کند به شرط اینکه تمام مدارک و مستندات را دال بر مبتلا بودن به ویروس داشته باشد.

مدیرکل انتقال خون استان همدان در رابطه با شرایط اهداکنندگان ادامه داد: سن این افراد باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد، وزن آنها باید بالای ۶۰ کیلوگرم باشد و خانم ها فقط در شرایطی می توانند اهداکننده پلاسما باشند که سابقه بارداری یا سقط نداشته باشند.

محمدی در پایان تأکید کرد: کسی که پلاسما اهداء می کند می تواند به فاصله یک ماه دیگر اهدای پلاسما داشته باشد به طوریکه این امر برای فرد اهداکننده هیچ خطری ندارد، حتی اگر فرد کم خونی هم داشته باشد می تواند پلاسما اهداء کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پلاسما کروناویروس سازمان انتقال خون تزریق پلاسما انتقال خون یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۲۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!

محققان دریافتند که ذرات ریز موجود در شیر گاو می‌توانند برای تحویل خوراکی داروهای RNA استفاده شوند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روش‌های درمانی مبتنی بر ریبونوکلئیک اسید (RNA) ابزار قدرتمندی در اختیار محققان قرار می‌دهد تا راهی برای هدف قرار دادن بیماری‌های غیرقابل درمان در سطح مولکولی ارائه دهند. در حالی که این ساختارهای زیستی می‌توانند به طور موثری با تزریق، مانند واکسن ضدکرونا تحویل داده شوند، تاکنون هیچ راه موفقی برای تحویل آن‌ها به صورت خوراکی وجود نداشته است، زیرا این داروها در شرایط سخت روده از بین می‌روند.

در مقاله‌ای که در مجله Nanobiotechnology منتشر شده است، دکتردریتون ولاسالیو و تیم محققان وی دریافتند که ذرات ریز در شیر گاو به نام وزیکول‌های خارج سلولی (EVS) می‌توانند به طور مؤثر از داروهای RNA محافظت کرده و آن‌ها را تحویل دهند.

ولاسالیو می‌گوید: «تجویز خوراکی داروها، راحت‌ترین و معمولاً ارزان‌ترین راه برای مصرف دارو است زیرا به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی متکی نیست. توانایی ارائه داروهای بیولوژیکی مانند روش‌های درمانی RNA اغلب با مشکلاتی روبرو هستند که استفاده از ذرات داخل شیر می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.»

وی افزود: «این دستاورد می‌تواند منجر به عرضه روش‌های انقلابی و پایدار و همچنین مقرون به صرفه و در دسترس اسید نوکلئیک خوراکی برای بیماری‌ها شود که تأثیرات اجتماعی زیادی دارد.»

وزیکول‌های خارج سلولی سامانه‌های نانویی بوده که مولکول‌های بیولوژیکی را در بدن حفظ می‌کنند و دسترسی مولکول‌ها را به سلول‌ها کنترل و تنظیم می‌کنند. در حالی که وزیکول‌های خارج سلولی برای تحویل دارو به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است، استفاده از وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر برای رهایش خوراکی داروهای RNA به طور گسترده‌ بررسی نشده است. با این حال، وزیکول‌های خارج سلولی موجود در شیر به طور طبیعی برای جذب در روده مناسب هستند زیرا تصور می‌شود این سیستم‌ها به عنوان ابزاری برای انتقال مولکول‌های بیولوژیکی از مادر به کودک تکامل یافته‌اند.

محققان این پروژه پس از استخراج وزیکول‌های خارج سلولی از شیر گاو، آن‌ها را با مولکول‌های RNA برای درمان بیماری التهابی روده (IBD) پر کردند. این وزیکول‌های خارج سلولی قادر به انتقال مولکول‌های RNA درمانی در سد روده در مدل‌های آزمایشگاهی پیشرفته روده انسان بودند. در مطالعات حیوانی روی موش، وزیکول‌های خارج سلولی شیر بار RNA التهابی مربوط به IBD را کاهش دادند.

این امر باعث می‌شود درها برای روش‌های درمانی خوراکی RNA برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت و واکسن در برابر سایر عفونت‌های ویروسی باز شود.

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • محمود کلهر: هر دقیقه‌ای که ترابی و اورونوف در زمین نیستند، پرسپولیس شانس گلزنی کمتری دارد
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان