Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@23:47:39 GMT

موج سوم کرونا در هنگ گنگ و درس هایی که باید آموخت

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۲۸۱۵

موج سوم کرونا در هنگ گنگ و درس هایی که باید آموخت

هنگ‌کنگ با وجود داشتن مرز مشترک با چین که در آن اولین موارد کرونا گزارش شده بود، تعداد موارد ابتلا به این ویروس را پایین نگه داشته بود و توانسته بود از اعمال محدودیت های شدید مربوط به قرنطینیه و خانه نشینی که در بخش هایی از چین، اروپا و ایالات متحده برقرار شد، اجتناب کند.

اما اکنون نه تنها با موج دوم این بیماری بلکه حتی با موج سوم آن روبرو شده و در حالی که بالاترین رقم مبتلایان به کرونا در طول یک روز در این کشور را ثبت کرده، دولت هشدار داده است که به علت تعداد زیاد مبتلایان سیستم بیمارستانی این کشور می تواند با فروپاشی روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه اشتباهی رخ داد و کشورهایی که هم با این همه گیری و هم با پیامدهای اقتصادی ناشی از آن درگیرند چه درسهایی می توانند بگیرند؟

استثناهای مربوط به قرنطینه و "نقاط ضعف"

بی بی سی گزارش داد، هنگ کنگ اولین مورد از ابتلای به کرونا را در اواخر ژانویه داشت که منجر به نگرانی گسترده و خریدهای ناشی از وحشت شد، اما تعداد ابتلا نسبتا کم باقی ماند و شیوع آن به سرعت کنترل شد.هنگ کنگ سپس در ماه مارس آنچه را به عنوان "موج دوم" شناخته شد، تجربه کرد.

این موج بعد از آن بروز کرد که دانشجویان و ساکنین خارج از کشور دوباره به هنگ کنگ بازگشتند و منجر به افزایش موارد ابتلاهای وارداتی شدند. در نتیجه، هنگ کنگ کنترل های سخت مرزی را اعمال کرد و ورود افراد غیر مقیم به هنگ کنگ را ممنوع اعلام کرد و هر کس که به هنگ کنگ بازگشت موظف شد تست کرونا را انجام دهد و ۱۴ روز در قرنطینه قرار بگیرد.

هنگ کنگ حتی از دستبندهای الکترونیکی برای ردیابی ورودهای جدید و اطمینان از ماندن آنها در خانه استفاده می کرد.

این اقدامات که همراه با استفاده گسترده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی صورت گرفت، موثر واقع شد.هنگ کنگ برای هفته ها بدون حتی یک مورد از ابتلا ماند و به نظر می رسید که زندگی به حالت عادی برگشته است.بنابراین "موج سوم" که منجر به بیش از ۱۰۰ مورد تازه از ابتلا به کرونا در ۹ روز متوالی شد، چگونه ایجاد شد.

ملک پیریس، رئیس بخش ویروس شناسی در دانشگاه هنگ کنگ می گوید: "این بسیار ناامیدکننده است زیرا واقعاً هنگ کنگ همه چیز را بشدت تحت کنترل داشته است."

او در عین حال معتقد است دو نقص در سیستم وجود داشته است.در مرحله اول بسیاری از افراد که به کشور بازگشتند به مدت ۱۴ روز در خانه قرنطینه شدند و نه در کمپ های قرنطینه. این تمهیداتی است که البته در بسیاری از کشورها از جمله بریتانیا معمول است.

پروفسور پیریس می گوید: "در این قسمت ضعف وجود دارد زیرا سایر افراد در خانه تحت کنترل و محدود نیستند و بیرون می‌روند و برمی‌گردند."

با این حال وی معتقد است مشکل جدی تر ناشی از تصمیم دولت مبنی بر معاف کردن چند گروه از افراد از آزمایش و قرنطینه هنگام ورود به هنگ کنگ بوده است.

هنگ کنگ حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمله دریانوردان، خدمه هواپیماها و مدیران شرکتهای بورس کالا را از قرنطینه معاف کرده بود.

مقامات گفته بودند که این استثنائات برای اطمینان از ادامه فعالیت های روزمره در هنگ کنگ یا به دلیل سفر آنها برای توسعه اقتصادی شهر لازم بود.

به عنوان یک شهر بین المللی و بندر تجاری، هنگ کنگ تعداد زیادی ارتباطات هوایی دارد و بسیاری از کشتی ها خدمه خود را آنجا پیاده و سوار می‌کنند.

این سرزمین همچنین برای واردات مواد غذایی و کالاهای اساسی به سرزمین اصلی چین و جاهای دیگر وابسته است.

لینک کوتاه: asriran.com/0036c5

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: هنگ کنگ کرونا هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۲۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ