Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر توصیه مداوم ما به مردم این است که ما هنوز در میانه اپیدمی هستیم. این ویروس همچنان در همان وضعیت خطرناکی است که چهار ماه پیش بود و باید همچنان از خودمان مراقبت کنیم.

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری ایسنا گفت‌وگویی با دکتر کریستوف هملمن، نماینده سازمان بهداشت جهانی انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- بعد از اینکه سطح ابتلا به کووید۱۹ در ماه مارس به اولین پیک خود رسید، به ناچار یکسری محدودیت هایی درنظر گرفته و تصمیماتی اتخاذ شد. براین اساس، کاهش شیوع بیماری کووید۱۹ تا ماه آپریل و می تا حدودی منطقی بود.

- اخیرا بازگشایی هایی صورت گرفت و در طول این زمان نمودارها مجددا افزایش ابتلا به کووید۱۹ را نشان می‌دهد، تعداد بستری بیماران در بیمارستان‌ها در حال افزایش است و تعداد بیماران آی سی یو بیشتر شده، همچنین در طول چند هفته گذشته تعداد موارد تایید شده ابتلا به کووید۱۹ در آزمایشگاه ها و تعداد مرگ بر اثر این بیماری نیز در کشور ایران زیاد شده است.

- از سوی دیگر، آمارهایی که توسط وزارت بهداشت ایران تهیه می شود و شیوع کرونا در نقاط مختلف کشور را نشان می دهد، در چند هفته مختلف نشان داده که بیشتر مناطق در وضعیت قرمز و در خطر بوده و یا قبل از آن و نارنجی هستند.

درمان مشخص و موثری برای کووید۱۹ در دسترس نیست

- در حال حاضر درمان مشخص و موثری برای کووید۱۹ در دسترس نیست و زمان زیادی صرف می شود تا وقتی که واکسن موثری برای این بیماری داشته باشیم. برای همین مهم است بدانیم آیا افرادی که قبلا به کووید۱۹ مبتلا شده و بهبود پیدا کرده اند، حداقل برای مدت مشخصی ایمن شده اند یا خیر؟ ایمنی به این معنا که دوباره به بیماری مبتلا نشوند و یا ایمنی در برابر مرگ و میر بر اثر بیماری، به این صورت که ممکن است مبتلا شوند و فقط علائم خفیف بیماری را بگیرند، اما در نهایت بهبود پیدا کنند. 

- اگرچه در مورد واکسن مهمترین نکته ای که وجود دارد این است که واکسن چیزی شبیه ایمن سازی طبیعی است، یعنی در شرایطی که فرد به بیماری مبتلا شده و سیستم ایمنی او به صورت طبیعی ایمن شده باشد. تقریبا هیچ واکسنی تاکنون نتوانسته در مقابل هیچ بیماری واگیرداری تولید شود که باعث نابودی کامل آن بیماری شده باشد. وقتی هیچ مدرکی از دلیل اصلی این بیماری واگیردار وجود ندارد، شما در برابر حتی مرگ و میر ناشی از بیماری هم امکان ایمن شدن ندارید.

- امسال هنوز واکسنی در دسترس نیست و پروژه هایی برای تولید واکسن تا سال ۲۰۲۱ در حال انجام است، درحالی که حتی اگر واکسن کشف و ثبت شود سوال این است که تولید آن به چه صورت خواهد بود، و سوال بعدی در مورد واکسیناسیون عمومی بعد از کشف واکسن است.

- تاکنون بسیاری از تحقیقات جهانی همسو با یکدیگر در زمینه کشف واکسن کووید۱۹ انجام شده، همینطور در ایران هم تحقیقات واکسن در حال انجام است، اگرچه من جزئیات آن را نمی دانم، ولی به صورت کلی یک تشکیلات جهانی وجود دارد که اگر کشورها بخواهند می توانند به آن بپیوندند. ایران هم به این تشکیلات جهانی دسترسی به واکسن کووید۱۹ پیوسته که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی است و تاکنون بیش از ۱۵۰ کشور به این تشکیلات پیوسته اند.

- مهمترین چیز در کاهش ابتلا به کووید۱۹، کاهش سرایت و واگیر بیماری است که با پیشگیری محقق می شود و این اولین راه حل پیشنهادی است. پیشنهاد دوم این است که هر کسی مبتلا شد و به درمان بیمارستانی نیاز داشت، امکانات بیمارستانی قوی و کافی وجود داشته باشد که بتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد. تجهیزات بیمارستان و کادر درمان، در کیفیت درمان تاثیرگذار است و می تواند فراهم کننده کیفیت درمان باشد.

قطعا ترس‌هایی برای آینده وجود دارد

- قطعا ترس هایی برای آینده وجود دارد، چراکه همچنان بخش اعظمی از جمعیت در معرض خطر ابتلا به بیماری و شکننده هستند و هنوز مبتلا نشده اند. 

- معمولا در پاییز و زمستان تحت تاثیر اپیدمی های سالانه هستیم، به طوری که در یک سال آنفلوآنزا مساله کوچکی است و در سال دیگر ممکن است مشکل بزرگ تری باشد. درنظر داشته باشید که در فصل سرد پیش بینی می شود مشکل آنفلوآنزا و مهمتر از آن مشکل کووید۱۹ را همزمان داشته باشیم، برای همین مردم می ترسند،

- الان در طول تابستان آنفلوآنزا نداریم و بیشتر بیماران بر اثر ابتلا به کووید۱۹ در بیمارستان ها بستری شده اند، اما تصور کنید به همان تعداد هم مبتلایان به آنفلوآنزا در بیمارستان ها بستری شوند که قطعا مشکل بزرگی درست می کند. این نگرانی بزرگی است که سعی می کنیم از آن جلوگیری کنیم؛ از یک سو با افزایش اقدامات پیشگیرانه و از سوی دیگر با افزایش ظرفیت بیمارستان ها و تجهیزات و آزمایشگاه ها. همینطور در صورت امکان واکسیناسیون آنفلوآنزا انجام دهیم تا مطمئن شویم که همزمان مشکل آنفلوآنزا نداشته باشیم.

هنوز در میانه اپیدمی هستیم

- در حال حاضر توصیه مداوم ما به مردم این است که ما هنوز در میانه اپیدمی هستیم و مردم نباید این دیدگاه را داشته باشند که با توجه به پایین آمدن نمودارها، خطر بیماری کم شده، درحالی که کاهش آمارها به معنای پایان کووید۱۹ نیست و این ویروس همچنان در همان وضعیت خطرناکی است که چهار ماه پیش بود. بر این اساس باید همچنان از خودمان مراقبت کنیم، باید ماسک بپوشیم، دست هایمان را بشوییم و مراقب افراد خانواده مان باشیم.

- هر کسی علائم ابتلا به ویروس را می بیند باید برای معاینه به پزشک مراجعه کند و تست بدهد، اگر به ویروس مبتلا شده خودش را در خانه قرنطینه کند و از بقیه افراد جدا شود تا ناقل ویروس به آنها نباشد، همینطور اگر در مواجهه با فردی قرار گرفتیم که فکر می کنیم به کووید۱۹مبتلا بوده باید تست بدهیم و در صورت ضرورت قرنطینه شویم.

- همه این ها نکات اصلی پیشگیری برای همه افراد است تا از خودشان و بقیه محافظت کنند و این مهمترین توصیه ای است که در شرایط کنونی می توانیم به افراد داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی ویروس بیماری درمان ابتلا به کووید۱۹ بیمارستان ها داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۳۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • ‌مشارکت مردم در جهش تولید به صورت مستقیم و فردی باشد
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد