Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – سارا محسنی؛ امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین گفت: اتفاقی که در شرایط فعلی در بازار سرمایه به وقوع پیوسته، جابه‌جایی سرمایه میان گروه‌ها و نمادها است.

وی افزود: گروه پالایشی‌ها و سهام مشابه در بازار سرمایه به دلیل تصور و تلقی بازار از عرضه این نمادها در ETF  دولتی بوده و این تصور چه درست و چه غلط، روند تقویت‌کننده‌ای را به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین طرف عرضه نیز از افزایش قیمت این نمادها استقبال کرد و شاهد عرضه‌های سنگین از سوی اشخاص حقوقی بزرگ در این نمادها با قصد اصلاح یا بازگرداندن روند صورت نمی‌گرفت.

امیرباقری اضافه کرد: اما بازار سرمایه در نقطه‌ای به موضوع اشباع قیمتی سهم‌ها پی خواهد برد و بازار سرمایه، سهم‌ها را دست به دست می‌کند. انتظار ما درخصوص نمادهای پالایشگاهی، تداوم روند اصلاح بود. اما هیجان‌زدگی موجود در بازار موجب خرید سهم در کوچک‌ترین تغییر قیمت مثبتی که اعمال می‌شود، فارغ از ارزندگی و تطابق آن با بنیاد شرکت خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اما چنین رفتارهایی تا حد مشخصی ادامه می‌یابد و در نقطه‌ای، عرضه‌ها از تقاضا پیشی خواهند گرفت. امروز نیز علی‌رغم اینکه بسیاری از نمادهای پالایشی با سطح مثبت، صف خرید را تشکیل دادند، به دلیل عدم تناسب قیمت‌ها با فاندامنتال خود و رسیدن به سقف قیمت با عرضه مواجه شدند.

وی اظهار داشت: انتظار ما این است که اصلاح زمانی – قیمتی در این گروه رخ دهد. البته باید توجه داشت که مفهوم اصلاح با ریزش متفاوت است.

امیرباقری تصریح کرد: کوتاه شدن مدت اصلاح برخی از سهم‌ها تا زمانی که جریان نقدینگی از کلیت بازار سرمایه خارج نشود، نگران‌کننده نیست. ما انتظار داریم اصلاح سهم‌ها که لازمه تداوم روند صعودی در میان‌مدت و بلندمدت بوده و بخشی از بازار است، در برخی از گروه‌ها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: برخی از گروه‌ها از ارزش ذاتی خود به دنبال رشد گروه‌هایی مانند پالایشی‌ها عقب افتاده‌اند. برخی از نمادها که از نرخ ارز تاثیر می‌پذیرند، جایگاه نفت را برای ایران پر خواهند کرد و نقش اساسی در اقتصاد دارند، به دلیل رشد برخی از گروه‌های دیگر که از ارزش ذاتی خود فاصله گرفته‌اند، جا مانده‌اند.

وی درخصوص شرایط بازار طلا تصریح کرد: در میان‌مدت و بلندمدت، شاهد روند افزایشی قیمت قیمت طلا خواهیم بود. پیشنهاد من به سرمایه‌گذاران نهادی مانند بانک‌ها، بانک مرکزی، صندوق‌های طلا و... سرمایه‌گذاری در بازار طلا است. اما در بازار طلای داخلی به دلیل وجود اهرم دلار که با واهمه‌ای به دلیل انتظار اصلاح درون کانالی و همگرایی میان بازار دولتی و آزاد، با آن رفتار می‌شود، نوساناتی دارد. به طور حتم در شرایط فعلی، بازار بورس که نمادها و صنایع زیادی را در خود دارد، ارزنده‌تر از بازارهای موازی است.

پربیننده ترین طلا و سکه پربازده‌ترین بازار‌ مالی هفته اول مرداد/ بورس از قافله عقب ماند مقایسه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله/ «وبملت» نتوانست از خود دفاع کند آخرین اخبار سهام عدالت/ ارزش سهام عدالت به چه میزانی رسیده است؟ سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ شاخص بورس با سقف خود دست و پنجه نرم می‌کند بیش از ۴۸میلیون کد بورسی داریم/ نقدینگی وارد شده به بازار سرمایه را حفظ می‌کنیم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نقدینگی بورس بازار سرمایه اصلاح سهم قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بازار سرمایه گروه ها سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۴۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از کاهش فضای التهاب در منطقه، خریدار نسبتا خوبی برای کلیت بازار در تابلوی معاملات مشاهده و هفته با خوشی و آرامش سپری شد البته نه به شدتی که برخی‌ها منتظر بودند، اما در مجموع قابل توجه بود. بازار برای استمرار رشد منتظر تحولات و اخبار بنیادی، گزارش‌های سالیانه، تغییر دلار نیما و.. است.

او افزود: سهم‌های شاخص ساز شروع هفته پیشرو بودند، فروش خوب در بورس کالا، امید به رشد نرخ دلار نیما نقد شوندگی بالا و.. جذابیت آنها برای پول‌های بزرگ دو چندان می‌کند. در میانه‌ هفته سهامداران این سهم‌ها بخشی، برای اصلاح و بهینه کردن پرتفوی خود دست به جابجایی و شناسایی سود زدند. تا فرصتی برای توجه به سهام کوچک و متوسط و جبران جاماندگی نسبت به شاخص کل ایجاد شود که برآيند تعادل در بازار را به دنبال داشت.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در مجموع شاهد خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود به بازار سرمایه بودیم. ریسک اخیر که مطرح است، مساله اعمال سقف بر روی معافیت مالیاتی بود که برای آن یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسید (قانون سقف ۵۰۰ میلیارد تومانی معافیت مالیاتی). شنیده‌ها حاکی از آن است که این بند از قانون بودجه حذف خواهد شد!

وفایی گفت: ابلاغیه تغییر فرمول حداقل قیمت پایه مقاطع فولادی در رینگ داخلی بورس کالای ایران که با این ابلاغیه عملا حاشیه سود ناخالص شرکت‌های میلگردی حوالی ۵% بهتر می‌شود. این هفته دلار اسکناس در سامانه نیما با رشد ۶۰۰ تومانی همراه و بالای ۴۱ هزار رسید، نشانگر فضای ذهنی بازارساز به سمت رشد نرخ است.

او گفت: اخیرا بخشی از بدهی صنعت برق پرداخت شدکه در کنار اصلاح نرخ خرید برق می‌تواند صنعت برق را متحول کند با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران در جویم فارس
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • ‌ ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران ‌در «جویم» فارس
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود