Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ادوار خانه احزاب ایران گفت: با آمدن روحانی، در حوزه احزاب، وزارت کشور نسبت به زمان احمدی نژاد فعال تر شد به همین دلیل خانه احزاب، شکل گرفت که ابتدا دوجریانی و بعدها سه جریانی شد.

«قدرتعلی حشمتیان»، دبیر کل حزب مستقل و اعتدال ایران و رئیس ادوار خانه احزاب ایران، در پاسخ به این سوال که در سال های اخیر وضعیتِ فعالیت احزاب و تشکل‌ها را نسبت به دولت‌های قبلی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: بحث حزب در کشور ما به این دلیل که مسئولین کشور ما اعتقادی به حزب ندارند همواره در حاشیه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدایِ انقلاب، حضرت امام برای تشکیل و راه‌اندازیِ حزب جمهوری اسلامی کمک کردند. پس از آن هم جامعه روحانیت و حزب موتلفه جزو احزابی بودند که اصول گرایی را تشکیل دادند.

او افزود: پس از مدتی، حتی خود مقام معظم رهبری، اوایل انقلاب دبیر کل حزب جمهوری اسلامی بودند. بعد از آن تعدادی از آقایان خدمت امام رسیدند و مجمع روحانیون شکل گرفت و به ترتیب، حزب کارگزاران و گروه های دیگر و بعدها، احزاب اصلاح طلب شکل گرفتند. بعد از آن هم در مجلس پنجم که بنده نماینده بودم در آن مجلس برای اولین بار به اسم اعلام کردند، از تشکل های موجود و جریان های کشور 127 نفر به عنوان نماینده اصول گرا و 108 نفر به عنوان نماینده اصلاح‌طلب هستند و 38 نفر هم به عنوان نمایندگان مستقل واعتدال گرا هستند.

دبیر کل حزب مستقل و اعتدال ایران ادامه داد: لذا سه جریانی شدن از مجلس پنجم شروع شد تا مجلس پنجم، دو جریان اصلاح طلبی و اصولگرایی وجود داشت. اما از مجلس پنجم به بعد، یعنی از سال 75، مجلس سه جریانی شد که در آن مجلس بنده طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرموده بودند خیر دنیا و آخرتِ شما این است که مستقل باشید ما هم شعار خودمان را بر اساس همین فرمایش ایشان قرار دادیم و خانه احزاب شکل گرفت و بنده هم به عنوان یکی از موسسین خانه احزاب در کنار سایرین، خانه احزاب را راه اندازی کردیم.

رئیس ادوار خانه احزاب ایران عنوان کرد: پس از تاسیس خانه احزاب، در دورانِ خاتمی، احزاب در فضای سیاسی بازتر عمل می‌کردند و راحت تر سخن می‌گفتند. تا اینکه احمدی نژاد آمد که متاسفانه، او مجموعه خانه احزاب و ساختمان آن را در وزارت کشور تعطیل کرد تا اینکه روحانی آمد و وزارت کشور نسبت به زمان احمدی نژاد، فعال تر شد. به همین دلیل خانه احزاب شکل گرفت که ابتدا دو جریانی و بعدها سه جریانی شد که 7 نفر اصول گرا، 7 نفر اصلاح طلب و 7 نفر مستقل یعنی 21 نفر، شورای مرکزی آن را تشکیل دادند. در مجمع عمومی هم بنده با رای 81 نفر از احزاب کشور به عنوان منتخب احزاب کشور انتخاب شدم و به صورت قانونی باید در دور اول، با توجه به اینکه می خواستند تعامل باشد قرعه کشی کردند و غفوری فر رئیس خانه احزاب شد و بنده به همراه حسین کمالی در آن موقع، نایب رئیس شدیم.

این نماینده پیشین مجلس اضافه کرد: سال دوم بنده رئیس خانه احزاب ایران شدم و حسین کمالی از اصلاح طلبان، نایب رئیس اول و شهاب الدین صدر از اصولگراها به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شدند. شهاب الدین صدر جزو مستقلین نبود بلکه از اصولگرایان بود. دوره قبل هم روح الامینی رئیس شد و بنده و حسین کمالی مجددا نایب رئیس بودیم. این دوره هم شهاب الدین صدر رئیس خانه احزاب شد.

حشمتیان افزود: اعتقاد به حزب در کشور ضعیف است. ساختار در کشور درست است منتهی تعداد احزاب چون زیاد بودند جایگاهی برایشان قائل نبودند که قانون جدید احزاب به این موضوع پرداخت که 256 حزب مجوز از زمان خاتمی تا زمان روحانی گرفته بودند. در حال حاضر  طبق قانون جدید، 116 حزب تشکیل شده که از این تعداد، 82 حزب ملی و 34 حزب استانی داریم. منتهی مشکلی که در کشور ما مطرح است این است که چون تعداد احزاب زیاد است اولا به نظراتِ احزاب توجه نمی‌کنند و دوم اینکه، مسئولین ما در زمان انتخابات چه مجلسیان و چه دولتمردان متاسفانه به اسم حزب  وارد انتخابات می‌شوند اما زمانی که انتخاب می‌شوند، می‌گویند جزو هیچ حزبی نیستم.

احزاب به خودباوری لازم نرسیدند

نماینده احزاب ملی در کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: در وهله اول مسئولان باید به احزاب توجه کنند و خودِ احزاب نیز جایگاه خودشان را بدانند و تقویت کنند. در واقع احزاب باید جایگاه خودشان را با ارائه نظرات و پیشنهادات به مسئولان تقویت کنند تا این ارتباط دو سویه شود و هم احزاب به خودباوری برسند و هم دولتمردان بدانند که باید از احزاب، نظر و مشاوره بگیرند.

او در پایان گفت: در حال حاضر مشکلات بسیاری داریم از مشکل اقتصادی گرفته تا مشکل جوانان و بیکاری. درباره بحث کرونا واقعا درست است که نسبت به بعضی کشورها موفق بودیم اما در حوزه مسائل اقتصادی و جوانان مشکل داریم؛ علتش این است که مسئولان ما، احزاب را به عنوان پل ارتباطی بین مردم و خودشان هنوز قبول ندارند. از این رو خودشان برنامه‌ریزی می‌کنند و خودشان با مردم ارتباط دارند. به همین دلیل احزاب نقش پررنگی نمی توانند داشته باشند چون به جایگاهشان توجه نمی‌شود و چون به جایگاهشان توجه نمی‌شود، هم قطعا جایگاه احزاب کمرنگ می‌شود و هم مسئولان به خاطر عدم توجه به احزاب نمی‌توانند با مردم به درستی، ارتباط برقرار کنند. بنده احساسم این است که مسئولین بی توجهی می‌کنند و احزاب هم به خودباوری لازم نرسیدند که به تعبیری خودی نشان دهند./ برنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خانه احزاب ایران همین دلیل مجلس پنجم نایب رئیس شکل گرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۵۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • انتخابات الکترونیک در کدام حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌شود؟
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور