Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از گلستان  : کار برداشت خوشه‌های طلایی گندم این روزها دیگر به پایان رسیده و کشاورزان گلستانی توانستند امسال هم بیش از یک میلیون تن محصول تولید کنند.

از این میزان ۸۱۷ هزار تن آن به ارزش ۲ هزار و ۵۵ میلیارد تومان به صورت تضمینی به دولت فروخته شده که نسبت به سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجه گندم نیز به حساب همه کشاورزان واریز شده و این برای معدود دفعات است که پول محصول در زمان کوتاه‌تری به گندمکاران داده شده است.

با توجه به رشد تولید و افزایش میزان خرید تضمینی گندم، کشاورزان امسال درآمد خوبی داشتند اما این اتفاق برای همه کشاورزان رخ نداده است. ماجرای توزیع بذرهای نامرغوب گندم بین کشاورزان کردکوی و بندرگز همچنان محل مناقشه است. جهاد کشاورزی مدعی است فقط حدود ۵۰ تن بذر بدون گواهی بین کشاورزان توزیع شده بود که جلوی آن گرفته شد و بخش خصوصی باید به کشاورزان خسارت می‌داد. آنان معتقدند این موضوع ربطی به جهاد کشاورزی و دولت ندارد.

بعد از اینکه دادستان عمومی و انقلاب بندرگز از تشکیل پرونده برای این موضوع خبر داده بود، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مدعی شد "بد سبزی مزارع کشاورزان در دو شهرستان کردکوی و بندرگز به علت بذرهای نامرغوب نبوده بلکه به خاطر کاهش بارندگی و مدیریت صحیح مزارع بوده و عده‌ای به دنبال ماهی گرفتن از آب گل‌آلود هستند".

با اینکه جهاد کشاورزی همچنان بر موضع خود پافشاری می‌کند اما کشاورزان منطقه معتقدند دو رقم معراج و مروارید که در مزارع خود کاشته‌اند امسال محصول نداده در حالی که کشاورزان دیگری که از دیگر ارقام استفاده کرده‌اند محصول خوبی برداشت کردند.

محمد طالبی چاری دادستان عمومی و انقلاب بندرگز از تشکیل پرونده برای این موضوع خبر داده و گفته بود ۷۰ درصد مزارع منطقه سبز نشدند و اگر کسانی در توزیع بذر نامرغوب نقش داشته باشند، حتما به تخلفات آنان رسیدگی می‌شود.

حالا برداشت گندم به پایان رسیده و کشاورزان این منطقه به علت بذر نامرغوب یا بنا به گفته‌های جهاد کشاورزی به علت عدم مدیریت صحیح مزرعه و مبارزه با بیماری، کمبود بارش و خشکسالی فصلی و غیره دچار خسارت‌های فراوان شده‌اند.

طالبی چاری درباره سرنوشت این پرونده و روند رسیدگی  به اینکه روند قانونی رسیدگی به پرونده در حال طی شدن است گفت: این موضوع اختلاف بین دو شخص یا موضوع جزیی نیست، بلکه تعداد زیادی کشاورز و اراضی گسترده‌ای را شامل می‌شود که نیازمند کار کارشناسی و علمی است.

وی گفت: با اینکه یک کارشناس برای این پرونده گرفتیم اما باید علاوه بر حضور میدانی در داشت محصول، از عکس‌های هوایی و تعداد بیشتری از کارشناسان کمک بگیرد ضمن اینکه باید با مراجعه به جهاد کشاورزی مدارک و مستندات لازم آنها را نیز بررسی کند.

دادستان عمومی و انقلاب بندرگز با بیان اینکه هنوز مساحت اراضی خسارت‌ دیده مشخص نشده است، افزود: اما گفته شده چند هزار تن کاهش تولید محصول در شهرستان داشتیم. جهاد کشاورزی معتقد اختلاف تولید گندم در شهرستان نسبت به سال قبل ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده  اما عدد دیگری هم که به ما اعلام شده حدود ۸ تا ۱۰ هزار تن است که باید بررسی شود. با مراجعه به انبار و سیلوهای نگهداری گندم می‌توان اختلاف تولید را به دست آورد.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌توان درباره علت خسارت به گندمزارهای این شهرستان بدون نظر کارشناسی قضاوت کرد گفت: اما اگر به این نتیجه برسیم که افرادی عالمانه و عامدانه و برخلاف مجوزهای قانونی بذرهای نامرغوب بین کشاورزان منطقه توزیع کرده‌اند، کارگزاری یا شرکت توزیع کننده بذر یا مسئولان ادارات که در این موضوع دخیل بودند با آنان برخورد خواهیم کرد.

48

کد خبر 1416853

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان گلستان بذرهای نامرغوب جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۵۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین گفت: میانگین برداشت در هر هکتار ۲۰ تا ۲۵ تن است و پیش بینی می شود بیش از ۵ هزار تن خیار سبز از زمین‌های کشاورزی این شهرستان برداشت شود.

حیدری افزود: بیش از ۹۰ درصد محصول تولید شده برای تهیه خیار شور و مابقی برای مصارف دیگر استفاده می شود.

مدیر جهاد کشاورزی بیان داشت: برای صرفه جویی در مصرف آب، کاشت این محصول به صورت نواری است که ۵۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود.

حیدری افزود: برداشت خیار سبز تا پایان خرداد ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • دستور دادستان بشرویه جهت ایمن سازی فوری استخر‌های کشاورزی
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان