Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به گرم شدن هوا و افزایش دمای در اکثر نقاط کشور انرژی افزایش یافته است، ایران به عنوان یکی از سه قطب اصلی تولید انرژی در دنیا، با تداوم وضعیت مصرف انرژی در کشور، در یک دهه آینده، احتمالاً وارد کننده انرژی خواهد شد.

طبق آمار‌های انجام شده مصرف انرژی در دو ماهه تابستان امسال مصرف انرژی روز به روز در حال افزایش است شدت مصرف انرژی در ایران چندین برابر ژاپن و نروژ، ۷ برابر کشور‌های پیشرفته اروپایی، ۳ برابر عربستان سعودی و ۴ برابر ترکیه و متوسط جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران شانزدهمین کشور تولید کننده برق در جهان

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت برق ایران در سال ۲۰۱۷ با تولید ۲۶۵ میلیارد کیلووات ساعت برق، رتبه شانزدهم تولید برق در دنیا و رتبه دوم منطقه پس از عربستان سعودی را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورمان نیز با ۲۲۱ میلیارد کیلووات ساعت، رتبه هجدهم مصرف برق را به خود اختصاص داده است. بر اساس آمار‌های بین‌المللی، ایران به لحاظ میزان مصرف برق با کشور‌های ترکیه، اسپانیا و استرالیا هم‌گروه است.

سخنگوی صنعت برق کشور در ادامه رشد مصرف سالیانه برق کشور در ۴۰ سال گذشته را به دلیل رشد اقتصادی حدود ۷ درصد خواند و  تصریح کرد: تدابیر ویژه مدیریت مصرف برق در همه سطوح مصرفی از قبیل بخش‌های صنعتی، کشاورزی، تجاری و خانگی را در استمرار تامین برق مطمئن و پایدار و بدون اعمال هیچگونه خاموشی درفصل گرم امسال، کارساز است.

رجبی مشهدی گفت: پایداری شبکه برق کشور در ۱۶ سال گذشته و عدم وقوع خاموشی گسترش یافته در کشور را در مقایسه با کشور‌های غربی همچون آمریکا که در این سال‌ها خاموشی‌های گسترده و طولانی را تجربه کرده، افتخارآمیز و با تکیه بر توانمندی فنی و مهندسی نیرو‌های نخبه و توانمند ایرانی و تولید بیش از ۹۰ درصد تجهیزات شبکه در کشور حاصل شده است.

سخنگوی صنعت برق بیان کرد: از سوی دیگر تلفات شبکه برق ایران از ۱۱.۹۳ درصد در سال ۱۳۹۴، به ۱۱.۵۴ درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته ضمن اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی از حدود ۳۷.۸ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۳۷.۹ درصد در سال ۱۳۹۶ افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید

مصرف برق صنایع به ۴ هزار و ۷۱۷ مگاوات رسید

براساس این گزارش، میانگین مصرف برق در خانه‌های اروپا ۳۶۰۰ کیلووات ساعت در سال است که دو برابر بیشتر از مصرف برق در خانه‌های چین و سه برابر بیشتر از میانگین مصرف در خانه‌های هند است. این در شرایطی است که پایین‌ترین میانگین مصرف برق خانگی مربوط به نپال است که برابر معادل ۳۲۰ کیلووات ساعت در سال برق در این کشور مصرف می‌شود.

ما ایرانی‌ها ۴ برابر بیش از جهان برق مصرف می‌کنیم

همچنین بر اساس آمار جهانی در ایران شدت مصرف انرژی از تمام کشور‌ها بالاتر است و چهار برابر متوسط مصرف انرژی در دنیا شدت مصرف انرژی داریم؛ در این میان شدت مصرف انرژی الکتریکی سه برابر این مقدار بوده و این ناشی از یک مشکل نهادینه شده در مصرف انرژی کشور است.

با توجه به آمار آژانس بین المللی انرژی تا سال ۲۰۳۰ رشد مصرف کشور‌های صنعتی و توسعه یافته محدود شده، ولی کشور‌های غیر صنعتی به شدت با رشد مصرف انرژی روبرو هستند که این امر بسیار نگران کننده است.

البته کشور‌هایی مانند آمریکا و اروپا به سمت کاهش مصرف انرژی پیش می‌روند، ولی این امر در خاورمیانه و خصوصاً ایران رو به افزایش است و در واقع ایران کشوری است که در آن مصرف انرژی الکتریکی تبدیل به ثروت نمی‌شود و به هدر می‌رود که این امر بخاطر اسراف در مصرف انرژی برق در کشور است.

اما سایر انرژی های در ایران چگونه مصرف می شوند؟

با توجه به شیوع بیماری کرونا و میزان بالا رفت آب در کشور هر روز این عدد به بیش از حد نرم جهانی نزدیک می‌شود به طوری که ایران هم‌اکنون در حال تجربه مشکلات جدی آب است.

طبق برآورد سال گذشته «مؤسسه منابع جهان» در «اطلس خطرات آبی» ایران در رده چهارم بعد از قطر، رژیم اشغالی و لبنان در نزدیک شدن به «روز آخر» یعنی روزی که منابع آبی در آن ممکن است به پایان برسد، قرار دارد.

افزایش ۱۱ درصدی مصرف آب در کشور

این درحالی است که رضا اردکانیان وزیر نیرو گفت: یکی از خصوصیات و یا مشکلات شبکه آب در کشور سیستم یک شبکه‌ای بودن است و آب مصرف بهداشتی و شرب یکسان است و کیفیت آب یکی است و باید خود افراد به عنوان مسئله اخلاقی آن را مورد توجه قرار دهند و تاثیرگذاری بر قانون، تعرفه و قیمت، پایبندی اخلاقی است و جزء آموزه‌های دینی می‌باشد و بر این امر واقف هستیم که جریمه اسراف کردن، کاهش نعمت است.

وزیر نیرو تصریح کرد: چنانچه در شستشوی دست‌ها، ده‌ها لیتر منابع آبی مصرف شود، به واسطه سرمایه‌گذاری سنگینی که برای انتقال ده‌ها کیلومتر منابع آبی صورت می‌گیرد، به طور قطع در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود که امید است در ماه مبارک رمضان که مردم از شرایط روحی و روانی ویژه‌ای برخوردار هستند، رعایت الگوی مصرف را سرلوحه قرار دهند و این اخلاق حسنه را در خود نهادینه کنند.

مصرف گاز در کشور نزولی شد

شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم در گزارشی موسوم به مرور آماری انرژی جهان از سهم ۹ درصدی ایران در کل ذخایر اثبات شده نفت خام و سهم ۱۶.۱ درصدی ایران از کل ذخایر اثبات شده گاز جهان خبر داد.

بر اساس این گزارش ذخایر اثبات شده نفت ایران در پایان سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۵۵.۶ میلیارد بشکه تخمین زده شده است. این رقم نسبت به سال قبل تغییری نداشته است. ذخایر اثبات شده گاز ایران نیز در پایان سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۳۲ تریلیون مترمکعب بوده که این رقم نسبت به سال قبل افزایش یا کاهشی نداشته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو گازرسانی آب و فاضلاب ذخایر اثبات شده شدت مصرف انرژی مصرف انرژی کیلووات ساعت درصد در سال برق کشور صنعت برق مصرف برق کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۷۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 

محمد رضا نجفی منش عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت وگو با خبرنگار قدس درباره علت بروز ناترازی بنزین گفت: یکی از معضلات فعلی کشور استفاده بالا از بنزین در کشور و بروز ناترازی بنزین است. در حالی که الان در دنیا همه به سمت سوخت های پاک و متنوع کردن سبد سخت مثل خودروهای برقی رفته اند، در کشور ما این شرایط هنوز ایجاد نشده است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: البته برای متنوع کردن سبد سوخت و تشویق شدن مردم برای رفتن به سمت خودرهای برقی و هیبریدی، دولت ها باید سوبسید های اساسی به مردم بدهند تا به سمت استفاده از این خودروهای پاک و سبز مثل خودروهای برقی حرکت کنند.

نجفی منش افزود: وارد کردن خودروهای هیبریدی به چرخه مصرف سوخت از جمله بنزین را پایین می آورد. در نهایت هم باید خودروهای فرسوده را از رده خارج کنیم، مسئله ای که در کشور ما اصلا جدی گرفته نشده و خودروهای فرسوده همچنان در کشور در حال تردد هستند.

این عضو هیات نمایندگان تهران گفت: در حال حاضر 29 میلیون خودرو در حال تردد در کشور داریم که بخش زیادی از این خودروهای در حال تردد عمر بیش از 15 سال دارند که مصرف بنزین را بالا می برند، باید اقدامی شود تا این خودروهای فرسوده از رده خارج شوند.

نجفی منش افزود: استفاده از تنوع در سبد سوخت بهترین روش برای کاهش مصرف بنزین است. سوخت های متنوع باید برای تردد استفاده شوند تا فشار به بنزین آورده نشود.

نجفی منش ادامه داد: یکی از عمده ترین علت مصرف بالای بنزین در کشور قاچاق بنزین است. دلیل این قاچاق این است که بنزین در کشورهای همسایه مثل افغانستان، پاکستان و .... با قیمت بنزین در کشور ما تفاوت خیلی بالایی دارد، بنزین در کشور ما نهایتا 3 هزار تومان ولی در ترکیه 2 دلار یعنی 100 هزار تومان است.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط هر کس یک پیت بنزین هم دستش بگیرد و به کشورهای خارجی برود به میزان زیادی سود کرده است. در ابتدا برای اینکه کاهش مصرف داشته باشیم باید جلوی قاچاق گرفته شود.

این عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: راه کار جلوگیری از قاچاق بنزین هم این است که قیمت آن اصلاح شود. تا زمانی که بنزین به این قیمت مفت در اختیار مردم قرار داده شود قطعا قاچاق انجام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران