Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم ایلام در مجلس دهم گفت: اکنون تحریم ها چند برابر آن دوره تشدید شده و درآمدها کاهش یافته، انتظارات و تقاضا افزایش یافته و دولت از هر سو تحت فشار است.

«جلال میرزایی»، نماینده مردم ایلام در مجلس دهم، در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی برنا در رابطه با "رویکرد دولت حسن روحانی در سیاست خارجی" گفت: تعامل یا تقابل پیچیدگی های خاصی دارد و بخشی از آن به ماهیت سیاست خارجی برمی گردد سیاست و جوگیری دیگر بازیگران خارجی از جمله کشورهای منطقه و کشورهای فرامنطقه ای از جمله آن است، یعنی سیاست و موضع ایران بر روی دیگران تاثیر می گذارد و رویکرد آنها هم بر سیاست خارجی ایران تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها را باید در یک مجموعه ای از کنش ها و واکنش های متقابل مورد بررسی قرار داد. 

او ادامه داد: در ارتباط با رفتار ایران به عنوان یک بازیگر منطقه ای که در عرصه جهانی، مدعی است باید رویکرد و دستاوردها در سیاست خارجی را بررسی و آسیب شناسی کنیم. باید به صورت نظری بحث کنیم یعنی بگوییم، سیاست تقابلی چه ارمغانی برای ما دارد و سیاست تعامل چه دستاوردهایی دارد. قطعا همه کشورها دنبال این هستند از طریق تعامل بتوانند منافع خود را حفظ و از طریق تعامل، دستاوردهایی داشته باشند، کسی از تقابل دفاع نمی کند. معدود کشورهایی هستند که برخی جناح ها یا خود دولت حاکم در آنها دنبال تقابل بین المللی هستند.

عضو فراکسیون امید مجلس دهم با اشاره به اقدامات دولت حسن روحانی بیان کرد: روحانی در سال 92 با جریانی که از او حمایت کرد موضع اش را اعلام کرد که بدنبال تنش زدایی در روابط خارجی است. او براساس این موضع، رویکرد خود را تنظیم کرد که‌ نتیجه آن توافق برجام و حل برخی مسائل با کشورها بخصوص کشورهای اروپایی و کاهش تنش در روابط بین المللی شد که پیامد آن کاهش ریسک سرمایه گذاری در ایران، فعالیت بانک ها و حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران بود. پس از روی کار آمدن ترامپ همه چیز به هم ریخت؛ ترامپ برای منافع جمهوری اسلامی خیلی مضر بوده و هست. دولت همچنان رویکردش حفظ کانال های گفتگو است و نمی خواهد، باب گفتگو بسته شود و این یک رویکرد، منطقی و به نفع مردم و کشور است. 

او اضافه کرد: در کنار رویکرد دولت یک رویکرد تقابلی هم وجود دارد که با عناوین و توجیهات مختلف، معتقد است موضع گیری تند در روابط خارجی بهتر جواب می دهد. این رویکرد را در دوره اول احمدی نژاد شاهد بودیم که چقدر خسران به دنبال داشت. باید صبر کرد تا پیامد این رویکردی که برخی در داخل دنبال می کنند را دید که چگونه منافع ملی را به خطر می اندازند. متاسفانه این رویکرد اتکا به قدرت و تند صحبت کردن که گمان می کنند منافع ملی را تامین می کند تقویت شده است و تا انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ادامه دارد؛ این دیدگاه، دولت روحانی و رویکردی که دارد را تحت فشار می گذارد. باید ببینیم تکلیف این رقابت در داخل چه می شود.

او در رابطه با تغییر وجهه ایران از دیدگاه جهان در طی این سال ها بیان کرد: رویکرد دولت روحانی در سیاست خارجی در تغییر نگاه جهان به ایران موثر بوده و به خنثی کردن پدیده ایران هراسی در جهان و منطقه کمک کرده است. در کنار تلاش های روحانی شاهد هستیم بعضی از دشمنان ایران و کسانی که دنبال تضعیف ایران هستند، بیکار ننشستند و در کنار موفقیت های دولت روحانی در خنثی کردن بحث ایران هراسی در منطقه، از زوایای دیگری ورود کردند و همه اینها مشکلاتی به بار آورد.  موفقیت دولت روحانی در تغییر وجهه جمهوری اسلامی در منطقه به معنای این نیست که دیگران دست از کار کشیده اند و کلا تسلیم راهبرد دولت روحانی شده اند.

او در رابطه با بحران های متعهد در دولت روحانی گفت: یک وضعیت مشابه این سالها را داشتیم البته نه با این میزان فشار خارجی و داخلی. در سال های 89، 90 و 91 بخشی از این تحریم های فعلی را داشتیم در آن زمان دولت ایران قادر بود که یک میلیون نفت در روز صادر کند، چند سال پشت سر هم نفت بشکه ای 100 دلار فروخته شد. وضعیت امروز دولت در این زمینه در مقایسه با آن دوره بغرنج تر است. میزان صادرات ما کمتر شده و از فروش نفت صد دلاری خبری نیست ضمن اینکه در آن دوره سیل، زلزله و ... کمتر داشتیم. اکنون تحریم ها چند برابر آن دوره تشدید شده و درآمدها کاهش یافته، انتظارات و تقاضا افزایش یافته و دولت از هر سو تحت فشار است.

نماینده مردم ایلام در مجلس دهم در پایان افزود: جالب است که در آن دوره با فشار کمتری خیلی از کسانی که موقعیت داشتند صحبت کنند و تریبون هایی در اختیار داشتند و بعضی از نمایندگان که خودشان را خودی تر نسبت به نظام و دلسوزتر از بقیه می دانستند و مسایل که به وجود آمده را منتسب به دشمنان و آمریکا می دانستند، انتظار داشتند که همه گروه ها  پای کار برای مقابله با دشمن بیایند. اما در دولت روحانی همه چیز عیان است و اینها خودشان می دانند که مشکلات زیاد شده و به اندازه ای که نفت در آن زمان صادر می شد دیگر به آن اندازه نیست. ویروس کرونا مثل همه کشورها، دولت ما را برای تامین برخی از اقلام مورد نیاز جامعه که خیلی هم ضروری است، تحت فشار گذاشته است. دولت در هر بٌعدی چه داخلی و چه خارجی تحت فشار است و نیاز به کمک دارد اما در داخل کسانی هستند که دنبال، تضعیف دولت هستند. امیدوارم به خاطر منافع دولت و کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، نسبت به اقدامات خود تجدیدنظر کنند. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: هفته دولت جلال میرزایی دولت روحانی سیاست خارجی تحت فشار تحریم ها مجلس دهم آن دوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم

  آمارها بیانگر آن است که طی سال میلادی گذشته ایران توانسته فروش نفت خودرابه میزان دوران قبل ازتحریم‌ها بسیار نزدیک کند. گازنیزبیشتر ازدوران غیرتحریمی صادر شد.این شواهد نشان‌دهنده خنثی‌سازی تحریم‌هاست که اهمیت بالایی دارد.درباره این‌که ایران در۳۰ماه گذشته چه اقداماتی درحوزه نفت و گاز انجام داده با محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی به گفت‌وگو نشسته‌ایم.
صندوق بین‌المللی پول در حالی‌ رشد اقتصادی ۵.۴درصدی رابرای کشورمان طی سال‌ گذشته میلادی اعلام کرد که بسیاری‌ از کشورهای دنیا شرایط خوبی به لحاظ این شاخص درسال موردبحث نداشتند.به‌طورمثال،اقتصادهای منطقه خاورمیانه به‌طور متوسط درسال گذشته میلادی رشد ۲درصدی داشتند. کشورهای درحال توسعه نیز به‌طورمتوسط رشد۴.۱درصدی درسال۲۰۲۳ داشتند. بر این اساس، اقتصاد ایران بیشتر از متوسط اقتصادهای هم‌ردیف با خود رشد کرده است. 
محمدعلی قدیری،کارشناس انرژی دراین‌باره توضیح داد: ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورها نیزسیاست درستی است که در دولت فعلی پیگیری شده است.این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد و ارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد و توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، بازارسازی تضمین شده‌ای داشته باشیم. همچنین تمرکز بعدی ایران بر پالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خردوخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ و صنعتی و بخش دولتی کشورهادارد.گفتنی است سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
قدیری درخصوص گزارش صندوق بین‌المللی پول مبنی بررشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشورکه عمدتا براثرموفقیت درفروش نفت و گاز کشور به دست آمده، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها، روش‌های فروش نفت چندان آشکار نبوده است.
وی ادامه داد:ازآنجایی که گاز ازطریق خطوط لوله صادرمی‌شود،خاصیت تحریم‌پذیری بالایی ندارد.دراینجا بیشترموضوع بازگشت ارز حاصل ازفروش گازمطرح است.عمده فروش گازکشورنیزبه عراق است.درزمینه تسویه مالی با این کشور ابتکاری داشتیم که حتما باید ادامه پیدا کند.دراین روش،درمقابل صادرات گازبه عراق، نفت کوره دریافت می‌کنیم که قابل فروش درکشورهای دیگر از جمله امارات و سنگاپور است و ارز آن را دریافت می‌کنیم.
قدیری درخصوص سهامداری درپالایشگاه‌های فراسرزمینی وفروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک درشرق آسیا خاطرنشان کرد: به دلایل امنیتی، آمار دقیقی درمورداین‌که چقدرازنفت کشوربه پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادرمی‌شود،دردسترس نیست اما این روش اقدام درستی است و تحریم‌ناپذیری نفت را درپی دارد.مامبتکر فروش نفت و گاز در زمان تحریم شده‌ایم.
وی ادامه داد:ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورهانیز سیاست درستی است که دردولت فعلی پیگیری شده است. این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد وارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد.همچنین توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی،بازارسازی تضمین‌شده‌ای داشته باشیم.تمرکز بعدی ایران برپالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خرد وخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ وصنعتی و بخش دولتی کشورها دارند. سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها نیز به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
وی درخصوص استفاده ازظرفیت‌های دانش‌بنیانی کشوردرشرایط تحریمی خاطرنشان کرد:بهره‌بردن ازتوان داخلی ودانش‌بنیانی کشور قطعا نسبت به این‌که فناوری‌هارا ازخارج ازکشور وارد کنیم،صرفه اقتصادی بیشتری برای‌مان دارد.استفاده ازظرفیت دانش‌بنیانی کشور درنهایت به اعتبار یافتن دانش‌بنیان‌ها منجرمی‌شود که مزیت‌های زیادی برای‌مان دارد.قدیری گفت: درکنار توفیقی که در فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی داشته‌ایم، باید به موضوع پالایشگاه‌سازی درداخل کشورنیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. لازم است بخشی از درآمد خود را از محل فروش نفت و گاز به احداث پالایشگاه درداخل کشوراختصاص دهیم. این موضوع مهمی است که نباید از آن غفلت کنیم.وی تأکید کرد: فرآورده‌ها خاصیت تحریم‌پذیری بسیار کمتری نسبت به نفت و گاز دارد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری برای احداث پالایشگاه‌ها در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم