Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@18:26:54 GMT

حمایت از تولید توسط دولت با پشتیبانی از بورس

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۸۳۶۶

حمایت از تولید توسط دولت با پشتیبانی از بورس

دولت در ماه‌های گذشته با همه توان از بازار بورس حمایت کرده است و با تاکید بر عرضه شرکت‌ها در بورس و فروش صندوق‌های ETF و آزادسازی سهام عدالت، قصد دارد که این بازار را به مقصد اصلی سرمایه‌گذاری در کشور تبدیل کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، بازار بورس یکی از بهترین سازوکارها برای تامین مالی واحدهای تولیدی است و این شرکت‌ها می‌توانند در راستای جذب سرمایه‌های خرد و کلان در این بازار اقدام کرده و با این جذب سرمایه، رونق بخش تولید باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا دولت در ماه‌های گذشته با همه توان از بازار بورس حمایت کرده است و با تاکید بر عرضه شرکت‌ها در بورس و فروش صندوق‌های ETF و آزادسازی سهام عدالت، قصد دارد که این بازار را به مقصد اصلی سرمایه‌گذاری در کشور تبدیل کند.

با این حال بسیاری بر این باورند که دولت نباید از بورس حمایت کند؛ اما این روزها شاهد آن هستیم که اگر این اتفاق نمی‌افتاد بازارهای دیگر با التهاباتی جدی مواجه می‌شدند.

در زمانی که کشور در شرایط تحریم قرار دارد و ارزش پول ملی با کاهش روبه‌رو شده است، کسانی که نقدینگی در دست دارند، به این فکر خواهند افتاد که برای کاهش ارزش دارایی خود دست به خرید بزنند.

این خرید می‌تواند مسکن، خودرو، طلا، ارز و یا سهام باشد. این در حالی است که خرید گزینه‌های ابتدایی برای سرمایه‌گذاری نه تنها به کاهش بیشتر ارزش پول ملی دامن می‌زند، بلکه تورمی کلی در کشور ایجاد می‌کند.

به این صورت که با افزایش تقاضا در حوزه‌های مسکن، خودرو، طلا و ارز به گرانی این کالاها منتج خواهد شد و گرانی این کالاهای اساسی، همه چیز را تحت شعاع قرار می‌دهد.

از این رو دولت باید از ورود نقدینگی سرگردان به این بازارها جلوگیری کرد. اما جلوگیری از سرمایه‌گذاری مردم در چنین بازارهایی تقریبا غیر ممکن است؛ چرا که مردم می‌خواهند جلوی کاهش ارزش دارایی خود را بگیرند. در نتیجه باید بازاری برای سرمایه‌گذاری در اختیار مردم قرار گیرد که علاوه بر بازدهی، به سمت تولید سوق داده شود و به قولی سرمایه‌گذاری مولد باشد.

در این راستا بورس تنها بازاری است که هم می‌تواند نقدینگی بازار را جذب کند و هم سرمایه‌ها را به دست شرکت‌های بورسی برساند.

رساندن سرمایه‌های سرگردان به دست تولیدکنندگان مصداق حمایت از تولید است و می‌تواند، راهکاری مطلوب برای به پیش راندن تولید در شرایط تحریمی و دشواری‌های اقتصادی باشد. به خصوص در شرایط کنونی کشور که تولیدکنندگان با معضل شیوع بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند و در بسیاری از موارد با کمبود دارایی مواجه هستند.

از این رو دولت به درستی تصمیم دارد که حمایتی جدی از بورس داشته باشد و راه را برای جذب سرمایه‌ها به این بازار، باز کند.

در نتیجه برنامه‌های مطلوبی نیز در این راستا اجرا شد که از قبیل آنها می‌توان به عرضه صندوق‌های ETF، آزادسازی سهام عدالت و همچنین تشویق شرکت‌ها به حضور در بورس اشاره کرد که چندی پیش نیز در این راستا شاهد آن بودیم که مشوق‌هایی مالیاتی برای شرکت‌های تازه وارد به بورس در نظر گرفته شد.

این در حالی است که حضور شرکت‌ها در بورس نه تنها به شفافیت این بنگاه‌ها کمک خواهد کرد، بلکه موجب ایجاد گزینه‌های جدید برای سرمایه‌گذاری در بازار می‌شود.

بر این اساس می‌توان دریافت که حمایت دولت از بازار سرمایه مصداق حمایت از تولید است و راهکاری مناسب برای خروج تولیدکنندگان از شرایط بحرانی به حساب می‌آید. 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بورس هفته دولت بازار بورس شاخص بورس سرمایه گذاری سرمایه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۶۵۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحدی قرار گرفت و هفته دوم اردیبهشت را با سبزپوشی آغاز کرد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد ۱ هزار و ۳۹۵ واحدی در ارتفاع ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۶۲۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۵۶ هزار و ۶۶۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های شپنا، شستا، وبملت، شتران، وغدیر و وتجارت بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد فملی بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ریزش ۸۵ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۹۴ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۱۶ هزار و ۷۹۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه، فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۱۲ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های آریا، شگویا، خاور و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد‌های تجلی، حسینا و فجهان بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس