Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشتر درک شرایط سخت زندگی دستفروشان مترو باعت می‌شد تا مردم نسبت‌ به‌ حضور این افراد در مترو صبور باشند اما این روزها با افزایش آمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا و عدم رعایت برخی دستفروشان نیز گلایه‌ها را نسبت به حضور این افراد در مترو بیشتر کرده است.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو_سیده زهرا حسینی؛٢ساعت فاصله از خانه تا تحریریه خبرگزاری دانشجو مجابت می‌کند تا در طول سفر با مترو، هر روز با اتفاق یا حرفی جدید و حتی تعجب‌برانگیز مواجه شوی! از خود مترو و ماجرا‌های عجیب و غریبش تا شنیدن دغدغه‌ها و حرف‌های مردم در دل شهر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مسافت دو ساعته می‌تواند برای ما خبرنگار‌ها فرصت خوبی باشد تا نه از گزارش‌های موظفی‌مان جا بمانیم و نه از برداشت مردم از اتفاقات روز جامعه بی‌خبر؛ از حرف‌های واقعیِ آدم‌های واقعی درباره اعدام نکنید بدون هشتگ مجازی تا فروش کرم بهداشتی اصل فلان شرکت آرایشی، بهداشتی معروف اروپایی آن‌هم ۱۰ درصد زیر قیمت داروخانه و در نهایت یک موضوع کلیشه‌ای و همیشگی؛ دستفروشان مترو!

ایستگاه کرج؛ منتظر قطار روی یکی از صندلی‌های مترو نشسته‌ام، پشت سرم چند دختر با کوله یا کیف‌های پرشده از اقلام و اجناس فروشی، نشسته‌اند و با هم از روز قبل خود می‌گویند. کمی دورتر نشسته و می‌گوید: دیروز آش پخته است و برای هرکسی که برده، تعریف شنیده، اما به گمان خودش کم‌نمک بوده. اقلامش را به آویز لباسی، آویزان کرده تا عرضه‌اش به مشتری در مترو راحت‌تر باشد.

آن‌یکی که کمی جوان‌تر از بقیه به نظر می‌رسد، می‌گوید: باید بروم بازار تا کمی جنس بخرم، رنگ و مدل اجناسی که دارم کامل نیست. این‌ها را میفروشم و بعد مستقیم می‌روم بازار؛ شلوار و روسری میفروخت.

قطار وارد ایستگاه می‌شود. چند وقتی این زمزمه را می‌شنوم که تعداد دستفروشان در مترو در این روز‌های کرونایی بیشتر شده و یک ساعت نشستن در مترو، حساب کار را دستت می‌آورد که حرف بیراهی نیست و پیشتر اگر تنها در یک سفر با مترو نهایتا سه تا چهار دستفروش را می‌دیدی آن‌هم با اجناس محدود، اما به مراتب به تعدادشان اضافه شد و گویا این تفکر که دستفروشی ایرادی ندارد کم‌کم تبدیل شده به شغل شرافتمندانه. هرچند که ایرادی بر شرافتمندی کار و تلاش برای امرار معاش نیست، اما با وجود اینکه در روز‌های عادی حضور دستفروشان در مترو ولو با تعداد زیاد، مسئله‌ای عادی بود و مردم به حضور و فروش‌شان عادت کرده بودند و حتی از آن‌ها حمایت می‌شد که اجازه دهید زندگی‌شان را بچرخانند اما این روز‌های کرونایی، اما اوضاع کمی فرق می‌کند و دیگر حضور دستفروشان آن‌هم در این تعداد سرسام‌آور مسئله‌ای عادی نیست.

فرنوش نوبخت مدیر بهره‌برداری مترو تهران به خبرنگار اجتماعی دانشجو می‌گوید: در حال حاضر نگران کننده‌ترین مسائل حضور دستفروشان در مترو است که با شیوع کرونا تعداد آنان نیز افزایش پیدا کرده است.

او می‌گوید: با توجه به شرایط شیوع ویروس می‌گویم حضور این افراد در مترو نمی‌گذارد آن طور که می‌خواهیم فاصله‌گذاری‌ها را رعایت کنیم و باید بگویم با جابه‌جایی دستفروشان در واگن‌ها ممکن است ویروس کرونا سریعتر بین مسافران پخش شود و در کل ابزار و لوازمی که برای فروش عرضه می‌کنند نیز ممکن است آلوده باشد.

با وجود اینکه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت برخی اصول بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در مترو الزامی است اما گویا تعطیلات محدودی که اوایل سال برای کم‌کردن آمار مبتلایان برقرار شد، قشر خاصی را به مشکلات معیشتی دچار کرده و حالا در این ایام در تلاش برای فروش اجناس خود و کسب درآمد هستند؛ این کار اما با وجود تمام خطراتی که برای جامعه و حتی اقتصاد دارد، بیش از هر چیز سلامتی خود و دیگر مسافرین مترو را با رفت و آمد میان واگن‌های قطار و فروش اجناسی که در طول روز به سطوح مختلف برخورد می‌کند، به خطر می‌اندازد.

البته این نکته که این دست از افراد در جامعه نیز نیازمند کسب درآمد هستند و به‌هرحال از این روش زندگی خود را تامین می‌کنند، قابل رد نیست، اما باید دید چرا مسئولان تلاشی برای ساماندهی و یا کنترل این افراد حداقل در این ایام شیوع ویروس کرونا که هر روز و در طول ۲۴ ساعت جان نزدیک به ۲٠۰ نفر را می‌گیرد، ندارند؟ 

فرنوش نوبخت در پاسخ به این سوال می‌گوید: باید شرایط این دسته از افراد را درک کنیم و باید بگویم برای ساماندهی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، زیرا روزانه تعداد شهروندان دستفروش افزوده می‌شود.

پیشتر درک شرایط سخت و مشکلات زندگی دستفروشان مخصوصا دستفروشان مترو باعت می‌شد تا مردم نسبت به حضور این افراد در مترو صبور باشند و از گلایه و اعتراض دوری کنند اما این روز‌ها با افزایش آمار مبتلایان به و آمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا، سخت‌شدن کار برای کادر درمان و تکمیل شدن ظرفیت برخی بیمارستان‌ها در پایتخت، ترس ابتلا را در مردم به قدری بالا برده و بی‌تفاوتی نسبت به این ویروس و عدم رعایت برخی دستفروشان نیز گلایه‌ها را نسبت به حضور این افراد در مترو بیشتر کرده است.

حضور این افراد در مترو آن‌هم زمانی که مسئولان درمان در کشور بطور مداوم هشدار می‌دهند که برای جلوگیری از ابتلا و افزایش آمار مرگ و میر بر اثر این ویروس باید از تجمع و تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کرد و در زمانی که کارشناسان و متخصصان ویروس‌شناسی می‌گویند که این ویروس بر روی سطوح، ویژه سطوح فلزی تا مدت زمان طولانی باقی می‌ماند و تاکنون روش درمان ثابت و موثری نیز کشف نشده، بیش از آنکه فایده و سودی داشته باشد، خطرناک و موجب آسیب رساندن به سلامت مسافران می‌شود.

آنچه بیش از هر برخورد و یا تصمیمی قهری نیاز است، تدبیری برای حفظ ارزش و سلامتی دستفروشان و همچنین جلوگیری از تردد آن‌ها در واگن‌ها و میان مسافرین است؛ قطعا به‌راحتی نمی‌توان تمام دستفروشان را مجاب کرد تا از دستفروشی در مترو در این روز‌های شیوع ویروس کرونا خودداری کنند چرا که گویا این ویروس با توجه به ساختار ناشناخته‌اش تا مدت‌ها همراه ماست و هر روز تیر از خود چهره‌ای جدید، نشان می‌دهد و دستفروشان نیز برای امرار معاش خود به این شیوه کسب درآمد تکیه کرده‌اند و راهی بجز این ندارد و همچنین آنکه نمی‌توان از تمام مردم خواست تا از خرید به این افراد اجتناب کنند.  

با این وجود، اما در میانه این سه ضلع مسافر، فروشنده و مسئولین، قطعا مدیران شهری تهران می‌توانند دستفروشی در واگن‌های تنگ و کم‌ظرفیت مترو را ممنوع کنند و بجای آن، در این ایام در راهرو و سالن‌های مترو مکانی را برای فروش اجناس و افلام این افراد در نظر بگیرند.

قطعا این روش فعلی که محدودیتی برای فعالیت‌های منجر به تجمع و شلوغی مکان‌های عمومی می‌شود نه تنها برای مسافران و کادر مترو خطرناک که حتی می‌تواند برای این افراد که متاسفانه در وضعیت مالی خوبی نیز نیستند خطرناک باشد و به زنجیره انتقال ویروس کرونا بیش از پیش قدرت ببخشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دستفروشان مترو کرونا در ایران ویروس کرونا روز ها واگن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است

 ارسلان مالکی  در جلسه شورای مسکن در استانداری لرستان اظهار داشت: نمی‌توان برای این ۱۰۰ هزار خانواده بدون مسکن برنامه نداشته باشیم، بلکه باید این موضوع رسیدگی و حل آن نیازمند یک هم افزایی و همدلی بین دستگاهی است.

وی افزود: با مطالعه و بررسی‌های انجام شده ظرفیت‌های استان لرستان شناسایی شده است که نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها هستیم و در این بین سازمان جهاد کشاورزی نقش موثرتری دارد تا مساله تامین زمین حل شود.

رییس سازمان ملی زمین و مسکن یادآور شد: برای حل مشکل زمین می‌توان از زمین‌های دستگاه‌های مختلف بهره گرفت که اجازه قانونی وجود دارد.

مالکی با تاکید بر اینکه مساله تامین زمین مسکن را باید بعنوان یک مساله جدی در لرستان مورد توجه باشد، گفت: لرستان در ارزیابی‌های مسکن ملی آخرین استان است که باید با همدلی و همکاری از مرحله تامین زمین عبور کمیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در سفر‌های استانی سایر استان‌ها از مرحله تامین زمین گذشته اند و ملاک ارزیابی‌ها تعداد وحد‌های تحویل داده شده است در لرستان، اما متاسفانه پس از گذشت سه سال از دولت همچنان در مرحله تامین زمین باقی مانده است.

لرستان و ظرفیت ساخت دهکده شهری

روح اله اکبری، مشاور وزیر راه و شهرسازی نیز در جلسه شورای مسکن با تاکید بر اینکه لرستان از ظرفیت خوبی برای ساخت دهکده شهری برخوردار است، گفت: دهکده شهری چیزی بین شهر و روستا است که در کشاورزی باغات حفظ می‌شود.

وی افزود: با توجه به امکاناتی اعم از آب و برق و سایر خدمات رفاهی که در روستا‌ها فراهم شده است بنوعی زیرساخت لازم برای دهکده‌های شهری فراهم است و فرایند تصویب ساخت آن در داخل استان قابل حل و فصل است.

اکبری با انتقاد از اینکه برخی دستگاه‌ها در اجرای مسکن ملی موضع سلبی دارند گفت: این طرح یک فعالیت بین بخشی است و نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها وجود دارد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: استان لرستان به لحاظ توپوگرافی خشنی که دارد از نظر تامین زمین مورد نیاز شرایط سخت تری دارد، اما در بخش‌هایی از جمله بافت فرسوده سهم استان پررنگ‌تر در نظر گرفته شده است.

مهلت یک هفته‌ای استاندار لرستان برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن

استاندار لرستان هم در این جلسه ضمن تعیین مهلت یک هفته‌ای برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن، خواستار همکاری جدی دستگاه‌های مسئول در تامین زمین مورد نیاز ۱۱۶ هزار واحد مسکونی سهم لرستان شد.

ابوطالب شفقت با اعلام مهلت یک هفته‌ای به معاونت امور عمرانی استانداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، مسکن و شهرسازی و سایر اعضا آنها را موظف به ارائه آمار کسری زمین در روستا و شهر، شناسایی و تامین زمین مورد نیاز کرد.

وی با اشاره به اینکه مالکیت زمین در کشور از سه حالت خارج نیست، افزود: زمین‌های شهری متعلق به مسکن و شهرسازی است که باید آنرا بر اساس قانون و مجوز لازم در اختیار دولت برای ساخت و ساز قرار دهد، یا در بخش روستایی دولت گسترش داده که بخشی از زمین‌های زارعی خود مالکی در طرح هادی روستا قرار گرفته اند که بنیاد مسکن اجازه ساخت را صادر نماید و بخشی منابع طبیعی که آنهم می‌شود سهم دولت بنیاد مسکن و منابع طبیعی کمک کنند واگذار شود.

وی اضافه کرد: بافت‌های فرسوده و زمین‌های متعلق به شهرداری که با رابطه مناسب دولت و شهرداری باید آنها هم به ظرفیت زمین‌های طرح ملی اضافه شود.

استاندار لرستان با تاکید بر تدوین جدول شهر‌ها و روستا‌های بلاتکلیف در تامین زمین افزود: پس از عبور از این سه راه حل مسکن و شهرسازی و منابع طبیعی موظفند کسری زمین را تامین کنند.

شفقت افزود: اگر شرایط لازم در استان مهیا و قوانین کشوری اجازه واگذاری نداد از طریق هیئت دولت و وزرای محترم موضوع را پیگیری و به نتیجه خواهیم رساند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • رکورد ساخت ایستگاه مترو در کرج شکسته شد
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است