Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:33:55 GMT

فرشتگان گمنام نبرد با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۲۸۶۶۴

فرشتگان گمنام نبرد با کرونا

بیش از ۱۷۰ روز است که کل جهان با ویروسی به نام کرونا درگیر است ولی همچنان این ویروس قصد خداحافظی ندارد و کادر درمان را خسته‌تر کرده است؛ اما در این میان افرادی هستند که لباس رزم بر تن کرده و در صحنه نبرد جانفشانی می‌کنند ولی کمتر دیده شده و کمتر از آنها گفته شد.

خبرگزاری فارس_ کتایون حمیدی: حالا که کرونا پس از ۶ ماه همچنان فراگیر شده، مسوولان و کارشناسان بهداشتی از مردم خواسته‌اند تا از هم فاصله بگیرند، به هم نزدیک نشوند، با هم دست ندهند، از بوسیدن و آغوش کشیدن همدیگر اجتناب کنند و ماسک بزنند؛ این یعنی تغییر زندگی به سبک کرونا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهایی که همه ما تلاش‌ می‌کنیم از بقیه فاصله بگیریم و حتی از افراد مشکوک به کرونا دوری کنیم، اما در این میان کسانی هم هستند که نه تنها از بیماران مبتلا به کرونا فرار نمی‌کنند بلکه با عشق و علاقه آنها را به آغوش می‌کشند!

فرشتگانی که ویروس کرونا نه تنها میان آنها و بیماران نتوانسته فاصله بیاندازد بلکه دل‌هایشان را به هم نزدیک‌تر کرده است. برای آنها هر چقدر هم کرونا مُسری باشد، محبت و مهربانی‌اشان نسبت به بیماران مسری‌تر است.

روایت سربازان جنگ کرونا که کمتر دیده شدند

در این روزهای سخت کرونایی که کادر درمان همچنان با ایثار و فداکاری جانشان را در کف دست گرفته‌اند و برای سلامتی مردم تلاش می کنند به سراغ آنهایی رفتیم که کمتر دیده شده اند؛ زنان و مردانی که نقش یک مادر برای نوزاد را ایفا می‌کنند و بیشترین برخورد بالینی با بیماران مبتلا به کرونا را دارند.

زنگ یک دَرِ پُر از کرونا 

آیفون ICU 5 بیمارستان امام رضا (ع) را به صدا در می‌آورم، می‌دانم که اعضای این خانه با اینکه خسته‌اند، اما همیشه با خوشرویی و محبت از میهمانانشان مراقبت می‌کنند.

خانم غلامی، سرپرستار این بخش در را به رویم باز می‌کند، از قبل هماهنگ کرده بودم که این دفعه می‌خواهم با چه کسانی صحبت کنم.

چند نفر از بهیارها و کمک بهیارها را بهم معرفی می‌کند. نزدیک یکی از آنها می‌شوم که در حال عوض کردن ملافه‌های بیماران مبتلا به کروناست.

نامش مه‌لقا محمدزاده و چهار سالی می‌شود که به عنوان کمک پرستار(بهیار) بیمارستان امام رضا(ع) تبریز مشغول به کار است.

به گرمی جواب سلامم را می‌دهد و شیلد صورتش را بالا زده و می‌خواهد تا با فاصله از هم بایستیم. او می‌گوید: ما وظیفه خود را انجام می‌دهیم و نمی‌دانم چه باید بگویم.

از روزهای اول شیوع کرونا می‌پرسم که می‌گوید: روزهای سختی بود، خیلی سخت، اطلاعات کافی نداشتیم و نمی‌دانستیم که قرار است چه بر سرِ ما بیاید اما همه همدل شدیم و پایمان نلغزید و الان 170 روزی است که در نبردی بزرگ هستیم.

دوباره صدایش می‌زنند و این بار باید کیسه سوند ادراری بیمار مبتلا به کرونا را تخلیه کند.
کارش را انجام داده و دوباره برمی‌گردد و از اینکه گفت‌وگو را نیمه رها کرده، معذرت می‌خواهد و به حرف‌هایش ادامه می‌دهد: از کجا مانده بودم؟ آهان؛ داشتم می‌گفتم که در کنار نگرانی‌ها از ویروس با سونای مرطوب ناشی از این پوشیدن این لباس‌ها هم روبرو شدیم و کارمان را خیلی سخت‌تر کرده بود.

او اضافه می‌کند: وظایف یک کمک پرستار و بهیار بسیار متفاوت‌تر از یک پرستار است زیرا ما کارهایی از قبیل حمل و نقل بیمار، باز و بسته کردن سوند، تخلیه آن، تعویض لباس و ملافه‌های بیمار، تمیز کردن ترشحات را برای یک بیمار انجام می‌دهیم.

خانم محمدزاده از نگرانی‌ها خود در رابطه با ابتلای پدر و مادرش هم برایم می‌گوید: به خدا ذره‌ای نگرانی از اینکه خودم مبتلا به کرونا شوم، نداشتم و بیشترین ترسم از بابت پدر و مادرم بود و از همان روز اول از خدای متعال خواستم تا گزندی از طرف من به پدر و مادرم وارد نشود تا من هم با خیال راحت وظیفه‌ام را انجام دهم.

شادی برای ترخیص یک دختر جوان مبتلا به کرونا

او می‌افزاید: اینجا خاطره خوش و شیرینی نیست ولی یک دختر ۳۲ ساله‌ای بود که علاوه بر کرونا، ایست قلبی هم کرده بود و اصلا امیدی به زنده ماندنش نبود ولی با تلاش همکاران، قلبش را احیا کردند و وقتی مرخص شد، من از سر شوق اشک ریختم.

امروز از آن روزهایی است که خانم محمدزاره سرش خیلی شلوغ است و بیشتر از این نمی‌توان وقت‌اش را گرفت چراکه اینبار باید به یک بیمار مبتلا به کرونا غذا بدهد.

 

 آیفون ICU‌6  را زده و این دفعه با آقای مهدی شمشیری هم‌کلام می‌شوم، جوان ۲۴ ساله‌ای که از یک سال پیش قدم در وادی خدمت به هم‌‌نوعانش گذاشته و لباس درمان به تن کرده و به قول خودش، کارش با یک بحران جهانی آغاز شده است.

روزهای خوب خواهد آمد

او می‌گوید: یکسالی است که هم وارد این کار شده‌ام و هم ازدواج کرده‌ام، بهترین دوران ازدواجم به ایام کرونا برخورد ولی مطمئنم که روزهای خوب خواهند آمد.

کمک پرستار جوان بیمارستان امام رضا(ع) تبریز ادامه می‌دهد: باید قوی باشیم و اصلا مهم نیست که چه کسی دیده می‌شود و یا دیده نمی‌شود، مهم این است که الان زمان استراحت نیست و خط مقدم در دستان تک به تک ماست.

سرباز روزهای سخت کرونایی

او که سنش به دوران هشت سال دفاع مقدس قد نمی‌دهد، در این خصوص می‌گوید: درست است که در حدی نیستم که خودم را با باکری‌ها، یاغچیان‌ها مقایسه کنم ولی افتخار دارم که یک سرباز کوچک در این جنگ هستم.

این بهیار جوان تاکید می‌کند: میدان نبرد سن و سال نمی‌شناسد، من به همسرم هم می‌گویم که این روزها دوام نخواهد داشت و دوباره حالمان خوب خواهد شد پس چرا در این دوران کوتاه که یک وظیفه به من محول شده است را به خوبی انجام ندهم و آن را به خاطر ترس یا گرمای طاقت‌فرسای لباس‌ها یا تعویض پوشک، سوند و تعویض لباس‌های یک بیمار انجام ندهم.

درست است که شیفت سنگینی داشتم ولی به خودم افتخار می‌کنم

وقت ناهار است و آقای شمشیری باید برای کمک به ناهار خوردن بیماران به آی سی یو برود. او حرف‌هایش را با این جمله تمام می‌کند: هر بار که زیپ گان را بالا می‌کشم از خدا مدد می‌خواهم و هر بار که زیپ گان را بعد از ۱۲ ساعت کار پایین می‌کشم به خودم می‌گویم که با اینکه شیفت سنگینی بود ولی من به خودم افتخار می‌کنم.

یک طبقه پایین می‌آیم تا با بقیه بهیارها هم گفت‌وگویی انجام دهم؛ به خاطر شیوع کرونا و افزایش تعداد مبتلایان بخش اهدای عضو به بخش کرونا تغییر یافته است.

حال آیفون این خانه را می‌زنم و ثریا مطلب‌زاده، بهیار جدید این بخش درب را باز می‌کند؛ می‌توان ذوق و شوق اولین روز کاری را در چشم‌هایش دید.

او می‌گوید: من ساکن آذرشهر هستم و بعد از گذراندن دوره بهیاری، به بیمارستان امام رضا (ع) تبریز آمدم و امروز اولین روز کاریم است.

اولین روز کاری یک بهیار/واکسن کرونا، ماسک زدن است

خانم مطلب زاده ادامه می‌دهد: کرونا ترسی ندارد و واکسن‌اش هم خیلی وقت پیش کشف شده و آن ماسک زدن است و اگر ماسک بزنیم دیگر همکاران من هم فشار نخواهند کشید و دوباره کشور جان خواهد گرفت.

بهیار تازه کار که شغلش‌اش را هدیه‌ای از جانب پروردگار می‌داند، می‌گوید: درست است که امروز اولین روز کاری من است ولی خیلی خوشحال هستم که اینجا آمده‌ام و خداوند در این روزهای سخت برای من هم وظیفه‌ای مقرر کرده است.

خانم مطلب‌زاده قدم‌هایش را تندتر می‌کند تا به کارهایش برسد، حرف‌هایش را اینگونه به پایان می‌رساند: همیشه به نظامیان و مدافعان حرم غبطه می‌خوردم که با ویروسی به نام داعش مقابله کردند و آن را از ریشه کندند و الان خودم با لباس بهیاری در حال نبرد با یک ویروس جهانی هستم و معتقدم که شاید یک فرد جزء هستم ولی بالاخره لباس سربازی برای دفاع از امنیت اجتماعی بر تن کرده‌ام.

پوشیدن لباس گان مخصوص و ماسک در این گرما خیلی سخت است، به وضوح می‌توان دید که اکثر کادر درمان متشکل از پزشکان، پرستاران، بهیاران از قشر جوانان هستند که جان در طبق اخلاص گذاشته‌اند و عاشقانه خدمت می‌کنند.

یکی از این جوانان، داریوش محمدپور، ۳۱ ساله و کمک پرستار بیمارستان امام رضا (ع) تبریز است، او پنج سال سابقه خدمت دارد و مادرش نیز از پرستاران این بیمارستان است.

او به روزهای اول شیوع کرونا و نحوه مواجهه کادر درمان  اشاره می‌کند: تعداد مراجعه‌کنندگان زیاد بود و ما اصلا نمی‌دانستیم که قرار است چه اتفاقی بیافتد، انواع گمانه‌زنی‌ها می‌شد ولی من فقط این را می‌دانستم که نباید کم آورد.

آغوش محبت/ من یک بهیارم

آقای محمدپور ادامه می‌‌دهد: الان برای من بیمار کرونایی و غیرکرونایی هیچ فرقی ندارد و برای همه آنها زحمت می‌کشم و همیشه خودم را جای اطرافیان این بیماران می‌گذارم که اگر خدایی ناکرده این اتفاق برای عزیزِ من هم بیافتد از کادر درمان چه انتظاری دارم و الان که کرونا آمده است و شرایط سخت‌تر شده و بیماران حق داشتن همراه ندارند، وظیفه ما سنگین‌تر است.

او اضافه می‌کند: شرایط کاری ما خیلی سخت‌تر است که حتی پرستاران هم آن کارها را انجام نمی‌دهند چراکه تمامی امور جابجایی یک مریض، تعویض لباس و ملافه، تغذیه و سایرکارهای آنها بر عهده ماست.

چرا از سوند و ترشحات و ملافه و لباس مبتلایان به کرونا چندش بشوم؟

بهیار جوان بیمارستان امام رضا(ع) می‌گوید: چرا باید از ترشحات، خون، استفراغ و آلودگی یک بیمار که به ما نیاز دارد، چندش بشوم و با این کارم روحیه و شخصیت آن بیمار را هم بگیرم در حالیکه تک به تک این بیماران برای من عزیز هستند و از اینکه هر چه زودتر حالشان بهبود می‌یابد، خوشحال می‌شوم و آرزو می‌کنم تا حالِ همه مردم خوب باشد.

او ادامه می‌دهد: افتخار می‌کنم که غذا در دهان بیمار می‌گذارم و یا لباس‌هایش را عوض کرده و پوشک برایش می‌گذارم، چون وقتی یکی از آنها به من بگوید که جوان، خدا آبرویت را حفظ کند، برایم کافی است.

انگشتانم، تسبیح برای ذکر بیماران است

کمک پرستار بخش کرونای بیمارستان امام رضا (ع) اضافه می‌کند: از اینکه انگشتانم، تسبیح برای ذکر بیمار مبتلا به کروناست، به خود می‌بالم.

صحبت‌هایمان که به اینجا می‌رسد، چند زن و مرد جلوی بخش آمده و با حالت نگران از آقای محمدپور وضعیت بیمارشان را می‌پرسند که گویا به تماس‌ها جواب نداده است. بهیار بخش نیز با خوشرویی جواب می‌دهد که حال همه مریض‌ها خوب است و جای هیچ نگرانی نیست.

دیگر نمی‌خواهم وقت آقای محمدپور را بیشتر از این بگیرم و او در پایان حرف‌هایش می‌گوید: حالا که آفتی سخت به جان وطن افتاده است، هر چند ما بی‌سلاحیم اما در برابر کرونا سینه سپر می کنیم اما مردم هم کمی به فکر ما باشند و توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

خرّم آن کَس که در این محنت‌گاه، خاطری را سبب تسکین است

خرّم آن کَس که در این محنت‌گاه، خاطری را سبب تسکین است. این را سیامک پورملک از دیگر بهیاران جوان بیمارستان که ۳۱ سال دارد، می‌گوید.

آقای پورملک ادامه می‌دهد: من در همه کارها، به خدا توکل می‌کنم و در بحران کرونا هم به خدا توکل کردم و الحمدالله تا به امروز مشکلی پیش نیامده است و خدا را شاکرم که در خدمت اشرف مخلوقات هستم.

در حالی که صورتش پُر از عرق است و با اینکه صدایش از زیر ماسک ضعیف می‌آید ولی همچنان فاصله‌اش را از من نگه می‌دارد.

او به شهروندان توصیه می‌کند که حتما ماسک بزنند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و به فکر مدافعان سلامت و کادر درمانی که ماه ها خانواده‌شان را ندیده‌اند هم باشند.

بهیارانی که حتی سهمی از صبحانه و ناهار  در بیمارستان ندارند

دیگر وقت خداحافظی است و باید بخش را ترک کنم، به حرف‌های تک به تک این بهیاران فکر می‌کنم به اینکه به خاطر شرکتی بودن قراردادشان درآمد خوبی ندارند و در کار جزو کادر درمان هستند و چند برابر از آنها کار کشیده می‌شود ولی در حقوق آنها را کارگر می‌بینند؛ به اینکه حتی ناهار و صبحانه و وعده غذایی بیمارستان شامل آنها نمی‌شود و باید هزینه آن را پرداخت کنند و در نهایت به اینکه تنها خواسته‌شان فقط یک تبدیل وضعیت است.

با این حال بهیاران بیمارستان امام رضا(ع) با تمام کمبودها و مشکلات، بی‌آنکه خم به ابرو بیاورند با عشق و علاقه به بیماران خدمت می‌کنند و در نبردی نابرابر جانانه ایستاده‌اند، حتی اگر به قیمت جانشان تمام شود.

انتهای پیام/۶۰۰۲۷

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا بیمارستان پرستار بیماران آی سی یو بیمارستان امام رضا تبریز بهیار کمک پرستار کارانه تبدیل وضعیت خبرگزاری فارس کورونا فارس تبریز بهیار کمک پرستار واکسن کرونا آذرشهر بهداشت جهانی مدافعان سلامت بیمارستان امام رضا ع مبتلا به کرونا اولین روز کاری ادامه می دهد کمک پرستار کادر درمان روزهای سخت یک بیمار حرف هایش خیلی سخت لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • نجات جان ۵ بیمار با اهدای عضو جوان بجنوردی
  • اهدای عضو جوان بجنوردی، ناجی جان ۵ بیمار شد
  • تا کنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است/
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ماموریت بیمار با بالگرد هوایی اورژانس از داران به اصفهان
  • جوان مرگ مغزی به ۵ بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید
  • حیات دوباره ۵ بیمار با اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد