Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو با بیان این که بدون احتساب قیمت سوخت، هر کیلو وات ساعت انرژی حدود یکصد و ۴۰ تومان هزینه دارد گفت: دریافتی‌ها به طور متوسط ۵۰ درصد قیمت تمام شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا اردکانیان با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره وضعیت مصرف آب و برق در کشور گفت: اگر آمار حدود 15 سال اخیر را بررسی کنیم در هر سال به طور متوسط اوج بار نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو ادامه داد: از دو سال گذشته برنامه مدیریت مصرف را شروع کردیم و در تابستان 97 موفق شدیم 5 درصد رشد را به زیر 3 درصد کاهش دهیم و در تابستان گذشته به 1 درصد رساندیم و نتیجه این برنامه خاموشی صفر در تابستان 98 بود.

وی افزود: در صنعت برق هدف گذاری‌های متعددی از جمله افزایش تولید انرژی داریم که هر ساله حدود 1 میلیون مشترک جدید به آن اضافه می‌شود. در قبال افزایش انرژی، امکان صادرات و انجام تعهدات در قرارداد‌های تبادل انرژی را داریم که منبع ارزی برای صنعت برق محسوب می‌شود.

اردکانیان ادامه داد: یکی دیگر از اهداف صنعت برق کاهش اوج بار است به گونه‌ای که در تابستان خاموشی نداشته باشیم و برنامه افزایش انرژی و صادرات را مدیریت کنیم.امسال به نقطه‌ای نرسیدیم که اعلام کنیم اوج بار 99 سپری شده است و با احتمال زیاد امسال اوج بار نسبت به سال قبل از یک درصد تجاوز نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه در بخش خانگی حدود 400 مگاوات با کمک شرکت‌های دانش بنیان مدیریت کردیم، گفت: در سال گذشته حدود یکصد و 20 هزار تفاهم نامه با بخش‌های صنعتی و تولیدی کشور قبل از فصل گرما به امضا رساندیم که از این محل 350 میلیارد تومان پاداش به این بخش‌ها تعلق گرفت و امسال تعداد تفاهم نامه‌ها به 294 هزار رسیده است.

 

بهره برداری از 250 طرح تا پایان سال

وزیر نیرو اعلام کرد: تا پایان امسال قرار است 250 پروژه را با سرمایه گذاری حدود 50 هزار میلیارد تومان به بهره برداری برسانیم.

اردکانیان درباره خاموشی در مناطق جنوبی کشور گفت: صنعت برق اولین بار در سال 98 موفق به کسب دستاورد‌های خوبی از جمله تک رقمی کردن تلفات انرژی در شبکه توزیع بود و همچنین به رشد اوج بار تا 1 درصد و در سهم نیروگاه‌های غیرمتکی به سوخت‌های فسیلی به 25 درصد رسید.

وی افزود: در حال حاضر صد‌ها هزار دستگاه ترانس دارای عمر‌های طولانی می‌باشد که باید سرمایه گذاری جدی در شبکه‌های انتقال و توزیع داشته باشیم.

وزیر نیرو تأکید کرد: زمانی که تابستان با گرمای مستمر داریم طبیعی است که این فشار موجب اختلال در بخشی از نقاط ضعف شبکه می‌شود و قطعی‌های محدود را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: اولویت ما مصارف داخلی است و بخشی از تعهداتمان برای صادرات از محل واردات تأمین می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه مشکلات فرسودگی شبکه انتقال و توزیع مرتبط با توانایی فنی نیست افزود: مشکل در منابع مالی می‌باشد و کشور ما بسیار توانمند و صنعت برق کشور متکی به خودش است و در حال حاضر در جوامع شهری ما سطح پوشش صد درصد و در جوامع روستایی 99 و 7 دهم درصد است.

وی ادامه داد: بدون احتساب قیمت سوخت، هر کیلو وات ساعت انرژی حدود یکصد و 40 تومان هزینه دارد و دریافتی‌ها به طور متوسط 50 درصد قیمت تمام شده است.

اردکانیان افزود: صنعت برق حدود 45 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار و در همین حدود به پیمانکاران، سازندگان و عرضه کنندگان برق در بخش خصوصی بدهکار است.

وی تأکید کرد: در صنعت کشور واحد‌های بزرگی داریم که در سال بیش از 20 هزار میلیارد تومان سودآوری دارند و بخش بزرگی از این سود را از یارانه وسیع انرژی حاصل می‌کنند و می‌توانیم از منابعی که از این صنایع دریافت می‌کنیم در بازسازی شبکه انتقال و توزیع، استفاده از کابل‌های خود نگهدار در شهر‌ها استفاده کنیم.

وزیر نیرو درباره بازنگری در پرداخت یارانه هم گفت: در دو ماه آینده که تدوین لایحه بودجه 1400 را داریم فرصت خوبیست تا با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساز و کاری برای بودجه مبنی بر حمایت واقعی از بخش‌های ضعیف و نیازمند با رعایت اصول پرداخت یارانه منطقی در نظر بگیریم.

وی افزود: ما به اتکا عملکرد سال گذشته و پویش هر هفته الف ب ایران موفق به انجام 227 پروژه بزرگ آب و برق در شش ماهه دوم سال با سرمایه گذاری بیش از 33 هزار میلیارد تومان شده ایم و تا پایان امسال قرار است 250 پروژه را با سرمایه گذاری حدود 50 هزار میلیارد تومان به بهره برداری برسانیم که از این تعداد حدود 200 پروژه ساخت و ساز است که 9 سد افتتاح و 9 سد آبگیری می‌شود و همچنین 18 نیروگاه حرارتی به مدار اضافه و 12 تصفیه خانه آب و 18 تصفیه خانه فاضلاب افتتاح خواهد شد.

وی تصریح کرد: هزار و 700 روستا امسال به شبکه آب سالم و پایدار متصل خواهد شد.

اردکانیان با اشاره به اینکه 50 پروژه "ساز و کار " تعریف کردیم هم گفت: این پروژه‌ها موجب گردش مناسبتر امور در صنعت آب و برق می‌شوند و خدمت رسانی به مردم، پاسخگویی و کوتاه کردن مسیر‌های اداری را تسهیل می‌کنند.

وی افزود: یکی از این 50 پروژه مربوط به بیمه حوادث در اثر نوسانات برق و آسیب دیدن لوازم خانگی است و طبق قانون از هر مشترک 50 ریال به عنوان سهم بیمه دریافت می‌شود.

او ادامه داد: امسال سامانه بیمه مشترکین را راه اندازی کردیم و مشترکین هر نوع اختلالی در وسایل برقی هم در واحد‌های تجاری یا بخش خانگی رخ دهد می‌توانند از طریق تلفن همراه در این سامانه اعلام خسارت کنند و بلافاصله اقدام به پرداخت خسارت از طریق شرکت‌های بیمه خواهیم شد.

وزیر نیرو تصریح کرد: در هفت سال دولت به طور متوسط هر 30 روز یک تصفیه خانه فاضلاب، هر 50 روز یک سد بزرگ ملی و هر 60 روز یک تصفیه خانه آب به مدار بهره برداری رسیده است.

اردکانیان با اشاره به اینکه صنعت برق ایران در منطقه از نظر ظرفیت نصب شده رتبه نخست را دارد هم افزود: در دنیا رتبه چهاردهم را داریم و به سمت تنوع بخشی به منابع انرژی حرکت می‌کنیم و در حال حاضر حدود 16 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده داریم و تا پایان دولت به حدود 20 هزار مگاوات خواهد رسید و 25 درصد مجموع انرژی تولیدی ما از سوخت‌های غیر فسیلی است.

وزیر نیرو ادامه داد: حدود 58 درصد کل خدمات فنی و مهندسی کشور مربوط به صنعت آب و برق است و شرکت‌های بزرگ ایرانی در قاره آفریقا و آمریکای لاتین برنده مناقصه‌ها می‌شوند و منابع انسانی بسیار خوبی در این صنعت فعال است.

وی افزود: در صنعت برق به میزان زیادی عدم اتکا به بودجه دولت داریم و بیش از 60 درصد نیروگاه‌ها متعلق به بخش خصوصی است.

او ادامه داد: امسال تاکنون بیش از 40 پروژه را با سرمایه گذاری 35 هزار و 600 میلیارد تومان افتتاح کردیم و بقیه طرح‌ها بر اساس برنامه تعیین شده تا پایان سال انجام خواهد شد.

اردکانیان درباره موضوع هر خانه یک نیروگاه هم گفت: در بخش خانگی به مشترکین پر مصرف تا حد الگو، برق را تأمین می‌کنیم و کمک خواهیم کرد که پشت بام منزل را برای استفاده سلول‌های خورشیدی به کار ببرند و از برق تولیدی آن بهره برده و در صورت عدم نیاز وزارت نیرو خریداری می‌کند.

وزیر نیرو درباره اجرای غیر رسمی توافقنامه پاریس گفت: ما به دنبال منافع ملی کشور هستیم و آنچه که برای ما مطرح است استفاده حداکثری از منابع انسانی کشور، حرکت در سمت کاهش هدر رفت ها، کاهش اوج بار، کاهش تلفات برق در شبکه و همچنین کاهش هدر رفت آب در شبکه‌های آبرسانی است.

وزیر نیرو بیان کرد: اگر واحد تولیدی بدون توافقنامه و هماهنگی دچار کاهش و یا قطع انرژی شده با شماره تلفن 81606600 و یا 121 تماس گرفته و اطلاعات دقیق بدهند تا پیگیری شود.

وی افزود: بر اساس مصوبه هیأت وزیران سازمان‌های دولتی باید نسبت به سال قبل مصرف برق خود را کاهش دهند و در تهران حدود 250 اکیپ در پایان ساعت اداری به همه سازمان‌ها سرکشی می‌کنند و اگر دستگاه‌های سرمایشی روشن باشد اقدام به قطع برق آنجا می‌کنند.

اردکانیان با اشاره به اینکه سال آبی خوبی داشتیم گفت: حدود 311 میلی متر بارندگی داشتیم و به نسبت متوسط 50 ساله، 28 درصد از میانگین 50 ساله بالاتر بودیم.

او ادامه داد: همانطور که دو سال خشک پیاپی موجب ورود به چرخه خشکسالی نمی‌شود دو سال‌تر پیاپی هم به منزله ورود به چرخه‌تر سالی نیست.

وی افزود: باید در سال‌های تر، ظرفیت‌های لازم برای نگهداشت سیلاب‌ها در کشور را فراهم کنیم و رودخانه‌ها رو لایروبی کرده و به مهندسی رودخانه بپردازیم و مصرف آب رو بهینه کنیم و همچنین کشاورزی را با دقت بیشتری انجام داده و کشت‌های گلخانه‌ای را افزایش دهیم.

وزیر نیرو ادامه داد: ما سرمایه گذاری بزرگی در توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور انجام داده ایم و تا پایان دولت سد‌های مرزی که در مدار بهره برداری هستند به 73 سد در 12 استان مرزی کشور خواهد رسید.

وی درباره مشکل آبرسانی به برخی روستا‌های کشور و همچنین بخش غیزانیه گفت: در کشور 20 میلیون و 500 هزار هموطن روستایی در حدود 60 هزار روستا داریم که حدود 10 درصد این روستا‌ها با مشکل آبرسانی مواجه هستند.

اردکانیان ادامه داد: میانگین دسترسی جامعه شهری به آب سالم و بهداشتی در دنیا 85 درصد و در ایران حدود 97 درصد می‌باشد و همچنین میانگین دسترسی جامعه روستایی به آب سالم و بهداشتی در دنیا 53 درصد و در ایران حدود 83 درصد است.

وی افزود: بخشی از مشکلات غیزانیه حل شده و تا پایان تابستان این مشکل به طور جدی برطرف می‌شود.

وزیر نیرو درباره مشکل آب در تبریز هم گفت: امسال به دلیل شرایط کرونا بین 7 تا 40 درصد افزایش مصرف آب داشتیم و تبریز از جمله شهر‌های پر مصرف بوده و مشکل آب تبریز در روز‌های آینده رفع خواهد شد.

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری طور متوسط بهره برداری تصفیه خانه تا پایان وزیر نیرو خواهد شد صنعت برق آب و برق مشکل آب اوج بار هم گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟

انتظار می‌رود با استمرار اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز در سال ۱۴۰۳، کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده استمرار داشته باشد و در نهایت منجر به کاهش بیشتر تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، از مهمترین اهداف اعلامی بانک مرکزی در دوره جدید فعالیت خود در دولت سیزدهم، جلوگیری از افزایش قیمت کالاها و خدمات به بهانه افزایش قیمت ارز است و از همین رو هم این بانک رویکرد تقویت ثبات و پیش‌بینی‌پذیری بازار ارز، جلب اعتماد فعالان اقتصادی و جلوگیری از سرایت نوسانات مقطعی نرخ ارز به قیمت کالاهای اساسی و مرتبط با معیشت مردم را در قالب سیاست تثبیت اقتصادی در دستور کار قرار داده است.

در همین راستا مرکز مبادله ارز و طلا به منظور ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم مبادلات رسمی و سهولت تامین انواع تقاضای ارز، تفکیک بازار رسمی به دو بازار حواله و اسکناس، پیگیری اقدامات ناظر بر بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، جلوگیری از ایجاد درخواست‌های غیرواقعی تخصیص ارز، ایجاد انطباق میان نقشه ارزی و تجاری کشور، فراهم‌سازی بستر استفاده از منابع ارزی موجود در خارج از کشور از طریق دیپلماسی پولی و بانکی، پاسخگویی مناسب به انواع تقاضای ارز و عرضه ارز در حاشیه بازار به صورت محدود و هوشمندانه با هدف جلوگیری از نوسانات شدید و مقطعی ارز راه‌اندازی گردید.

بعلاوه آنطور که مسئولان بانک مرکزی بارها اعلام کرده‌اند، تقویت حکمرانی ریال به منظور مدیریت جریان‌های مالی و سرمایه‌ای مرتبط با بازارهای دارایی به‌ویژه ارز و طلا نیز با قوت در این بانک، پیگیری شد.

برآیند این اقدامات در کنار تهیه و تنظیم برنامه پولی برای کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی برای سال‌های 1401 و 1402، منجر به ثبات بخشی به بازار ارز و مدیریت انتظارات تورمی و در نهایت بهبود وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی بخصوص مهار تورم شاخص بهای تولیدکننده در سال 1402 و استمرار آن در ماه آغازین سال 1403 شد.

* همبستگی بالای نرخ ارز و تورم تولیدکننده

بررسی روند تحولات قیمتی شاخص بهای تولیدکننده نشان می‌دهد مقوله نرخ ارز و نوسانات ارزی متاثر از اجرای سیاست‌های ارزی تاثیرات قابل توجهی بر شاخص بهای تولید کننده بر جای گذاشته است.

نتایج حاصل از بررسی‌های صورت گرفته در این زمینه حاکی از تاثیرپذیری و همبستگی بالای زیرگروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» شاخص بهای تولیدکننده از متغیر نرخ ارز (نرخ حواله سامانه نیما) به ترتیب به میزان 0.7 و 0.9 طی دوره زمانی 1398 تا 1402 است.

مقایسه همبستگی رشد نقطه به نقطه گروه‌های کالا و خدمات در شاخص بهای تولید‌کننده با رشد نرخ حواله دلار در سامانه معاملات الکترونیک ارز با وقفه‌های صفر، سه و شش ماهه از سال 1398 تا پایان سال 1402

بر این اساس با توجه به اینکه عمده واردات کالایی کشور را کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد (حدود 88 درصد از کل واردات گمرکی در سال 1402) که در واحدهای تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان به خوبی آثار اجرای سیاست تثبیت را در تحولات قیمتی شاخص تولید کننده و کاهش قابل ملاحظه آن در طول ماه‌های اخیر ملاحظه نمود.

*کاهش تورم تولیدکننده با اجرای سیاست تثبیت

در همین راستا، بر اساس آخرین آمار، تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده از 103.1 درصد در اردیبهشت ماه سال 1400 به 23.8 درصد در فروردین‌ماه 1403 کاهش یافته که موید کاهش قابل ملاحظه 79.3 واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

 مقایسه شاخص‌های کالا و خدمات PPI با نرخ حواله دلار در سامانه معاملات الکترونیکی ارز طی سال‌های 1401 تا 1402 (100=1400)

* تداوم روند کاهشی تورم مصرف‌کننده در سال 1403

انتظار می‌رود با استمرار اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز و برقراری ثبات نسبی در بازار ارز در سال 1403، کاهش تورم شاخص بهای تولیدکننده استمرار داشته و از آنجا که شاخص بهای تولیدکننده به نوعی شاخص پیشنگر شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی می‌باشد، ادامه‌دار شدن روند کاهشی تحولات این شاخص منجر به کاهش بیشتر تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی تا پایان سال گردد.

علاوه براین، نگاهی به سایر کل های اقتصادی نشان میدهد که رشد پایه پولی و پول نیز در فرودین ماه با کاهش محسوس همراه بوده است؛ طبق تازه‌ترین آمار اعلامی از سوی رئیس کل بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به 24 درصد کاهش یافته بود، در فروردین به 23 درصد رسیده است؛ رشد پایه پولی نیز طبق تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی که ساعتی قبل منتشر شد در اسفند 1402 با 16.9 واحد درصد کاهش، به 28.1 درصد رسیده است.

ضمن اینکه نرخ رشد پول نیز که سال گذشته 33 درصد بود، تا 16 فروردین امسال به 16 درصد کاهش یافته است. رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است.

گفتنی است، ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفند‌ماه 1402 نسبت به پایان اسفندماه 1401، معادل 2.9 درصد کاهش یافته و به رقم 7.112 رسیده است.

بانک مرکزی معتقد است، در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تاثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره های زمانی آتی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است