Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از هزار نفر از عاشقان حسینی با ثبت کمپین‌هایی در «فارس من» خواستار نگارش پروتکل‌های بهداشتی برای سوگواری با کمترین خطر ابتلا به کرونا شدند. این گزارش روایت پیگیری مطالبه آنها در «فارس من» است.

به گزارش خبرگزاری فارس، از گذشته تا به امروز در سراسر کشورمان ایام عزاداری محرم برقرار بوده و مردم ارادت و محبت خالصانه خود به سالار شهیدان و یارانش را اثبات کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روزها نه تنها مردم بلکه کوچه و خیابان‌ها نیز لباس سیاه به تن کرده و در جای جای شهر، مساجد و تکایا برای عزاداری آماده می‌شوند. مردم نذری می‌پزند و صدای روضه و مداحی از بلندگوهای هیأت‌ها دل عاشقان حسینی را به لرزه در می‌آورد. 

اما محرم امسال با شیوع ویروس کرونا رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و با توجه به اینکه کمتر از ۲۰ روز به شروع ماه حزن و اندوه نمانده، برگزاری مراسم محرم دلهره و نگرانی‌هایی را بین شهروندان در خصوص برگزاری آیین‌های مذهبی ایجاد کرده است به گونه‌ای که مخاطبان «فارس من» با ثبت سوژه‌ای با عنوان «لزوم برگزاری عزاداری محرم با دستورات بهداشتی» که با استقبال بیش از ۳۵۰ حامی روبرو شد، خواستار نگارش پیش‌نویسی از پروتکل‌های بهداشتی در این ایام شدند تا با یک دستورالعمل صحیح و قابل اجرا، ایام محرم و سوگواری به درستی و با کمترین خطر ابتلا به کرونا برگزار شود.

بر این اساس و با توجه به تصمیمات اخذ شده در جلسات رئیس جمهور با ستاد ملی مقابله با کرونا و مسؤولین ذیربط بنا بر این شد که مراسم‌های عزاداری امام حسین (ع) در سراسر کشور با رعایت اصول بهداشتی و باشکوه برگزار شود. خبرنگار ما هم برای رفع دغدغه مخاطبان «فارس من»، نظرات مسؤولین فرهنگی و بهداشتی را درباره چگونگی برگزاری مراسم‌های عزاداری و اظهارنظرهایی که به دنبال ایجاد دوگانگی هستند را جویا شد که در زیر به مهمترین آنها می‌پردازیم.

 

با تصمیماتی که برای برپایی آیین‌های مذهبی گرفته شد، اصلاح‌طلبان در اظهارنظرهای مختلفی به دنبال ایجاد دوگانگی سلامت و عزاداری و تعطیلی جلسات محرم برآمدند. به گفته آیت‌الله میرباقری دلیل این سخنان آن است که این مجالس را مانع پیشرفت خود می‌دانند. سیدمحمد ابطحی مثلاً رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات و یکی از محکومان فتنه ۸۸ در کانال تلگرامی نوشت: جان محبان امام حسین (ع) را به خطر نیندازید.

همچنین مسیح مهاجر به رئیس جمهور گفت که محرم را تعطیل کنید تا پاییز رنگارنگی داشته باشیم. اگر جمع کردن میان عزاداری‌های محرم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکانپذیر باشد این تصمیم را باید ستود ولی متأسفانه چنین چیزی امکانپذیر نیست.

خط سیری که با تلاش‌ رسانه‌هایی همچون دویچه وله، ایران اینترنشنال، آناتولی، من و تو، رادیو فردا و ... در راستای ایجاد دوگانه کرونا و محرم در خصوص وضعیت شیوع کرونا در ایران با توجه به در پیش بودن ماه محرم، همراه شده است.

بر همین اساس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشور پیرو اظهارات اصلاح‌طلبان خاطرنشان کرد که دوگانگی «جان و نان»، «عزاداری و سلامت» غلط است، مراسم عزاداری شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) باید در سراسر کشور، باشکوه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

حجت‌الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در جلسه‌ای عنوان داشت که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هیأت‌ها را تضمین می‌کنیم. آنچه اهمیت دارد این است که به برکت همین مجالس، خیر بیشتری نصیب مستضعفین می‌شود بنابراین روضه سیدالشهداء(ع) تعطیل‌بردار نیست و امسال با رونق و شکوه بیشتری از سال‌های قبل برگزار می‌‌شود.

وی اظهار داشت: قشر مؤمن، مداحان، روحانیون و هیأتی‌ها در دوران کرونا ثابت کرده‌اند علاوه بر انجام فعالیت‌های انسان‌دوستانه برای برگزاری مراسم مذهبی، اهل مراقبت و ضابطه هستند لذا باید در دینداری، کمک به همنوعان و رعایت بهداشت، الگو باشند.

خبرنگار فارس گفت‌وگویی با علی‌اکبر مداحی رئیس ستاد مرکزی هیأت رزمندگان اسلام داشت که وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به ممانعت از برگزاری جلسات عزاداری محرم بیان کرد: هیأت‌های مذهبی شرعاً، اخلاقاً و قانوناً تعهد می‌دهند که نسبت به رعایت دستورات بهداشتی در ماه محرم اهتمام داشته باشند.

در این زمینه نظرات علما و مراجع را جویا شدیم که آیت‌الله وحید خراسانی از مراجع عظام تقلید تأکید به برگزاری جلسات محرم با رعایت نکات بهداشتی داشت.

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز بیان کرد: شکی نیست که ما اصولی داریم که به هیچ وجه نمی‌توانیم آنها را رها کنیم از جمله آن مسأله عزاداری محرم و صفر است، اگر این امور را رها کنیم اسباب دردسر می‌شود.

لازم به ذکر است؛ مصطفی جلالی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی هم درباره بایسته‌های برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم مطالبی را عنوان کرد.

وی گفت: هر اتفاقی که در مسیرمان قرار بگیرد، خلاقیت‌هایی نیز رقم می‌خورد، در طول تاریخ اتفاقات مهمی در جریان مراسم محرم افتاده اما هیچ وقت این مراسم دچار کاستی نشده است پس باید به مردم اعتماد کنیم.

حجت‌الاسلام انصاریان هم در نشست علمی هیأت‌های مذهبی، اظهار داشت: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جلسات را با عشق و شوق برگزار کنید و نترسید! این جلسات ضامن دین و کار خیر است. 

*در ادامه گزارش فارس، گفت‌وگوهایی هم با مسؤولان وزارت بهداشت داشتیم که سعید نمکی وزیر بهداشت از همکاری نهادها و مراکز حوزوی فرهنگی در تهیه پروتکل‌های بهداشتی برای برگزاری سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) گزارش داد.

*علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه نذورات در قالب کمک‌های مؤمنانه باشد، گفت: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم های مذهبی در محیط سر بسته با جمعیت زیاد ممنوع باشد.

همچنین لاری سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری مردم، هم مراسم‌ها را به شیوه‌ای ایمن‌تر از نظر بهداشتی برگزار کنیم و هم سلامت مردم حفظ شود.

در ادامه نصرالله لطفی قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هم اظهار داشت: با تدابیری که مسؤولان اندیشیده‌اند مراسم محرم و صفر به صورت اقتضایی برگزار خواهد شد چرا که ما هر چه داریم از محرم و صفر است و باید یک مراسم سلامت‌محور داشته باشیم.

بنا بر این گزارش، با توجه به نکاتی که گفته شد برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم و صفر امری لازم و ضروری است و شرایط سال جاری متفاوت است و حتماً باید در برگزاری این مراسم‌ها به استانداردهای لازم توجه کنیم.

گفتنی است؛ شهروندان برای برپایی هر چه بهتر سوگواری امام حسین (ع) پیشنهاداتی از جمله برگزاری جلسات در فضای باز که یکی از راهکارهای خوبی است که این امر نیازمند زیرساخت‌هایی مانند زیرانداز، سیستم صوتی، داشتن لوازم شخصی همانند کتاب ادعیه است. 

همچنین از برگزاری هیأت‌ها و جلسات در گلزار شهدا به دلیل فاصله قبور گفتند که علاوه بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، پیوست فرهنگی زیبایی به وجود می‌آورد. 

و یک پیشنهاد زیباتر نذری‌های محرم به سمت سلامت است که می‌توان نذری‌هایی که هر ساله برای پختن غذا اختصاص می‌یافت را به مسائل درمانی اختصاص داد و یا اقلام بهداشتی مانند ژل و ماسک تهیه کرد تا نذری‌های محرم به سمت سلامت مردم سوق پیدا کند.

به گزارش فارس، با نگاهی به نظرات مسؤولان، بزرگان و علما درمی‌یابیم که اغلب افراد تأکید به برگزاری مراسم محرم البته با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دارند که در این زمینه رهبر معظم انقلاب اسلامی فصل‌الخطاب است که در روز عید قربان طی سخنانی تأکید کردند که در عزاداری‌ها معیار چیزی است که ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند و توصیه به عزاداری، هیأت‌ها، منبری‌ها و مداحان رعایت ضوابط ستاد ملی کرونا است چرا که اگر همین مقدار کنترل و مراقبت هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.

خبرنگاران فارس، همچنان در تلاش برای پیگیری مطالبات و مشکلات کاربران «فارس من» از مسؤولان مربوطه است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محرم عزاداری رعایت پروتکل های بهداشتی فارس من رعایت پروتکل های بهداشتی برگزاری مراسم عزاداری محرم برگزار شود مراسم محرم محرم و صفر امام حسین ماه محرم مراسم ها فارس من هیأت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی هنری ستادهای برگزاری نماز جمعه سراسر کشور با عنوان قلب شهر و شعار معنویت، امید و نوآوری، یک‌شنبه 23 اردیبهشت از ساعت 15 الی 18 در مجتمع فرهنگی اموزشی آدینه تهران برگزار می‌شود.

جشنواره فرهنگی هنری ستادهای نماز جمعه در سراسر کشور با هدف شناسایی و معرفی نمونه‌ها و تجربه‌های موفق میزبانی و برگزاری مراسم نماز جمعه، انگیزه‌بخشی و تقدیر از خادمان موفق و پرتلاش، الگوسازی از طریق معرفی ترویج شاخص‌های میزبانی و کیفیت‌بخشی به مراسم نماز جمعه از آبان ماه 1402 فعالیت خود را آغاز کرد و پس از گذشت هفت ماه، مراسم اختتامیه این جشنواره روز یکشنبه 23 اردیبهشت 1403برگزار خواهد شد.
مخاطبان این جشنواره مسئولان ستادهای برگزاری نمازجمعه و گروه‌های هدف آن اعضای ستادها و خادمان افتخاری نماز جمعه، ائمه جمعه، عموم نمازگزاران جمعه، مدیران و کادر نمایندگی‌های استانی شورا هستند.

این جشنواره در دو محور: 1- ستادهای برگزیده استانی در فرایند ارزیابی سالانه، 2- ابتکارات و خلاقیت‌های ستادها، برگزار شد.

شایان ذکر است که این جشنواره ابتکارات خاصی داشته که در دو عنوان زیر قابل ذکر است.

ویژه‌ برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور انس با امام عصر (عج) و ترویج فرهنگ انتظار (برگزاری مراسم دعای ندبه پیش از نمازجمعه و زیارت آل یاسین پس از نمازجمعه با ابتکارات ویژه، تولید میان ‌برنامه‌های اختصاصی با موضوع انس با امام عصر«عج» برای جایگاه نمازجمعه، تولید نشریه و محتوای مکتوب یا چندرسان های با موضوع انس با امام عصر«عج» و فرهنگ انتظار برای نمازگزاران) و ویژه برنامه‌های ستادهای نمازجمعه در محور جهاد تبیین (برپایی نمایشگاه‌های تبیینی، تشکیل حلقه‌های معرفتی و تبیینی پیش و پس از ادای نمازجمعه، تولید محتوا و محصولات تبیینی، برنامه‌ریزی برای معرفی دستاوردها و موفقیت‌های کشور) از ابتکارات این جشنواره بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • جزئیات برگزاری مراسم سالروز عملیات «بازی دراز» اعلام شد
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • اعلام زمان برگزاری مراسم قرعه کشی جام جهانی فوتسال
  • برگزاری یادواره شهدای تخریب چی در فسا
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • تداوم عملیات جست‌وجو جهت نجات کارگر مفقود شده تهران
  • گوشه‌هایی از مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) از لنز دوربین شهروندخبرنگار‌ها
  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در روستای بنگلایان بندرعباس