Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@11:04:56 GMT

آیا امکان حیات در زیر سطح مریخ وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۰۲۸۶

آیا امکان حیات در زیر سطح مریخ وجود دارد؟

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، گرچه هنوز هیچ حیاتی در سطح مریخ مشاهده نشده است اما در مطالعه اخیر "دیمیترا آتری"(Dimitra Atri) دانشمند و اخترفیزیکدان مرکز علوم فضایی "دانشگاه نیویورک ابوظبی"(NYU Abu Dhabi) دریافته است که شرایط زیر سطح سیاره مریخ به گونه‌ای است که به طور بالقوه می‌تواند از حیات پشتیبانی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتری طی این مطالعه توانایی بیولوژیکی عدم تعادل شیمیایی مواد ناشی از پرتوهای کیهانی در محیط زیرسطح مریخ را مورد بررسی قرار داده است. تاکنون زیرسطح مریخ  که اثراتی از آب در آن وجود دارد هرگز مورد کاوش قرار نگرفته است. آتری فکر می‌کند که بمباران مداوم پرتوهای کیهانی در حال نفوذ(GCR) ممکن است انرژی لازم برای کاتالیز کردن فعالیت‌های مولکول‌های آلی در آنجا را تامین کنند.

آتری در مطالعه خود از ترکیبی از مدل‌های عددی، داده‌های مأموریت فضایی و مطالعات اکوسیستم‌های عمیق غار بر روی زمین استفاده کرد تا مکانیزم‌هایی را بررسی کند و دریابد آیا مریخ در گذشته از حیات پشتیبانی کرده و یا اینکه امکان حیات در آنجا وجود دارد یا خیر. البته وی معتقد است با پرتاب مریخ نورد اگزومارس دانشمندان به پاسخ بسیاری از سوال‌های خود خواهند رسید.

 آتری فرض می‌کند پرتو کیهانی کهکشانی که می‌توانند تا چند متر زیر سطح مریخ نفوذ کنند قادر خواهند بود واکنش‌های شیمیایی را که برای زندگی متابولیکی توسط زندگی استفاده می‌شود و یا مورد نیاز است را القا کنند و با استفاده از همان تعاملات شیمیایی نیز امکان میزبانی از ارگانیسم‌ها وجود دارد.

آتری گفت: فکر کردن به این موضوع که ممکن است حیات در زیر سطح مریخ و در چنین محیط خاصی که دو متر از سطح مریخ فاصله دارد وجود داشته باشد، هیجان انگیز است. وقتی مریخ نورد اگزومارس در سال ۲۰۲۲ پرتاب شود می‌توان به بسیاری از رموز این سیاره پی برد و بینش جدیدی از ساختار آن به دست خواهیم آورد.

در حالیکه قرار بود مریخ نورد اگزومارس ماه ژوئیه سال جاری پرتاب شود، خبرها گویای آن است مقامات "آژانس فضایی اروپا"(ESA) و "آژانس فضایی روسیه"(Roscosmos) به دلیل شیوع ویروس کرونا و برخی مشکلات فنی پرتاب این مریخ نورد را دو سال به تعویق انداخته‌اند.

بیماری کووید-۱۹ نه تنها جان افراد بسیاری را در جهان گرفت بلکه سبب به تعویق افتادن پرتاب مریخ نورد اگزومارس نیز شد. رهبران سرپرست این پروژه اعلام کرده‌اند به دلیل انجام آزمایشات بیشتر و رفع برخی مشکلات و شیوع بیماری کووید -۱۹ پرتاب این مریخ نورد به سال ۲۰۲۲ موکول شده است.

مریخ‌نورد اگزومارس(ExoMars rover) مریخ‌نورد رباتیک برنامه‌ریزی شده مریخ، به رهبری آژانس فضایی اروپا است. بنابر برنامه‌ریزی‌ها قرار بود مریخ‌نورد اگزومارس ۲۵ ژوئیه سال ۲۰۲۰ پرتاب شود و پس از فرود موفق‌آمیز، مریخ‌نورد با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی یک مأموریت شش ماهه را برای جستجوی نشانه‌های احتمالی وجود زندگی در گذشته یا حال در مریخ آغاز ‌کند.

اخیرا طی جلسه ای که آژانس فضایی اروپا با مقامات آژانس فضایی روسیه برگزار کرده بودند به این نتیجه رسیدند که بهتر است پرتاب مریخ نورد اگزومارس را دو سال به تعویق بیندازند و طی این مدت آزمایشات بیشتری بر روی آن انجام دهند و مشکلات فنی آن را نیز حل کنند. البته این نخستین بار نیست که پرتاب این مریخ نورد به تعویق می‌افتد چرا که در اصل قرار بود مریخ نورد مذکور در سال ۲۰۱۸ پرتاب شود اما به دلیل تاخیر در مونتاژ این فضاپیما پرتاب آن را دو سال به تاخیر انداخت و قرار شد سال جاری (۲۰۲۰) پرتاب شود و حال برای دومین بار مقامات این پروژه اظهار کرده اند امسال نیز قصد پرتاب آن را ندارند و پرتاب آن به سال ۲۰۲۲ موکول شده است و احتمالا مریخ نورد اگزومارس بین ماه‌های اوت و اکتبر سال ۲۰۲۲ پرتاب خواهد شد.

منبع: الف

کلیدواژه: مریخ نورد اگزومارس آژانس فضایی پرتاب شود سال ۲۰۲۲ سطح مریخ زیر سطح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت بوئینگ نخستین ماموریت استارلاینر خود را در تاریخ ششم ماه می‌سال جاری و کمتر از ده روز دیگر در یک پرواز آزمایشی حیاتی برای ناسا به فضا پرتاب می‌کند تا نشان دهد کپسول فضایی تجاری خود برای انتقال خدمه این سازمان به ایستگاه فضایی بین‌المللی آماده است.

آزمایش پرواز خدمه استارلاینر در یک ماموریت یک هفته‌ای از مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا راه اندازی می‌شود. 

مقامات آژانس ناسا ساعاتی پس از پایان تمرین گفتند، بوچ ویلمور و سونی ویلیامز فضانوردان ناسا در این ماموریت تاریخی آزمایش حیاتی لباس را قبل از پرتاب به پایان رسانده‌اند.

آنها در یک پست وبلاگی در روز جمعه نوشتند: ویلمور و ویلیامز یک سری از نقاط عطف روز پرتاب را از جمله هماهنگ‌سازی، کار در شبیه‌ساز عرشه پرواز و کار کردن با همان نرم‌افزاری که در حین پرتاب استفاده می‌شود را عملیاتی کرده و اکنون همه چیز آماده شروع این پرتاب تاریخی است.

این تمرین در مرکز فضایی کندی ناسا در اورلاندو، فلوریدا انجام شد و شامل یک روند شمارش معکوس با فضاپیمای استارلاینر بود که بالای موشک اطلس‌وی قرار دارد و آن را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رساند.

نخستین مأموریت استارلاینر با فضانوردان، با هدف صدور گواهینامه این فضاپیما برای ماموریت‌های شش ماهه به ایستگاه فضایی بین المللی که ممکن است از سال ۲۰۲۵ آغاز شود، صورت می‌گیرد.

بوچ ویلمور، فرمانده آزمایش پرواز خدمه بوئینگ استارلاینر و خلبان سونیتا ویلیامز، جت مافوق صوت T-۳۸ ناسا را پس از یک پرواز کوتاه از میدان الینگتون در هیوستون در نزدیکی مرکز فضایی جانسون، در تأسیسات پرتاب و فرود مرکز فضایی فرود آوردند.

مأموریت یک هفته‌ای فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی، آخرین سفر آزمایشی برای استارلاینر بوئینگ است تا ثابت کند برای پرواز‌های عملیاتی خدمه ناسا آماده است. در پایان ماموریت، استارلاینر با چتر به زمین و در جنوب غربی ایالات متحده فرود می‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکس مدارگرد «مارس اکسپرس» از لشکر عنکبوت‌ها روی مریخ!
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی