Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همان اندازه که در ایران مورد رصد قرار می‌گیرد، همواره مورد توجه دیگر کشورها نیز قرار گرفته است، حضور هر کدام از نامزدهای ریاست جمهوری در کاخ سفید قابلیت تغییر مناسبات دیگر کشورها را دارد؛ در شرایطی که جو بایدن در نگاهی دموکرات و در ظاهر به روابط فعال با دیگر کشورها معتقد است، دونالد ترامپ علاوه بر اعمال فشار حداکثری بر ایران، روند مشابهی را در روابط ایالات متحده با چین در پیش گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معادلات ریاست جمهوری اگرچه تا چند ماه پیش بر مبنای پیروزی ترامپ پیش می‌رفت، اما با شیوع کرونا و ناکارآمدی سیاست‌های پیش گرفته از سوی ترامپ و پس از آن مرگ جورج فلوید و خشم جامعه آمریکا نسبت به این موضوع، باعث تغییر رویه معادلات شد. ترامپ که از ابتدای ریاست جمهوری خود موضعی سختگیرانه نسبت به روابط با کشورهای مسلمان داشت، در مقابل حزب دموکراتی قرار گرفته است که یکی از اهداف خود را بازسازی اعتماد جامعه مسلمانان عنوان کرده و نیز نشان خواهند داد که نگاه دولت آمریکا به مسلمانان تبعیض‌آمیز و امنیتی نیست.

خشم ناشی از مرگ فلوید به خاطر خشونت پلیس، نژادپرستی و بی عدالتی اجتماعی در حالی در سراسر آمریکا گسترش یافت که ترامپ به جای آرام کردن معترضان و متحد کردن آنها با موضع‌گیری نابهنگام و تهدید به استفاده از نیروی ارتش برای مقابله با معترضان موجب تشدید اعتراضات و عدم اطمینان زیادی در مورد صلاحیت در بین مردم به وجود آورده است. ترامپ همچنین به دلیل اظهارنظرهای نادرست و بدون مبنای علمی در مورد ویروس کرونا اعم از استفاده از یک داروی خاص تا ضدعفونی و استفاده دوباره از ماسک‌های یکبار مصرف بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. در چنین شرایطی جو بایدن نامزد دموکرات‌ها تلاش کرد تا با برجسته و پررنگ کردن اظهارنظرهای بدون مبنای ترامپ راهی برای کسب محبوبیت بیشتر باز کند. در عی حال شکست‌های سیاست خارجی دولت ترامپ، راه دیگری بود که بایدن با موضع‌گیری در نقطه مقابل آن از خود چهره‌ای توانمند برای حل و فصل بحران‌های موجود در سیاست خارجی این کشور ارائه دهد. بایدن با تاکید بر اصلاح روابط خارجی و حل مشکلات اقتصادی آمریکا و نیز بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران تا به امروز توانسته جبهه‌ای مخالف در تقابل با ترامپ در پیش بگیرد.

در راستای سیاست‌های داخلی هم بایدن تا به امروز رویکردی هوشمندانه داشته و در مقابل تهدیدهای ترامپ علیه معترضان به نژادپرستی، قول داده تا در صورت پیروزی در انتخابات هزینه‌ای قابل توجه برای حل مشکلات اقتصادی رنگین پوستان آمریکا صرف کند.

به نظر می‌رسد این تقابل میان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه اگرچه رویکرد تاریخی آنها در تمام مواضع سیاست داخلی و خارجی باشد اما در انتخابات آتی این تضاد منافع به اوج خود خواهد رسید. از همین رو پلتفرم حزب دموکرات آمریکا برای سال ۲۰۲۰ بیش از هرچیز بر تغییر سیاست خارجی که ترامپ طی نزدیک به چهار سال گذشته از خود بر جای گذاشته، تاکید کرده است.

اعضای حزب دموکرات در برنامه خود تاکید کرده‌اند که روش‌‌، تعهدات و روابط آمریکا در خاورمیانه در مقایسه با آنچه در گذشته اتفاق افتاده، از دخالت نظامی به سوی "دیپلماسی عمل‌گرایانه با هدف رسیدن به منطقه‌ای آزاد و مبتنی بر صلح و ثبات" چرخش خواهد کرد. در پلتفرم حزب دموکرات آمده است: «دموکرات‌ها حرکت پرشتاب دولت ترامپ به سمت جنگ با ایران را متوقف خواهند کرد و دیپلماسی اتمی، کاهش تنش و گفت‌وگوهای منطقه‌ای را در اولویت خود قرار خواهند داد.» این برنامه همچنین عنوان می‌کند بازگشت به برجام می‌تواند درها را برای «تلاش‌های دیپلماتیک سازنده» باز کند تا سایر مشکلات با ایران نیز حل شود.

در بیانیه حزب دموکرات علاوه بر رویکرد مثبت با ایران، کشورهایی همچون عراق و یمن نیز مورد تاکید قرار گرفته‌اند؛ در این بیانیه آمده است ما مصمم به پایان دادن جنگ در یمن هستیم، جنگی که سال ۲۰۱۵ با کمک دولت دموکرات باراک اوباما و معاونش جو بایدن آغاز شد. دموکرات‌ها همچنین در برنامه سال ۲۰۲۰ خود تاکید کرده‌اند که از «حضور نظامی کوچک، محدود و متمرکز» در عراق به منظور جلوگیری از بازگشت مجدد گروه داعش به این کشور حمایت خواهند کرد. پلتفرم حزب دموکرات همچنین خواهان تنظیم دوباره روابط ایالات متحده با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به منظور "تامین بهتر منافع و ارزش‌های" این کشور شده است.

انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده اما از نوعی دیگر است، در این انتخابات هر نامزدی که بتواند ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال را از آن خود کند، حتی در صورتی که آرای مردمی کمتری داشته باشد رییس جمهوری بعدی خواهد بود. بر همین اساس هم ماه‌ها پیش از برگزاری انتخابات نظرسنجی‌هایی برای پیش بینی رییس جمهوری بعدی برگزار می‌شود، نظرسنجی‌هایی که تا به امروز خبر از پیشتاز بودن نامزد دموکرات‌ها در مقابل ترامپ می‌دهند؛ آخرین بررسی‌ها در مورد انتخابات ۲۰۲۰ بر اساس آرای افکار عمومی خبر از ۳۳۳ رای الکترال بایدن در مقابل ۲۰۵ رای ترامپ می‌دهد. گفته می‌شود ۵۳ درصد از افکار عمومی آمریکا از عملکرد رییس جمهو فعلی ناراضی و ۴۶ درصد از آن راضی هستند، همچنین تنها ۴۳ درصد مردم آمریکا ترامپ را فردی محبوب می‌دانند.

در این میان، چندی پیش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست پیش‌بینی کرد که اگر روند اقتصادی فعلی و کاهش تایید عملکرد ترامپ ادامه یابد، او تنها موفق به کسب ۲۴ درصد از آرای الکترال خواهد شد.

اگرچه هنوز هم برخی معتقدند که ادامه شیوع کرونا و نحوه مدیریت ترامپ بر اوضاع و از جمله تخصیص بسته‌های محرک مالی می‌تواند شرایط انتخابات آتی را تغییر دهد، اما عملکرد منفی چهار ساله ترامپ در سیاست خارجی هم از جمله عوامل بسیار تعیین کننده در این مسیر است.

حضور بایدن در کاخ سفید اگرچه قرار نیست مناسبات میان ایران و آمریکا را به وادی دوستی و همبستگی بکشاند اما کاهش فشار بر ایران و کاهش حضور نظامی آمریکا در یمن و عراق از جمله مزایایی است که انتخاب یک رییس جمهوری دموکرات می‌تواند به دنبال داشته باشد.

پربیننده ترین دلار در سراشیبی قرار گـرفت افزایش قیمت طلا ۳میلیارد دلار به ثروت سه خانواده افزود/ چه کسانی در دوران کرونا ثروتمندتر شدند ۱۰ثروتمند نخست جهان را بشناسید گرانی ارز دلایل سیاسی و امنیتی دارد تا اقتصادی/ هدف دشمن به ورشکستگی کشاندن کشور است بازتاب گسترده سخنان رهبری در رسانه‌های غربی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کاخ سفید دونالد ترامپ جو بایدن حزب جمهوری خواه اقتصاد آمریکا حزب دموکرات آمریکا روابط ایران و آمریکا تنش های سیاسی انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت ریاست جمهوری سیاست خارجی حزب دموکرات دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۰۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...

روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد، اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بار‌ها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشور‌های عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفتگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟