Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@12:31:19 GMT

برای درمان کرونا از فضای مجازی نسخه‌پیچی نکنید

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۱۰۹۰

برای درمان کرونا از فضای مجازی نسخه‌پیچی نکنید

از ابتدای ظهور کرونا تاکنون شمار قابل توجهی از پزشکان، پرستاران و اعضای تیم سلامت و مراکز درمانی نیز مانند سایر مردم به کووید۱۹ مبتلا و با این ویروس منحوس دست و پنجه نرم کرده‌اند حتی برخی از آنان جان خود را از دست داده‌اند، بنابراین کرونا با کسی شوخی ندارد.

پروین محمدی/

از ابتدای ظهور کرونا تاکنون شمار قابل توجهی از پزشکان، پرستاران و اعضای تیم سلامت و مراکز درمانی نیز مانند سایر مردم به کووید۱۹ مبتلا و با این ویروس منحوس دست و پنجه نرم کرده‌اند حتی برخی از آنان جان خود را از دست داده‌اند، بنابراین کرونا با کسی شوخی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باخبر شدیم دکتر مسعود خانی، مدیر سختکوش بیمارستان شهید کامیاب مشهد که سال‌ها در جبهه حق علیه باطل جنگیده و این بار به جنگ با ویروس کرونا رفته، پس از یک ماه درمان و بستری، خوشبختانه بهبود یافته و به محل کار خود بازگشته است تا خدمت به بیماران را در جبهه سلامت ادامه دهد.

گفت‌وگو با دکتر خانی به عنوان کسی که هم پزشک است و با بیماران زیادی روبه‌رو بوده و هم بیماری کرونا را تجربه کرده و آن را شکست داده می‌تواند برای پیشگیری ما از ابتلا به کرونا مفید و مؤثر باشد، پس با هم می‌خوانیم.

کرونا قوی‌تر از بیماری‌های دیگر

به اعتقاد مدیر بیمارستان سوانح شهید کامیاب مشهد بیماری کرونا بسیار قوی است و بیشتر از بیماری‌های دیگر اذیت می‌کند. از این رو بهتر است اگر بیمار به نوع خفیف یا متوسط بیماری مبتلا شده و باید در منزل درمان شود پیش از هر چیز استرس و نگرانی را از خود دور کند.

اگر حالش بدتر می‌شود و به یک پزشک دسترسی دارد او را انتخاب (پزشک معالج همیشگی یا پزشک خانواده یا...) و زیر نظر همان پزشک مداوا را ادامه دهد و از این شاخه به آن شاخه نرود و نظرات مختلف را در درمان خود دخالت ندهد. زیرا با توجه به تیپ بیماری کرونا و شخصی که مبتلا می‌شود بیماری فرق می‌کند و به راحتی یک پزشک می‌تواند آن را کنترل نماید، مگر اینکه علایم شدید و نیاز به بستری در بیمارستان باشد که تبعاً مراقبت‌های بیمارستانی در مرکز درمانی برای بیمار انجام خواهد شد.

فضای مجازی ممنوع

دکتر خانی به پیام‌های نامعتبر پزشکی در فضای مجازی اشاره و خاطرنشان می‌کند: در زمانی که بیمار زیر نظر یک پزشک است به هیچ وجه نباید از روش‌های درمانی فضای مجازی استفاده و تداخل در روند درمانی خود ایجاد کند و اگر حتی همکاران پزشک ما بعضاً در فضای مجازی می‌گویند به نظر من فلان قرص را بخورید یا نخورید اصلاً توجه نکنند و بهبودی خود را به تأخیر و خطر نیندازند.

چون من به عنوان یک پزشک که سال‌ها در مراکز درمانی متفاوت مشغول به درمان بیماران بوده و خود نیز کرونا را تجربه کرده‌ام معتقدم با توجه به تیپ بیماری فرد، علایمی که دارد، بیماری‌های زمینه‌ای که داشته و یا... درمان‌ها متفاوت خواهد بود که هر پزشکی که بیمار زیر نظر اوست بهتر می‌تواند پروتکل درمانی مناسب را انتخاب و اجرا کند.

تأثیر روحیه خوب در درمان کرونا

وی با بیان اینکه بیماری کرونا فازهای متعددی را در بیمار طی می‌کند، تصریح می‌کند: در طول کرونا بیمار فازهای مختلفی را سپری می‌کند و دچار افسردگی و ناامیدی می‌شود که داشتن روحیه قوی برای بهبودی بسیار مؤثر است.

بنابراین بهتر است بیمار روحیه قوی داشته باشد و به خودش انرژی بدهد و هرگز ناامید نشود و در برابر کرونا کوتاه نیاید.

مسئله دیگر که خیلی مهم است اینکه در زمان بیماری فعالیت خود را به حداقل برساند.

تلفن همراه خود را خاموش کند و در مدت درمان پاسخ احوالپرسی و... را ندهد زیرا صحبت کردن انرژی بیمار را به شدت کم می‌کند و روند درمان را با تأخیر روبه‌رو خواهد کرد.

 سنگ تمام سیستم درمان

دکتر خانی به ظرفیت بالای حوزه سلامت در مشهد اشاره و می‌گوید: کرونا بار سنگینی به دوش سیستم بهداشت و درمان گذاشته و انصافاً تا جایی که امکان داشته حتی کارکنانی که مبتلا به کرونا و زیر سرم بودند باز هم به بیماران خدمت داده‌اند و اکنون هم با تمام امکانات در کشور به خصوص مشهد با تمام توان خدمات لازم را به بیماران کرونایی ارائه می‌دهند و با وجود وضعیت قرمز و شرایط سخت هیچ بیماری از خدمات لازم محروم نشده است.

از این رو همکاری مردم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط همه افراد جامعه می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک کند و مقابله با کووید۱۹ را میسر سازد.

همکاری خیران

مدیر بیمارستان شهید کامیاب مشهد از حضور و مشارکت خیران و اعضای شورای مشارکت‌های مردمی این مرکز درمانی در کمک به بیماران کرونایی قدردانی کرد و گفت: با اینکه در شرایط فعلی کمک‌ها ضعیف‌تر شده اما خیران کمک‌های زیادی تاکنون به بیمارستان و بیماران کرونایی داشته‌اند به طوری که علاوه بر کمک در پروژه‌های این مرکز با راه‌اندازی همراه‌سرای بیمارستان و پذیرش همراهیان بیمار که اغلب تصادفی و بی‌جا و مکان هستند تاکنون کمک زیادی به بیماران کرده‌اند. در حال حاضر نیز حتی می‌توانند صدقه جاریه خود را به حساب بیمارستان واریز کنند تا برا ی بیمارانی که واقعاً نیازمند هستند و قدرت تأمین هزینه‌های درمانی خود را ندارند استفاده شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا کادر درمانی بیماری کرونا فضای مجازی یک پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۱۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟

آنها با استفاده از عواطف افراد متقاضی جراحی علی الخصوص جوانان کم سن و سال و حضور در مشاغل خدماتی مراکز پیش گفته با توسل به تبلیغات دروغین در فضای مجازی و ثبت موسسات و مراکز درمانی زیبایی در ثبت شرکت‌ها متقاضیان جراحی را به خود جذب کرده و با بستن قرارداد شبه ترکمانچای با پزشکان متخصص و یا در اختیار گرفتن مهر پزشکی طبابت شاید تبانی با این مراکز پیش گفته انجام اعمال جراحی زیبایی آنها نظیر بینی، گونه، لب، سینه، باسن و غیره را به بهیار و پرستار و پزشک عمومی و نهایتا شاید با استثمار پزشکان متخصص تازه کار به آنها سپرده و از این تجارت غیر قانونی سرمایه ای به هم زده، بعد چند وقت به هر دلیل رابطه کاری خود را با پزشکان متخصص جوان قطع نموده و می‌نماید.

غافل از اینکه از اینجا کار تکنسین متقلب و شاید کلاهبرداری در جراحی زیبایی تمام شده، اما پزشکان متخصص با یک‌دنیا آه و ناله و پرونده‌های متعدد مالیاتی و شکایات درمانی در دادسرای رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی و دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی بخاطر دخالت غیر قانونی این تکنسین‌ها در امور پزشکی و درمانی به علت شکایات افراد مواجه می‌شوند.

تلاش مراکز درمانی و این تکنسین‌های متقلب حتی پزشکان عمومی در توسل به برائت نامه ماخوذه از پزشکان قبل از عمل هم مثمر ثمر نیست. چون مطابق قانون:

اولا) رضایت یا برائت در واقع اجازه بیمار به پزشک برای انجام عمل جراحی است و به معنای آن نیست که هر اتفاقی را شامل گردد. همانطور که گفته شد پزشک متخصص و نه تکنسین و بهیار و پرستار و پزشک عمومی غیر متخصص.

ثانیا) در صورتی که به‌ دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش ‌بیاید، حتی اگر برائت هم گرفته شده باشد، مسئولیت دیه و حبس و جزای نقدی و ابطال پروانه و غیره، متوجه پزشک است. باز هم قانونگذار تاکید دارد پزشک متخصص و نه تکنسین‌های خدماتی و البته در صورتی که پزشک متخصص در عمل جراحی رشته دارای صلاحیت طبابت و پروانه تخصصی موجب صدمه و تلف بیمار گردد ولی اعمالش با موازین پزشکی مطابق باشد مسئولیت ندارد و در صورت اثبات نیازی به برائت نامه هم ندارد. بنابراین ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، قصور پزشک است نه برگه رضایت‌نامه و کار تکنسین.

بنابراین در صورت ایراد صدمه به بیمار می‌توانند:

اولا) از پزشک معالج شکایت نماید. در این صورت پس از طرح موضوع در دادسرای جرایم پزشکی، به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع می‌گردد و در صورت اثبات تقصیر پزشک، ایشان به تحمل زندان و جزای نقدی و پرداخت دیه محکوم می‌نمایند.

ثانیا) از بابت مداخله در امور پزشکی و گران‌فروشی و نداشتن پروانه طبابت و نقص عضو، شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات و حتی دادگاه انقلاب مطرح نماید. متاسفانه تمامی مسئولیت‌های حقوقی و کیفری جبران خسارت و پرداخت دیه و محکومیت به حبس و جزای نقدی و نداشتن پروانه متوجه پزشک است.

تا اینجا مسولیتی متوجه تکنسین‌ها و بهیاران و پرستارانی که خود را با توسل به جعل عنوان و یا ثبت شرکت‌های زیبایی و امثالهم و شاید با تبانی به مراکز درمانی معرف یا توریست درمان ‌نیست. اما اگر اقدامات متقلبانه آنها در ثبت موسسه زیبایی و راهنمایی متقاضی جراحی به مراکز زیبایی مد نظر خویش و غیره دلالت کنند شاید تحت عنوان معاون یا مشارکت در جرائم فوق متوجه آنها باشد.

به امیدی روزی که پزشکان جراح با هوش تحصیلکرده جامعه بخاطر مشتی دون اسیر این تکنسین‌های خوش خط و خال نشوند و فریب تبلیغات دروغین آنها را نخورند و بدین‌سان برای خود و قشر تحصیلکرده جراحان متخصص بدبینی ایجاد نکنند.

*وکیل پایه یک دادگستری

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903050

دیگر خبرها

  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • فراخوان کشف قیمت و تامین داروهای تک‌ نسخه‌ای
  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور