Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، فیروزی مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان شرقی گفت: داروی سلسپت در آذربایجان شرقی توسط شرکت داروسازی زهراوی تولید می‎شد، اما حدود دو ماه است که با کمبود داروی سلسپت در کل کشور مواجه شده‌ایم و حتی بیماران کلیوی در تهران هم به دنبال این دارو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: به دنبال مراجعات مکرر به معاونت غذا و دارو، بروز مشکلاتی در واردات ماده اولیه، علت کمبود داروی سلسپت عنوان شده است. برخی بیماران پیوندی بیش از ۱۰ سال است که این دارو را مصرف می‌کنند، اما حالا برخی می‌گویند داروی جایگزین آن را مصرف کنید، چه تضمینی وجود دارد تا مصرف این دارو سبب پس زدن پیوند کلیه بیماران نشود؟

او گفت: هزینه‌های انجام عمل پیوند کلیه، بیماران را خانه خراب می‌کند، چرا که حدود ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برای عمل پیوند لازم است و بیماران نمی‌توانند ریسک احتمال پس زدن پیوند را با جایگزین کردن داروی دیگری قبول کنند، بیماران از نتیجه مصرف داروی جایگزین سلسپت می‌ترسند.

فیروزی گفت: هر ماه تعداد بسیار کمی داروی سلسپت برای بیماران پیوندی تجویز می‌کنند که هنگام تحویل دارو، به مراتب کم‌تر می‎شود و این مقدار تنها پاسخگوی مصرف دو روزه بیمار بوده و پس از دو روز بیماران به هم زنگ زده و یک بسته از هم قرض می‌گیرند و یا مجبور به استفاده از داروی دیگری می‌شوند.

مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: کارخانه‌های دیگر برندهایشان را وارد بازار کرده و کمبود این دارو را پوشش می‌دهند، طی مکاتبه‌ای که با کارخانه تولیدکننده داروی سلسپت در استانمان داشتیم، مقداری ماده اولیه وارد شده و دارو به زودی تولید و وارد بازار مصرف خواهد شد.

او افزود: فرمول دارو‌های جایگزین با سلسپت یکی بوده و برند تولید شده در شرکت زهراوی سلسپت بوده و همان داروی تولیدی در یک کارخانه دیگر، نام دیگری دارد، اما در مجموع ماده اولیه دارو‌ها یکسان هستند.

منبع ایسنا

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انجمن حمایت از بیماران کلیوی معاونت غذا و دارو داروی سلسپت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌ها در فضای مجازی مبنی بر دسترسی نداشتن به تعدادی از داروها، به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اشاره و تاکید کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

وی افزود: بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

سازمان غذا و دارو درخصوص علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد،یادآور شد: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بر اساس این گزارش، سازمان غذا و دارو از برخی چهره‌های شناخته شده در فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 849018 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دارو پزشکی

دیگر خبرها

  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است