Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: چه برای شرب باشد و چه برای کشاورزی، آب در استان بوشهر یک کالای کم‌یاب است و نیاز است که زیرساخت‌های پایدار تأمین آب در استان توسعه یابد.

کشاورزان دشتستانی با مشکلات متعددی برای تأمین آب مورد نیاز خود روبرو هستند و ساخت سد یکی از مهمترین راهکارها برای مهار روان‌آب‌هایی است که هرساله راهی دریا می‌شوند و می‌تواند نیاز کشاورزان را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سد دالکی یکی از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی استان بوشهر است که ساخت و تکمیل آن می‌تواند بخشی از نیازهای کشاورزان در شهرستان دشتستان را تأمین کند و باغاتی که از بی‌آبی در خطر نابودی هستند را نجات دهد.

قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به عنوان مجری طرح سد دالکی با وجود عدم تأمین اعتبارات و بودجه مورد نیاز پروژه، با جدیت و استفاده از ظرفیت‌های مختلف در حال تکمیل سد است.

نقش مهم سد دالکی در تأمین آب

نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سد دالکی برای مردم شهرستان دشتستان و خصوصاً کشاورزان به عنوا ن یک مطالبه جدی مطرح است و تکمیل آن ضروری است.

ابراهیم رضایی تأمین اعتبارات مورد نیاز سد دالکی را ضروری دانست و ادامه داد: پیگیری‌های بسیار زیادی را در این راستا با وزارت نیرو، قرارگاه خاتم و مدیران حوزه آب استان بوشهر داشته‌ایم.

وی افتتاح و بهره‌برداری تونل‌های انحراف آب سد را خبری خوب برای مردم دشتستان دانست و اضافه کرد: امیدواریم شاهد تکمیل و بهره‌برداری از سد در سریع‌ترین زمان باشیم.

کار بزرگی در سد دالکی انجام شده است

عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر صبح سه‌شنبه در آئین افتتاح پروژه تونل انحرافی سد دالکی اظهار داشت: با وجود تحریم‌های و فشارهای مالی اما چرخ توسعه کشور متوقف نشده و یکی از نمونه‌های بارز این امر، اجرای پروژه سد دالکی است.

وی با قدردانی از مسئولان قرارگاه خاتم الانبیا در اجرای پروژه سد دالکی گفت: آغاز عملیات اجرایی سد دالکی در زمان شروع تحریم‌ها بود و انتظار تسریع در اجرای پروژه را نداشتیم اما امروز شاهد این هستم کار بزرگی در سد دالکی اتفاق افتاده است که تونل‌های انحرافی سد به بهره برداری رسیده که این کار نقش مهمی در روند اجرای پروژه سد دالکی دارد.

استاندار بوشهر افزود: تکمیل پروژه سد دالکی نقش مهمی در توسعه و آبادانی ۱۴ هزار هکتار نخیلات استان دارد.

وی تصریح کرد: امروز کار بزرگی در سد دالکی انجام شده و اساسی‌ترین کار برای پروژه سد دالکی ساخت تونل‌ها است و با این کار روند اجرایی پروژه تسریع می‌شود.

تسریع در اجرای پروژه سد دالکی

گراوند افزود: در سفر رئیس جمهور به استان ۸۰ میلیارد تومان برای سد دالکی مصوب شد هر چند اجرای سد نیازمند اعتبارات بیشتری است و امیدواریم با حمایت سازمان برنامه و بودجه و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بتوانیم شاهد این باشیم که سد دالکی به مرحله آبگیری برسد.

استاندار بوشهر با تاکید بر تسریع در اجرای پروژه سد دالکی اضافه کرد: برای افتتاح بخش تونل‌های انحرافی سد دالکی ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شد.

آغاز عملیات ساخت فرازبند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر صبح یکشنبه در حاشیه افتتاح تونل انحرافی سد دالکی اظهار داشت: سد دالکی یکی از مهمترین سازه‌های آبی استان بوشهر است که عملیات اجرایی آن با جدیت ادامه دارد.

وی به افتتاح تونل‌های انحرافی و آغاز عملیات خاکبرداری فرازبند سد اشاره کرد و افزود: برای آغاز ساخت فراز بند سد نیاز بود که تونل‌های انحرافی افتتاح و وارد مدار بهره‌برداری شود.

علی محمدی هدف از ساخت تونل‌های انحرافی را هدایت آب به تونل‌ها و فراهم سازی بستر مناسب برای شروع عملیات خاکریزی فرازبند و بدنه سد دانست و اضافه کرد: عملیات ساخت فرازبند به ارتفاع ۶۰ متر آغاز شده است.

وی با بیان اینکه بدون افتتاح تونل انحرافی امکان اجرای عملیات خاکبرداری و خاکریزی بدنه اصلی سد ممکن نیست، ادامه داد: ۳۵۰ هزار متر مکعب حفاری و خاکبرداری و بیش از ۵۴ هزار مترمکعب بتن‌ریزی در ساخت تونل‌های انحرافی انجام شده است.

تکمیل سد نیازمند تأمین اعتبار

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار پروژه سد دالکی با ۵۵۰ نیرو و ۲۰۰ دستگاه تجهیزات مورد نیاز در حال اجرای این پروژه است.

مدیر عامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز گفت: برای اجرای عملیات تونل‌های انحراف آب سد دالکی ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

محمد رستمی با اشاره به تأمین آب مورد نیاز دو میلیون اصله نخل استان با ساخت سد دالکی خاطرنشان کرد: سد دالکی از نوع خاکی با حجم مخزن ۲۷۰ میلیون متر مکعب است.

وی افزود: از اهداف ساخت سد می‌توان به تنظیم کنترل جریان رودخانه دالکی به منظور جلوگیری از هدر رفت سیلاب‌ها و کاهش خسارت‌های ناشی از آن، اشتغال زایی، بهبود کشاورزی و امکان تولید ۲۴ مگاوات انرژی برق آبی اشاره کرد.

مدیرعامل هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا تصریح کرد: برای ساخت کامل سد نیاز به هزار میلیارد تومان نقدینگی است که تا پایان سال ۱۴۰۰ امکان بهره برداری آن وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: تکمیل این سد نیاز به تأمین نقدینگی دارد و در قرارداد اول که شامل ساخت تونل‌ها بود تأمین مالی توسط قرارگاه خاتم الانبیا انجام شد و قرارگاه به تعهد خود که ۷۱ میلیارد تومان بود عمل کرد.

سد دالکی با ارتفاع ۱۰۶ متر، طول تاج هزار و ۱۷۶ متر، عرض تاج ۱۰ متر و حجم مفید مخزن به ظرفیت ۲۷۰ میلیون مترمکعب یکی از مهمترین سازه‌های آبی استان است.

حجم تنظیمی آب این سد ۴۳۵ میلیون مترمکعب در سال است که حجم پیشنهادی برای شرب و صنعت ۲۰ میلیون مترمکعب در سال، کشاورزی ۳۲۶ میلیون مترمکعب در سال و زیست‌محیطی ۸۹ میلیون مترمکعب در سال است.

تأمین آب مطمئن هشت هزار و ۵۰۰ هکتار نخلستان‌های شبکه آبیاری دالکی و تأمین آب مورد نیاز ۷۵۰ هکتار نخلستان‌های ایستگاه پمپاژ وحدتیه از اهداف مهم این طرح است.

این سد آب هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستان‌های حاشیه شرقی رودخانه دالکی و دو هزار هکتار اراضی زراعی پمپاژ دهقاید را تأمین می‌کند.

تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب حله، جبران کمبود آب شرب شهرستان دشتستان، کنترل سیلاب‌های مخرب حوضه حله و جلوگیری از بروز خسارت مالی و جانی به مناطق پایین دست، توسعه گردشگری و… از جمله اهداف تبعی این طرح محسوب می‌شود.

کد خبر 4988920

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد رستمی علی محمدی ابراهیم رضایی شهرستان دشتستان بوشهر دالکی دشتستان نماینده دشتستان در مجلس ویروس کرونا شیراز بوشهر شیوع کرونا قزوین عید سعید قربان گرگان شهرکرد ستاد ملی مقابله با کرونا اقامه نماز جمعه ازدواج ماه محرم بیرجند مجلس شورای اسلامی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا میلیون مترمکعب در سال اجرای پروژه میلیارد تومان تونل انحرافی ساخت تونل ها بهره برداری استان بوشهر میلیون متر انحرافی سد مورد نیاز انجام شد تأمین آب سد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: هم‌اکنون در حوزه بهداشت ۳۷ پروژه نیمه‌کاره با پیشرفت متوسط ۵۲ درصد در حال ساخت است که تکمیل آن به ۱۵۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرهاد غلامی، امروز_پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در همایش استانی هفته ملی سلامت در ساری با بیان اینکه ۵۲۲ پایگاه سلامت در این استان فعالیت دارد، اظهار کرد: یک‌هزار پزشک، مراقب سلامت و منشی در ۴۰۰ پایگاه سلامت بخش خصوصی بدون تحمیل هزینه به دانشگاه روزانه ۱۳ هزار ویزیت و مراقبت را انجام می‌دهند.

وی هفته سلامت را فرصت و بهانه‌ای برای ارتقا و آگاهی مردم در حوزه بهداشت و درمان دانست و افزود: هفته سلامت فرصتی برای ارتقای سواد سلامت و کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه برای ساخت و تجهیز ۱۵ واحد بهداشتی شامل مرکز جامع سلامت، خانه بهداشت و انبار دارویی با متراژ هفت هزار و ۸۰ مترمربع ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: هم‌اکنون در حوزه بهداشت ۳۷ پروژه نیمه‌کاره با پیشرفت متوسط ۵۲ درصد در حال ساخت است که برای تکمیل آن به ۱۵۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

غلامی با بیان اینکه در بخش جوانی جمعیت، ۵۵۰ هزار مشاور فرزندآوری منتهی به دو هزار و ۶۰۰ مورد بارداری انجام شده است، افزود: شاهد کم شدن شیب کاهش تولد هستیم که کاهش ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، پنج درصد و در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل یک دهم درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ میلیارد تومان برای ساخت، تکمیل و تجهیز مراکز ناباروری بهشهر، نوشهر و امام ساری هزینه شده است، یادآور شد: در اجرای طرح غربالگری دیابت و فشار خون در استان و پویش ملی سلامت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال استان مشارکت داشتند که ۳۲ هزار و ۹۲۵ نفر مشکوک به دیابت و ۳۳ هزار و ۲۰۶ نفر مشکوک به پرفشاری خون شناسایی شدند.

این مسئول با تاکید بر اینکه در سال‌جاری پویش غربالگری سه نوع از سرطان‌ها انجام می‌شود تا افراد مبتلا شناسایی شوند، خاطرنشان کرد: هشت دستگاه خودرو شاسی‌دار برای مناطق کوهستانی خریداری شد که این خودروها به‌زودی تحویل گرفته می‌شوند، امروز هم شاهد تحویل ۱۰۰ دستگاه موتور بودیم که برای استفاده بهورزان مرد در مناطق مختلف استان خریداری شده است.

کد خبر 747808

دیگر خبرها

  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • افتتاح همزمان ۱۶ نیروگاه خورشیدی در ۶ استان کشور
  • خرم‌آباد در انتظار ساخت ۲ سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!
  • عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • تأمین هزار و ۲۲۴ هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در لرستان
  • پروژه‌های نیمه تمام راهسازی دشتستان تکمیل می شوند
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • ۵۶ پروژه نیمه‌تمام در ابرکوه منتظر تامین اعتبار