Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در دوران کرونا و پسا کرونا، معلم مسئول یادگیری دانش آموز است و نباید یادگیری ترک شود گفت: باید در این مسیر از همه امکانات استفاده کرد. شرایط ما تعیین کننده نوع امکانات ماست. البته متخصصان تاکید می کنند که آموزش الکترونیک هیچ گاه جای آموزش حضوری را نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدرسه کارکرهای خودش را دارد و آموزش الکترونیک کمکی به آموزش رسمی است.

به گزارش ایسنا، محمود امانی طهرانی در وبینار آموزشی صلاحیت های حرفه ای معلمان در پساکرونا که به طور ویژه برای مدیران و دبیران سمپاد برگزار شد، با اشاره به اینکه کرونا در عین تلخی ها، موجب رشد و تعالی هم شد اظهار کرد: کرونا یک شوک به همه ما وارد کرد و تعادل مان را به هم زد، با این وجود روزهای اول تعطیلی مدارس، هر معلمی هر کاری از دستش برمی آمد انجام داد و از طریق حضور در پیام رسان ها و دیگر راهکارها تلاش کرد تا آموزش دانش آموزان با وقفه مواجه نشود.

وی افزود: جامعه فرهنگی کشور بسیار تلاش کردند و تلاش مضاعفی انجام دادند، اما این کف کار بود و از این پس فعالیت های حرفه ایتری نیاز است. صلاحیت حرفه ای به معنای آن است که یک حرفه ای نیازمند تبحر خاص است که البته در کشور ما فرهنگ نادرستی شکل گرفته مبنی بر آنکه برخی کارها را حرفه ای تلقی نمی کنند و همه فکر می کنند از پس آن بر می آیند، به عنوان مثال یکی از آن کارها، شغل بازیگری است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه حرفه ای بودن به طور کلی فقط به معنای تسلط بر یک جنبه نیست گفت: ممکن است یک نفر فیزیک و ریاضی خوانده و خوب بلد باشد، اما هنگامی که می خواهد معلم شود باید از دانش، مهارت و نگرش لازم برخوردار شود که اسم آن را پداگوژی می گذارند. پداگوژی یعنی علم و هنر یاددهی و یادگیری و آنچه که برای یک طراحی آموزشی لازم است یک معلم بداند.

امانی طهرانی ادامه داد: معلم کسی است که طراحی آموزشی بلد است که قبلا از واژه "طرح درس" برای آن استفاده می شد. این جنبه پداگوژی در شرایط خاص مانند دوران کرونا باید به سراغ بالی به نام تکنولوژی برود و از آن بهره مند شود. در یادگیری الکترونیک به واسطه تکنولوژی معلم از تکنیک هایی بهره می گیرد. جای خانه و مدرسه عوض می شود و فضای یادگیری جدید، فضای پساکرونایی خواهد بود.

وی با بیان اینکه در فضای یادگیری پساکرونایی، یادگیری های موثر با بهره وری بالاتری خواهیم داشت گفت: پداگوژی و تکنولوژی دست به دست هم می دهند و فضای یادگیری موثر، جذاب، کاربردی و با بهره وری بالا را برای بچه ها فراهم می کنند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه به الگوی سه ضلعی ارتقای یادگیری اشاره کرد و گفت: ضلع اول طراحی آموزشی، ضلع دوم استفاده از رسانه های پرشمار در فرایند یادگیری و ضلع سوم تاکید بر اهمیت ارائه آموخته ها به عنوان برونداد یادگیری توسط دانش آموزان است. طراحی الگوی آموزشی ۱۴ مشخصه دارد که همان استانداردهای معلم های حرفه ای برای طراحی آموزشی است و معلم هرچقدر به این مولفه ها نزدیک شود طراحی آموزشی اش بهتر خواهد شد.

امانی طهرانی افزود: توجه به تفاوت های فردی در یادگیری، ایجاد فراشناخت، انتخاب الگوی تدریس، توجه به پیش دانسته ها، انتخاب یک شروع خوب، تعیین هدف از جنس شایستگی، توجه به یادگیری مشارکتی، اجتماعی و گروهی و توجه به سطوح بالای عملکرد یادگیری، اهمیت کاربست آموخته ها در موقعیت جدید، استفاده از رویکرد تلفیقی، گذراندن جلوه ارائه و ارزشیابی، طراحی فعالیت های خارج از کلاس، کلاس معکوس، توجه به یادگیری فعال، تولید مفهوم توسط یادگیرنده از جمله این مشخصه ها هستند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در دوران کرونا و پسا کرونا، معلم مسئول یادگیری دانش آموز است و نباید یادگیری ترک شود گفت: باید در این مسیر از همه امکانات استفاده کرد. شرایط ما تعیین کننده نوع امکانات ماست. البته متخصصان تاکید می کنند که آموزش الکترونیک هیچ گاه جای آموزش حضوری را نمی گیرد. مدرسه کارکرهای خودش را دارد و آموزش الکترونیک کمکی به آموزش رسمی است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره شبکه شاد نیز توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: شبکه شاد فضایی است که اکنون ایجاد شده و روز به روز دارد تقویت می شود و از دید بنده یک مخزن کامل محتواست که می توان در طراحی های آموزشی از آن استفاده کرد. شبکه شاد محلی برای دریافت تولیدات دیگران، محلی برای به اشتراک گذاشتن تولیدات و سوم محلی برای تشکیل یک کلاس جمع و جور مجازی در یک شبکه اجتماعی است.

امانی طهرانی ادامه داد: معلم می تواند یک کلاس تعریف و با دانش آموزانش ارتباط برقرار کند. از این رو شبکه شاد یک فضای چندوجهی است و معتقدم فضای LMS  یا سیستم مدیریت یادگیری را هم پیدا خواهد کرد و متخصصان فنی امر به دنبال این هستند که شبکه شاد را سیستم مدیریت یادگیری کارآمد کنند.

وی با بیان اینکه شرایطی به وجود آمده که باید جاده ای را بسازیم و جلو برویم گفت: این شرایط برای همه کشورها وجود دارد. تجربه ۱۲ کشور جهان را مرور کردیم که شرایطشان شبیه کشورهای دیگر است و همه به دنبال این هستند که رشد بچه ها مختل نشود.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: هدف نهایی این است که به رشد و پرورش و اهداف آموزشی دانش آموزان خللی وارد نشود. در این مسیر در برخی موارد کامیابی ما بیشتر بوده و مواردی بوده که طراحی ها بر پایه  آموزش های جدید شکل گرفته است. می توان در این نوع آموزش تجارب خوبی کسب کرد. در داخل کشور ما روی این موضوع کار شده و تجربه های قابل انتقالی در باب پرداختن به آموزش به وجود آمده است.

امانی طهرانی با بیان اینکه البته در این مسیر یک دنیا کارنکرده و عرصه ناگشوده وجود دارد که باید به آن بپردازیم گفت: یکی از آنها نحوه ارزشیابی از طریق فضای مجازی است که نیازمند به اشتراک گذاشتن اندیشه ها و ایده هاست. در باب اینکه چگونه ارزشیابی انجام دهیم این عرصه گشوده است و باید ایده ها را به اشتراک گذاشت.

وی ادامه داد: همچنین حفاظت های خاص این دوره مانند تاب آوری و به هم نریختن برنامه زندگی و کارهایی از این جنس لازم و ضروری است که خانواده باید آموزش هایی در این زمینه ببیند. باید فراوان روی این جنبه ها کار شود. یقین دارم چندماه دیگر پیشرفت بیشتری کردهایم. اکنون تازه کار آغاز شده است و در ابتدای راه کسانی که کف مدرسه کار می کنند باید پیشروی آگاه شدن و کسب توانایی ها، بروز خلاقیت ها و به اشتراک گذاشتن تجربه های خویش باشند.

به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان نیز با بیان اینکه توجه به نظام آموزشی استعداد درخشان نیاز به گفت‌وگوی بیشتری بین ستادهای استانی دارد گفت: حدود 2 درصد جامعه دانش‌آموزی در سمپاد هستند و حدود ۱۱۴ هزار دانش‌آموز در سال ۹۸ ـ۹۹ داشتیم. این افراد، افرادی هستند که اگر برای آنان کار آموزش به درستی صورت گیرد می‌توانند برای ۱۰۰ درصد جامعه منشاء اثر باشند.

وی افزود: در این میان صلاحیت حرفه‌ای معلمان در این مدارس یکی از ارکان اساسی در موفقیت محسوب می شود. کار با دانش‌آموزان تیزهوش سختی خود را دارد. ما در راستای توانمندسازی افراد در حوزه مهارت‌ها گام برمی‌داریم اما باز هم باید در این راستا تلاش کرد. باید خانواده و فرزندان آموزش تفکر خلاق، نقاد، مهارت نه گفتن، اعتماد به نفس واقعی و پذیرش شکست را یاد بگیرند و معلمان نیز کار ویژه انجام دهند. ما به دو دسته صلاحیت مهارت‌های نرم و سخت یعنی مهارت دانشی برای معلمان نیاز داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموز معلم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش آموزش الکترونیک طراحی آموزشی امانی طهرانی دوران کرونا دانش آموزان شبکه شاد حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد