Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@21:47:19 GMT

تشخیص زودرس بیماری آلزایمر ممکن شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۵۲۱۸

تشخیص زودرس بیماری آلزایمر ممکن شد

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، دو دهه یا بیشتر از پیدایش علائم، پلاک‌های پروتئینی چسبنده بنام آمیلوئید در مغز افرادی که بعداً با بیماری آلزایمر تشخیص داده شده اند، شکل می گیرند.تحقیقات جدید نشان می دهد که همانطور که پلاک های آمیلوئید در مغز شکل می گیرند؛ سطح یک پروتئین خاص در خون افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راندال جی باتمن، استاد ارشد روانشناسی دانشگاه واشنگتن اعلام کرد که یافتن یک گونه پروتئین تاو منحصر به فرد با تغییرات ناشی از پلاک‌های آمیلوئید نزدیک است به شناسایی و پیش بینی افرادی که احتمالاً به آلزایمر مبتلا خواهد شد، کمک می کند.

این مطالعات تحقیقاتی، از جمله یافتن روش های درمانی جدید و همچنین بهبود تشخیص در کلینیک را با یک آزمایش خون ساده، بسیار تسریع خواهد کرد.

بیماری آلزایمر دارای یک مرحله خاموش است که دو دهه یا بیشتر طول می کشد که طی آن پلاک های آمیلوئید به آرامی در مغز جمع می‌شوند؛ بدون اینکه باعث ایجاد مشکلات شناختی آشکاری شوند.سال‌هاست که محققان به دنبال راهی آسان و مقرون به صرفه برای شناسایی افراد در مرحله به اصطلاح پیش بالینی هستند به گونه ای که پس از تهیه داروهای موثر، می توان آنها را درمان کرد.

برش‌نگاری با گسیل پوزیترون (PET) می تواند افراد مبتلا به پلاک های آمیلوئید را شناسایی کند اما آنها بسیار وقت گیر و گران هستند تا به طور گسترده برای غربالگری یا تشخیص استفاده شوند. محققان در حال حاضر مشغول آزمایش خون آمیلوئید هستند که نشان از قول متمایز کردن افراد مبتلا به آمیلوئید در مغز از افراد بدون آن دارد.

نیکلاس بارتلیمی مربی عصب شناسی و همکاران وی فهمیدند که پروتئین متفاوتی از آلزایمر (تاو) نیز ممکن است برای شناسایی افراد با پلاک های آمیلوئید در مغز، مفید باشد.

بارتلی و باتمن پیش از این فهمیده بودند که افراد دارای پلاکهای آمیلوئید تاو مغز و طناب نخاعی آن ها را احاطه کرده است. نمونه برداری از مایع مغزی نخاعی نیاز به شیر نخاعی دارد، که برخی از شرکت کنندگان تمایلی به انجام آن ندارند اما پروتئین های موجود در مایع مغزی نخاعی می توانند در خون ریخته شوند که به دست آوردن آن راحت تر است.

اگر این اشکال خاص تاو در خون یک فرد یافت شود، آنها استدلال می‌کنند که فرد عواقب پلاک های آمیلوئید در مغز خود را دارد.

برای ارزیابی این احتمال، محققان نمونه 34 خون و اسکن مغزی از 34 نفر شرکت کننده را در مرکز تحقیقات بیماریها تجزیه و تحلیل کردند.

19نفر از شرکت کنندگان هیچ آمیلوئید در مغز خود نداشتند، پنج نفر دارای آمیلوئید بودند اما علائم شناختی نداشتند و 10 نفر از آنها دارای علائم آمیلوئید و شناختی بودند.

محققان از یک تکنیک معروف به طیف سنجی جرمی برای شناسایی و اندازه گیری اشکال مختلف تاو در نمونه های خون استفاده کردند. آنها دریافتند که سطوح نوعی از تاو معروف به «phosphorylated tau 217» با وجود پلاکهای آمیلوئید در مغز ارتباط دارد. افراد مبتلا به آمیلوئید در مغز خود دو تا سه برابر بیشتر از پروتئین موجود در خون خود را نسبت به افراد بدون آمیلوئید دارند. این سطوح بالا حتی در افرادی که علائم نزول شناختی نداشتند مشهود بود.

محققان برای تأیید یافته های خود، تجزیه و تحلیل را در یک گروه جداگانه از 92 نفر تکرار کردند: 42 نفر بدون آمیلوئید، 20 نفر با آمیلوئید اما بدون علائم شناختی و 30 مورد با آمیلوئید و علائم بودند.

سطح phosphorylated tau 217 در خون با وجود آمیلوئید در مغز با دقت بیش از 90درصد در ارتباط است.هنگامی که محققان فقط به افراد فاقد علائم شناختی توجه کردند میزان این نوع پروتئین در مراحل اولیه بدون علامت بیماری آلزایمر از افراد سالم با دقت 86 درصد متمایز بود.

بارتلیمی اعلام کرد که این فقط یک مطالعه اکتشافی است، اما فکر می‌کنیم phosphorylated tau 217 یک هدف امیدوار کننده برای آزمایش زودرس تشخیصی باشد.

وی افزود حتی بین افرادی که از نظر شناختی عادی بودند، تفاوت زیادی بین گروه های مثبت آمیلوئید و آمیلوئید منفی وجود دارد. ما در این مطالعه مجبور به استفاده از حجم زیادی از خون هستیم اما در تلاشیم تا میزان آن را کاهش دهیم. هنگامی که ما روش تهیه و تمرکز نمونه را بهبود بخشیم، به آزمایش خون مبتنی بر تاو نزدیکتر می‌شویم که می تواند افراد در معرض خطر ابتلا به زوال عقل آلزایمر را قبل از بروز علائم شناسایی کند. این تحقیقات در ژورنال « Journal of Experimental Medicine » منتشر شده است.

انتهای پیام/

178 / 336 آلزایمر آزمایش خون پروتئین تشخیص بیماری آلزایمر

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آلزایمر آزمایش خون پروتئین تشخیص بیماری آلزایمر آمیلوئید در مغز بیماری آلزایمر آزمایش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۵۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد

به گزارش خبرآنلاین، علائم بالقوه زیادی برای تومورهای مغزی وجود دارد، اما فردی که تومور مغزی دارد بعید است که همه این علائم را داشته باشد. همچنین، بسته به محل رشد تومور در مغز و بزرگی آن، علائم متفاوت است.

علائم تومور مغزی چیست؟

علائم تومورهای مغزی بسته به نوع، اندازه و محل دقیق مغز متفاوت است. برخی از علائم هشدار دهنده تومور مغزی شامل موارد زیر است:

۱)تشنج

تومورهای مغزی می‌توانند بر ساختارهای مغز فشار وارد کنند. این اتفاق می‌تواند با سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌های عصبی تداخل کند و منجر به تشنج شود.

تشنج گاهی اوقات اولین علامت تومور مغزی است، اما ممکن است در هر مرحله‌ای رخ دهد. حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به تومور مغزی حداقل یک تشنج را تجربه می‌کنند.

۲)تغییرات شخصیتی یا تغییرات خلقی

تومورها می‌توانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارند. آنها همچنین می‌توانند باعث تغییرات خلقی در شما شوند. مثلاً اینکه شما یک دقیقه آرام و خوشحال هستید و لحظاتی بعد، بدون هیچ دلیلی شروع به بحث و مشاجره می‌کنید.

این دسته از علائم تومور مغزی می‌توانند زود هنگام بروز پیدا کنند، اما ممکن است در اثر شیمی‌درمانی یا سایر درمان‌های سرطانی نیز ظاهر شوند.

تغییرات شخصیتی یا نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از اختلالات روانی یا سایر اختلالاتی که مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز باشند.

۳)اختلالات حافظه

مشکلات حافظه می‌تواند به دلیل وجود تومور در هر نقطه از مغز باشد، به خصوص اگر لوب پیشانی یا تمپورال را تحت تاثیر قرار دهد. توموری که بر لوب فرونتال یا جداری تأثیر می‌گذارد نیز می‌تواند عملکرد استدلال و تصمیم‌گیری را مختل کند. برای مثال، ممکن است: تمرکز کردن برایتان سخت باشد و به راحتی حواستان پرت شود، اغلب در مورد مسائل ساده گیج شوید یا نتوانید چند کار را انجام دهید و در برنامه‌ریزی مشکل داشته باشید. گاهی نیز ممکن است حافظه کوتاه‌مدت شما با مشکل مواجه شود و به درستی کار نکند.

این علائم می‌تواند همزمان با بروز تومور مغزی در هر مرحله اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است یک عارضه جانبی ناشی از شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد.

مشکلات شناختی خفیف می‌تواند به دلایل مختلفی به جز تومور مغزی رخ دهد؛ از جمله کمبود ویتامین، مصرف داروها یا سایر شرایط سلامت روان.

۴)خستگی مفرط

خستگی مفرط با خستگی معمولی متفاوت است. نشانه‌های خستگی مفرط در ادامه ذکر شده است:

شما در اکثر مواقع یا تمام اوقات کاملاً خسته هستید.

به طور کلی احساس ضعف می‌کنید و اندام شما حس سنگینی دارد.

اغلب در وسط روز، خواب به سراغتان می‌آید.

توانایی تمرکز خود را از دست می‌دهید.

تحریک‌پذیر و بی نظم می‌شوید.

خستگی می‌تواند ناشی از وجود یک تومور مغزی سرطانی باشد، اما اولین علامت نیست.

۵)تهوع و استفراغ

ممکن است در مراحل اولیه تومور، حالت تهوع و استفراغ داشته باشید زیرا تومور باعث عدم تعادل هورمونی یا افزایش فشار در مغز می‌شود. در طول درمان تومور سرطانی، حالت تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض جانبی شیمی درمانی یا سایر درمان‌ها باشد.

*البته ممکن است به دلایل مختلف دیگری از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری نیز دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.

استفراغ ناشی از تومور مغزی معمولاً شدید است و با استفراغ دوران بارداری، مسمومیت غذایی یا آنفولانزا بسیار متفاوت است.

۶)ضعف و بی‌حالی

احساس ضعف عمومی می‌تواند فقط به این دلیل باشد که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. برخی از تومورهای مغزی باعث بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها می‌شوند.

ضعف یا بی‌حسی عضلانی فقط در یک طرف بدن اتفاق می‌افتد و می‌تواند نشان‌دهنده وجود تومور در قسمت‌های خاصی از مغز باشد.

منبع: healthline

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901046

دیگر خبرها

  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون