Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@10:34:44 GMT

مرده آن است که نامش به نکویی نبرند

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۶۱۰۱

مرده آن است که نامش به نکویی نبرند

کمتر از چند ساعت از فوت خسرو سینایی، فضای مجازی و حقیقی پر از آگاهی‌های تسلیت و جمله‌ها و دلنوشته‌های کسانی شد که او را می‌شناختند، محترم می‌شمردند و دوستش داشتند. نگاهی به حجم و جنس این دلنوشته‌ها و پیام‌های تسلیت نشان از گسترۀ شناخت جامعه از این کارگردان باسابقه و مقبولیت عمومی وی داشت؛ چنانچه از شاعر و آهنگساز و ادیب گرفته تا انسان‌شناس و جامعه‌شناس و استادان دانشگاهی با کارگردانان، سینماگران و هنرمندان همراه شدند و در سوگ سینای سینمای ایران نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تاثر جمعی تا به امروز ادامه یافت تا جایی که صفحۀ اول روزنامه‌ای صبح ایران نیز به آن پرداختند و با تیترهای متعددی از خسرو سینایی یاد کردند؛ روزنامه آفتاب یزد با تیتر «خسرو سینایی از دنیا رفت؛ من رفتم ناراحتم نباشید»، روزنامۀ ابتکار با تیتر «داغ سینایی بر دل سینما»، روزنامۀ ایران با تیتر «کرونا "یار در خانه" را گرفت»، روزنامۀ شرق با تیتر «کارگردانی که آرزویش برآورده نشد»، شهروند با تیتر «کرونا خسرو سینایی را ربود» و روزنامۀ همشهری با تیتر «سینایی سوار بر قطار ابدی»، به این سوگ واکنش نشان دادند.

من رفتم

صفحۀ شخصی خسرو سینایی که توسط ادمین وی اداره می‌شد یکی از اولین صفحاتی بود که در فضای مجازی و اینستاگرام به نشر خبر وی با تیتر «من رفتم» پرداخت؛ تصویر و نوشته‌ای که به سرعت در فضای مجازی پخش شد و به عنوان استوری یا داستان‌وارۀ بسیاری از هنرمندان برای اشاره به مرگ این هنرمند مورد استفاده قرار گرفت.

بدرود آقای سینایی عزیز، دلتنگتان خواهیم ماند

میترا حجار بازیگر سینما و تلویزیون در صفحۀ خود نوشت:

«هرگز از مرگ نهراسیده ام
اگر چه دستانش از ابتذال، شکننده تر بود.
هراس من – باری – همه از مردن در سرزمینی است
که مزد گورکن
از بهای آزادی آدمی
افزون تر باشد».
کمتر انسان‌هایی هستند که حرف و عمل‌شان یکی‌ست و کمتر هنرمندانی که هنر و شخصیت‌شان.
خسرو سینایی اما همان گونه بود، که بود. همیشه با فروتنی، لبخند و آرامشی مثال زدنی “با خطوط مهربان زیر چشمانش”، وقتی به یاد می‌آورم با همکلاسی‌های مدرسه فیلم با چه شور و شوقی به تماشای دوره فیلم‌هایش در خانه سینما می‌نشستیم که فرصت دیدنشان در اکران عمومی میسر نبود و چه تاثیر عمیقی داشت غربت آن آثار.
فیلم کوچه پاییز او در ستایش ژازه‌طباطبایی، چقدر مهجور ماند شاید به این دلیل که سخت بود بیست نفر هنرمند بزرگ را در یک فیلم جمع کردن و پذیرفتن حضورشان. نمی‌دانم غم انگیز ترین بخش داستان کجاست، این است که ما انسان‌هایی را از دست می‌دهیم که هیچ جایگزینی ندارند یا در زمان ‌و مکانی زیستن که قدرشناسی نه در حیات که در غیاب هم میسر نیست.
بدرود آقای سینایی عزیز، دلتنگتان خواهیم ماند

سوختنش بماند برای ما

مهرداد اسکویی، فیلمساز، عکاس و چهرۀ فرهنگی که سابقۀ همکاری و آشنایی طولانی مدتی با خسرو سینایی داشت و کتاب صوتی یادگاری اثر سینایی با صدای وی و مرحوم سینایی در سال ۹۶ منتشر شد، برای سینایی نوشت:

خسرو سینایی معنای آدم بود

مهسا ملک مرزبان مترجم و نویسنده، نوشت: آقای سینایی را از «مجله فیلم» می‌شناختم و عروس آتش و شیوه تفکرش؛ اما اولین بار که فرصت یافتم برای دیدار و تقدیم یکی از ترجمه‌های تازه‌ام به منزلشان بروم، همراه با گیزلای مهربان و فرح عزیز از ادبیات گفتیم و شنیدیم. بعد با آن محبتی که بعدها فهمیدم از ویژگی‌های دوست داشتنی‌اش است، تعدادی از مستندهایش را به من هدیه کرد. من مستندهای آقای سینایی را تا آن موقع ندیده بودم اما بعد از آن، شب‌های زیادی را به تماشای آن مستندها گذراندم و خسروسینایی را بهتر شناختم. هروقت تلفنی احوال پرسی می‌کردم می‌گفت از کار جدید چه خبر؟ ترجمه را می‌گفت. من هم شرحی از کارها می‌دادم و بعد چنان تشویقم می‌کرد که به ادامه راهم دلگرم می‌شدم.

می‌گفت «این یعنی مفید زیستن، تو برای جامعه‌ت مفیدی چون با انتخاب‌هات روش جدیدی از تفکر رو به اونها یاد میدی. تو روی آدم‌ها تاثیر می‌گذاری و این شانس رو هرکسی نداره.» بعدتر آقای سینایی را اینجا دیدم. به بهانه رونمایی از آلبوم صوتی «یاد تو» و به دعوت مهرداد اسکویی برای صحبت درباره این اثر در کنار آقای سینایی و اردشیر رستمی؛ و در خرداد۹۸ که همراه علی به منزل‌شان رفتیم تا برای افتتاحیه نمایشگاه دعوتشان کنیم. راستش به خودم بالیدم از اینکه فرصت آشنایی و معاشرت با چنین انسانی در طول حیاتم نصیبم شد. خسرو سینایی معلم من هم بود. می‌شود آدمی را کمتر از ده بار دیده‌باشی ولی به قدر ده‌ها سال از او آموخته باشی. خسرو سینایی معنای آدم بود. معیار شرافت، اصالت و آدمیت، که وجودش با ابتذال آشتی نداشت. الگویی برای سنجش خرد، نجابت، شعور، شکیبایی و آدم بودن در این خلاء بی‌آدمی. کاش همهء راه‌ها بسته نبود.

سینایی راحت شد

حسین دهباشی تاریخ‌پژوه و مستندنگار در صفحۀ اینستاگرام خود چنین نوشت:

تلخ است از دست دادن این آدم‌ها

حسین معززی‌نیا نویسنده و منتقد فیلم در مورد خسرو سینایی نوشت: اولین فیلمی که از خسرو سینایی دیدم هیولای درون بود اما اولین باری که چهره‌ خودش را دیدم در برنامه‌ «هنر هفتم» بود، نشسته مقابل اکبر عالمی، در شبی که مرد سوم (کارول رید) از شبکه‌ اول نمایش داده شد. آن شب، آقای سینایی گفت که می‌خواهد «اسطوره‌شکنی» کند و شروع کرد به حمله به مرد سوم، اورسن ولز و کارول رید. چند هفته بعدش هم در گفت‌وگویی به هیچکاک حمله کرد و گفت که سرگیجه فیلم بی‌ارزشی است و فقط کافی است به این دقت کنید که کیم نواک وقتی به‌قصد خودکشی می‌پرد داخل آب، مثل عروسک روی آب شناور می‌ماند تا جیمز استوارت بپرد و نجاتش دهد.
جار و جنجال آن ایام باعث شد حس خوبی به خسرو سینایی پیدا نکنم و فرضیه‌ام این بشود که می‌خواهد با زدن حرف‌های نامتعارف، جلب توجه کند؛ اما چند سال بعد، دیدن چند فیلم مستندش هم‌زمان شد با چند ماه همکاری با سمیرا (دخترش)، و دریچه‌ تازه‌ای باز شد برای شناختن او. به دعوت سمیرا یک بار به نمایشگاهی از آثار خانم فرح اصولی رفته بودم و آن‌جا آقای سینایی را ملاقات کردم. مدتی بعد دعوتش کردم در مجموعه برنامه‌هایی که درباره‌ مستندهای جنگی می‌ساختم، بیاید و در مصاحبه‌ای بلند شرکت کند. با مهربانی پذیرفت و یک روز صبح تا ظهر مقابل دوربین نشست. آن روز بود که فهمیدم چه‌قدر خوش‌مشرب، آداب‌دان و فرهیخته است. متانت و جدیت دلنشینی داشت که در عین حال، مانع صمیمیتش نمی‌شد.
تلخ است از دست دادن این آدم‌ها. حیف.
تسلیت به سمیرای عزیز و دیگر اعضای خانواده. #خسرو_سینایی

بدرود استاد خسرو سینایی عزیز

اسد امرایی مترجم و روزنامه‌نگار نوشت:

روحش در آرامش

احسان محمدی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه یکی دیگر از چهره‌هایی بود که به مرگ سینایی واکنش نشان داد و ضمن انتشار قسمتی از فیلم عروس آتش نوشت: فیلم "عروس آتش" به کارگردانی خسرو سینایی و بازی درخشان #حمید_فرخ‌نژاد را چند بار ببینید.
این فقط یک فیلم سینمایی نیست، مرور جدال تمام‌نشدنی، پرهزینه و دردناک ِ سنت و مدرنیته در گوشه‌گوشه این سرزمین است که عشق‌ها قربانی تعصب می‌شوند، زندگی‌ها فدای لج‌بازی!
 #خسرو_سینایی پس از ابتلا به کرونا امروز درگذشت. روحش در آرامش.

عمو خسرو هم رفت

بابک کریمی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون هم در یک پیام اینستاگرامی نوشت:

خسرو سینایی، در نوع خود بی‌مثال بود

قطب الدین صادقی بازیگر، کارگردان، مولف و مترجم هم در سوگ سینایی این گونه نوشت: کرونای خانمان‌سوز قربانی بزرگ دیگری گرفت: خسروسینایی ، که از شاخص‌ترین و توانمندترین چهره‌های فرهنگ و هنر این سرزمین بود. مردی با دانشی به‌روز و اطلاعاتی گسترده در زمینه معماری و موسیقی و نقاشی و تیٔاتر و سینما. در جامعه فرهنگی ما او را بیشتر به عنوان فیلمساز می‌شناسند (حدوداً صد فیلم کوتاه و بلند مستند و داستانی دارد)که نام‌آورترین آنها فیلم (عروس آتش ) است. ولی حقیقت مطلب آنست که او در جای خود مدرسی بزرگ بود (که سالها تدریس کرد ) و در همه عرصه‌های فرهنگی، آگاهی آکادمیک، تسلط فکری و سلیقۀ هنری درست داشت.

درجلسه‌ای که تابستان گذشته (در موزه موسیقی تهران و به ابتکار آقای مرادخانی) به مناسبت تحلیل و بررسی فیلم مستندی که درباره تهران ساخته بودند (و علاوه بر مرحوم سینایی، مهنس کاظمی، لوریس چکناواریان، مهندس بهشتی، عباس سجادی، لطیف روحانی و چند تن دیگر هم شرکت داشتند) به روشنی دیدم او تا چه اندازه دانا، خوشفکر، روشن‌اندیش و آزاده است و به قول کانت : (آگاهی )و (شجاعت ) را توامان دارد؛ و دانستم (عروس آتش) او تنها نمونه‌ای از کارهای خوب او علیه جهل و ( سنت)های مخرب زمانه است! از همه اینها مهمتر، مرحوم سینایی انسانی مهربان، وارسته و پاک‌اندیش بود که هر مخاطبی را با زبان صریح، گرمی کلام، چهۀ روشن و چشمان درخشانش، به خود جذب می کرد ! روحش شاد و نامش ماندگار که هنرمندی بزرگ و خلاق از دست دادیم که در نوع خود بی‌مثال بود!

مردی که زمستان آمد و تابستان رفت

خسرو سینایی، ۲۹ دی ۱۳۱۹ در ساری متولد شد. پس از مهاجرت به تهران، در سال ۱۳۳۷ از دبیرستان البرز دیپلم گرفت. پس از آن به اتریش سفر کرد و از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۳ به تحصیل در رشتهٔ معماری در دانشکدهٔ فنی وین مشغول شد. او همزمان به تحصیل آهنگسازی در آکادمی موسیقی و هنرهای نمایشی وین پرداخت و پس از آن به تحصیل در رشتهٔ سینما مشغول شد و با دو درجهٔ ممتاز در کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی در سال ۱۳۴۶ از آکادمی موسیقی و هنرهای نمایشی وین فارغ‌التحصیل شد.

وی از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۶ شاگرد «ویکتور وینکل باور» سرپرست بخش آکاردئون کنسرواتوار وین بود و در کنسرت‌های مختلف به عنوان تکنواز و عضو هیئت ارکستر کنسرواتوار شرکت داشت.

خسرو سینایی در سال ۱۳۴۶ به ایران بازگشت و به مدت پنج سال در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شد. او همچنین از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۴ نیز با سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران همکاری کرد. او از آن زمان تا سال ۱۳۷۱، به تدریس در رشته‌های کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی، موسیقی فیلم، مستندسازی و … در دانشگاه و مراکز آموزشی و هنری پرداخت. وی نخستین فیلم سینمایی خود را در سال ۱۳۵۸ با نام زنده باد ... ساخت.

خسرو سینایی در طول فعالیت‌های هنری خود بیش از ۱۲۰ فیلم کوتاه و بلند ساخت و افزون بر نویسندگی و کارگردانی، ساخت موسیقی و تدوین برخی از آثارش را نیز بر عهده داشته‌است. خسرو سینایی که در مرداد ۱۳۹۹ به دلیل عفونت ریه و ابتلا به ویروس کرونا، در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امیر اعلم تهران بستری شده بود، ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ درگذشت.

آنچه در ادامه می‌آید بخش عمده‌ای از آثار سینایی در سینما، هنر و ادبیات است؛

فیلم‌های سینمایی:  زنده باد ... (۱۳۵۸)، هیولای درون (۱۳۶۲)، یار در خانه (۱۳۶۶)، در کوچه‌های عشق (۱۳۶۹)، کوچه پاییز (۱۳۷۶)، عروس آتش (۱۳۷۸)، مثل یک قصه (۱۳۸۵)، کویر خون (۱۳۸۵) و جزیره رنگین (۱۳۹۳).

فیلم‌های مستند: آوائی که عتیقه می‌شود (۱۳۴۶)، سال هنر ایران (۱۳۴۷)، آن سوی هیاهو (۱۳۴۷–۱۳۴۸)، یک سرزمین، یک روز، یک راه (۱۳۴۸)، پرستش (۱۳۴۹)، سردی آهن (۱۳۴۹)، مرثیه گمشده (۱۳۴۹–۱۳۶۲)، مصور الملکی (۱۳۵۱)، حسین یاوری (۱۳۵۲)، جناب دماوندی (۱۳۵۳)، تهران امروز، تصاویر یک شهر (۱۳۵۶)، زن دیروز، زن امروز (۱۳۵۶)، نقاشی مدرن ایران (۱۳۵۶)، سفر به تاریخ (۱۳۶۴)، ابر شهر پیر (۱۳۶۴)، سرِ مرز (۱۳۷۰)، آخرین حلقه زنجیر (۱۳۷۰)، گیزلا (۱۳۷۲)، به کوه مهربان بیندیش (۱۳۷۲)، قصه کوتاهی چندهزار ساله (۱۳۷۲)، کوچه پائیز (مستند داستانی بلند ۱۳۷۵)، عبور از نمی‌دانم (۱۳۸۱)، میان سایه و نور (۱۳۸۱)، طرح برنده (۱۳۸۳)، آوازهای سکوت (۱۳۸۴)، گفتگو با سایه (۱۳۸۴)، فرش، اسب، ترکمن (۱۳۸۴)، گواهان تاریخ (۱۳۸۶)، راویان تاریخ (۱۳۸۸).

تألیفات: فیلمنامه صورتگران عصر خون، ۱۳۸۱؛ فیلمنامه سپیدجامه، ۱۳۸۲؛ فیلمنامه عروس آتش، ۱۳۸۳؛ تاول‌های لجن، ۱۳۴۲. ناشر: گالری هنر جدید (مجموعه شعر)؛ ترانه شاپرک‌های سفید، ۱۳۹۱، ناشر: نشر امرود (مجموعه شعر)؛ اتاق صورتی، ۱۳۹۴، ناشر: نشر امرود (مجموعه شعر)؛ کتاب صوتی یادگاری ۱۳۹۶ (شعر و موسیقی).

ترجمه: جلوه‌های ویژه تصویری در سینما و تلویزیون، ترجمه از انگلیسی، ۱۳۶۷؛ سینمای بعد از کمونیسم (ترجمه مقالات انگلیسی ۱۳۷۷)؛ فیلمسازان بزرگ جهان (انتخاب و ترجمه از متن انگلیسی ۱۳۸۸)؛ سیاحت و ماجراهای من در ایران. نوشته آرمین ومبری، ترجمه از متن آلمانی (آماده چاپ).

برچسب‌ها سینمای مستند سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری درگذشت درگذشت میترا حجار سینما حسین دهباشی کارگردان مستند فیلمساز مستندساز خسرو سینایی بابک کریمی مهرداد اسکویی قطب‌الدین صادقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سینمای مستند سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری درگذشت درگذشت میترا حجار سینما حسین دهباشی کارگردان مستند فیلمساز مستندساز خسرو سینایی بابک کریمی مهرداد اسکویی قطب الدین صادقی سینمای مستند سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری درگذشت درگذشت میترا حجار سینما حسین دهباشی کارگردان مستند فیلمساز مستندساز خسرو سینایی بابک کریمی مهرداد اسکویی قطب الدین صادقی آقای سینایی خسرو سینایی عروس آتش سینایی ا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۶۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا

به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آن‌ها اشاره می‌شود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش می‌کنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.

برنامه امتحانات نهایی خردادماه

با نزدیک شدن به ایام امتحانات نهایی خردادماه دانش آموزان عبارت و واژه‌های مرتبط با ایام امتحانات به ویژه برنامه امتحانات مورد توجه کسر قابل توجهی از کاربران فضای مجازی قرار گرفته است که دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها و نیز جامعه دبیران را در بر می‌گیرد.

بنا بر جدول منتشره از سوی وزارت آموزش و پرورش، امتحانات از ۳۰ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا ۲۹ خرداد ادامه خواهد داشت.

توماج صالحی

در روز‌های گذشته همچنان نام توماج صالحی در کانون توجه کاربران در فضای مجازی قرار داشته است و بسیاری از کاربران پیگیر اخبار و تحولات مرتبط با او هستند.

توماج صالحی خواننده رپ و اعتراضی در ایران است. ترانه‌های رپ او بیشتر ابعاد سیاسی و اعتراضی دارد و بعضاً در متن ترانه هایش توهین‌هایی را علیه مسئولان ارشد نظام مطرح می‌کند.

 

صالحی در ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ به دلیل ترانه هایش بازداشت شد. او همچنین در ۸ آبان ۱۴۰۱ به دلیل انتشار فیلم‌های اعتراضی و تحریک جوانان به حضور در اعتراضات بار دیگر بازداشت شد. در همین باره، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، به‌ نقل از سید محمد موسویان دادستان اصفهان، خبر بازداشت توماج صالحی را تأیید کرد و مدعی شد که او «در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به اغتشاش و آشوب‌های اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهین‌شهر نقش کلیدی داشته است.»

پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ خبر رسید که حکم بدوی محکومیت توماج صالحی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان صادر شده و همین سبب شد تا نام او در فضای مجازی مورد توجه کاربران قرار بگیرد و بسیاری تلاش کنند تا زمینه لغو صدور حکم اعدام برای او را فراهم کنند.

توضیح بیشتر اینکه دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌ تکمیلی محکوم کرده است؛ هرچند این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است

خسرو غفوریان

خسرو غفوریان، نام و نام خانوادگی است که در یک هفته گذشته به شدت مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار داشت.

بسیاری از کاربران با تصور اینکه پدر مهران غفوریان بازیگر همان خسرو غفوریان عضو ساواک زمان پهلوی است هجمه‌ای را علیه مهران غفوریان به راه انداختند.

غافل از اینکه نام پدر مهران غفوریان و عضو ساواک تنها تشابه اسمی دارد و دو فرد متفاوت با این نام پیشتر در ایران با این نام زندگی می‌کرده اند.

عبدالرضا داوری یکی از فعالان فضای مجازی مدعی شده است که خسرو غفوریان پدر مهران غفوریان است.

همچنین از مهران غفوریان دست نوشته و تصویری وجود دارد که نشان می دهد او برای پدرش به نام خسرو غفوریان دلنوشته منتشر کرده و نیز بر سر مزار او حاضر شده است.

مهدی غفوریان، برادر مهران غفوریان در واکنش به انتشار ویدیویی یک عضو سابق ساواک به نام پدر آنها گفت: ایشان را نمی‌شناسم و پدر من نیست. پدر من ناخدا یکم کمیسر دریایی خسرو غفوریان بود.

  مسمومیت الکلی پزشکان شیراز

ماجرای تلخ مسمومیت الکلی چند پزشک در شیراز و مرگ و میر ناشی از آن در روز‌های گذشته به یکی از اخبار مهم فضای مجازی تبدیل شد.

تهیه و مصرف الکل غیر استاندارد که به لحاظ شرعی و بهداشتی به شدت مورد نکوهش قرار گرفته آن هم توسط چند پزشک سوالات فراوانی را در ذهن جامعه خلق کرده است.

 طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

جدول لیگ برتر

با نزدیک شدن به روز‌های پایانی لیگ برتر، جدول لیگ برتر نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

رقابت نزدیک دو تیم پایتخت در کنار تیم سپاهان برای فتح جام سبب شده تا این جدول بیش از پیش در کانون توجهات قرار بگیرد.

پس از پایان هفته بیست و ششم استقلال در صدر قرار دارد و پرسپولیس نیز در رده بعدی قرار دارد. 

اعدام آرمان؛ قاتل غزاله

پس از مدت‌ها گذشت زمان از مرگ غزاله که توسط آرمان عبدالعالی به قتل رسید و نیز اعدام آرمان، با اکران عمومی فیلم بی بدن دوباره نام این دو جوان درگذشته در کانون توجهات قرار گرفته و بسیاری در پی خواندن سرگذشت تلخ این دو هستند.

رسیدگی به این پرونده از اسفند سال ۹۲ آغاز شد و خانواده دختر ۱۹ ساله‌ای به‌نام غزاله خبر ناپدید شدن دخترشان را اعلام کردند اما خیلی زود مشخص شد او آخرین بار به خانه دوستش که پسری ۱۸ ساله به‌نام آرمان بوده رفته است. با دستگیری آرمان، او پس از چند روز به قتل غزاله اعتراف کرد و بازداشت شد. اما مدتی بعد منکر قتل شد و گفت آن روز از غزاله خواستم برای صحبت و خداحافظی به خانه ما بیاید چون می‌خواست برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود.

آرمان گفت: چون او را دوست داشتم و نمی‌خواستم برود سر این موضوع با هم بحث کردیم اما او از پله‌ها پرت شد و سرش به لبه پله خورد، من هم ترسیدم و جسدش را در یک چمدان گذاشتم و در سطل زباله خیابان انداختم.

بعد از اعترافات آرمان تلاش برای پیداکردن جسد آغاز شد اما این جست‌وجوها راه به جایی نبرد و جسد دختر جوان هنوز هم پیدا نشده است. مدتی بعد آرمان اعترافات قبلی خود را پس گرفت و مدعی شد قتلی مرتکب نشده است. او گفت: غزاله به خانه ما آمده بود که موقع بازگشت در راه‌پله پایش لیز خورد و روی پله‌ها افتاد و جانش را از دست داد. من هم ترسیده بودم، او را بلند کردم و در یک چمدان گذاشتم و نزدیکی سطل زباله رها کردم. من غزاله را نکشتم.

انکارهای آرمان فایده‌ای برای او نداشت، با اینکه او در زمان قتل چند روز تا ۱۸سالگی زمان داشت و هنوز به ۱۸سالگی نرسیده بود، در دادگاه محاکمه و به قصاص محکوم شد. رأی صادرشده مورد تأیید دیوان عالی کشور قرار گرفت و پرونده برای اجرای حکم آماده شد.

مادر غزاله اعلام کرد در صورتی گذشت می‌کند که آرمان محل دفن جسد را بگوید.

با این وجود باز هم با توجه به مدارک جدید به‌دست‌آمده و قبول اعاده دادرسی، آرمان بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار در شعبه ۵ مورد محاکمه قرار گرفت. او که حالا در مقطع فوق‌لیسانس در دانشگاه شهید مدرس در حال تحصیل است، یک بار دیگر اعلام کرد قتل کار او نیست و نمی‌داند جسد کجاست و ممکن است غزاله زنده باشد.

در نهایت قضات دادگاه کیفری استان تهران وارد شور شدند و آرمان را در قتل مجرم تشخیص دادند و او را برای بار دوم به قصاص محکوم کردند. رأی صادرشده یک بار دیگر در دیوان عالی کشور تأیید شد.

شایان ذکر است، بی‌بدن فیلمی عناصر جنایی ایرانی به کارگردانی مرتضی علیزاده، نویسندگی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی محصول سال ۱۴۰۲ است. این فیلم نخستین‌بار در چهل و دومین جشنوارهٔ فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گفته کارگردان، داستان فیلم برداشتی آزاد از چندین پروندهٔ قضایی واقعی است. شباهت‌های بسیار المان‌های فیلم با پرونده غزاله شکور باعث اعتراض خانواده شکور به این فیلم گردید، کارگردان فیلم ارتباط مستقیم اقتباس سینمایی خود با این پرونده را نپذیرفت.

بازی سپاهان و پرسپولیس

در جریان بازی تیم‌های پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر، فوتبال روی زشتی از خود به جامعه نشان داد و بانوان پرسپولیسی مورد اهانت هواداران سپاهانی قرار گرفتند.

در مقابل برخی هواداران زن پرسپولیسی نیز در مقابل از تعابیر زشت و زننده‌ای استفاده کردند که همین موضوغ سبب شد تا برای برخی موضوع ورود زنان در ورزشگاه‌ها دوباره به یک مسئله و مهم سوال تبدیل شود.

ظاهرا حواشی دیدارهای پرسپولیس و سپاهان تمامی ندارد و مدیران باشگاه پرسپولیس و سپاهان بعداز دور جدید بيانيه ها به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال احضار شدند.

  نیکا شاکرمی

چند روزی است که رسانه‌های معاند با محوریت بی بی سی با ارائه گزارش‌های اشتباه و ساختگی پیرامون مرگ مرحومه نیکا شاکرمی دوباره در تلاش هستند تا فضای مجازی و رسانه‌ای ایران را تحت تاثیر قرار داده و افکار عمومی جهان را بر علیه ایران بشورانند.

رسانه‌های معاندی که در برابر قتل و عام ده‌ها هزار کودک و نوجوان غزه که بسیاری از آن‌ها زن و دختر بودند سکوت کرده اند و از ترس رژیم صهیونیستی و اربابان خود سخنی نمی‌گویند، حالا از راه دور پرونده‌ای ساختگی برای مرحومه نیکا شاکرمی ساخته اند و ادعا‌هایی بی اساس را در خصوص او مطرح می‌کنند.

در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ خبر تلخی ناظر بر مرگ دختر نوجوانی به نام نیکا شاکرمی نیز در فضای مجازی منتشر و با حواشی فراوانی رو به رو شد. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ رسانه‌های معاند به نام انتشار اسنادی جدید از این پرونده دوباره این نام و این پرونده را مورد توجه افکار عمومی در رسانه‌های ایران قرار دادند.

خیزش دانشجویان ضد صهیونیست

به دنبال حملات وحشیانه نظامیان رژیم صهیونیستی به زنان و کودکان بی گناه در نوار غزه و کشتار وحشیانه آنها، موجی از اعتراضات در نقاط مختلف جهان در اعتراض به این نسل کشی به ویژه در دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکایی آغاز شد.

آوریل 2024 رسانه ها از برخورد وحشیانه پلیس آمریکا با دانشجویان و اساتید معترض در دانشگاه های این کشور که در اعتراض به این نسل کشی به خیابان ها آمده بودند، خبردادند و این اتفاق سبب سد تا این موضوع نیز در کانون توجه کاربران قرار بگیرد. 

 

لیلا صدیقی

در روز‌های گذشته در فضای مجازی نامی به نام لیلا صدیقی نیز مورد توجه قرار گرفت. این بار نیز رسانه‌های معاند میدان دار معرکه هستند و مدعی هستند که این فرد دختر حجه الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی است که خارج از کشور زندگی می‌کند.

هنوز هیچ رسانه و یا مرجع داخلی در این خصوص شفاف سازی لازم را انجام نداده است.

حجه الاسلام صدیقی مدتی پیش بابت ماجرای حوزه علمیه امام خمینی ره و باغ ازگل مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت.

ژیلا صادقی

ژیلا صادقی که سال هاست با حجاب کامل میهمان خانه‌های مردم از طریق قاب تلویزیون است، حالا با انتشار تصاویری از خود با پوشش نامناسب در فرودگاه خارج از کشور با حواشی فراوانی رو به رو شده است.

ژیلا صادقی نیارکی متولد ۲۲ شهریور ۱۳۵۲و مجری تلویزیونی و بازیگر ایرانی-آمریکایی است. او یک مجری پرحاشیه شناخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • تلف شدن صدها هزار ماهی در ویتنام
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!