Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتمع خدماتی رفاهی پلمیس اسفراین در سال 1388 به بهره برداری رسید و با گذشت یازده سال از بهره برداری این مجتمع تاکنون بهره برداری قابل توجهی نداشته است و در حال حاضر به حالت متروکه و رو به تخریب در آمده است .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک، ایجاد مجتمع های رفاهی بین راهی به منظور ساماندهی و ارتقاء خدمات موردنیاز مسافران، در افزایش ایمنی سفر و کاهش مخاطرات رانندگی نقش موثری دارد و علاوه بر آن بستری مناسب برای اشتغالزایی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان خراسان شمالی و شهرستان اسفراین  نیز برای افزایش ایمنی جاده‌ها، ایجاد توقفگاه‌ها و مجتمع‌های خدمات رفاهی بین‌راهی در دستور کار بوده است  و با توجه به اینکه این شهرستان از آب و هوای خوب و همچنین مناظر زیبا برخوردار است و معمولا تعداد زیادی از اتوبوس های تهران از مقصد بجنورد از جاده اسفراین عبور می‌کنند، ایجاد مجتمع بین‌راهی برای ارائه خدمات ،ضروری و از جهتی مقرون به صرفه کرده است.

عملیات ساخت مجتمع رفاهی بین راهی پلمیس در گردنه ای به همین نام در شهرستان اسفراین  از سال ۸۷ آغاز و در سال ۸۸ به بهره برداری رسید اما با گذشت یازده سال، از بهره برداری این مجتمع هنوز استفاده درستی از این مکان نمی شود و به صورت متروکه رها شده و متاسفانه آسیب ها و خسارات زیادی به بنا و تجهیزات این مکان وارد شده است .






در پایین دست این مجتمع در کنار چشمه این گردنه نیز یک استخر آب و یک واحد سرویس بهداشتی توسط منابع طبیعی شهرستان  احداث شده که به گفته مردم منطقه به تازگی از آب این استخر برای و آبیاری زمین ها و باغ های شخصی توسط افراد ناشناس استفاده می شود.

سرویس های بهداشتی احداث شده در این محل نیز وضعیت نامناسبی داشته به طوری که در میان علف های هرز گم شده است .

 

کارشکنی دستفروشان و مردم محلی

عبدالله سهرابی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسفراین در گفتگو با خبرنگار سپهرآیین با اشاره به اینکه مجتمع خدماتی، بهداشتی و رفاهی پلمیس با هدف رفاه حال مسافران و گردشگران این مسیر احداث شده است، اظهار داشت: این مجتمع  در سال 87 کلنگ زنی و اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان جهت ساخت آن هزینه و عملیاتی شد.وی با اشاره به مشکلاتی که در بحث بهره برداری این مکان بعد از واگذاری به بخش خصوصی پیش آمده است،  گفت : طبق قانون این مجتمع به بخش خصوصی واگذار شد و چند مرحله هم این کار صورت گرفت اما متاسفانه کارشکنی های دست فروشان مستقر در این مکان و همچنین مردم روستای کلات باعث شد که کسانی که متقاضی ساماندهی این مجتمع بودند، از ادامه کار انصراف دهند .




 

 

سهرابی با بیان اینکه دو مجموعه خصوصی برای بهره برداری از این مکان درخواست داده بودند، گفت: متاسفانه شکستن در و پنجره
های این مجتمع رفاهی، سرقت شیرآلات، مخزن و پمپ آب و آسیب زدن به آن از جمله کارشکنی هایی است که توسط برخی از افراد محلی منطقه رخ می دهد و مانع از ورود بخش خصوصی برای ساماندهی به این مجتمع شده است.

وی با بیان اینکه دست فروشان محلی که در نزدیکی این مجتمع حضور دارند، معتقدند که آبادی این مجموعه رفاهی باعث تعطیلی کار آنها خواهد شد، گفت: این در حالی است که قطعا با بهره برداری از این مجتمع مسافران بیشتری اقدام به توقف خواهند کرد و در فصل های سرد نیز سرپناهی خواهند داشت.

رئیس  اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسفراین افزود: در حال حاضر پیمانکار بخش خصوصی قرارداری 20 ساله برای ساماندهی و بهره برداری از این مکان را امضا کرده است که امید است این مجتمع به نقش اصلی اش بازگردانده شود.

وی با اشاره به اینکه قرارداد این مجموعه با اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شده است و تاکنون اطلاعاتی از میزان مبلغ قرارداد عنوان نشده است، خاطرنشان کرد: اما  شنیده ها حاکی از این است که برای حفظ و نگهداری از این بنا قرارداد با مبلغ پایینی بسته شده است.




سهرابی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا این مجموعه به مردم روستا واگذار نشده است، گفت: طی دو مرحله قرارداد با بومیان روستای کلات بسته شد، اما کارشنکی های مردم روستا اجازه فعالیت را از آنان گرفت و از ادامه کار انصراف دادند.

وی بیان داشت: حکم مرجع قضایی برای برخورد با این افراد گرفته شد، اما متاسفانه در اجرای این حکم و جمع آوری دست فروشان همکاری لازم صورت نگرفت و نتیجه حاصل نشد.

سهرابی در ادامه در پاسخ به این سوال که ظاهرا زمینی روبروی این مجتمع رفاهی خاک برداری شده و به گفته مردم قرار بوده است جاده از آن محل عبور کند که محل بیشتر برای پارک وسایل نقلیه و جذب بیشتر این مجتمع رفاهی باشد، گفت: دلیل اصلی مسطح کردن آن قسمت برای پارکینگ بوده است و هیچ کاربری دیگری به عنوان جاده برای آن تعریف نشده است.

این مقام مسئول یادآور شد: این مجتمع رفاهی طی مزایده ای که اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گذاشته است، تحویل داده شد، که قطعا این بخش خصوصی باید در قالب پیمانکار پاسخگو تمام و کمال آن واحد باشد.




استفاده شخصی ازآب استخر انجام نشده است

معاون اداره منابع طبیعی و آب خیز داری شهرستان اسفراین نیز در گفتگو با خبرنگار سپهرآیین گفت: منطقه شامل طرح جنگل کاری است و احداث مخزن آب، برای آبیاری درختان کاشته شده در آن منطقه و همچنین با توجه به بحث آتش سوزی در جنگل ها و مراتع برای تامین آب جهت خاموش کردن آتش بوده است.

محمدی ضمن رد استفاده برای مصارف شخصی از آب این منبع گفت: از آب استخر احداث شده تنها برای موارد اعلام شده استفاده می شود وهیچ گونه استفاده شخصی نمی شود ‌.

محمدی در پاسخ به موضوع رها شدگی یک باب یک سرویس بهداشتی در کنار استخر این مجتمع رفاهی هم گفت: این سرویس بهداشتی با هدف استفاده برای بحث جنگلبانان ساخته شده ولی متاسفانه چند مرتبه با وجود قفل و موارد ایمنی، تمام شیرآلات، در و.. سرقت رفته است .

با توجه به ظرفیت های تاریخی، میراث فرهنگی و جاذبه های گردشگری شهرستان اسفراین، انتظار می رفت ایجاد این مجتمع بین راهی اسباب آسایش و رفاه گردشگران و زمینه جذب آنان برای بازدید از آثار تاریخی این شهرستان را فراهم کند، اما مورد استفاده قرار نگرفتن این طرح ها ، بروز برخی ناهنجاری ها و فقدان امکانات مورد نیاز مسافران باعث شده تا این مجتمع  کارکرد مورد انتظار را برآورده نسازد.


گزارش: سمیه حسن آبادی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهرستان اسفراین مجتمع رفاهی میراث فرهنگی بهره برداری بخش خصوصی احداث شده بین راهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۶۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: طرح نور فراجا یک تکلیف قانونی، شرعی و مورد تأکید ولی امر مسلمین است و با رویکرد پیشگیرانه، مدیریت شایسته و صبر و بردباری انجام شود و به طور یقین حمایت قضایی از اقدامات اجرایی فراجا در اجرای این طرح وظیفه قانونی ماست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهرام کرمی امروز _ پنجشنبه ششم اردیبهشت _ در ابتدای نشست کمیته برنامه ریزی دادگستری کل استان کرمانشاه که با حضور رئیس کل دادگستری استان، معاونین، رؤسا و دادستان‌های حوزه‌های قضائی استان به منظور بررسی سند تحول قضائی و چگونگی اجرایی شدن برنامه‌های عملیاتی سال ۱۴۰۳ برگزار شد، ضمن اعلام حمایت قاطع دستگاه قضائی استان از طرح نور فراجا اظهار کرد: طرح نور فراجا یک تکلیف قانونی، شرعی و مورد تأکید ولی امر مسلمین می‌باشد که بایستی با رویکرد پیشگیرانه، مدیریت شایسته و صبر و بردباری انجام شود و به طور یقین حمایت قضائی از اقدامات اجرایی فراجا در اجرای این طرح وظیفه قانونی ماست.

وی در ادامه درباره اقدامات دادگستری استان در راستای تحقق شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نکاتی را تشریح کرد و گفت: در سراسر استان از هر ایده‌ای که قابلیت اجرایی داشته باشد استقبال می‌کنیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری بر رونق تولید و اقتصاد، با بیان اینکه رئیس محترم قوه قضائیه همواره تأکید بر رصد و پیگیری جدی مسئولین قضائی برای رفع موانع و مشکلات قضائی واحدهای تولیدی دارند، گفت: دادگستری استان در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی همواره به دنبال ارائه راهکار و کمک جهت رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران است.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت اجرایی شدن سند تحول قضائی اظهار کرد: بنا بر تأکید ریاست محترم قوه قضائیه، نسخه بروز رسانی شده سند تحول قوه قضائیه و برنامه‌های عملیاتی سال ۱۴۰۳ باید به صورت تفکیک شده برای هریک از مجریان تعیین و مراحل مختلف اجرای آن به دقت پیگیری شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

کرمی ضمن تأکید بر مطالعه کامل سند تحول قضائی افزود: این سند مانند قانون اساسی برای قوه قضائیه می‌باشد و مطالعه آن الزامی است و ضرورت دارد علاوه بر اجرایی کردن و عمل به مفاد آن، ایده‌ها و پیشنهادهای خود را در جهت بهبود عملکرد دستگاه قضائی ارائه دهید.

وی ضمن اشاره به تأکید رئیس محترم قوه قضائیه در خصوص انتخاب عادلانه کارشناسان بر اساس قرعه کشی یادآور شد: ارجاع پرونده‌ها به صورت سنتی بستری فساد زا بود، لذا قرعه‌کشی میان کارشناسان از طریق سامانه ارجاع راهی عادلانه برای انتخاب کارشناسان جهت کارشناسی پرونده‌های قضائی است.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: خوشبختانه دادگستری استان کرمانشاه تا پایان فروردین با استفاده ۷۸ درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان، آمار شایسته‌ای دارد.

وی در پایان ضمن تأکید بر رعایت نظم و انضباط اداری و گفت: تمام کارکنان قضائی و اداری استان باید ضمن رعایت دقیق نظم و انضباط اداری جهت ترویج و رونق بخشی آن تلاش کنند، چرا که یکی از عوامل رضایت‌مندی مراجعین، داشتن نظم و انضباط اداری و تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا در این نشست ابتدا محمد باقر نریمانی معاون برنامه‌ریزی دادگستری استان کرمانشاه طی گزارشی به اعلام آمار عملکرد دستگاه قضائی استان در سال ۱۴۰۲ و تشریح برنامه‌های عملیاتی و تکالیف دادگستری استان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش همکاران قضائی و اداری علیرغم حجم بالای ورودی پرونده‌ها، عملکرد دادگستری استان در سطح کشور بسیار مطلوب می‌باشد و امیدواریم در سال جدید بر اساس سند تحول قضائی که بروز رسانی شده عملکرد بهتری داشته باشیم.

کد خبر 748003

دیگر خبرها

  • فاز اول بیمارستان سلامت سیب و سوران در آستانه بهره برداری
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • بهره‌برداری از طرح بهداشتی و درمانی در اسفراین
  • عملیات اجرایی زیرگذر پرتردد سرخون آغاز شد
  • اینفوگرافیک | مجتمع های خدماتی رفاهی استان قزوین
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • بهره برداری از زورخانه ده ونک
  • بررسی طرحهای اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهر های تکاب و سلماس
  • بهره برداری از خانه بهداشت کارگری در دماوند