Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@22:36:00 GMT

علت و درمان سردی پا‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۱۱۱۴

در مطلب زیر به برخی از دلایل سردی پا‌ها و درمان‌های خانگی آن می‌پردازیم. ناطقان: سردی پا‌ها و بی‌حس شدن در فصل سرد سال طبیعی است، اما احساس این عارضه در روز‌های گرم می‌تواند نشانه‌ای از بیماری باشد. این احساس سردی گاهی حتی با پوشاندن پا‌ها هم رفع‌شدنی نیست. زنان، چون تراکم کلی چربی و عضلات‌شان کمتر ازمردان است، جریان خون در دست و پای آن‌ها هم کمتر است و سردی پا در آن‌ها شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این مطلب به برخی از دلایل سردی پا‌ها و درمان‌های خانگی آن می‌پردازیم:

دلایل این سردی بی‌موقع چه می‌تواند باشد؟
کم‌کاری تیروئید
تیروئید در اصل ترموستات بدن است و با کم‌کار بودنش بیشتر فعالیت‌های بدن آرام انجام می‌شوند و فرد با علایمی مانند خستگی، یبوست، افزایش وزن و احساس سردی در دست و پا‌ها روبه رو می‌شود. کم‌کاری تیروئید در زنان و افراد بالای ۴۰ سال بسیار رایج است.
استرس یا اضطراب بالا
فرد با هربار اضطراب، بدنش آدرنالین تولید می‌کند. آدرنالین باعث انقباض رگ‌های خونی می‌شود و در نتیجه جریان خون در تمام بدن کاهش می‌یابد. با کم شدن جریان خون در قسمت‌های انتهایی بدن، دمای بدن به‌تدریج پایین آمده و احتمالا به سردی دست‌ها و پا‌ها منجر می‌شود.
اختلال در گردش خون
فردی که گردش خون ضعیفی دارد اغلب در رساندن خون کافی به قسمت‌های پایین بدن دچار اشکال می‌شود. در نتیجه در پا‌ها و دست‌ها احساس سردی می‌کند. گردش خون ضعیف می‌تواند ناشی از نشستن طولانی پشت میز هم باشد.
کم‌خونی
زمانی کم‌خونی در بدن رخ می‌دهد که میزان گلبول قرمز سالم در خون برای رساندن اکسیژن به تمام نقاط بدن کاهش یابد. معمول‌ترین نشانه کم‌خونی
احساس خستگی و ضعف بدن در کنار علایمی همچون سردی پا‌ها و دست‌ها، احساس گیجی تنگی نفس، سردرد و رنگ‌پریدگی است.
لاغری بیش از حد
با وزن کم و کمبود چربی، بدن توانایی از بین بردن دمای سرد بدن را ندارد. کاهش میزان مصرف غذا باعث توقف کالری‌سوزی در متابولیسم بدن می‌شود درنتیجه بدن در تامین حرارت ناتوان می‌شود.
کم آبی بدن
آب به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند. اگر شما به اندازه کافی آب بنوشید، آب گرما را به آرامی آزاد و دمای بدن را تنظیم می‌کند.
راه‌های درمانی طبیعی سردی پا‌ها
زنان در فاصله سنی ۱۹ تا ۵۰ سال روزانه به ۱۸ میلی‌گرم آهن نیاز دارند. توصیه می‌شود برای جبران و تامین آهن بدن از غذا‌های غنی از آهن مانند خرما، سیب، عدس، گوشت قرمز، اسفناج بادام و زردآلوی خشک استفاده کنید. درصورت لزوم با توصیه پزشک می‌توانید مکمل‌های آهن هم مصرف کنید.

ماساژ پا با روغن‌های گرم‌شده زیتون، نارگیل یا کنجد به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باعث تحریک و افزایش جریان خون می‌شود. پس از ماساژ با جوراب پنبه‌ای نرم، پا را بپوشانید. کار ماساژ را می‌توانید هر شب قبل از خواب انجام دهید.

پا‌ها را حمام آب گرم دهید. قبل از خواب لگنی را با آب گرم پر کرده و پا‌های خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
از مرطوب‌کننده روزانه پا که باعث تغذیه و بهبود آن می‌شود استفاده کنید.

ورزش و نرمش پاها، گردش خون را به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

زمان مراجعه به پزشک
درصورتی‌که به‌طور مداوم با سردی پا‌ها مواجه بودید، برای تشخیص دقیق‌تر حتما با پزشک مشورت کنید. به‌خصوص اگر سردی پا‌ها با نشانه‌های دیگری همچون خستگی، تغییرات وزنی، تب، درد مفاصل، زخم‌های روی انگشت یا پا و تغییرات پوستی مثل آکنه‌ها، پوسته پوسته‌شدن یا ضخیم شدن پوست همراه باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درمان ، علت ، سردی ، پاها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان علت سردی پاها سردی پا ها جریان خون گردش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری تکلیف محور و وظیفه‌مند بود

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد که در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد، گفت: در کشور مقدس جمهوری اسلامی ایران سالروز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده تا ایشان الگویی برای تمام معلمان و استادان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی با بیان اینکه شهید مطهری وظیفه مدار بودو هرجا که احساس وظیفه میکرد وارد عمل میشد عنوان کرد: شهید مطهری رحمع الله علیه، کتاب شرح منظومه را به عنوان یک کتاب عمیق و قابل تامل که تنها اساتید فلسفه و کلام حوزه قادر به تدریس آن هستند، تدریس میکرد ولی در جایی که احساس وظیفه کرد کتابی با درک بسیار آسان و روان مانند داستان راستان را به نگارش در می‌آورد.

امام جمعه ارومیه ادامه داد: زمانی که مجله‌ای با عنوان زن روز در زمان طاغوت، به دنبال زیرسوال بردن معارف و احکام دین بود، شهید استاد مطهری احساس وظیفه کرد و برای حفظ معارف دین، به انتشار مقالات در پاسخ به انحرافات دینی ایجاد شده پرداخت.

 وی افزود: شهید مطهری با این اقدامات خود توانست جهشی فکری دردانشگاه‌ها و قشر جوان ایجاد کرده و مردم را نسبت به ارزش‌های اسلامی متوجه سازد.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) تصریح کرد: هرکس خودش را به عنوان امام معرفی می‌کند، قبل از آنکه دیگران را تعلیم دهد، باید خودش را تعلیم کند و فردی استاد واقعی است که مطالب را که به دانشجو انتقال می‌دهد، خود نیز آن‌ها را پذیرفته و به آن‌ها عمل کند.

 حجت الاسلام والمسلمین قریشی در پایان بیان کرد: کسی که معلم خودش است، بیش‌تر جای تکریم دارد تا کسی که دیگران را تعلیم می دهد.

الگوبرداری از روش‌های شهید مطهری بسیار ضروری است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی در نشست صمیمی با اساتید مدارس علمیه ارومیه نیز گفت: تبعیت و الگوبرداری از روش‌های شهید مطهری در همه زمینه‌ها اعم از جهاد تبیین و سایر عرصه‌های اعتقادی و مبنایی بسیار ضروری است.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی  با تاکید بر تبیین شخصیت شهید مطهری افزود: آن چیزی که شهید مطهری را متمایز کرده بود، وظیفه شناسی و تواضع آن شهید والامقام بود و در هر زمینه‌ای احساس نیاز می‌کرد، وارد عمل می‌شد.

وی اظهار کرد: سخنرانی‌ها و خطابه‌های شهید مطهری از عمق وجود بود و این به معنای باور به گفته‌ها توسط ایشان است؛ اینکه فردی به گفته‌های خود اعتقاد و ایمان داشته باشد، این معنای ایمان واقعی است.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم پیگیری امور و احساس وظیفه توسط علما و روحانیون در جامعه اظهار کرد: ایمان دینی جزو موضوعاتی است که باید به آن تقید داشته باشیم و همانند شهید مطهری و دیگر شهدای اندیشمند در جایگاه دفاع از دین و اسلام قدم برداریم.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • شهید مطهری تکلیف‌محور و وظیفه‌مند بود
  • انریکه تحقیرم کرد، او حتی با من دست نداد
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • جای خالی مهدی‌پور احساس نشد!
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • سانچو: فکر به یونایتد نه، فقط دورتموند و سی‌ال!
  • شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد
  • شهید مطهری تکلیف محور و وظیفه‌مند بود
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند