Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@19:16:51 GMT

لشگرکشی آفرودسواران به الوند!

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۱۶۶۷

لشگرکشی آفرودسواران به الوند!

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، هر چند به نظر می‌رسد آسیب‌های وارد شده به الوندِ تاریخی و طبیعی آن‌قدر زیاد بوده که متولیان منابع طبیعی هم پیش از این خط و نشان‌هایشان را برای حضورِ آفرودسواران در این منطقه کشیده‌اند، اما گویا راهِ دهن‌کجی حفاران غیرمجاز به این گروه ورزشی هم راه پیدا کرده که دو روز بعد از انتشار حرف‌های مدیرکل منابع طبیعی استان، سر موتورهایشان را به سمت کوهستان الوند کج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود یک هفته قبل یعنی چهارم مرداد اسفندیار خزائی - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان - چهارم مرداد در گفت و گویی اعلام کرده بود که «برخی آفرود سواران در مناطق ارزشمند از نظر منابع طبیعی نظیر کوهستان و دامنه‌های الوند، دره مراد بیگ، حیدره و تاریک دره حضور می‌یابند، در حالی که از این پس به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم آنها با ورود به این عرصه‌ها به منابع طبیعی خسارت وارد کنند. گشت، مراقبت و شناسایی عاملان تخریب منابع طبیعی تشدید می‌شود؛ گردشگری و ورزش بدون حفظ منابع طبیعی و محیط زیست معنی ندارد و آفرود سواری تخریب محیط زیست و منابع طبیعی را به همراه دارد. آفرود سواری و موتور سواری خسارت فیزیکی زیادی به اکوسیستم طبیعی و زیستگاه‌های گیاهی و جانوری وارد کرده همچنین باعث تخریب ساختمان و بافت خاک می‌شود.»

با گذشت یک هفته از انتشار این صحبت‌ها، آفرودسواران راهِ «تخت‌رستم» (یخچال) را در پیش گرفتند و موتورسواران به سمت «کلاه‌قاضی» رفتند؛ مسیرهایی که در نهایت به دل کوهستان الوندی می‌رسد که در فهرست میراث طبیعی ثبت شده و حفاظت از آن در دستور کار چند دستگاه متولی قرار دارد.

آن ها به اعلانِ مسوول منابع طبیعی دهن کجی کردند

حسین زندی - فعال میراث فرهنگی همدان - درگفت‌وگو با ایسنا، مناطقِ قرارگرفته زیر چرخِ موتورسواران و آفرود سواران را به عنوان یک منطقه‌ی طبیعی، زیر مجموعه‌ی کوهستان الوند معرفی می‌کند و می‌گوید: از چند سال گذشته که حضور این افراد در مناطق طبیعی و بکر کوهستانِ الوند زیادتر شده، آسیب‌ها به این منطقه نیز بسیار زیاد شده‌اند.

او با اشاره به اعلامِ مدیر کل منابع طبیعی که گفته است "ورود آفرودسواران به عرصه طبیعی همدان ممنوع است "، می‌افزاید: به نظر می‌رسد اقدامِ این گروه ورزشی یک نوع دهن کجی به صحبت‌های آن مقام مسوول باشد.

وی آسیب‌هایی که آفرودسواران وموتورسوان به بخش‌های مختلف الوند ایجاد کرده‌اند را به شدت می‌داند به حدی که اتفاقات رخ داده در طول دو سه سال اخیر باعث اعتراض کوهنوردها و فعالان محیط زیست شده و در نهایت مسوولان را مجبور به واکنش کرد.

او با اشاره به این‌که در طول دو سه سال گذشته فعالان میراث طبیعی و گردشگری به دنبال مسوولی بوده‌اند که اعتراض خود را به این اتفاق وارد کنند، ادامه می‌دهد: نمی‌دانستیم کدام نهاد باید جوابگو باشد منابع طبیعی یا محیط زیست. در واقع هیچ کس پاسخگو نبود، تا سرانجام در طول یک هفته گذشته مدیر کل منابع طبیعی استان همدان به یک رسانه اعلام کرد که «در حال شناسایی عاملان تخریب هستند و گردشگری و ورزش بدون حفظ منابع طبیعی و محیط زیست معنی ندارد، برای انجام ورزش‌های بین‌المللی باید تدابیر منطقی پیش‌بینی کرد تا زمینه تخریب عناصر طبیعی فراهم نشود.»

زندی در ادامه با تاکید بر این‌که آفرود سوارها و موتورسوارها نیز کانون و صنف مربوط به خود را دارند، ادامه می‌دهد: آنها حتی پیست مخصوص مسابقه و تمرین دارند و کسانی که عضو هیات افرودسواران هستند می‌توانند از آن پیست استفاده کنند این در حالی است که همان افراد رغبت چندانی به سایت خود ندارند و بیشتر تمایل دارند تا در دل کوهستان‌های اطراف همدان و عرصه‌های طبیعی کوهستان الوند تمرین و تفریح کنند.

این فعال میراث فرهنگی و زیست محیطی با تاکید بر ممنوعیت ورودِ ماشین‌هایی که لاستیکی‌های پهن دارند، آن هم به عرصه‌های طبیعی، می‌گوید: این نوع از لاستیک‌ها باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و آسیب دیدنِ پوشش جانوری می‌شود، وقتی صدای موتوری و ماشین می آید پرندگان وحشت می‌کنند و از سوی دیگر این چرخ‌ها لانه حیوانات را تخریب می‌کنند، همچنین پوشش گیاهی بسیار کمیاب منطقه را نیز از بین می‌برند و از سوی دیگر خاک منطقه دچار فرسایش می‌شود.

به گفته‌ی وی، مردم روستاهای منتهی به کوهستان الوند مانند دره مراد بیک و حیدره و دیگر روستاها نیز به تازگی با نوشتن نامه اعتراضی درخواست جلوگیری از ورود این افراد به این بخش از کوهستان الوند را کرده‌اند و حتی از ورود ماشین‌ها در روزهای جمعه به این منطقه جلوگیری می‌کنند، هر چند همه راها بسته نیستند.

این فعال میراث فرهنگی استان همدان با اشاره به صحبت های مدیر کل منابع طبیعی استان مبنی بر فعال شدن گشتی زنی ها در منطقه برای جلوگیری از این نوع فعالیت ها، ادامه می دهد: در حالی آن مقام مسوول چنین خبری را اعلام می کند که به نظر می رسد هنوز هیچ گروه گشت زنی در این مناطق فعال نشده اند، وگرنه که قطعا این گروه نمی توانستند به کوه لشکر کشی کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح ترافیک 99 جمشید شارمهد گروه تروریستی تندر خسرو سینایی مهرداد بذرپاش همدان الوند محیط زیست آفرودسواران تخریب محیط زیست طرح ترافیک 99 جمشید شارمهد گروه تروریستی تندر خسرو سینایی مهرداد بذرپاش کوهستان الوند منابع طبیعی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین ناصری، صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: به همت نیروهای پاسگاه ویژه حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عنبرآباد در راستای صیانت و حراست از حقوق بیت‌المال، ۱۵۹۰ مترمربع از اراضی ملی گمرکان که چندی پیش توسط افراد سودجو مورد تصرف قرار گرفته بود از ید آنها خارج شد.

وی افزود: مردم طبیعت دوست می‌توانند در تماس با شماره ۱۳۹ و ۱۵۰۴ کد امداد جنگل و مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گزارش‌ها و اخبار خود را در زمینه آتش‌سوزی عرصه‌های منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی، قاچاق گیاهان دارویی، حفر چاه غیر مجاز در اراضی ملی و … اطلاع‌رسانی کنند تا از ورود خسارت‌های جبران‌ناپذیر به عرصه‌های مرتعی و جنگلی جلوگیری شود.

کد خبر 6098233

دیگر خبرها

  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • وقوع سیل در افغانستان تلفات جانی برجای گذاشت
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • ثبت زندگی سلاطین کوهستان در ارتفاعات برفی سوادکوه + فیلم
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان