Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا پس از گذشت حدود هفت ماه از ظهور ویروس عجیب کرونا در جهان با احتساب آمار مبتلایان بیماری کووید-۱۹ (۲۶ ژوئیه/ پنجم مرداد) در کشورهای برزیل، مکزیک، پرو، کلمبیا و آرژانتین برای نخستین بار از شیوع ویروس کرونا در جهان، آمریکای لاتین با پشت سر گذاشتن آمریکا و کانادا از لحاظ شمار موارد ابتلا در صدر فهرست مناطق درگیر به این بیماری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرین اطلاعات شمار کل مبتلایان کووید-۱۹ در آمریکای لاتین به مرز ۵ میلیون نفر رسیده است. به این ترتیب پیش بینی‌های کارشناسان مبنی بر شناسایی این منطقه به عنوان کانون جدید ویروس کرونا به وقوع پیوست.

آمریکای لاتین در حالی شاهد روند صعودی آمار مبتلایان و جانباختگان است که شیوع بیماری همه‌گیر در جغرافیای درگیر با معضل فقر، فساد و خشونت به بحرانی مضاعف و به منزله تیر خلاص بر بدنه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی این منطقه تبدیل شده است.

«مایکل رایان» مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرد با افزایش سریع شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکای لاتین، این منطقه به زودی به کانون جدید شیوع بیماری تبدیل خواهد شد.

بحران بهداشتی ناشی از شیوع کرونا

در حالی که اروپا و برخی کشورهای آسیایی خود را برای موج دوم بیماری آماده می‌کنند، کشورهای آمریکای لاتین با تصاحب رده‌های بالاتر فهرست مبتلایان جهانی، مجموعه آشفته ای از موج اول، عادی سازی شرایط و در عین حال زنگ خطرها از موج دوم بیماری را تجربه می‌کنند.

همچنین آمریکای لاتین درحالی که حدود ۸.۵ درصد(بیش از ۶۰۰ میلیون نفر) کل جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، اما امکانات بهداشت و درمان در این منطقه از ظرفیت های کمتری در مقایسه با دیگر مناطق جهان برخوردار بوده به گونه ای که برای هر یک هزار نفر در این مناطق نزدیک به ۲.۲ پزشک فعال هستند که این آمار در اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی به ترتیب ۳.۶ و ۲.۶ پزشک است.

در این میان آمار بیمارستان ها در آمریکای لاتین کمتر از آمار بیمارستان ها در اروپاست.  

برزیل با ثبت بیش از دو میلیون و ۷۰۸ هزار مورد ابتلا بعد از آمریکا در جایگاه دومین کشور درگیر به ویروس کرونا در جهان قرار دارد؛ همچنین تاکنون افزون بر ۹۳ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا در حالی گریبانگیر برزیل شده است که عدم امتناع و توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی بالاترین مقام دولتی به چالشی دوچندان در این کشور تبدیل شده است؛ پافشاری‌های «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری برزیل بر تصمیم گیری‌های نادرست خود در مدیریت فاجعه بار شیوع کرونا و اختلاف نظرها که موجب استعفای دو وزیر بهداشت در کمتر از یک ماه شد، تا جایی پیش رفته است که نه تنها در چالشی‌ترین بحران بهداشتی حاضر در کشور، صندلی ریاست وزارت بهداشت خالی مانده است بلکه تاثیر مثبت مصرف خودسرانه داروی هیدروکسی کلروکین در درمان بیماری کووید-۱۹ بولسونارو خبرساز شد. بر اساس مطالعات انجام شده تاثیر این دارو به عنوان درمان قطعی بیماری کووید-۱۹ در هاله ای از ابهام است و نتایج مثبت آن تا کنون ثابت نشده است.

مکزیک، پرو و شیلی به ترتیب با ثبت بیش از ۴۳۴ هزار، ۴۱۴ هزار و ۳۵۷ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه ششم، هفتم و هشتم کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند؛ همچنین تا کنون بیش از ۴۷ هزار نفر در مکزیک، افزون بر ۱۹ هزار نفر در پرو و بیش از ۹ هزار نفر شیلی در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

به این ترتیب مکزیک دیروز (شنبه) با ثبت بالاترین میزان جانباختگان ناشی از ویروس کرونا، بعد از آمریکا و برزیل در جایگاه سوم بیشترین میزان مرگ و میر قرار گرفت.

گسترش سریع ویروس کرونا در مکزیک، پرو، شیلی، بولیوی و پاناما و بیمارستان های مملو ازبیمار، نظام درمانی این کشورها را با تهدید جدی مواجه کرده است. قرنطینه در پایتخت شیلی در حالی ادامه دارد که شیوع کووید-۱۹ در این کشور هنوز به پیک و اوج بیماری نرسیده است. در مکزیک و پرو اما به رغم افزایش شمار مبتلایان، دولت ها از تمدید قرنطینه جلوگیری کرده و روند از سرگیری فعالیت های اقتصادی را کلید زدند.   

شرایط در کلمبیا و آرژانتین همچنان با ادامه شرایط قرنطینه و محدودیت های اجتماعی ادامه دارد؛ در کلمبیا و آرژانتین به ترتیب بیش از ۳۰۶ هزار و ۱۹۶ هزار نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده اند.

پیامدهای اقتصادی و اجتماعی

با گسترش بیماری همه گیر در آمریکای لاتین، مردم منطقه بزرگترین رکود اقتصادی، فقر شدید، بیکاری و نابرابری را تجربه خواهند کرد. بزرگ بودن اقتصاد غیررسمی در منطقه آمریکای لاتین از یک سو و ضعف دولت‌های این منطقه از سوی دیگر موجب وخامت اوضاع شده است.  

به دنبال پیامدهای اقتصادی پی در پی گسترش ویروس کرونا،  نمایشگاه  «فیوچرکام» ۲۰۲۰ میلادی، بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات و ارتباطات از راه دور آمریکای لاتین که هر ساله با حضور بیش از ۵۰۰ شرکت و افزون بر ۳۵ هزار بازدید کننده به میزبانی برزیل برگزار میشد نیز لغو شد.  

اثرات ویران‌کننده اقتصادی و اجتماعی بحران کرونا در این منطقه به اندازه ای شدید است که حتی دستاوردهای کوچک آمریکای لاتین طی دو دهه نخست قرن حاضر نیز در حال از دست رفتن است.

انتظار می‌رود نرخ بیکاری آمریکای لاتین تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۱۳.۵ درصد برسد که دو درصد بالاتر از میزان پیش‌بینی در ماه آوریل و پنج درصد بالاتر از پیش‌بینی سال ۲۰۱۹ خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود که شمار بیکاران این منطقه به حدود ۴۴.۱ میلیون نفر برسد و افزایش ۱۸ میلیون نفری در مقایسه با سال ۲۰۱۹ تجربه خواهد کرد.

بانک جهانی هشدار داده است که تعداد افراد زیر خط فقر در آمریکای لاتین ممکن است در سال جاری میلادی ۲۳ میلیون نفر افزایش یابد و به نظر نمی‌رسد که سیاست‌های دولت‌های منطقه کمکی به رفع این مشکلات بکند. در سال گذشته کشورهای بولیوی، شیلی، کلمبیا و اکوادور شاهد شکل‌گیری اعتراضات خیابانی گسترده بودند و اکنون نظام سیاسی این کشورها ممکن است بیش از پیش تحت فشار قرار گیرد.

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل نیز پیشتر از پیامدهای منفی گسترش بیماری همه گیر بر اشتغال زنان آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرد. بیش از ۶۰ درصد از نیروی کار در بخش مشاغل غیر رسمی و خدماتی در آمریکای لاتین را زنان شامل می شوند. گوترش گفت: زنان در حال حاضر از اثرات مهلک تعطیلی ها و قرنطینه رنج می برند؛ زنان از نظر شغلی به طور نا متناسب در مشاغل کم درآمد و بدون مزایا دسته بندی می شوند.

بررسی روند تکامل بیماری همه گیر در جهان و مقایسه پیامدهای کرونا در کشورهای آمریکای لاتین نشان از لزوم تقویت و بهبود نظام بهداشتی درمانی همزمان با مدیریت رهبران آگاه و مدبر، پذیرش مسئولیت و بهره گیری از فرصت ها از سوی همه اقشار و در عین حال عمل به توصیه‌های کارشناسان و دانشمندان دارد که می‌تواند راهگشای جوامع در بحران های آینده بشری باشد.

برچسب‌ها ویروس کرونا آمریکای لاتین مکزیک برزیل پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا آمریکای لاتین مکزیک برزیل ویروس کرونا آمریکای لاتین مکزیک برزیل آمریکای لاتین بیماری همه گیر ویروس کرونا کووید ۱۹ هزار نفر میلیون نفر پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان ۴۴ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش آقاجانی ظهر دوشنبه در همایش رسانه‌ای روایان پیشرفت که با همت بسیج رسانه و بسیج کارگری سپاه قدس گیلان در یکی از کارخانجات استان برگزار شد اظهار کرد: حضور اصحاب رسانه و ارتباط گیری خبرنگاران و رسانه‌ها با تولید به نفع صنعت است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به اهمیت بکارگیری تشکل‌های کارگری بیان کرد: تشکل‌های کارگری بستری مناسب برای گره گشایی مشکلات و مسائل این اقشار زحمت کش است.

آقاجانی با اشاره به فعالیت شرکت‌های داروساز در گیلان اضافه کرد: کارخانجات داروسازی مستقیم با درمان و سلامت مردم در ارتباط هستند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

وی از صدور دادنامه برای حدود ۱۵ هزار پرونده در گیلان خبر داد و افزود: در حوزه نظارت‌ها بیش از ۱۲ هزار بازرسی از کارخانجات و واحدهای تولیدی در گیلان صورت گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تاکید بر لزوم نظارت بر حق و حقوق کارگران بیان کرد: بیش از ۴۴ هزار نفر ساعت دوره آموزش ایمنی در گیلان برگزار شده است.

آقاجانی از معرفی ۱۵۰ کارفرمای متخلف در گیلان خبر داد و اضافه کرد: کاهش حدود ۱۱ درصدی در حوزه حوادث کارگری را شاهد هستیم.

وی با تاکید بر حل مشکلات کارگری و کارفرمایی افزود: اقدامات خوبی با حضور کارشناسان رسمی دادگستری در راستای حل مشکلات و اختلافات کارگری صورت گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان از اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی شده در این استان خبر داد و اضافه کرد: در این طرح‌ها کارگران بر اساس توانایی‌ها و ویژگی‌های شغلی حقوق متناسب با شغل خود را پیدا می‌کنند.

آقاجانی با تاکید بر لزوم ارتقای آموزشی در بین کارگران بیان کرد: کلاس‌های آموزشی مختلفی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی حوزه کارگری اعم از طلاق و اعتیاد برگزار می‌شود.

وی از ایجاد ۳۵ هزار شغل در گیلان خبر داد و افزود: سال گذشته تعهد اشتعال در گیلان ۳۲ هزار نفر بود که ۳۵ هزار شغل ایجاد شد.

آقاجانی با بیان اینکه ۴۰ درصد مشاغلی که ثبت شده ناشی از صدور پروانه‌ها بوده است، گفت: فعال سازی واحدهای راکد و نیمه فعال در اولویت گیلان بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با اشاره به کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان بیان کرد: ۴۴ درصد نرخ مشارکت اقتصادی نشان دهنده جامعه امیدوار و پویا در استان است.

کد خبر 6092147

دیگر خبرها

  • تقدیر حماس از تصمیم کلمبیا در قطع کامل روابط با رژیم صهیونیستی
  • بانوان آمریکای لاتین نسبت به کشتار زنان در غزه موضع بگیرند
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان ۴۴ درصد است