Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ ریاست مهرداد بذرپاش بر دیوان محاسبات، همچنان بحث داغ نمایندگان است. اگر تا چند روز پیش صفحه توئیتر، صحنه انتقاد آنان به انتخاب رئیس دیوان محاسبات بود، دیروز صحن علنی مجلس شاهد اعتراض یکی از نمایندگان شد. آنگونه که از صحبت‌های نمایندگان بر می‌آید نه فقط مهرداد بذرپاش به دلیل نداشتن سابقه ۲۰ سال کار مدیریتی، بلکه گزینه دیگر ریاست دیوان محاسبات یعنی لطف‌الله فروزنده هم به دلیل بازنشسته بودن، صلاحیت رسیدن به این پست را نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز در ساعت پایانی جلسه دیروز مجلس، قرار بود که طرح پیشنهادی خود را ارائه کند، اما ترجیح داد تذکری را بدهد که دو جلسه در نوبت اعلام آن است. صباغیان جمله محمدباقر قالیباف مبنی بر اینکه انتخاب رئیس دیوان محاسبات طبق قانون انجام شده را تکرار کرد و با اعتراض گفت: بنده از عملکرد هیأت رئیسه انتقاد دارم. چرا دهان نماینده را گچ می‌گیرید؟ هر موضوعی که باب میل شما نیست اجازه حرف زدن درخصوص آن داده نمی‌شود. بنده در جلسه قبلی نوبت تذکر داشتم، اما این اجازه به من داده نشد. او ادامه داد: یک نفر هم نتوانست در مجلس درخصوص این انتخاب سؤال کند. یک نفر در این مجلس نتوانست در این مورد صحبت کند. بگذاریم نمایندگان حرف خود را بزنند. این موضوع اگر شفاف شد دیگر در بیرون از مجلس و ماهواره‌ها و شبکه‌های غربی نمی‌توانند حرف بزنند.

صباغیان که با واکنش احسنت یکی دو نفر از نمایندگان روبه‌رو شد خطاب به قاضی‌زاده هاشمی که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: دو جلسه هست که التماس می‌کنم، ولی شما جواب من را نمی‌دهید. ما چه جوابی به مردمانی که از ما سؤال می‌کنند بدهیم. به نفع شما و به نفع آقای قالیباف است که به حرف ما گوش دهید. این روش ادامه‌ای ندارد. به ضرر شما و به ضرر مردم است.

اما قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به این اعتراضات گفت: موضوع جلسه چیز دیگری است. بعد هم معترض می‌شوید که چرا اجازه نمی‌دهید ما صحبت کنیم. با روش غلط که نمی‌شود حرف حق را پیش ببرید. ما الان در دستور جلسه هستیم اجازه بدهید طبق نوبت ثبت‌نام حرف بزنیم.

معرفی فروزنده هم غیرقانونی بود

در پایان جلسه علنی دیروز مجلس محمدرضا صباغیان که در صحن معترض بود، در گفتگو با خبرنگار «ایران» توضیحاتی را در خصوص ممانعت از بیان تذکرش در روز انتخاب رئیس دیوان محاسبات داد. او گفت: اصل حرف من این است در جلسه روز چهارشنبه که برای انتخاب رئیس دیوان محاسبات برگزار شد، تذکر خودم را ثبت نام کردم و نفر اول هم بودم. اما مدیر جلسه اجازه نداد که کسی تذکر بدهد. حرف من این بود که بذرپاش ۲۰ سال سابقه کار ندارد و آقای فروزنده هم بازنشسته است.

یک فرد بازنشسته چطور می‌تواند در کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان نامزد دیوان محاسبات انتخاب شود و چطور می‌توان با این انتخاب قانون منع به کارگیری بازنشستگان را اجرا کرد. صباغیان با اشاره به ماده ۵۱ کمیسیون آیین‌نامه داخلی که می‌گوید رئیس دیوان حتماً باید ۲۰ سال سابقه کار داشته باشد، ادامه داد: در آن روز اجازه تذکر به من ندادند. این کار خیلی هم حساب شده بود که کسی در مورد این موضوع حرف نزند. سه بار حضوری تقاضای تذکر دادم که به من اجازه ندادند. امروز -روز یکشنبه- مجدداً تقاضا کردم گفتند در آخر جلسه تذکرت را بگو؛ که در نهایت اعلام کردند که نمی‌شود تذکر خود را مطرح کنید.

من هم از فرصتی که برای پیشنهاد طرح برایم پیش آمده بود استفاده کرده و تذکر خودم را مطرح کردم. صباغیان تأکید کرد که این موضوع باید شفاف شود که آیا واقعاً آقای بذرپاش شرایط لازم برای ریاست دیوان محاسبات را داشته یا نه. بالاخره مردم را که نمی‌شود با نگفتن توجیه کرد.

او در پاسخ به این سؤال که قرار است چه اقدامی برای غیرقانونی بودن انتخاب بذرپاش انجام دهید، گفت: ما داریم تذکرات خود را می‌دهیم. بعضی‌ها می‌خواستند داخل مجلس را ببندند تا کسی حرفی نزند و بیرون هم دیگر برایشان فایده‌ای نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: چشم‌پوشی مجلس انقلابی از اتهامات علیه بذرپاش؛ ماجرای ابهامات ریاست جدید دیوان محاسبات چیست؟اشتباه کردیم عجله کردیم

جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه‌ای که اقدام به انتخاب مهرداد بذرپاش و لطف‌الله فروزنده به عنوان دو گزینه ریاست دیوان محاسبات کرده هم به «ایران» گفت: آقای قالیباف نامه‌ای به کمیسیون ارسال کرده و گفته که یک دور دوباره پیگیری کنید و ببینید که این اعتراضات چیست. در کمیسیون بحث‌های زیادی مطرح شد. اما وقتی رأی‌گیری در صحن مجلس انجام شده دیگر ختم ماجرا را باید اعلام کرد. ما نمی‌توانیم رأی صحن را برگردانیم، چون آیین‌نامه می‌گوید آنچه در صحن رأی‌گیری شده قابل برگشت نیست.

نماینده رشت در پاسخ به این سؤال که انتخاب بذرپاش فقط مورد انتقاد خبرنگاران و کاربران فضای مجازی نیست بلکه از میان نمایندگان هم به این انتخاب معترض هستند گفت: وقتی چیزی در صحن رأی‌گیری می‌شود، قابل برگشت نیست. مسیر‌های دیگری را آیین‌نامه دارد مانند سؤال و استیضاح و ماده ۲۰۴، معتقدم که باید از آن طریق پیگیری کنند نه صحن.

کوچکی‌نژاد در مورد معرفی لطف‌الله فروزنده به عنوان گزینه ریاست دیوان که گفته می‌شود بازنشسته بوده و نمی‌توانست به این پست دست یابد هم گفت: کمیسیون اشتباه کرد که عجله کرد. من عضو همان کمیسیون هستم. نباید عجله می‌کردیم و گزینه‌های ریاست دیوان محاسبات را با این سرعت انتخاب می‌کردیم. باید فرصت می‌دادیم منتقدان حرف‌های خود را می‌زدند و اسامی کسانی را که سوابق کاری‌شان و تجربه‌شان به این سمت می‌خورد بررسی می‌کردیم. مقداری عجله کردیم و این عجله باعث شده که ابهاماتی پیش بیاید. حالا پاسخ دادن به این ابهامات کار سختی است.

پاسخ کمیسیون به نامه قالیباف

اما دیروز حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، پاسخ نامه قالیباف درخصوص بررسی مجدد فرآیند انتخاب رئیس دیوان محاسبات کشور را داد. به گزارش تسنیم، در نامه حاجی بابایی با اشاره به برگزاری جلسات مجدد اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و نیز بررسی برخی انتقادات، اعتراضات و نامه‌های ارسالی به آنان، تأکید شده است که با اتفاق نظر اعضای حاضر در این کمیسیون، تمامی شرایط مندرج در قانون دیوان محاسبات، قانون آیین‌نامه داخلی و نیز شرایط مندرج در تبصره‌های آن در فرآیند معرفی رئیس و دادستان دیوان به صحن مجلس و انتخاب آن‌ها لحاظ شده است. حال معلوم نیست که نمایندگان معترض با این نامه رئیس کمیسیون برنامه و بودجه قانع خواهند شد یا همچنان موضوع انتخاب بذرپاش را پیگیری کرده و از روش‌های دیگری استفاده خواهند کرد. منبع: روزنامه ایران لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مجلس یازدهم رییس دیوان محاسبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟

به گزارش قدس آنلاین، علی بابایی کارنامی با اشاره به مراعا ماندن تصمیم‌گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست‌های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده‌ است اما پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و کانون‌های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می‌شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه‌ را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • ظرفیت‌های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • سرپرست جدید دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • سومین جلسه منتخبان مجلس دوازدهم به میزبانی شریان برگزار شد