Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@13:28:38 GMT

شغلی با آهنگ زیبا ولی با تلخی های ناگفته بسیار

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۴۸۷۷

شغلی با آهنگ زیبا ولی با تلخی های ناگفته بسیار

ایسنا/خراسان شمالی من یک جنگل‌بان هستم؛ یک جنگلبان ایرانی. در برابر تخلفات تمام قد ایستاده ام و تا آنجا که روسایم اجازه دهند جلوی تخریب منابع ملی را می گیرم. شغلم آهنگی زیبا دارد و نامی جذاب؛ اما تلخی های ناگفته بسیاری در دل خود دارد. به قول معروف "از دور دل می برد و از نزدیک زَهره" .

حافظ جنگل ها هستم و با جان و دل و سلامت و تمام وجودم در برابر تمام متخلفانی که قصد آسیب رساندن به این نعمت های خدادادی و انفال را داشته باشند تمام قد می ایستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام، شغل و وظیفه من از دور بسیار زیباتر از چند سطری است که در نوشته ها می آید. همه دوست دارند جای من باشند؛ عنوان جنگلبان را یدک بکشند؛ با لباس من در عرصه های طبیعی عکس بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند؛ اما نزدیکتر که بیایی می بینی تلخی ها و کاستی های این شغل آنقدر زیاد است که شاید در تصور کمتر کسی بگنجد.

من کسی هستم که تکالیفم بسیار بیشتر از حقوقم است. تکلیف دارم با قاچاقچی چوب بجنگم؛ تکلیف دارم با کسانی که درختان جنگل را آتش می زنند مبارزه کنم؛ در زمستان و تابستان و گرما و سرما در تمام عرصه های جنگلی و کوهستانی و مراتع و بیابان ها به گشت زنی مشغول باشم. وقتی جنگل یا عرصه ای مرتعی آتش می گیرد باید با تمام توان و با جان و دل آتش را خاموش کنم. گاهی باید ظرف های ۵۰ لیتری آب را پای پیاده کیلومترها در شیب کوهستان بالا ببرم و عرق ریزان خودم را به نقطه آتش برسانم. گاه باید با دست های خالی و با بیل و سرشاخه به نبرد با آتش بروم و خودم را به دل آتش بزنم تا آنرا خاموش و فاصله اش را با درخت ها حفظ کنم.

جنگل ها به هیچ عنوان امنیت شغلی ندارند

پاکزاد یکی از جنگل‌بان های خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با مشکلات شغل جنگل‌بانی و حمایت های مورد نیاز از فعالان این عرصه گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که جنگل‌بان ها با آن دست و پنجه نرم می کنند این است که به هیچ عنوان امنیت شغلی ندارند.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ سال است که سابقه کاری داشته و جنگل‌بان است، اظهارکرد: یک جنگل‌بان نه نیروی رسمی، نه نیروی قراردادی و نه نیروی پیمانی است و در واقع فعالیت جنگل‌بان ها به صورت شرکتی بوده و من بعد از گذشت ۲۰ سال هنوز نیروی شرکتی اداره منابع طبیعی هستم.

پاکزاد افزود: البته در چند سال گذشته حدود یک سال و چهار ماه تغییر وضعیت پیدا کردیم و به صورت قراردادی فعالیت می کردیم اما دوباره ورق برگشت و مجددا جزء نیروهای شرکتی شدیم.

وی با بیان اینکه جنگل‌بان ۲۴ ساعته در عرصه های مرتعی و جنگلی دور می زند تا از هر گونه دست درازی جلوگیری کند، تصریح کرد: جنگل‌بان زمان گشت زنی هیچ گونه امنیت جانی ندارد و حتی وسیله ای برای حفاظت از خود هم ندارد اما حقوقی که آن ها دریافت می کنند کمترین حقوقی است که اداره کار به صورت مبنا قرار داده است.

این جنگل‌بان تاکیدکرد: جنگل‌بان ها حتی یک بیمه درست و حسابی ندارند و بیمه آن ها بیمه کارگری است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی گزارش مردمی درباره متخلف می رسد باید به سرعت خود را به محل حادثه برسانم، تنها و بدون اسلحه و حتی ابزاری برای دفاع. در برابر متخلفانی که حداقل یک " تبر" در دست دارند و زبانی تند و عموما گروهی. گاهی حتی با یک سوال از جانب جنگل‌بان که "چرا درخت را قطع کرده ای؟" با واکنش های تند و خشونت آمیز از سوی متخلف، مواجه می شویم.

جنگل‌بان ها سرباز خط مقدم اطفاء حریق

قره چورلو یکی دیگر از جنگل‌بان های خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: جنگل‌بان ها وسیله گشت زنی مناسب ندارند و امر گشت زنی که اغلب موتور است را با وسیله شخصی خود انجام می دهند.

وی ادامه داد: حتی هزینه سوخت وسیله نقلیه نیز به پای خود جنگل‌بان است و در مواقع خیلی کمی این هزینه ها پرداخت می شود.

قره چورلو در ادامه با اشاره به اینکه هر حادثه ای که در عرصه های جنگلی و مرتعی رخ دهد جنگل‌بان ها در خط مقدم برای حل آن مشکل هستند، گفت: به عنوان مثال جنگل‌بان ها در سربازان خط مقدم اطفاء حریق به هنگام آتش سوزی هستند.

وی افزود: به عنوان مثال در کوه بهار شهرستان جاجرم آتش سوزی رخ داد و جنگل‌بان ها بدون استراحت و آذوقه یک شبانه روز بدون وسیله های به روز و مناسب در حال خاموش کردن آتش بودند.

این جنگل‌بان توضیح داد: هنگام آتش سوزی جنگل بان ها باید وسایلی همچون آتش کوب و بیل را با خود در ارتفاعات حمل کنند تا بتوانند آتش را خاموش کنند.

وی خاطرنشان کرد: بعد از آتش سوزی های جنگلی و مرتعی و حتی اراضی کشاورزی حاشیه جنگل، اگر به دست ها و پاهای همکاران جنگل‌بانی نگاهی بیندازید پر از تاول و زخم و سوختگی است، ساعت ها با لباس ها و کفش های نامناسب و ناایمن و بی خوابی های ممتد در کار اطفای حریق هستند بدون اینکه ابزار و تجهیزات کافی را داشته باشیم.

هر ۱۰۰ هکتار یک جنگل‌بان

سرهنگ موسی الرضا حیاتی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، تاکیدکرد: یکی از مهمترین خواسته های نیروهای جنگل‌بانی تغییر وضعیت آن ها از شرکتی است تا به صورت قراردادی فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان از سال ۸۶ شکل گرفته است، افزود: از آن سال تاکنون نیروهای جنگل‌بانی این استان نیروهای شرکتی هستند.

حیاتی با اشاره به اینکه مساحت عرصه های منابع طبیعی خراسان شمالی دو میلیون و ۳۳ هزار هکتار است، گفت: در این استان ۵۵ نفر نیروی جنگل‌بانی فعالیت می کنند که به این معنا است که هر جنگل‌بان از ۱۰۰ هکتار از عرصه ها محافظت و مراقبت می کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان یک سوم از نیروهای مورد نیاز جنگل‌بانی را دارد و باید حداقل نیاز ۵۰ درصد از عرصه های منابع طبیعی به این نیروها مرتفع شود.

این مقام مسئول در ارتباط با حق و حقوقات نیروهای جنگل‌بانی نیز بیان کرد: حقوق نیروهای جنگل‌بانی تحت عنوان صیانت از جنگل و مراتع شمالی و زاگرس پرداخت می شود و این امر به این معنا است که هر زمان از این محل اعتبار داده می شود حقوق این افراد نیز پرداخت می شود اما به این شکل نمی شود که از عرصه ها محافظت کرد چراکه دست درازی به عرصه های مرتعی و جنگلی زیاد و به شکل های مختلف است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جنگلبانی خراسان شمالي خراسان شمالی منابع طبیعی جنگل بان ها آتش سوزی عرصه ها یک جنگل گشت زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که صبح امروز با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت. 


رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم. 


وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد. 


رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است. 


وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد. 


معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد. 


رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بستر‌ها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است. 


وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختار‌ها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد. 


در ادامه این نشست افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است. 


به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود. 


کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بستر‌های پیشرفت کشور ترسیم شده است. 


در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

دیگر خبرها

  • جزییات ناگفته از سرقت بانک ملی توسط کاراگاه پرونده
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • استراحت علیرضا حقیقی بعد از ۲۵ بازی
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • میرزازاد: فصل تلخی را پشت سر می‌گذاریم
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • ناگفته‌های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین