Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستگاه‌های مختلف اطلاعاتی و امنیتی ایران افرادی بسیاری که سابقه فعالیت‌های تروریستی اعم از سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اخلاق داشته‌اند در چند سال اخیر و در خارج از کشور به دام انداخته‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، وزارت اطلاعات ایران در این هفته در بیانیه‌ای اعلام کرد که «جمشید شارمهد» سرکرده گروهک تروریستی تندر(انجمن پادشاهی ایران) که در آمریکا مستقر بوده را دستگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ایران نظیر؛ وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و سازمان حفاظت اطلاعات و امنیت ناجا تاکنون توانسته‌اند افرادی که در حوزه‌های مختلف امنیتی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و اخلاقی سبب سلب آرامش برای مردم ایران شده‌اند و نوعی تروریست محسوب می‌شوند را بازداشت کنند. مهم‌ترین دستگیر‌های چند سال اخیر سازمان‌های اطلاعاتی ایران را در گزارش زیر مرور می‌کنیم.

1-جمشید شارمهد:

وی سرکرده گروهک تروریستی «تندر» است. این گروهک در سال 1383 با زمینه سلطنت‌طلبی خشن و با استفاده از ابزار نظامی تأسیس شد. هدف اصلی گروه تندر براندازی جمهوری اسلامی با عملیات‌های مسلحانه بود. شارمهد از سال 1385 با ناپدیدن شدن فولاوند، سرکرده قبلی ریاست گروه تندر را برعهده گرفت. او طراح اصلی عملیات تروریستی هیئت رهپویان وصال در شیراز بود که 12 نفر در این عملیات به شهادت رسید. او در دام وزارت اطلاعات ایران افتاد و در خارج از کشور دستگیر شد. برخی از منابع اعلام کرده بودند که شارمهد در تاجیکستان بازداشت شده است که وزارت اطلاعات فعلاً این موضوع را تأیید نکرده است. گفته شده دفتر کار او در طبقه دوم ساختمان سیا در آمریکا بوده است.

2- روح‌الله زم:

مدیر کانال و سایت آمدنیوز که در مهر سال 98 بازداشت شد. او از سال 88 به فعالیت‌های ضد انقلابی در حوزه سیاسی و امنیتی روی آورد و بعدها به فرانسه رفت و کانال و سایت آمدنیوز را تأسیس کرد. او در اغتشاش‌های دی ماه 96 نقش بسیار پررنگی داشت و در کانال خود فعالیت‌های شبه نظامی را آموزش داده و به بسیاری از مقامات کشور توهین می‌کرد. زم با استخدام جاسوس نظیر رستمی، اطلاعات سازمان‌های اطلاعاتی و سپاه قدس را افشا کرده و با دستگاه‌های اطلاعاتی موساد، سیا و فرانسه در ارتباط بود. او توسط اطلاعات سپاه در عراق بازداشت شد.

3-عبدالحمید ریگی:

او برادر عبدالمالک ریگی بود که گروهک جندالشیطان را تأسیس کرد و در مناطق شرق کشور ناامنی و جنایت‌های زیادی را رقم زد. عبدالحمید مسئول مستقیم جنایت تاسوکی بود که عده‌ای از افراد بی‌گناه و مسافر توسط عبدالحمید به شهادت رسیدند. او توسط وزارت اطلاعات و با همکاری دستگاه اطلاعاتی پاکستان بازداشت و به کشور بازگردانده شد و بعد از برگزاری دادگاه به حکم قاضی به دار مجازات آویخته شد.

4-ابراهيم خدابنده:

وی كه از سال 64 رسماً عضو سازمان مجاهدين خلق شد فعاليت‌های مختلفی را در حوزه روابط بين‌المللی سازمان انجام می‌‌داد و در كشورهای اروپايی و عمدتاً در لندن، اسكانديناوی و آلمان فعال بود.

خدابنده در عراق مستقر نبود، اما ترددهايی به سازمان و مقر آن در بغداد داشت و در آخرين ماموريتی كه با جميل بصام به سوريه داشت در فروردين 1382 دستگير و دو ماه بعد از دستگيری به تهران منتقل شد. او از مسئولان سابق بخش روابط بین‌المللی منافقین در خاورمیانه و رئیس سیستم اطلاعاتی این سازمان در منطقه بود.

5- جمیل بصام:

 جميل بصام از مسئولان سياسى رده بالاى گروه تروريستى منافقین، بعد از۲۵ سال همکارى با اين سازمان و انجام ماموريت‌هاى مختلف براى این، هنگام انتقال دو ميليون دلار پول نقد و اسناد معتبر منافقین از عراق به انگلستان ، توسط سیستم اطلاعاتی ایران در مرز عراق دستگير شده و در پانزدهم خرداد ماه سال گذشته به ايران بازگردانده شد. او مسئول نشریات و رسانه آسیا و خارومیانه سازمان بود که در سوریه توسط دستگاه‌های اطلاعاتی ایران و سوریه بازداشت شد.

6-عبدالمالک ریگی:

رئیس گروهک جندالشیطان بود. او فردی فاقد سواد دانشگاهی و حوزوی بود که گروهکی در شرق کشور تأسیس کرد و جنایت‌های زیادی علیه مردم اهل سنت و سربازان امنیت و نظامی کشور انجام داد. ریگی در اسفند 1388 توسط وزارت اطلاعات ایران دستگیر شد. عبدالمالک ریگی با نام مستعار عبدالمجید برای ملاقات و دیدار با ریچارد هالبروک، نمایندهٔ ویژهٔ اوباما در امور افغانستان، که در قرقیزستان به سر می‌برد، از افغانستان به دبی رفته و از دبی راهی بیشکک بوده ‌است که توسط وزارت اطلاعات ایران در یک عملیات پیچیده امنیتی بازداشت شد. جنایت تاسوکی، انفجار در همایش اهل سنت و ترور سردار شهید شوشتری، عملیات انتحاری علیه رئیس‌جمهور وقت، شهادت وحشتناک بسیاری از مرزبانان ایران و انفجار اتوبوس حامل پاسداران انقلاب اسلامی از جمله جنایت‌های تروریستی ریگی بود که بعد از محاکمه با حکم قاضی اعدام شد.

7-دانیال زاده:

وی مالک برج‌های لوکس روما رزیدنس و فلورا کامرانیه تهران و یکی از ابر بدهکاران نظام بانکی کشور است. این بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر تمرکز خود را بر شعبه فردوسی بانک ملی گذاشت. اخذ وام و ال سی‌های کلان به اسم کارخانه نورد سمنان که در اغلب موارد با تخلف در اسناد و محل مصرف همراه بود، رشد سریع مالی او را رقم زد.  دانیال‌زاده اعتراف رسمی در دادگاه کرده است که به حسین فریدون برادر رئیس‌جمهور رشوه پرداخت کرده است. دانیال‌زاده یک خانه‌ای را به قیمت 16 میلیارد تومان در تجریش خریداری می‌کند و به همسر فریدون هدیه می‌کند. او از کشور فرار کرده بود و در آبان سال 98 توسط اطلاعات سپاه در دبی بازداشت و به کشور بازگردانده شد.

8- موسوی مجد:

او جاسوس سیستم‌های اطلاعاتی موساد، سیا در سوریه و لبنان بود و مسیر رفت و آمد فرماندهان مقاومت و سردار سلیمانی را به دستگاه‌های اطلاعاتی غربی و عبری گزارش می‌داد. او در سوریه توسط سیستم اطلاعاتی سپاه قدس بازداشت شد و بعد از چندین جلسه دادگاه فشرده محکوم به اعدام شده و هفته گذشته به دار مجازات آویخته شد.

9-وحید خزایی:

‌وحید خزایی یا همان وحید قاریقی یکی از شاخ‌های معروف اینستاگرام است. او در چهارم تیرماه زمانی که در تور مأموران اطلاعات سپاه بود در فرودگاه مهرآباد بازداشت شد.  او در سال 94 پس از انتشار تصاویرش با زنان و دختران، تحت تعقیب پلیس فتا قرار گرفت و به ‌سرعت بازداشت شد. بعد از اینکه وحید خزایی در سال ۹۷ با قرار وثیقه از زندان آزاد شد، از کشور فرار کرد و شروع به دادن کلیپ‌های ضد ایران و بانوان کشورمان کرد. خزایی دارای سایت‌های شرط‌بندی است که پول بسیاری از کاربران فضای مجازی را با کلاهبرداری غصب کرده است.

10-شهرورد سخنوری:

سخنوری معروف به الکس است. او شبکه بسیار گسترده قاچاق جنسی دختران را برعهده داشته است. الکس سال ۹۰ و بعد از دیپورت شدن از دوبی، به همراه مادر و یک دختر دیگر معروف به «مانلی» اقدام به تأسیس باند اسکورت دختران ایرانی کرد.  وی سرانجام بعد از ۳ سال کار اطلاعاتی پیچیده، «الکس»، سرکرده باند قاچاق و فروش دختران ایرانی در مالزی به همراه دختری به نام مانلی دستگیر و به ایران منتقل شدند. الکس توسط نیروهای اطلاعات و امنیت ناجا بازداشت و به ایران منتقل شد.

در پایان می‌توان به این موضوع اشاره کرد که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران رصد و اشراف بسیار عجیب و دقیقی نسبت به افراد ضد انقلاب و گروهک‌های معاند در حوزه‌های مختلف مستقر در خارج از کشور دارند و این افراد و گروه‌ها آخر در دام دستگاه‌های اطلاعاتی ایران اسیر می‌شوند.

انتهای پیام/4082/

منبع: آنا

کلیدواژه: ریگی جمشید شارمهد دستگاه های اطلاعاتی ایران دستگاه های اطلاعاتی وزارت اطلاعات ایران اطلاعاتی ایران اطلاعات سپاه بازداشت شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درویش، کنشگر محیط زیست: شاهد کاهش شدید مشارکت مردم پس از بازداشت فعالان محیط زیست، بودیم

به گزارش جماران؛ سایت دیده بان ایران نوشت: ۲۱ فروردین ماه بود که چهار زندانی محیط زیستی آزاد شدند. با این حال پرونده این کنشگران محیط زیست همچنان در اذهان عمومی بسته نشده است. زمستان سال ۹۶ با بازداشت نزدیک به ۵۵ نفر از فعالان محیط‌زیستی همراه بود که با گذر زمان ۹ نفر از آن‌ها در زندان ماندند. از این ۹ نفر، کاووس سید امامی پس از دو هفته در زندان به طرز مشکوکی درگذشت. عبدالرضا کوهپایه و سام رجبی با پایان دوران محکومیت و امیرحسین خالقی با رای باز از زندان آزاد شدند. مراد طاهباز هم سال گذشته در مبادله‌ با زندانیان نیز آزاد شد. 

چهار نفر باقی مانده با اتهام افساد فی‌الارض زیر حکم اعدام بودند اما پس از یک سال این اتهام از پرونده آن‌ها رفع شد و باقی اتهامات یعنی همکاری با دول متخاصم، اجتماع و تبانی به قصد برهم‌زدن امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، علیه این هشت نفر باقی‌ماند و در مجموع به ۵۸ سال زندان محکوم شدند. این اتهامات در حالی به این ۸ نفر وارد شد که نهادهای بسیاری حتی اتهام جاسوسی را برای آنان نادرست عنوان کرده بودند. رییس سازمان محیط زیست، وزارت اطلاعات و کمیته‌ای ۴ نفره‌ متشکل از متشکل از وزیر دادگستری، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و معاون امور حقوقی رییس‌جمهور وقت که مسئول بررسی این پرونده بودند، اعلام کردند که این افراد جاسوس نیستند و در پرونده‌شان چیزی مبنی بر جاسوسی وجود ندارد. 

 

پس از گذشت ۷ سال مانده‌ایم که چه شد که این گروه بازداشت شدند و چه شد که عفو شدند

محمد درویش، کنشگر محیط زیست که در دوران ریاست معصومه ابتکار و عیسی کلانتری در سازمان محیط زیست، مدیرکل مشارکت‌های مردمی این سازمان بود، در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه چه شد که این فعالان محیط زیست بازداشت و پس از اتهاماتی که هرگز ثابت نشد، عفو شدند گفت: «این یکی از پرسش‌های جدی تمام متخصصان، فعالان و علاقه‌مندان به طبیعت ایران است که هرگز معلوم نشد که اتهام این بچه‌ها چه بود که بازداشت و محکوم شدند. مشخص نشد که کجا اشتباه کرده بودند که باقی کنشگران یا فعالان محیط زیست ناخواسته آن اشتباه‌ها را تکرار نکنند.»

وی ادامه داد: «شایعات مختلفی در مورد آن‌ها و دلایل بازداشت‌شان مطرح می‌شد حتی خود من سال ۹۶ با آقای رئیسی، رئیس قوه قضائیه وقت صحبت کردم و پرسیدم که چرا وقتی اتهام‌های آن‌ها ثابت نشده و دادگاهی برگزار نشده به آن‌ها می‌گویید جاسوس محیط زیست؟ ایشان هم تذکر مرا وارد دانستند و گفتند که باید متهمین به جاسوسی اطلاق کرد. بعد هم در پاسخ به اینکه چرا جرائم آن‌ها را اعلام نمی‌کنند، گفتند هر زمان که مراحل دادرسی تمام شود حتما اعلام می‌شود ولی هرگز اعلام نشد. ما هم پس از گذشت ۷ سال مانده‌ایم که چه شد که این گروه بازداشت شدند و چه شد که عفو شدند؟» 

 

بازداشت کنشگران محیط زیست، تسویه حساب اصولگرایان با دولت بود

این کنشگر محیط زیست در پاسخ به اینکه ممکن است این پرونده با این هدف بوده که به نوعی از سایر فعالان محیط زیست زهر چشم گرفته شود، گفت: «یکی از حدس‎ها همین است. به خصوص اینکه همان زمان وزارت اطلاعات بیانیه داد که این هشت نفر جاسوس نیستند. بین دو دستگاه عالی امنیتی کشور یعنی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه اختلاف نظر شدید به وجود آمده بود.» 

درویش در پاسخ به اینکه آیا می‌توان گفت این کنشگران محیط زیست، قربانی اختلاف دو نهاد امنیتی شدند، بیان کرد: «یکی از فرضیه‌ها همین است که به نوعی تسویه حساب با دولت آقای روحانی بود که جناح اصولگرا و برخی نهاد ها می‌خواستند دولت را تضعیف کنند.» 

 

می‌گفتند با دوربین‌های تله‌گیر، چیزهایی دیده‌اند که نباید می‌دیدند!

درویش درخصوص شبهاتی که نهادهای اطلاعاتی نسبت به فعالیت آن‌ها داشتند، گفت: «یک مدت به دوربین‌های تله‌گیر مشکوک شده بودند که بچه‌ها دوربین‌ها را نشان داده بودند تا متوجه شوند که بردشان کم است. یک چنین صحبت‌هایی مطرح می‌کرند که مثلا در این دوربین‌ها چیزهایی دیده‌اند که نباید می‌دیدند ولی در نهایت چیزی مشخص نشد و ما هم نفهمیدیم که علت چه بود.»

این فعال محیط زیست درباره علت ثابت نشدن اتهامات، متهمین پرونده عنوان کرد: «من فکر می‌کنم اگر واقعا جاسوس بودند حکم‌های ۴، ۶ و ۸ سال نمی‌گرفتند. این نشان می‌دهد که اتهام جاسوسی ثابت نشده ولی بازهم مشخص نشد که به چه اتهامی به زندان رفتند.»

 

ماجرای بازداشت فعالان محیط زیست، مشارکت در این حوزه را به شدت کاهش داد

درویش درباره تاثیر این پرونده بر فعالیت‌های محیط زیستی گفت: «به طور کل این ماجرا روحیه فعالان و کنشگران حوزه محیط زیست را تخریب کرد و فعالیت‌ها را به شدت کاهش داد. تعداد تشکل‌های فعال محیط زیست شاید یک دهم قبل این ماجراست. از اغلب آن‌ها فقط یک اسم روی کاغذ مانده و حتی پروانه خود را دیگر تمدید نکرده‌اند. مثلا جوانی دفتر من آمده بود و می‌گفت قبلا می‌رفتیم و زباله جمع می‌کردیم اما الان خانواده‌ام می‌گویند که نرو، ممکن است به تو هم بگویند جاسوس هستی. در مجموع این پرونده‌سازی وضعیت مشارکت در حوزه محیط زیست را به شدت تحت‌الشعاع قرار داد و اثر سو گذاشت.»

 

فعالان محیط زیست مورد اقبال مردمی قرار گرفته بودند که این بخش‌هایی از حکومت را نگران کرده بود

وی همچنین در پاسخ به اینکه امنیتی ساختن محیط زیست از سال ۹۶ شروع شد یا پیشتر هم وجود داشت، گفت: «اوجش در سال ۹۶ بود ولی به صورت کلی فعالان محیط زیست مورد اقبال مردمی قرار گرفته بودند، دیده می‌شدند، ضریب نفوذ اجتماعی بالایی پیدا کرده بودند که یک بخش‌هایی از حاکمیت از اینکه این گروه‌ها فعال، مورد وفاق ملی و ضریب نفوذ داشته باشند، نگران شده بودند. از این رو به انحای مختلف سنگ‌اندازی می‌کردند.»

دیگر خبرها

  • ووشو انتخابی جام جهانی؛ نشان طلا بر گردن ریگی و سیفی
  • ووشو انتخابی جام جهانی؛ نشان طلا بر گردن محمدرضا ریگی
  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • در شش ماه گذشته در یک جنگ دو مرتبه شکست اطلاعاتی خوردیم + فیلم
  • انهدام باند سارقان مسلح در شهرستان منوجان
  • درویش، کنشگر محیط زیست: شاهد کاهش شدید مشارکت مردم پس از بازداشت فعالان محیط زیست، بودیم
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • انهدام باند سرقت مسلحانه در منوجان
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی
  • ژنرال حلیوا رئیس سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل کیست و چرا استعفا داد؟