Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@19:45:22 GMT

هوش مصنوعی ضامن امنیت ملی است

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۵۹۵۰

هوش مصنوعی ضامن امنیت ملی است

ستاری از بزرگ‌ترین مرکز تحقیقات هوش مصنوعی کشور در شرکت دانش بنیان پارت بازدید و از سه سامانه هوش مصنوعی ساها، سهاب و هوشیو رونمایی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «سورنا ستاری» گفت: هوش مصنوعی حوزه اقتدار کشورهاست در آینده نزدیک و ضامن امنیت ملی آنان است. به همین علت این مبحث با جدیت در معاونت علمی دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی افزود: ایران صاحب بزرگ‌ترین استارتاپ‌های منطقه در حوزه‌های مختلف آی سی تی و بیوتکنو بوده و در هوش مصنوعی هم مدعی هستیم و باید در هوش مصنوعی در حد بیو و نانو تکنولوژی سرمایه‌گذاری انجام شود.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه درست است که کشورهای اطراف از سامانه‌های خارجی استفاده می‌کنند اما از توان خوب نوشتن نرم‌افزارها و بهره‌برداری از آن‌ها در داخل کشور سخن گفت و تاکید کرد: برخی از سرویس‌ها باید حتما داخلی باشند چون به زبان فارسی و لهجه‌های محلی حساس هستند و باید هوش مصنوعی برای بهره‌برداری از سرویسهای داخلی در داخل کشور توسعه پیدا کنند. 


ستاری با افتخار از توان علمی برنامه‌نویسان ایرانی ادامه داد: ما از نظر مقالات علمی در دنیا در سایمگ‌ها رتبه ۹ و در آی اس آی رتبه ۱۴ را دارا هستیم و از تمام شرکت‌هایی که در هوش مصنوعی کار می‌کنند حمایت می‌کنیم. 


وی در مورد محصولات پارت گفت: شرکت پارت از شرکت‌های بزرگ این حوزه است که محصولاتش در حوزه هوش مصنوعی قابل صادرات بوده و باید مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد و با این روند، قطعا سال آینده رشد چند برابری خواهد داشت.


همچنین «علی رسولی‌زاده» مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت نیز در این جلسه ضمن اشاره به سرمایه‌گذاری هفت‌ساله این شرکت بر زیرساخت فناوری و ایجاد تیم‌های متنوع هوش مصنوعی در معرفی این سامانه‌ها گفت: ساها، سامانه احراز هویت غیرحضوری با استفاده از هوش مصنوعی است و کاربردهای فراوانی برای احراز هویت افراد در بازار سرمایه، بانک‌ها، آزمون‌ها و ... دارد. سهاب، نخستین مارکت‌پِلِیس (Market Place) حوزه هوش مصنوعی است. 


وی افزود: علاوه بر صد سرویس هوش مصنوعیِ مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، سرویس‌های سایر فعالان هوش مصنوعی کشور هم در اینجا امکان عرضه دارند. 


رسولی زاده تاکیدکرد: هوشیو پایگاه جامع محتوایی در حوزه هوش مصنوعی است که اطلاعات و آموزش‌های گوناگونی در قالب محتوای متنی، صوتی و تصویری در اختیار مخاطبان خود قرار می‌دهد.
در حاشیه این بازدید از سومین شماره سالنامه «بوم‌شناسی هوش مصنوعی» رونمایی شد. این سالنامه به بررسی روندها و رخدادهای هوش مصنوعی در ایران می‌پردازد.

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: هوش مصنوعی و آینده جهان هوش مصنوعی سورنا ستاری هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی

ایتنا - متا، کمپانی مادر فیس‌بوک قصد دارد با به کارگیری هوش مصنوعی به ویژه برای جذاب‌تر کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و عینک‌های هوشمند از رقبا پیشی بگیرد. اما این شرکت چگونه قادر به جذب کاربران بیشتر خواهد شد؟
در ماه مارس امسال روزانه به طور متوسط ​​۳.۲۴ میلیارد کاربر از یکی از برنامه‌های گروه متا، از جمله اینستاگرام، واتس‌اپ و غیره در سراسر جهان استفاده کرده‌اند. این شرکت همچنین سود زیادی از تبلیغات کسب می‌کند. ولی آینده تجارت برای این شرکت که مادر فیس‌بوک است، چگونه است و چطور می‌خواهد کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند؟

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ، رئيس متا امید زیادی به عینک هوشمندی که با همکاری تولیدکننده عینک Ray-Ban توسعه یافته، بسته است. عینک هوشمندی با دوربین، میکروفون و بلندگو که می‌تواند به سوالاتی که کاربر در مقابل خود دارد، پاسخ دهد. زاکربرگ می‌گوید: «این عینک‌ها وسیله‌ای عالی به عنوان دستیار هوش مصنوعی هستند، زیرا می‌توانند آنچه را که شما می‌بینید و می‌شنوید، ببینند و بشنوند.»

عینک‌های Ray-Ban توسط بخش Reality Labs ساخته شده است که بر روی پلتفرم Metaverse و هدست‌هایی برای نمایش واقعیت مجازی نیز کار می‌کند. با این حال این پروژه تاکنون زیان‌ده بوده است.
  امکانات جدید اپ‌های متا
استفاده از هوش مصنوعی  در زمینه‌های دیگری نیز به طور فزاینده‌ای برای متا اهمیت پیدا می‌کند؛ از هفته گذشته دکمه‌هایی در اپ‌های متا در آمریکا و چند کشور دیگر فعال شدند که دستیار هوش مصنوعی را فعال می‌کنند.

زاکربرگ اشاره می‌کند که رویکرد گروه فیس‌بوک بر ساختن سرویس‌هایی قرار دارد که ابتدا مورد پسند کاربران قرار بگیرد و تنها پس از آن به کسب درآمد بیانجامد، بارها و بارها جواب داده است. او فرصت‌های تجاری را از جمله در ارتباط بین شرکت‌ها و مشتریانشان در پلتفرم‌های متا مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ می‌بیند.

به باور زاکربرگ "دستیارهای هوش مصنوعی" برخلاف چت‌بات‌های امروزی، نه تنها به سؤالات فردی پاسخ می‌دهند، بلکه می‌توانند وظایف پیچیده‌تری را برای کاربران انجام دهند که به اقدامات و تحقیقات فرد در پس‌زمینه نیاز دارد.

    سرمایه‌گذاری هنگفت و نگرانی از ‌آینده
موسس فیس بوک می‌گوید که دستیار داخلی Meta AI باید به "سرویس هوش مصنوعی پیشرو در جهان از نظر کیفیت و استفاده تبدیل شود." زاکربرگ در عین حال هشدار داده است که سرمایه گذاری در این زمینه هنگفت است و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا شرکت از آن درآمد کسب کند.

متا سرمایه گذاری بین ۳۵ تا ۴۵ میلیارد دلار برای سال جاری را محاسبه کرده است تا بتواند با آن در بازار هوش مصنوعی رقابت کند. این بیش از تخمینی است که تحلیلگران زده بودند. دو سال و نیم پس از تغییر نام فیس بوک به متا، برای تاکید بر تمرکز بر دنیای مجازی آینده "Metaverse"، به نظر می‌رسد دورنمای این تحولات سرمایه گذاران را دچار نگرانی کرده است. پس از اظهارات جدید زاکربرگ و دورنمای هزینه‌ای سنگین، سهام متا در بازار بورس با کاهش قابل توجهی مواجه شد.
  رقبای جدی
برنامه‌های آینده زاکربرگ در رابطه با هوش مصنوعی همچنین این شرکت را وارد رقابت بزرگ‌تری با توسعه‌دهنده چت جی‌پی‌تی (ChatGPT)، اوپن ای‌آی (OpenAI) و دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت، Alphabet گوگل و آمازون می‌کند که همگی می‌خواهند نقشی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی ایفا کنند.

اپل، سازنده آیفون در تلاش است تا بازار را با عینک Apple Vision Pro خود تسخیر کند و همچنین می‌خواهد در بازار هوش مصنوعی مانور دهد.

با این وجود تراز مالی متا در کل خوب بوده است. تجارت تبلیغاتی متا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش یافت و به۳۶.۴۵ میلیارد دلار رسید. سود این شرکت بیش از دو برابر شده و به ۱۲.۴میلیارد دلار رسیده است. اما بخش Reality Labs و عینک‌های هوشمند زیا‌ن‌ده بوده و ضرری ۳.۸۵ میلیارد دلاری داشته است.

دیگر خبرها

  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • تشکیل هیئتی مشورتی در حوزه امنیت هوش مصنوعی
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران