Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، فصل اول تالیف جدید دکتر محسن اسماعیلی استاد دانشگاه تهران که تحت عنوان «حقوق ارتباطات و تعامل آن با دین و اخلاق» روانه بازار نشر شده است، به ارائه چارچوبی برای حقوق رسانه‌ها اختصاص یافته و اطلاعات مفیدی راجع به تعریف، جایگاه، منابع و لزوم استقلال این شاخه نوپیدای حقوق در اختیار خواننده قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجله نهادها و مفاهیم ارتباطات | مجله حقوق ارتباطات | مجله آزادی اطلاعات | مجله زندگینامه چهره‌های ایرانی ارتباطات | مجله زندگینامه چهره‌های جهانی ارتباطات |مجله سواد رسانه‌ای |مجله تبلیغات

به اعتقاد نویسنده، ضرورت جامعیت میان حقوق و حدود، عمومیت و رسانه محوری، تقویت جایگاه خود تنظیمی و اخلاق حرفه‌ای، تاکید بر نظارت‌های صنفی و مدنی، تمرکز مراجع سیاستگزاری و مقررات‌گزاری از اصولی است که برای دستیابی به نظام حقوقی مطلوب رسانه‌ها باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد. با این حال، حقوق تنها عامل تعیین‌کننده در قلمرو فعالیت رسانه‌ها نیست. دین نیز عاملی نیرومند و مستقل است که تاثیر خاص خود را بر حوزه ارتباطات باقی می‌گذارد؛ چنانکه از فعالیت‌های ارتباطی اثر هم می‌پذیرد. به همین مناسبت، «دین از نگاه رسانه» و «رسانه از نگاه دین» در فصل بعدی مورد بحث قرار گرفته است.

همچنین اخلاق حرفه‌ای و مفهوم و معیارهای آن موضوع فصل سوم این کتاب است که خوشبختانه با مطالعه تفصیلی در کشورهای دیگر تکمیل شده است. در فصل چهارم گزارش سودمندی تحت عنوان «فهرستی از نظام‌نامه‌های اخلاقی در جهان» در اختیار خواننده قرار می‌گیرد.

فصل پنجم در پی آن است که به مثابه یک مطالعه موردی، تبلیغات بازرگانی را در پرتو حقوق و اخلاق مورد بحث قرار دهد؛ به ویژه آنکه تبلیغات بازرگانی به یکی از اصلی‌ترین منابع مالی رسانه‌ها تبدیل شده و رقابت آنها را در جذب و انتشار پیام‌های تجاری برانگیخته است. مطالعه تجربه‌ها و نمونه‌های جهانی، از جمله کارهایی که در آمریکا و انگلیس صورت گرفته است، نشان می‌دهد که برای سامان دادن به آگهی‌های بازرگانی و کنترل آثار آن، هم به راهکارهای حقوقی نیازمند هستیم و هم به راهکارهای غیر حقوقی که تدوین نظام‌نامه‌های اخلاقی از مهم‌ترین آنها است.

«اصل آزادی ارتباطات و اطلاعات ازدیدگاه اسلام» در فصل ششم مورد مطالعه قرار گرفته، مبانی نظری و نیز اصول حق دسترسی به اخبار و اطلاعات، حق حضور دائمی و همگانی در صحنه، حق مشارکت در اداره امور کشور و بالاخره حق نظارت و نقد عملکردها در اندیشه اسلامی را تبیین می‌کند.

فصل پایانی این کتاب هم به بررسی دیدگاه‌ها و تلاش‌های عملی دو عالم دینی در حوزه مطبوعات اشاره شده است؛ یکی مرحوم شیخ فضل‌الله نوری و دیگری امام موسی صدر.

از این استاد دانشگاه تهران، تا کنون کتاب‌ها و مقاله‌های متعددی در حوزه حقوق رسانه‌ها به چاپ رسیده است.

کد خبر 536962 برچسب‌ها دانشگاه تهران ارتباطات محسن اسماعیلی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه تهران ارتباطات محسن اسماعیلی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند

به گزارش خبرگزار مهر، «عیسی زارع‌پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با تبریک روز معلم، اظهار کرد: برای معلمان عزیزی که از طریق نرم‌افزار «شاد» با دانش‌آموزان در ارتباط هستند، یک بسته هدیه اینترنت در نظر گرفته‌ایم که می‌توانند تا سقف ۳۰ گیگابایت، رایگان استفاده کنند.

وی افزود: این بسته به صورت اتوماتیک برای کسانی که در «شاد» هستند، فعال می‌شود و نیاز به ثبت‌نام ندارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه پایگاه پرتاب جدیدی که در جنوب کشور در حال ساخت است، در دولت سیزدهم کلید خورد اظهار کرد: امیدواریم امسال بتوانیم فاز اول آن را به اتمام برسانیم و اولین پرتاب را تا پایان سال از پایگاه فضایی جدید انجام بدهیم که پایگاه بسیار راهبردی در حوزه صنعت فضایی کشور خواهد بود.

زارع‌پور گفت: پایگاه پرتاب فضایی چابهار، پایگاه بسیار راهبردی در حوزه صنعت فضایی کشور خواهد بود.

ادامه دارد…

کد خبر 6093994 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • مهدی نصیری، جزئیات زندگی خصوصی محسن مخملباف و مادرش را منتشر کرد که خلاف اخلاق بود /او به سیدمحمد خاتمی توهین و بی ادبی می کرد
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • برپایی کارگاه تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • معلم‌های «شاد» ۳۰ گیگابایت اینترنت رایگان دریافت می‌کنند
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • ۱۶ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری