Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر از ادامه تعطیلی اجراهای این تماشاخانه در وضعیت فعلی خبر داد و گفت: گروه هایی که می خواهند تولید جدید داشته باشند، از ما تضمین اجرا می خواهند ما هم در این شرایط نمی توانیم به هیچ گروهی چنین تضمینی را بدهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «حسین مسافرآستانه»، دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر از بین گروه های جدید که می خواهند کار تولید کنند برای اجرا در تماشاخانه ایرانشهر در خواست داریم منتها لیست پذیرفته شده ها از سال گذشته دچار تغییراتی شده و فشار در این رابطه زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: ما هنوز درگیر پروسه بازگشایی سالن هستیم ، در صورتی که چنین تصمیمی گرفته شود گروه ها می توانند بلافاصله و پس از حدود یک هفته کارشان را شروع کنند.

مسافرآستانه با اشاره به ایرادات کار اجراها و تطعیلی های اتفاقی و ناغافل در عرصه کرونایی کشور گفت: هنرمندان می ترسند ریسک کنندو کارشان را شروع کنند با توجه به اینکه گروه های قبلی از سال گذشته هم درخواست ادامه اجرا ندارند ما می بایست کارها را با تولیدات جدید شروع کنیم، هنرمندان هم از ما تضمین می خواهند که چنین تضمینی در این شرایط امکانش وجود ندارد.

دبیر شورای سیاست گذاری تماشاخانه ایرانشهر اظهار داشت: گروه های تئاتری هنوز تصورشان این است که باید شرایط تئاتر مثل قبل از کرونا شود تا کار تولید کنند در حالیکه آنها باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهند حتی به لحاظ دستمزدها هم با این به این سطح برسند که دیگر شرایط مثل قدیم نیست ، درست است که هر سال دستمزدها بالاتر می رفته اما امسال به خاطر شرایط خاص کرونایی نباید چنین انتظاری باشد.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان تئاتر الان می بایست فکر کنند که آیا می خواهند تئاتر داشته باشند یا خیر، افزود: خیلی ها الان می گویند ما در این شرایط کار نمی کنیم، این خیلی حرف بدی است یعنی باید حتما روز و روزگار بر ما خوش باشد تا ما کار کنیم در روزهای بد، تئاتر بی تئاتر!

مسافرآستانه اظهار داشت: این موضع گیری دوستان به ضرر تئاتر است اینکه شعار می دهیم ما عاشق تئاتر هستیم و بی تئاتر زندگی نمی توانیم بکنیم، را خود تماشاگران تئاتر بیشتر رعایت میکنند تا هنرمندان! خیلی از هنرمندان ما به این شعاری که داده اند، پایبند نبودند، یعنی همه چیز باید گل و بلبل باشد تا ما کار کنیم، آیا اصناف دیگر و مشاغل دیگر الان خوب هستند که کار ما شرایط خوبی ندارد؟ بهرحال جامعه الان به هنر ما نیاز دارد ، اگر به این سطح فکری برسیم باید بدانیم که تئاتر از نان شب برایمان الان واجب تر است.

وی همچنین گفت: بهرحال الان شرایط همه کارها در مقیاس کوچکش اتفاق می افتد، حتی کارمندان دولت هم یک سوم به سرکار می آیند، بنابراین طبیعی است که تئاتر هم شرایط سخت تری داشته باشد ما باید خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم، حتی اگر پول کمی هم در میان باشد مثل شرایط جنگی کار کنیم و بدانیم الان مثل شرایط جنگ است. مگر پرستاران و دکترهای ما الان شرایط خوبی دارند که ما در تئاتر داشته باشیم؟ مگر می توانند بگویند اضافه کار نمی ایستند یا غر بزنند که چرا فرزندانشان را نمی توانند ببینند یا حقوقشان کم است؟

مسافرآستانه تأکید کرد: اگر ثابت شود که ما شش ماه می توانیم تئاتر نداشته باشیم، بعدش هم می توانیم نداشته باشیم حتی یک سال و بیشتر از آن هم می توانیم نداشته باشیم! هنرمندان نباید بگذارند شرایط اینطور شود این تفکر اشتباهی است.

وی در پایان گفت: الان برای اجرا در ایرانشهر چندین گروه درخواست داده و اعلام آمادگی کردند اما نیاز به تضمین اجرا دارند که این هم فعلا میسر نیست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تماشاخانه ایرانشهر داشته باشیم گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد