Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد هرچند در سالجاری با افزایش حفاری‌های غیرمجاز مواریث تاریخی و البته افزایش دستگیری این سوداگران در استان تاریخی یزد مواجه هستیم که بعضاً برخی از این اقدامات سودجویانه منجر به از دست دادن جان این افراد شده است.

این روزها حفاری‌های غیرمجاز برای کشف آثار باستانی و به اصلاح عتیقه با شیوع کرونا و رکود صنعت گردشگری روند رو به افزایشی پیدا کرده به طوری که برخی افراد سودجو حتی در این رابطه نسبت به انجام اقداماتی عجیب مانند برگزاری تورهای حفاری و دوره‌های آموزشی اقدام کرده و به این معضل هر چه بیشتر دامن می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزد نیز به عنوان سرزمینی تاریخی و غنی از میراث فرهنگی، از این قاعده مستثنی نیست و حفاری‌های غیرمجاز و سرقت آثار تاریخی در این استان از نگرانی‌های مسئولان و میراث دوستان است ولی با وجود این که در سال‌های اخیر برخوردهای قاطعانه با حفاران غیرمجاز در این استان افزایش یافته، برخی از این افراد در دام شیادان گرفتار شده و بعضاً حتی جان خود را در این مسیر از دست می‌دهند.

«سید مصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد در گفت‌وگو با ایسنا موضوع حفاری‌ها را یکی از مسائل مهم حوزه گردشگری برشمرد و اظهار کرد: این مسئله از گذشته تاکنون مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی بوده اما امروز شاهد افزایش تعداد افراد دستگیر شده در این حوزه هستیم.

وی به حفاری‌های ناشیانه‌ی سوداگران در آثار تاریخی یزد، گفت: تاکنون عمده حفاری‌های غیرمجاز در یزد به نتیجه نرسیده و گاهاً منجر به صدمه به حفار و حتی مرگ این افراد در سال‌های گذشته و امسال شده است.

این مسئول افزود: عمده افرادی که در این زمینه اقدام می‌کنند تنها با دیدن علامت دستگاه گنج‌یاب که معمولاً تقلبی و به دنبال برنامه‌ریزی افراد شیاد با نقشه‌های دروغین همراه است، دست به حفاری می‌زنند اما در زیر آوار و تونل‌های ایجاد شده به دام افتاده و برخی نیز در این حین جان خود را از دست می‌دهند.

وی هماهنگی یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان با عوامل نیروی انتظامی و پاسگاه‌ها را از عوامل مهم برخورد سریع و به موقع با این سودجویان دانست و گفت: خوشبختانه دستگیری قاچاقچیان با اطلاع‌رسانی به موقع مردم حتی در روستاهای دور افتاده استان افزایش یافته و ارتباط متقابل مردم و یگان حفاظت به خصوص از طریق عوامل نیروی انتظامی در استان، قابل توجه بوده است.

فاطمی از افزایش صدور حکم‌های خوب و قاطعانه و همچنین توجه جدی اداره کل دادگستری استان به دنبال اهتمام ویژه قوه قضائیه یاد کرد و گفت: به علت توجه ویژه این حوزه، تعداد زیادی از احکام قضایی به نفع حفاظت از بافت تاریخی صادر شده است.

وی نسبت به توجه ویژه مردم به مراقبت از بافت تاریخی ابراز خرسندی کرد و در این باره تصریح کرد: شدت مراقبت مردم از بافت‌های تاریخی بسیار افزایش یافته است به طوری که در بسیاری از روستاهای کمتر در دسترس نیز اطلاع رسانی مردم محلی، اولین سد مقابله با حفاری‌های غیرمجاز محسوب می‌شد.

فاطمی شناخت و آگاهی بیشتر مردم نسبت به اهمیت میراث فرهنگی را عامل مهمی در مقابله جوامع محلی دانست و گفت: توجه ویژه جامعه محلی به حفظ بافت تاریخی و میراث فرهنگی در استان یزد تحسین برانگیز است.

افزایش ۲۰۰ درصدی دستگیری حفاران غیرمجاز

سرهنگ «مهدی رحیم زاده» فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی یزد هم در گفت‌وگو با ایسنا، از افزایش ۲۰۰ درصدی دستگیری حفاران غیرجاز میراث فرهنگی خبر داد و اظهار کرد: برابر با ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، هر گونه کاوش و حفاری به منظور به دست اوردن اموال تاریخی فرهنگی ممنوع و مرتکب این جرم به حبس به مدت شش ماه تا سه سال، ضبط اشیای مکشوفه به نفع وزارت و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت، محکوم می‌شود.

وی تعامل و همکاری قابل توجه دستگاه قضایی استان و صدور احکام قاطع در برخورد با جرایم علیه مواریث فرهنگی به خصوص در بحث حفاری غیر مجاز را از مهمترین اقدامات انجام شده عنوان کرد و گفت: جلسات فصلی و تعاملی با دهیاران، بخشداران و اعضای شورای شهر شهر نیز به طور مداوم برگزار می‌شود.

به گفته فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، تعامل و همکاری با مردم بومی مناطق و دریافت اخبار منابع و مخبرین و دریافت گزارشات لحظه‌ای از طریق مرکز پیام یگان حفاظت در طول ۲۴ ساعت شبانه روز از طریق شماره تلفن ۳۶۲۰۲۷۷۷، از جمله اقدامات انجام شده در این باره است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حفاران غیرمجاز مدیرکل میراث فرهنگی یزد اداره کل میراث فرهنگی حفاری های غیرمجاز یگان حفاظت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟