Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رسانه‌های انگلیسی‌زبان و اسپانیایی‌زبان طی روزهای اخیر در گزارش‌های مختلفی ضمن انتشار خبر افتتاح فروشگاه اتکا ایران در ونزوئلا عنوان کردند که این رویداد در روابط تهران- کاراکاس از آن جهت حائز اهمیت است که نه تنها موجب تقویت روابط راهبردی این دو کشور هم‌پیمان شده بلکه نشانه‌ای از ضعف رژیم تحریم و سیاست فشار حداکثری آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تارنمای شبکه "بلومبرگ" در همین راستا طی گزارشی عنوان کرد: ایران در ونزوئلا فروشگاه بزرگی را افتتاح کرد که نشانه ای از کمک این کشور به دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا در برابر تحریم‌های آمریکاست. این فروشگاه در حالی افتتاح شده که تدابیر ضدکرونایی از جمله گرفتن دمای بدن مشتریان و ضدعفونی کردن دست‌ها نیز در آن اتخاذ شده است.

تارنمای "المانیتور" نیز طی گزارشی عنوان کرد: در جدیدترین نشانه‌ها از روابط قوی تهران- کاراکاس، ایران اولین فروشگاه عرضه کالا خود را در ونزوئلا افتتاح کرد. ایران و ونزوئلا در  حالی با تحریم‌های دولت آمریکا روبرو هستند که مدتهاست به دنبال سازوکارهای مختلفی برای کنار زدن این تحریم‌ها بوده‌اند. ایران اخیرا چند نفتکش سوخت را به ونزوئلا ارسال کرد و این در حالی بود که آمریکا بارها ایران را در این مسیر تهدید کرده بود اما در نهایت نتوانست مانع از انتقال این محموله‌های سوخت شود.

تارنمای "اورآسیا ریویو" نیز در گزارشی با تیتر "ایران فروشگاهی بزرگ را در ونزوئلا افتتاح کرد"، نوشت: در افتتاح این فروشگاه مقامات دو کشور حضور داشتند که بر تحکیم روابط دوجانبه در برابر فشارهای آمریکا تاکید داشتند.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس طی گزارشی نوشت: مقامات آمریکایی نسبت به افتتاح اولین فروشگاه ایرانی در ونزوئلا ابراز نارضایتی کرده‌اند و حضور پررنگ تر ایران در نیمکره غربی را مغایر با اصول سیاست خارجی واشنگتن می‌دانند. جان کوزاک دستیار موقت وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی، تقویت ائتلاف ایران- ونزوئلا را موجب نگرانی برای واشنگتن توصیف کرد.

خبر افتتاح این فروشگاه ایرانی در ونزوئلا در رسانه‌های دیگر از جمله بخش اسپانیایی شبکه بی بی سی، خبرگزاری شینهوا، آر تی، یورونیوز، رادیو بین‌المللی فرانسه و فرانس ۲۴ نیز بازتاب داشت.

رسانه‌های اسپانیایی زبان نیز به طور گسترده خبر افتتاح این فروشگاه ایرانی را در ونزوئلا بازتاب دادند. تارنمای شبکه تله‌سور ضمن پوشش دادن این رویداد عنوان کرد : ایران و ونزوئلا همواره در تلاش هستند در بحبوحه تحریم‌های آمریکا به دنبال بهره بردن از تحکیم روابط دوجانبه باشند.  این شبکه خبری ضمن اشاره به اظهارات دلسی رودریگز معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مورد افتتاح این فروشگاه و با انتشار عکس های مختلفی از این رویداد عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران شریک مهمی برای کاراکاس محسوب می شود.

تارنمای پرنسالاتینا خبرگزاری رسمی کوبا نیز افتتاح اولین فروشگاه ایرانی در ونزوئلا را رویدادی مهم در مسیر مقابله دو کشور با فشارهای آمریکا توصیف کرد.

تارنمای روزنامه آ. ب.ث اسپانیا، تارنمای "وینته مینوتو" اسپانیا و "یاهو نوتیسیاس" نیز این رویداد را بازتاب دادند.

به تازگی و در ادامه همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا، نخستین فروشگاه زنجیره ای عرضه کالاهای ساخت ایران به نام "مگاصیص" در شهر کاراکاس پایتخت ونزوئلا افتتاح شده است. این فروشگاه با مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار متر مربع بیش از ۲۵۰۰ قلم انواع کالاهای کاملا ایرانی شامل مواد غذایی، پوشاک، مواد سلولزی، انواع شوینده ها، مواد پلاستیکی و یکبار مصرف، انواع آجیل و تنقلات، تراکتور و ... را جهت عرضه و فروش در خود جای داده است.

همزمان با افتتاح و شروع فعالیت فروشگاه "مگاصیص" درخواست های متنوعی از سوی تجار و بازرگانان  این کشور جهت تأمین کالاهای ایرانی نظیر انواع مصالح ساختمانی، تجهیزات کشاورزی و معدنی، دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی، خودروهای ارزان قیمت و قطعات یدکی مربوطه، تراکتور، باتری های خودرویی، ابزار یراق، شیرآلات و ... صورت گرفته که بر همین اساس سازمان اتکا از کلیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان  ایرانی برای فروش کالا به سازمان اتکا و حضور مستقیم جهت عرضه در فروشگاه اتکا یا ایجاد نمایندگی فروش محصولات خود دعوت به عمل می آورد.

ایران و ونزوئلا دهه‌هاست روابط قوی و محکمی در حوزه‌های مختلف داشته‌اند. ایران در حالی با فشارهای اقتصادی آمریکا روبرو بوده که با تحکیم روابط با کشورهای دوست همچون ونزوئلا می‌تواند برخی کمبودها را جبران کند. نیکلاس مادورو رئیس‌ جمهوری ونزوئلا که دولتش بشدت تحت فشار تحریمی آمریکا است، در طول سه سال اخیر با مشکلات اقتصادی و اجتماعی جدی دست‌ و پنجه نرم کرده اما بر مقاومت و پایداری در برابر تحریم‌ها تأکید داشته و همین پافشاری و مقاومت نتیجه داده است.

دونالد ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در کاخ سفید بنا را بر تشدید فشارها علیه ایران و ونزوئلا گذاشت. هرچند در برخی مواقع سخن از مذاکره با دولت های تهران و کاراکاس به میان می آورد اما هدف اصلی واشنگتن ایجاد اختلال در فعالیت های اقتصادی این دو کشور بوده تا به اهداف شوم خود برسد.

این در حالی است که فشارهای دولت ترامپ علیه ایران و ونزوئلا در برخی زمینه‌ها نتیجه معکوس به دنبال داشته است. تشدید فشارها علیه تهران و کاراکاس حتی موجب گسترش روابط اقتصادی دو طرف شده به طوریکه ایران و ونزوئلا شجاعانه در مسیر تقویت مراودات اقتصادی‌شان به طور علنی گام برداشته‌اند. انتقال نفتکش‌های حامل بنزین از ایران به ونزوئلا در حالی انجام شده که پیش تر نگرانی‌هایی در مورد اقدام آمریکا علیه این نفتکش‌های ایران وجود داشت اما واشنگتن به رغم تبلیغات گسترده نتوانست مانع از انتقال محموله‌های بنزین به ونزوئلا شود.

برچسب‌ها دونالد ترامپ کاراکاس نیکلاس مادورو ونزوئلا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ کاراکاس نیکلاس مادورو ونزوئلا دونالد ترامپ کاراکاس نیکلاس مادورو ونزوئلا فروشگاه ایرانی در ونزوئلا افتتاح این فروشگاه ایران و ونزوئلا تحریم ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۷۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم

از زمان شروع عملیات طوفان الاقصی، شرایط منطقه ای و جهانی، شاهد تغییراتی بوده است که این تغییرات در امتداد تغییرات نظام جهانی قرار دارد.

سرویس جهان مشرق - مایکل پلیورت کارشناس مسائل اروپای شرقی، تحلیگر سیاسی، دیپلمات سابق اسرائیلی در مسکو، در گزارشی به مسئله نظم جدید جهانی و تغییرات قابل توجه در روابط اسرائیل با روسیه، همزمان با تغییرات روابط ایران و روسیه نسبت به سال‌های گذشته میپردازد. پلیورت در این گزارش می نویسد:

از زمان وقایع ۷ اکتبر، نه تنها اسرائیل، بلکه کل جهان به واقعیت جدیدی رسیده است. این واقعیت، تا حد زیادی، از فوریه ۲۰۲۲ - تقسیم جهان به بلوک های جدید - شروع به شکل گیری کرد. کشورهای غربی، اوکراین، اسرائیل، استرالیا و آرژانتین، در برابر روسیه، چین، ایران، برزیل، آفریقای جنوبی و کره شمالی. در ۱۳ اکتبر، رئیس جمهور روسیه، در جریان سفر خود به بیشکک، اولین سفر خارج از مرزهای روسیه پس از صدور حکم بازداشت بین المللی از سوی دادگاه کیفری لاهه، پوتین بیشتر سخنرانی خود را به درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان اختصاص داد.

پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود آمد

پوتین گفت: «اسرائیل یک حمله بی‌سابقه از سوی حماس را تجربه کرده است. غیرقابل قبول است که غزه مانند لنینگراد در جنگ جهانی دوم در محاصره باشد». وی افزود: «دلیل اصلی این رویدادها شکست سیاست آمریکا در خاورمیانه» است. از ماه اکتبر، مقامات ارشد دولت روسیه و شخص پوتین اغلب به جنگ در خاورمیانه اشاره کرده و آن را به عنوان نمونه ای از شکست "نظم آمریکا"، "شکست جهان تک قطبی" ذکر کرده اند.»

در کلام، آنها از خشونت بین طرفین ابراز تاسف می کنند، اما در واقع تنش در مناطق ما به خوبی به نفع روسیه است. چرا؟ دولت های غربی را از هم جدا می کند، توجه و منابع عظیم آن را از جبهه اوکراین منحرف می کند و معضلات دشواری را در مورد اولویت بندی جبهه ها ایجاد می کند.

در واقع دو موضوع، روابط روسیه و اسرائیل را شکل می دهد - جنگ در اوکراین و اتحاد سیاسی با ایران. هر دو یک تهدید واقعی برای امنیت ملی ما هستند. دو سال پیش، اسرائیل از ترس واکنش روسیه، به بی طرفی عملی در رابطه با جنگ در اوکراین پایبند بود. اسرائیل کمک های بشردوستانه و غیرنظامی ارائه کرد، اما تا به امروز از ارائه سیستم هایی که توسط روس ها به عنوان عبور از خط قرمز تلقی شود، خودداری کرده است.

انتظار اسرائیل نیز این بود که روس ها نیز از انتقال سلاح های قدرتمند به دشمنان ما خودداری کنند. یک مقام ارشد اسرائیلی بسیار به من گفت: "بدیهی است که ما انتظار طرفداری از اسرائیل از سوی روس ها را نداریم، اما احتمال آسیب به ما از سوی آنها بی نهایت است."

از آن زمان این موقعیت به سختی تغییر کرده است - هیچ انتظاری برای بهبود روابط وجود ندارد، بلکه تلاشی برای جلوگیری از وخامت شرایط است. برای روس ها، اسرائیل پیوست نظامی و سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه است. نگرش نسبت به ما برگرفته از رابطه بین ابرقدرت هاست. آنچه در دو سال گذشته تغییر کرده است، روابط ایران و روسیه است - و از آن زمان به بعد فقط عمیق تر شده است.

سکوت عمیق پوتین در مورد حمله ایران به اسرائیل، حمایت از حمله ایران به اسرائیل توسط سفیر روسیه در سازمان ملل متحد و بسیج کانال های تبلیغاتی دولت روسیه علیه اسرائیل که به ادعای آنها، اسرائیل "استانداردهای دوگانه" را اعمال میکند، همه نشان می دهد که اتحاد روسیه و ایران در حال تشدید است. بخش عمده همکاری ها در حوزه نظامی و سیاسی است، اما در سال های اخیر افزایش محسوسی در روابط اقتصادی بین کشورها مشاهده نشده است.

به عقیده من، تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد، محتمل ترین سناریو این است که وخامت روابط اسرائیل با روسیه ادامه خواهد داشت. پرده آهنین جدیدی بر جهان فرود می آید و بادهایی که در روابط بین الملل می وزد قوی‌تر از ماست. بهتر است به این ایده عادت کنیم که در آینده قابل پیش بینی هیچ نکته خوبی از بزرگترین کشور جهان برای ما وجود نخواهد داشت. تصادفی نیست که پهپادهای ایرانی هم به اوکراین و هم به اسرائیل حمله می کنند. شاید این فرصتی نیز باشد تا به خود یادآوری کنیم که می خواهیم به کدام بلوک تعلق داشته باشیم و از چه ارزش هایی نمی توانیم دست بکشیم.

دیگر خبرها

  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • نتانیاهو یکی از بدترین قاتلان تاریخ است/ رسانه‌های غربی منافق‌اند
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه عربی
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • شکایت عجیب از باشگاه ایرانی: ورثه یک سرمربی!
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران