Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@22:26:42 GMT

دلال بازی به قیمت میوه هم رسید!

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۵۳۶۱۸

دلال بازی به قیمت میوه هم رسید!

 به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، با توجه به شرایط مساعد اقلیمی کشور، در فصول مختلف شاهد تنوع اقلام میوه با کیفیت بالا  هستیم که قابل قیاس با تولید دیگر کشورها نیست.

حال و هوای این روزهای بازار نشان می دهد که علی رغم شرایط مساعد تولید و اذعان مسئولان مبنی بر فراوانی عرضه، قیمت محصولات باغی در بازار بالاست که هر یک از فروشندگان دلایل خاصی برای این‌گرانی ها مطرح می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسیاری از مسئولان بر این باورند که وجود واسطه ها و دلالان و نبود زنجیره تولید علت اصلی اختلاف چشمگیر قیمت از مزرعه تا بازار است که متولیان امر باید راه چاره ای برای این موضوع بیندیشند چرا که کمبودی در عرضه هیچ یک از اقلام وجود ندارد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از دلایل اختلاف قیمت از مزرعه تا بازار و راهکار اساسی برای پایان بخشیدن به آشفتگی های قیمت با خبر شویم: در آمد کشاورزان با هزینه های تولید سنخیتی ندارد سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از اختلاف چشمگیر قیمت از مزرعه تا بازار اظهار کرد: علی رغم‌ افزایش هزینه های تولید و خرید نهاده های کشاورزی اعم از سم، کود، بذر با دلار و فروش با ریال، کشاورزان سودی از فروش محصول عایدشان نمی شود.

وی افزود: با وجود افزایش هزینه های کارگری و استحصال آب و همچنین تورم بالا که تولیدات بخش کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار داده است، اما به دلیل فاصله چشمگیر قیمت میوه از باغ تا بازار ناشی از وجود واسطه و دلالان متعدد، عملا هزینه های تولید با درآمد فروش محصولات همخوانی ندارد.

حسینی خام فروشی و فضای دلالی را یکی از علت های اصلی زیان کشاورزان دانست و گفت: با وجود آنکه کشاورزان امکانات سردخانه، سورت، بسته بندی و فرآوری را ندارند، چاره ای جز عرضه محصولات به صورت خام ندارند که همین امر موجب شده سود چندانی از حیث فروش محصول عایدشان نشود.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: دولت برای حذف دلالان اضافه و واسطه های غیرضرور باید برنامه ریزی کند تا باغدار بتواند محصولش را به طور مستقیم در بازار عرضه کند.

به گفته وی، وجود واسطه ها و دلالان متعدد در بازار موجب شده تا محصول به طور مستقیم از باغدار به مصرف کننده نرسد، در حالیکه با حذف دلالان‌ اضافه امکان مدیریت این موضوع وجود دارد.

حسینی ادامه داد: طبق قانون انتزاع مدیریت بازار محصولات کشاورزی بر عهده وزارت جهاد بود که با حذف این قانون، وزارت صمت باید مدیریت بازار را بر دست بگیرد تا محصولات کشاورزی با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد و همواره شرایط بازار به گونه ای نباشد که سودی عاید کشاورزو مصرف کننده نشود و تنها دلالان و واسطه ها از آشفتگی بازار سود ببرند‌. عرضه و تقاضا ملاک اصلی قیمت میوه در بازار/ مقصر اصلی‌گرانی میوه کیست؟ مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا ملاک اصلی تعیین قیمت در بازار به شمار می رود، اظهار کرد: با توجه به اختلاف چشمگیر قیمت از مزرعه تا بازار انتظار می رود که مسئولان با ایجاد برنامه ریزی مناسب، شفافیت قیمت را به بازار بازگردانند.

وی افزود: برنامه چشم انداز ۲۰ ساله مبنی بر توسعه باغات نشان می دهد که هنوز به سقف تولید مدنظر نرسیدیم ‌که اگر برنامه ریزی مدونی برای این امر صورت نگیرد، استراتژی و چشم انداز سیاست درستی در قبال تضامین لازم توسعه باغات نداریم.

شادلو ادامه داد: تا پایان برنامه ۲۰ ساله چشم انداز، تولید محصولات باغی به ۳۰۰ میلیون تن معادل ۳ برابر تولید کنونی می رسد که با این وجود علاوه بر تامین نیاز کشور، امکان صادرات به بازارهای همسایه وجود دارد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران وجود واسطه ها و دلالان، افزایش کرایه حمل و نقل و حقوق کارگری را علت اصلی اختلاف معنادار قیمت از مزرعه تا بازار اعلام کرد.

وی ادامه داد: با وجود تعدد واسطه گران و دلالان، اختلاف ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت از مزرعه تا بازار امری بدیهی است که متاسفانه در بسیاری از موارد این اختلاف قیمت به ۱۰۰ درصد می رسد. کمبودی در عرضه میوه نداریم/افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت میوه تا پایان سال مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، تولید محصولات کشاورزی ۱.۵ برابر سال گذشته است که با این وجود مشکلی در تامین‌نیاز داخل وجود ندارد.

وی افزود: با وجود تگرگ زدگی در برخی استان ها و سال ناآور پیش بینی می شود که تولید سیب درختی نسبت به مدت مشابه سال قبل کمی کاهش یابد، اما در زمینه مرکبات و کیوی مشکلی وجود ندارد.

دارایی نژاد با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه و صیفی وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید و عرضه پیش بینی می شود که تا شب عید حداکثر نوسان قیمت محصولات در بازار ۵ تا ۱۰ درصد باشد.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: با وجود کیفیت بالای محصولات تولیدی روسیه و عراق خواستار محصولات ما هستند که انتظار می رود در برابر صادرات تدابیری برای واردات اندیشیده شود.

وی افزایش هزینه های حمل و نقل، سودجویی عوامل واسطه و دلال و ضعف در نظارت ها را علت اصلی اختلاف قیمت میوه از مزرعه تا باغ اعلام کرد.

دارایی نژاد در پایان از کمبود عرضه موز خبر داد و گفت: با توجه به بسته شدن ثبت سفارش موز و واردات با ارز آزاد، قیمت این محصول با نوساناتی روبرو شده است که اگر ثبت سفارش باز نشود، قیمت این محصول به سبب کمبود عرضه طی ماه آینده به ۲۰ هزار تومان می رسد، به همین خاطر انتظار می رود مسئولان در مقابل صادرات اجازه واردات دهند.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی