Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد بخشایشی اردستانی» تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به اعلام برخی از منابع عراقی مبنی شکست مذاکرات استراتژیک آمریکا و عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در بحث مذاکرات استراتژیک عراق و آمریکا باید این نکته مدنظر باشد که دور اول این گفت‌وگوها در نیمه سوم خرداد امسال انجام شد و توافق‌هایی بین دو طرف صورت گرفت، اما لازم است در مورد دور دوم این مذاکرات نکاتی ذکر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش منابع عراقی وابسته به حشدالشعبی اعلام کردند که مذاکرات مذکور با مشکل و بن‌بست مواجه شده و آن را شکست‌خورده اعلام کردند. اینکه چرا آنها دور دوم مذاکرات آمریکا و عراق را شکست خورده اعلام کرده‌اند دلایل متعددی دارد اما نکته اصلی این است که آمریکایی‌ها و عراقی‌ها به خوبی موضع جمهوری اسلامی ایران و نگاه تهران نسبت به این مذاکرات را می‌دانند. ایالات متحده به خوبی می‌داند که ایران با شک و تردید به این گفت‌وگوها نگاه می‌کند و همین مسئله نگرانی آمریکا از دست‌های قدرتمند ایران در بغداد را افزایش داده است.

وی ادامه داد: مبنای این نگرانی را باید در حملات موشکی سال گذشته علیه عین‌الاسد دانست. در این میان در سفر اخیری که نخست‌وزیر عراق به تهران داشت، رهبری ایران صراحتاً به ایشان گفتند که تهران انتقام خون سردار سلیمانی را خواهد گرفت و اعلام کردند که آمریکا به هر ترتیب باید از منطقه خارج شود. شکی وجود ندارد که این پیام‌های تهران به اطلاع واشنگتن هم رسیده و آنها را مجدداً نگران کرده و به همین دلیل سعی دارند تا در قالب مذاکرات استراتژیک خواسته‌های خود را به بغداد تحمیل کنند که در صدر آن باقی ماندن نظامیان آمریکا در خاک عراق قرار دارد. برخی دیگر معتقدند که آمریکایی‌ها به صورت یکجا از عراق خارج نمی‌شوند و حالا در این میان بحث خروج مرحله‌ای از عراق مطرح است اما مساله این است که بحث خروج، مصوبه پارلمان عراق به حساب می‌آید و آنها به خوبی می‌دانند که باید این موضوع را اجرایی کنند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکایی‌ها به دنبال انتقال بخش عمده‌ای از نیروهای خود به اقلیم کردستان عراق هستند، گفت: در این میان آمریکا به دنبال آن است تا بتواند حضورش در عراق را ادامه دهد و به همین دلیل سعی می‌کند تا حضور نیروهای خود در کردستان عراق را تقویت کند. به عنوان مثال بخشی از نیروهای آمریکا که از پایگاه‌های اطراف بغداد خارج شده‌اند حالا در پایگاه نظامی الحریر واقع در اربیل حضور دارد به همین دلیل ما شاهد تقویت حضور ایالات متحده در کردستان عراق خواهیم بود که موجب نارضایتی برخی از طیف‌های عراق شده است. توجه کنید که نخست‌وزیر عراق زیر فشار قرار دارد ولی بحث اینجاست که او نمی‌تواند بیش از حد بر خروج آمریکا از عراق تاکید و اصرار کند. اینکه می‌گویند مذاکرات اخیر آمریکا و عراق شکست خورده است، پیچیدگی‌هایی در خود دارد که بخشی از آن به نقل و انتقال نیروهای آمریکا مربوط است.

بخشایشی افزود: نظامیان آمریکا از خاک عراق خارج نشدند بلکه بخشی از آنها به سفارت واشنگتن در بغداد منتقل شده‌اند و عده‌ای دیگر در دو پایگاه اصلی الحریر واقع در اربیل و عین‌الاسد واقع در استان الانبار منتقل شده‌اند. بخش دیگری از این مسئله که می‌گویند مذاکره میان دو طرف شکست خورده به واکنش‌های ایالات متحده ربط دارد. واقعیت این است که تیم عراقیِ مستقر در مذاکرات با آمریکا، از سوی ایالات متحده تعیین شد و از وزن بالایی برخوردار نبوده است. قرار بر این بود تا آمریکایی‌ها طی ۵۰ روز از عراق خارج شوند ولی به دلیل آنکه این اقدام صورت نگرفت، مذاکرات را شکست خورده قلمداد می‌کنند. از منظر دیگر نخست وزیر عراق به دنبال آن بود تا بتواند قرارداد محکمی با آمریکا بنویسد که این موضوع هم انجام نشد و به این جهت اعلام می‌کنند که مذاکرات شکست خورده است. طیف دیگری بر این عقیده هستند که اگر مذاکرات مذکور شکست بخورد احتمال خروج آمریکا از عراق و سپس تحریم بغداد از حیث اقتصادی وجود دارد اما به نظرم اینگونه نیست و این تحلیل نادرست است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عراق کشور ثروتمندی به حساب می‌آید و ایالات متحده این موضوع را به خوبی می‌دانند، اما توجه داشته باشید که آمریکایی‌ها هیچگاه جغرافیایی که برای آن هزینه کرده‌اند را به آسانی تحریم نمی‌کنند. به عنوان مثال آنها مشکلات عدیده‌ای با دولت ترکیه داشته و دارند اما هیچگاه تحریم‌های سنگین و خارج از عرف علیه آنکارا وضع نکردند. بحث اینجاست که ترامپ همانند مصطفی الکاظمی فکر می‌کند و حتی به دنبال آن است تا نیروهای خود را از عراق خارج کند ولی استراتژیست‌های ایالات متحده بارها به رئیس جمهور اعلام کردند که نباید نظامیانشان را از عراق خارج کنند. در مقابل این وضعیت، مصوبه پارلمان عراق در مورد خروج آمریکایی‌ها از خاک این کشور وجود دارد که لازم‌الاجراست و مسئله اصلی آمریکایی‌ها در مذاکره با عراق هم همین موضوع است. به همین دلیل معتقدم حتی اگر در مذاکرات، بن‌بست هم ایجاد شده باشد آمریکایی‌ها این پرونده را به صورت مرحله‌ای پیگیری می‌کنند. در این مسیر به نظرم نخست وزیر عراق به تدریج متوجه می‌شود که نمی‌توان ایران را از معادلات مذکور حذف کرد؛ چراکه شیعیان عراق در این کشور جایگاه محکمی دارند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عراق داعش اربیل حشد الشعبی دونالد ترامپ اقلیم کردستان عراق عین الاسد مصطفی الکاظمی مذاکرات استراتژیک آمریکا و عراق مذاکرات استراتژیک آمریکایی ها نخست وزیر عراق ایالات متحده عراق خارج همین دلیل اعلام کردند شکست خورده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۵۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن

وزیر خارجه آمریکا، که هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی واشنگتن به تایوان به چین سفر کرده، گفت که واشنگتن به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با پکن است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که با هدف حل تنش‌ها میان واشنگتن و پکن با هدف توسعه روابط دوجانبه به چین سفر کرده است، از پکن خواست تا زمینه فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور را فراهم کند.

بلینکن آنچه را که واشنگتن به‌عنوان رویه‌های تجاری ناعادلانه چین توصیف می‌کند، در نشست با مقامات دولتی محلی چین در مرکز مالی شانگهای مطرح کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: بلینکن با مقام ارشد شهر، دبیر حزب حاکم ملاقات کرد و نگرانی‌های خود را در مورد سیاست‌های تجاری چین و شیوه‌های اقتصادی آن مطرح کرد.

بلینکن تاکید کرد که آمریکا به‌دنبال رقابت اقتصادی سالم با چین و زمینه بازی برابر برای کارگران و شرکت‌های آمریکایی فعال در چین است.

در این بیانیه آمده است: دو طرف بر اهمیت روابط بین مردم آمریکا و چین، از جمله گسترش مبادلات بین دانشجویان، دانش‌پژوهان و بازرگانان تاکید کردند.

واشنگتن و چین به‌طور فزاینده‌ای بر سر نحوه عملکرد شرکت‌های آمریکایی در چین و صادرات و ظرفیت تولید چین اختلاف نظر دارند. این اختلافات همچنین در پی آنچه حمایت پکن از مسکو در جنگ با اوکراین خوانده شده، تشدید شده است.

انتظار می‌رود سفر بلینکن به چین که تازه‌ترین ارتباط میان مقامات ارشد دو کشور است، شامل رایزنی درباره مسائل مختلفی از اقتصادی گرفته تا سیاسی و نظامی باشد.

هم‌زمان با ورود آنتونی بلینکن به چین، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با امضای مصوبه کنگره مبنی بر اعطای بسته کمکی چند میلیارد دلاری آمریکا به تایوان، آن را اجرایی کرد. این بسته شامل ۸ میلیارد دلار کمک در جهت مقابله با حمله نظامی احتمالی چین است.

بلینکن قرار است روز جمعه در پکن با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کند. همچنین احتمالا او قرار است دیداری نیز با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین داشته باشد.

دیگر خبرها

  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال